× Send

סיכום AI שבועי – 1.9.23

סיכום AI שבועי – 1.9.23
תוכן עניינים

היי חברים שישי שמח לכולם!

וואו איזה שבוע היה לנו! עולם הבינה המלאכותית כבר לא נראה אותו הדבר כמו שבוע שעבר, כי ככה זה כשחברות ענק נותנות כוחות על להמנוים, זה קרה בפעם הראשונה עם OpenAi והשבוע עם גוגל. וזה לא קשור לזה שהעולם ממשיך לרוץ! יש מלא על מה לדבר,

אבל כרגיל, הינה 10 הדברים שאני חושב ששווה שתכירו!

 

יאללה לענייננו

1. אז נתחיל ממה שכולם מדברים עליו, למי שלא מכיר, Ideogram זה עתה השיקה את גרסת v0.1 שלה, ופתחה את שעריה לכולם בחינם. הפלטפורמה שפותחה מיוצאי גוגל, שואפת להפוך כל טקסט לתמונות יצירתיות בשניות ספורות בזמן שהיא מצליחה לשמור על המלל! הפלטפורמה החדשה מתפארת בשבוע אחד בבסיס משתמשים של למעלה מ-90,000 ויותר מ-3 מיליון תמונות שנוצרו מההכרזה עליה. Ideogram ייחודית ביכולתה להציג טקסט קוהרנטי בתוך תמונות, ותומכת במגוון גופנים וסגנונות. הפלטפורמה גם מציעה מגוון רחב של תגיות סגנון תמונה כמו איור, טיפוגרפיה ואנימה, בין היתר. אז תודה למידג׳ על תקופה יפה, אבל יש לי עכשיו מאהבת חדשה. (בהזדמנות זו, תודה למרגו רובי על הפירגון לניוזלטר, גם אני מעריך את העבודה שלך).

 

2. חברת  OpenAI השיקה בשעה טובה את ChatGPT Enterprise, גרסה משודרגת של ChatGPT המיועדת לשימוש ארגוני. הצעה חדשה זו מגיעה עם מאפייני אבטחה ופרטיות ברמה ארגונית, גישה בלתי מוגבלת ל-GPT-4 מהיר יותר, וחלונות הקשר מורחבים לשיחות ארוכות יותר. לפי הבלוג של החברה, זה נועד ברעיון לשפר תוצרים במחלקות שונות, מקידוד ועד ניתוח נתונים. מאז השקתה לראשונה לפני תשעה חודשים, ChatGPT אומצה על ידי יותר מ-80% מחברות Fortune 500, וגרסת האנטרפרייז הזו מכוונת לפשט את הפריסה שלה בארגונים גדולים ואולי בתקווה להציל אותה מפשיטת הרגל שעליה דיברנו בעבר.

 

3. גוגל שולפת תותח כבד מאוד השבוע בכנס Next 2023 ועושה התקדמות משמעותית בשילוב AI להיבטים שונים של האקו-סיסטם שלה. גוגל השיקה את Duet AI, וזה הולך לשנות את כללי המשחק להמון חברות! זה מתחיל ב Google Workspace שמקבל את כל אותם כוחות על שדיברנו עליהם בעבר (הנה סרטון של דקה ביוטיוב) והולך להפיל 50% מהסטרטאפים שקמו מאז שיש api למודלים כאלה ואחרים… אבל זה לא העיקר, Duet AI מגיע גם לענן, וזה כבר משנה הכל, כי אם יש משהו שאני אוהב בגוגל, זה את הנכונות שלהם להנגיש דברים…

אז רק כדי שיהיה לכם קצת מושג למי שאין שעתיים לצפות בהכרזה, מאפיינים עיקריים:

סיוע שיחתי: Duet AI מספקת ממשק שיחה שבו אתה יכול לשאול שאלות הקשורות לענן שלך או לבקש הכוונה לגבי מיטב הפרקטיקות לפי הפעולות שאתה כבר מבצע. הוא אומן באופן ספציפי על תוכן של Google Cloud וזמין ב-Console.

