יש אדריכלים או מעצבי פנים בקהל?! בין אם כן ובין אם לא – קחו 60 שניות וצפו בסרטון הבא, אשר מדגים כמה מהיכולות המטריפות של AI בעולמות עיצוב הפנים והאדריכלות. כן כן – אני יודע. זה הזוי…
“פעם הייתי מסתירה את העובדה שאני עובדת עם AI. היום אני שמה את זה בפרונט!”
בשנה האחרונה יצא לי להעביר עשרות סדנאות וקורסים בהם הכשרתי ולימדתי אדריכלים ומעצבי פנים מכל הארץ והעולם איך לקחת את העוצמות והיכולות של הבינה המלאכותית ולהתאים אותן לשימושים ולצרכים המקצועיים שלהם. בין אם מדובר בסדנאות פרונטליות במשרדי פרסום או בסדנאות מקוונות מול מאות אנשי מקצוע – התוצאה תמיד זהה. הלסת נשמטת, העיניים נפתחות וההבנה שמה שהיה הוא לא מה שיהיה” אט אט (או מהר מהר) מחלחלת.
* בתמונה: הפיכת תכנית חזיתות להדמיה ריאליסטית בשניות.
אחת האדריכליות שהשתתפה בסדנת האדריכלים הראשונה שלי (בראשית 2023), ושמאז מסתובבת ומרצה בעצמה על שילוב AI במקצוע, מספרת לי שבימים הראשונים של מהפכת ה-AI היא הייתה מסתירה מהלקוחות שלה את העובדה שהיא משתמשת בכלים ג’נרטיביים בעבודתה. היא חשה שזה מהר מדי, קל מדי. שאולי זה ייתפס אצל הלקוחות שלה כקיצור דרך. לפני מספר חודשים הזמנתי אותה להרצות באחת מהסדנאות שלי. בסדנה היא סיפרה למשתתפים שהיום היא שמה את זה בפרונט. היא מבליטה את זה ומספרת לכל מי שרק מוכן לשמוע שהיא עובדת עם AI. מבחינתה זה קוצר לה נקודות זכות אצל לקוחות. זה נותן לה יתרון יחסי על פני המתחרים והקולגות שלה. זה מבדל אותה. היום, כך היא מעידה, היא כבר מבינה שבינה מלאכותית היא כלי, ושמי שלומד להשתמש בו ומסגל לעצמו כשירויות ומיומנויות פורצות דרך, מקבל חלון הזדמנויות לעתיד בו הוא חוסך זמן וכסף ומייעל את כל תהליך העבודה שלו. דברים שבעבר היו חלום, היום הופכים למציאות יומיומית.
כלי AI יכולים לייעל תהליכי עבודה, ליצור בידול ולתת יתרון יחסי על פני מתחרים וקולגות
בסרטון מעלה אפשר לראות מספר דוגמאות, אשר ממחישות חלק מתהליכי העבודה והשיטות שפיתחתי – אין פה איזו עריכה מתוחכמת. אלה צילומי מסך – What you see is what you get. שימו לב איך ניתן להפוך בשניות תכנית אדריכלית בדו מימד לדגם תלת מימדי, אותו ניתן לערוך ובו ניתן לשנות כל אלמנט (אפשר לעצב את החלל, לרהט אותו, לבחור מרקמים וצבעים ועוד). ואז, ברגע שיש לנו את הסצנה שאותה אנחנו רוצים “לייפות”, מרנדרים תמונה (לא מרשימה במיוחד), שבשניות תהפוך להדמיה סופר ריאליסטית ומרהיבה. איך עושים את זה? אינטגרציה בין מגוון מחוללי תמונות ומודלי שפה – אלה הבולטים שבהם: Midjourney, Leonardo, PromeAI, Dalle3, SDXL Turbo וכמובן ChatGPT. בסרטון רואים זאת ממש בבירור – האופן בו ניתן לשנות בקליק סגנונות עיצוביים ואף חומרים וריהוט. איך ה-AI משדרג בשניות הדמיה באיכות ירודה לתמונה מרהיבה! איך הוא לוקח חדר “משעמם” ו”מלביש” אותו בן רגע.
אבל למה לעצור פה? כל מעצב פנים יודע כמה זמן ואנרגיה לוקח לייצר לוח השראה. עם AI זה הופך להיות כל כך קל וכל כך כיף! בונים לוח השראה תוך כדי תנועה ומדייקים אותו בזמן אמת. ואם רוצים לקחת את זה צעד אחד למעלה, אז למה לא ליצור לוחות השראה תלת ממדיים?! היום הכול אפשרי!
