רוצים לדעת איך “לבגר” דמות מג’ונרטת? בסדנאות המידג’רני שלי אני מלמד טכניקה שנקראת “תהליך התבגרות”. הטכניקה נוצרה בעקבות בקשות לא שגרתיות שמעולם לא חשבתי שאקבל – הן הגיעו מבני משפחה שאיבדו אדם יקר וקרוב, אותו לרוב לא זכו להכיר או שלא זכו לראות אותו מגיע לגיל בוגר. הבקשות הללו תמיד בוצעו בסתר, פרו בונו (ללא שום גמול כספי) ובהמשך צמחו לפרויקט שנקרא “זיכרון מלאכותי”, במסגרתו אני מסייע לאנשים במצבים שכאלה לנסות לדמיין או לנחש (בעזרת בינה מלאכותית) מה היה אם…
הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
תרגיל בדימיון – זיכרון מלאכותי
אני קורא לזה “תרגיל בדמיון” וזו עוד דוגמה לצד הרגיש והיפה יותר של הטכנולוגיה המהפכנית הזו. היכולת להביא מעט נחמה לאדם שנמצא במקום אפל מאוד. את הסרטונים הללו לא אראה לכם (שכן הם מאוד אישיים ואני לא מפרסם אותם בפומבי), אך במקומם אראה לכם את אותה טכניקה על דמות מג’ונרטת שיצרתי. מוזמנים לצפות בסרטון מטה:
לסקרנים שביניכם – ברקע תוכלו לשמוע את הפתיחה לשיר “חוף” של הלהקה שלי. שיר זה סוגר את האלבום השני שלנו ואפשר להאזין לו בספוטיפיי פה.
הפעם, אני רוצה לפרגן לבוגרי הקורסים והסדנאות שלי ולהציג לכם את התוצרים שלהם. לרוב כל משתתף מגיש סרטון שכזה כחלק ממטלות התרגול בסדנת העומק על מידג’רני. הסדנה בת שני חלקים והיא בדרך כלל פותחת את הקורס המקיף (שמונה 12 מפגשים). כלומר, מה שאתם רואים מגיע בשלב יחסית מוקדם של הלמידה, וזו עוד הוכחה לכך שכל אחד יכול ללמוד את הטכניקות הללו ולהתמקצע, אם רק יקדיש לכך את הזמן, הקשב ואם רק יתרגל ויתנסה. אבל רגע לפני שאני מציג לכם את התוצרים המדהימים שלהם, אני רוצה ללמד אתכם איך לבצע בעצמכם את הטכניקה המיוחדת הזו (ולשתף אתכם בפרומפטים שלי).
מדריך קצר ל”תהליך התבגרות” ב-Midjourney
בבסיס השיטה עומק רעיון פשוט: מג’נרטים דמות ומייצרים לה מספר וריאציות “מבוגרות” יותר. אז איך עושים את זה? ת’אמת – מאוד פשוט…
- שומרים על פרומפט יחסית “נקי” (בלי הרבה מילים, כדי שלכל מלה יהיה משקל גדול יותר). זה הפרומפט בו אני השתמשתי בסרטון מעלה (ואפשר בהחלט ללכת גם על פרומפטים פשוטים ו”נקיים” יותר).
Capture the youthful spirit of a 16, old boy. He, edge of a cityscape, his gaze fixed on the horizon, dreams and aspirations of youth, Photography, Hyper-realistic, reminiscent of the vibrant and expressive urban portraits by Steve McCurry
- לאחר מכן, לוקחים את התמונה שאהבתם (במקרה שלנו, הנער ההודי הצעיר), ומשתמשים בה כתמונת רפרנס. מעתיקים את הלינק שלה (ה-URL של התמונה) ומדביקים בתחילת הפרומפט.
- מיד אחרי הלינק מעתיקים ומדביקים בדיוק את אותו הפרומפט בו השתמשנו בתמונה המקורית.
- ואז מגיע הטריק הסודי: משנים אך ורק מונח אחד: הגיל של הדמות. במקום “נער בן 16” משנים ל”אדם זקן בן 45“. שימו לב שהחלפתי גם את המלה “נער” במלה “זקן” כדי לחזק את “תהליך ההתבגרות”. כלומר, כל הפרומפט + תמונת הרפרנס נשארים זהים לחלוטין והשינוי היחיד הוא הגיל של הדמות. ראו תמונה מטה.
- חוזרים על התהליך שוב ושוב כדי לייצר עוד וריאציות בוגרות יותר. כמובן, תוך כדי תנועה תרגישו חופשי לעשות וריאציות רגילות וטסטים כדי לבחור את האופציה הדומה ביותר לתמונת המקור. יש פה הרבה ניסוי וטעייה וניסוי ותהייה.
טיפים ודגשים:
- החלפת תמונות רפרנס בגילאים בוגרים: כשמגיעים לגילאים בוגרים יותר מומלץ להחליף את תמונת הרפרנס בתמונה בוגרת יותר שג’ונרטה בסבב הקודם.
- הפרזה בגיל: מומלץ להפריז בגיל (שכן לרוב תמונת הרפרנס תהיה צעירה יותר מהגיל הרצוי ולכן תשפיע על האאוטפוט). כלומר, אם רוצים גבר בן 15, נרשום בגיל 20. אם נרצה אישה בת 50, נרשום שגילה הוא 75.
התוצרים של בוגרי סדנת ה-Midjourney שלי
ועכשיו מגיע הזמן לחלוק כבוד לכמה יוצרים מוכשרים…
תהליך ההתבגרות של הדס שמש – בוגרת מחזור 45:
תהליך התבגרות של דניאלה זאדה – בוגרת מחזור 45:
תהליך התבגרות של דן ברש – בוגר מחזור 45:
אגב, דן יצר גם סרטון מצוין שמפגין שימוש בטכניקה נוספת שלמדנו – זום אאוט.
יש לכם מדריך מקיף על השימוש בטכניקה זו במאמר אחר על קליפ AI מרגש שיצר חבר קהילה אחר שלנו – ניר יצחקי. הקליפ נוצר והוקדש לזכרה של נעם שלום, שנרצחה במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר. לקריאת המדריך והכתבה לחצו פה.