סיוע קוד: Duet AI עוזרת כמובן להשלים את הקוד בזמן הכתיבה או יכולה לייצר גושי קוד על בסיס הערות. היא תומכת ביותר מ-20 שפות תכנות וזמינה ב-IDEs מרובים, כולל Visual Studio Code, IDEs של JetBrains, Colab עבור אנטרפרייז, תחנות עבודה בענן, עורך Cloud Shell, Cloud Spanner, ו-BigQuery.

קניין רוחני: Duet AI מבטיחה שהקוד, הקלטים וההמלצות שלך לא משמשים ללמידת מוצר ומודל. היא גם מספקת ציטוט מקור עבור הצעות שמצטטות ישירות ממקור.

שירות מנוהל לחלוטין: Duet AI היא שירות מנוהל לחלוטין שמתעדכן באופן סדיר ואוטומטי. היא משתמשת בטכנולוגיית AI המעודכנת והמנוסה ביותר מגוגל, ללא צורך בהארחה מצידך.

AI בטוח ואחראי: Duet AI עומדת בעקרונות ה-AI של גוגל והשיגה תעודות ISO מרובות, כולל ISO/IEC 27001, 27017, 27018, ו-27701, מה שמבטיח פרטיות נתונים ואבטחה.

אופן הפעולה:

Duet AI בנויה על מודלי יסוד גדולים של גוגל ומנצלת את פלטפורמת Vertex AI כדי לספק סיוע AI מותאם אישית וממוקד הקשר תוך שמירה על פרטיות הנתונים.

שימושים נפוצים:

  • פיתוח: מספקת הכוונה מומחה והצעות קוד ישירות ב-IDE שלך.
  • תפעול: עוזר לצוותי תפעול באיתור ופתרון תקלות.
  • ניתוח נתונים: מציע השלמות SQL ויצירת שאילתות מותאמות הקשר.
  • מדע נתונים: עוזר בבניית מודלי AI/ML עם השלמת קוד ויצירה.
  • ניהול בסיס נתונים: עוזר במשימות ניהול נתונים כמו עיצוב, שינוי או שאילתת נתוניך.
  • ניהול אבטחה: מסכם ומסווג מידע על איומים וממליץ על הצעדים הבאים לתיקון.
  • אינטר-אופרביליות: עוזר בבניית APIs ואינטגרציות מתוך רמזים בשפה טבעית.

בינתיים, פלטפורמת Vertex AI של גוגל כבר זמינה לשימוש ומבזבזת לי את שישי בבוקר, גם היא קיבלה עדכונים שמשפרים את יכולות יצירת הטקסט, התמונה והקוד, עם כוונה למוכנות ארגונית עם מיקוד בממשל ו-AI אחראי (וזאת בהמשך לשיחות ההם מהבית הלבן וההכרזות על ai אחראי). Vertex AI גם שואפת לשפר את כלי האבטחה שלה על ידי ניצול AI גנרטיבי כדי לעזור לצוותים להבין איומים טוב יותר ולקבל החלטות מושכלות.

יש גם הרבה דיבורים ברקע על מודל דגל חדש בשם Gemini, שעשוי להיות חזק פי 5 מחברינו GPT-4 אבל אני חושב שזה מספיק גוגל לעכשיו וכשנגיע לגשר נחצה אותו.

 

4. אה רגע, בנוסף לכל הטירוף הזה, גוגל קלאוד ו-NVIDIA גם מעמיקים את שיתוף הפעולה שלהם, כאילו, כל מה שדיברנו עליו עכשיו, מקבל גם סט חלקים משופרים שישבו מתחת למכסה המנוע.

שיתוף פעולה בין שתי ענקיות כמו Google Cloud ל-NVIDIA יעשה גלים לעוד הרבה זמן, הינה 4 נקודות מתוך כל המאמר בבלוג.

מקרי A3 המונעים על ידי GPUs Tensor Core H100 של NVIDIA: מקרים אלה תוכננו להאיץ טווח רחב של יישומי AI, במיוחד מודלי שפה גדולים (LLMs) ו-AI יצירתי. הם מגיעים עם מנוע Transformer שנבנה במיוחד למטרה זו.