* בתמונה משמאל: המטבח האמתי בבית שלי. מימין – התחשק לי לדמיין מה היה קורה אם הייתי בונה מטבח חדש בעיצוב מודרני. למה? כי אני יכול! עם AI זה כל כך קל!!
סיור וירטואלי בעזרת בינה מלאכותית
ומה לגבי סיור וירטואלי בחלל שעיצבנו? היום יש מגוון כלים שעובדים על טכנולוגיות שונות, המאפשרים לנו להפוך תכניות אדריכליות לחללים תלת מימדיים, בהם ניתן אף לסייר.
תארו לעצמכם שאתם יוצאים ל”טיול”, יחד עם הלקוח שלכם, בתוך הבית שתכננתם לו. תארו לכם שהוא יכול ל”הרגיש” ו”לחוש” את הבית שלו הרבה לפני שהונחה הלבנה הראשונה!
* יוצאים ל”טיול” בתוך הבית שתכננתם ללקוח, עוד לפני הנחת האבן הראשונה.
וזו באמת רק טעימה מהיכולות של הכלים העוצמתיים הללו. בשנה האחרונה חקרתי לעומק את הצרכים והשימושים של אדריכלים ומעצבי פנים, ויחד איתם שכללתי את השיטות ואת תהליכי העבודה. פיתחתי טכניקות חדשות המבוססות על כלי AI קיימים וגם על כאלה שכלל לא מיועדים לשימושים אלו, אבל עם קצת יצירתיות יכולים להביא משהו חדש ומרענן. כיום אני גאה לומר שאלפים רבים כבר עברו את הסדנאות והקורסים שלי רק ב-2023, מתוכם מאות אדריכלים ומעצבי פנים. הקונספט נותר כשהיה – דחף עז להיות בחזית הטכנולוגית, מתוך הבנה שבינה מלאכותית לא תחליף אותך, אבל אולי אנשים שסיגלו לעצמם מיומנויות, כשירויות והיכרות מעמיקה עם AI כן יחליפו אותך.
* בתמונה: הפיכת תכנית דו מימד לדגם תלת מימדי בר עריכה, ממנו מייצאים תמונות של חללים. ולבסוף – יוצרים הדמיות ריאליסטיות מרהיבות בעזרת כלי AI מתקדמים (להם ניתן לשנות את הסגנות והמראה עוד ועוד, עד אשר מגיעים לתוצאה הרצויה).
כלי AI יכולים לתרגם מחשבות לתמונות – מילים להדמיות, וכך לעזור לנו להיכנס לראש של הלקוח, או ללקוח להיכנס לראש שלנו
היום עם בינה מלאכותית רק הדמיון הוא הגבול! מודלי שפה יכולים לעזור לנו לחקור, לקבל השראה, לנסח חוזים, הצעות מחיר, לבצע מחקר על הלקוחות שלנו, להיות סייענים ועוזרים אישיים, לעזור לנו להנדס פרומפטים, והרבה מעבר לכך. מחוללי תמונות יכולים לעזור לנו לג’נרט השראות ורפרנסים, ולחקור לצד הלקוח אודות השפה הגרפית וההעדפות שלו. חשבו על הסצינה הבאה: לקוח זורק משפט כמו “בא לי שתבנה לי ספא למלון בים המלח בסגנון מרוקאי עם טאץ’ מודרני”, ושתי שניות אחר כך הוא חוזה במו עיניו בג’ינרוט שיצרת בזמן אמת!
* הלקוח ביקש “ספא למלון בים המלח בסגנון מרוקאי עם טאץ’ מודרני”. תוך שתי שניות היו לו כבר עשרות סקיצות ורפרנסים לבחור מתוכם…
בינה מלאכותית יכולה לחסוך לאנשי מקצוע זמן וכסף, לצד פריצת גבולות הדמיון וקיצור הפער בין החזון של הלקוח לתוצר הסופי
תארו לכם שאתם עומדים בפני פרנטציה עבור לקוח חשוב. לא נמאס לשוטט עד אין קץ בפינטרסט? עם מחוללי תמונות תוך שניות יש לכם אימג’ים מרהיבים שיפילו את הלקוח מהכסא.
הוא יהיה בטוח שמדובר בתמונות או הדמיות אמיתיות… אם הוא רק היה יודע שלקח לכם 10 דק’ לייצר לו את כל אותן 20 סקיצות או השראות…
* פרזנטציה ללקוח? מה הבעיה? כמה שניות ויש מבחר סקיצות. הוא לא יאמין שזו לא הדמיה אמתית!
רוצים להצטרף לסדנת האדריכלים ומעצבי הפנים הבאה שלנו? לפרטים והרשמה לחצו פה.