תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

חתולי לייזר – כמה קל ליצור קליפים ב־2024!

חתולי לייזר
תוכן עניינים

כיוצר תוכן אני תמיד מחפש דרכים חדשניות לשלב טכנולוגיות מתקדמות בעבודתי. הפרויקט האחרון שלי – “חתולי לייזר” (Laser Cats) – היה הזדמנות מרתקת לחקור את הפוטנציאל של כלי AI בתהליך היצירה. בכתבה זו אשתף אתכם בתהליכי העבודה שלי, צעד אחר צעד, לרבות טיפים, המלצות, אתגרים ואיך התגברתי עליהם. אבל לפני הכול – מוזמנים לצפות בקליפ הסופי שכולו (לרבות המוזיקה) תוצר של בינה מלאכותית. 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

 

למה “חתולי לייזר”? למה לא בעצם?!

הכול התחיל כשהייתי צריך להעביר שיעור על Generative Music. לא היה לי שום רעיון, אז פניתי לעזרתו של ChatGPT עם הנושא הראשון שעלה במוחי: “Laser Cats”. אל תשאלו למה… בכל אופן, הייתי די מרוצה מהטקסט הראשוני שהוא רקח, ואחרי קצת שיפוצים ושיפורים היה לי בסיס מצוין להתחיל לעבוד איתו.

 

 

מ־Suno ל־Udio

משם עברתי למחולל המוזיקה Suno והתחלתי ליצור כל חלק מהשיר בנפרד (בית ראשון, שני ואז פזמון). אגב, פה יש מדריך לסונו. אחרי שסיימתי את התהליך, החלטתי לנסות את הבית הראשון בכלי אחר – Udio המצוין! ההבדל באיכות פשוט הדהים אותי, אז מייד עברתי אליו וקיצרתי את השיר כדי שיתאים לאורך של כדקה.

 

מ־Midjourney ל־Luma

החלטתי לנסות את Luma, המודל החם בשכונה ליצירת וידאו (נכון לאותו שבוע). פה יש מדריך לכלי. ניסיתי בהתחלה לג’נרט Text2Video, אבל התוצאות היו מחפירות. מהר מאוד עברתי לתהליך של ג’ינרוט ודיוק האימג’ הראשוני במידג’רני (לכל שוט) ואז את ההנפשה עשיתי בלומה (Image to Video). זה עבד הרבה יותר טוב.

 

 

אתגרים וטיפים:

קצת עליי – אני עורך ואפטריסט בהכשרתי עם תואר בקולנוע. אני מלמד קולנוע בתיכון ויוצר תוכן עם כלי Gen AI. מרתק אותי למצוא דרכים לשלב בינה מלאכותית בתהליכי העבודה שלנו כיוצרי סרטים או כחובבים. וכן – אני עושה את זה עם ברק בעיניים כי זה באמת מרגש אותי. הינה כמה תובנות מתהליך העבודה על הקליפ הזה:

 

  • קומפוזיציות מורכבות: התקשיתי להוציא מ־Luma קומפוזיציות מונפשות שמורכבות מחיבורים מדומיינים לחלוטין בין אלמנטים. להנפיש חתולים מוזיקאים ולשמור עליהם חתוליים היה מאתגר במיוחד, אבל אחרי מספיק ג’נרוטים וניסיונות הצלחתי להגיע למשהו שהיה קרוב למה שרציתי. מסקנה: תעשו הרבה טסטים ותבחרו עם פינצטה את השוטים שיוצאים הכי טוב. אל תתייאשו אם הטייק הראשון או השני לא יוצא טוב.

 

  • אין מנוס ממנוי בתשלום: מהר מאוד עברתי למנוי בתשלום של Luma. לא היה שום סיכוי שאצליח לסיים את הפרויקט הזה בגרסה החינמית שהייתה רחוקה ממושלמת. היה הרבה ניסוי וטעייה וניסוי ותהייה.

 

  • עריכה מדויקת: הבנתי שעריכה מדויקת היא המפתח להפקת תוצר איכותי שכיף להסתכל עליו. היה צורך לברור ולדייק המון שוטים שהתחילו להתעוות באיזשהו שלב. וזה גם לקח חשוב – גם אם שוט של 5 שניות לא מושלם, יכול להיות ששתי השניות הראשונות כן שמישות (במיוחד אם צריך המון חומר גלם כדי לרפד משך זמן ארוך (וכן, בווידאו דקה שלמה זה נצח). 

 

  • פוסט־פרודקשן: בסוף התהליך הוספתי תיקוני צבע ב־DaVinci Resolve וקצת אפקטים מיוחדים כמו הברק של עיני החתול.

 

בסך הכול עבדתי על הפרויקט הזה קרוב ליום וחצי. וכן – זה מדהים בעיניי שהפקתי קליפ שלם בזמן קצר (יחסית). בטח בהשוואה למצב שרווח בשוק לפני כניסת כלי AI. אז הייתי יכול רק לחלום על יצירת תוצרים כאלה. ואם הייתי יוצא להפיק, לצלם, לערוך, לביים, לכתוב וליצור קליפ שלם (עם שחקנים, תאורן, מאפרת, סטייליסטית וכו’), הייתי צריך להיפרד מהרים של כסף. בזכות ה־AI אני חברת הפקה של איש אחד. אני ה’צלם’, הבמאי, העורך, וכלי ה־AI מתפקדים בתור העובדים שלי: סייענים, עוזרים, יועצים וכמובן הביצועיסטים. 

 

ולסיום, “Laser Cats” היה חוויה מרתקת שהדגימה לי את הפוטנציאל העצום של כלי AI בתהליך היצירה. למדתי שהם יכולים לייעל חלקים מהתהליך ולאפשר לי לממש רעיונות מורכבים בזמן קצר יחסית. עם זאת, הפרויקט גם הדגיש לי את החשיבות של המיומנות האנושית והטכנית, במיוחד בשלבי העריכה והפוסט־פרודקשן בתהליך לקבלת תוצאה איכותית ומרשימה. שום כלי AI לא יוצר תוצר מוגמר. כל מה שיוצא מכלים אלו, הוא בגדר חומר גלם בלבד. עדיין צריך איש מקצוע מיומן מאחורי המקלדת (או הטלפון) שיכוון, יברור, יגבש ויביא את הפרויקט לשלמות. 

 

או במילים אחרות… גם אם יש לך קמח, סוכר, ביצים ושוקולד – העוגה לא תאפה את עצמה. מישהו צריך לערבב, למדוד ולהכניס הכול לתנור.

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של נועם נאומובסקי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

חתולי לייזר – כמה קל ליצור קליפים ב־2024!