אותו ״מקר״ (שסליחה אין לי מושג אם זה באמת התרגום, זה נקראה באנגלית ״Instances״) מתייחס לשרת וירטואלי שפועל בענן. בעצם מכונה וירטואלית (VM) שאנו יכולים לשכור על בסיס זמני כדי להפעיל את היישומים שנרצה ולבצע משימות אחרות הדורשות משאבי מחשוב. ״מקרים״ מגיעים בסוגים ובגדלים שונים, מותאמים למקרי שימוש שונים כמו חישוב, זיכרון, אחסון או משימות מיוחדות כמו למידת מכונה וניתוח נתונים.

שיתוף פעולה עמוק על תשתית ותוכנה: שתי החברות עובדות יחד על עיצוב תשתית ואפשרות תוכנה נרחבת כדי לפשט את בניית יישומי AI ופריסתם על Google Cloud.

מסגרת PaxML: מסגרת למידת מכונה מבוססת Jax שנבנתה במיוחד כדי לאמן מודלים בקנה מידה גדול ומאפשרת ניסויים מתקדמים ומקביליות בתצורה מלאה. היא משמשת את גוגל עבור מודלים פנימיים, כולל DeepMind.

NVIDIA AI Enterprise על Google Cloud Marketplace:

מאפשר גישה קלה לפתרונות ה-AI של NVIDIA, משולבים באופן מלא בסביבת הפיתוח Vertex AI של Google Cloud. אז לסיכום, שיתוף הפעולה משתרע על אפשרות תוכנה ועיצוב תשתית, במטרה לפשט את בניית יישומי ה-AI ופריסתם על גוגל קלאוד מה שהחרכך יחזק את מעמדה של אינבדיה כתשתית הבינה המלאכותית.

יש לציין, שהטכנולוגיה של NVIDIA משמשת בפרויקטים הפנימיים של גוגל, כולל DeepMind כבר תקופה. ההנגשה הזו תשפיע על האקו סיסטם הכללי בהגדרה וכולם הוכים להרגיש את זה טוב מאוד!

 

5. ואם כבר שבבים, ממשלת ארצות הברית הרחיבה את ההגבלות על הייצוא של שבבי ה-AI של Nvidia ו-Advanced Micro Devices (AMD) כך שיכללו חלק מהמדינות במזרח התיכון. 

בעבר, הגבלות אלה התמקדו בעיקר בסין. השבבים המושפעים הם דגמי ה-A100 ו-H100 של Nvidia, שתוכננו למשימות למידת מכונה. הן Nvidia והן AMD ציינו שהגבלות חדשות אלה לא ישפיעו באופן מהותי מיידי על ההכנסות שלהן.

בדרך כלל מטילים בקרות ייצוא מסיבות של ביטחון לאומי, למרות שהסיכונים הספציפיים שמציבות הייצוא למזרח התיכון לא פורטו, אבל ישראל תהיה בסדר, בכל זאת, יש לנו את israel-1 בקרוב.

 

6. תעשיית משלוחי המזון מאמצת גם היא את ה- AI כדי לשפר את חוויית הלקוח והיעילות התפעולית. DoorDash מפתחת מערכת הזמנה קולית כדי לטפל בהזמנות טלפוניות, ובכך משחררת את צוות המסעדה להתמקד בפעילויות במקום. צעד זה בא בתגובה לעובדה ששיחות רבות של לקוחות נותרות ללא מענה, מה שפוגע במכירות פוטנציאליות.

מצד שני, Uber Eats עובדת על צ’אטבוט שיציע המלצות אוכל מותאמות אישית על בסיס העדפות המשתמש ותקציב, במטרה להאיץ את תהליך ההזמנה.

שתי החברות מנצלות AI לא רק כדי לשפר שירות לקוחות אלא גם כדי להגביר מכירות ויעילות. המוצרים הללו הן רק דוגמא למהפכה גדולה בתחום שירות הלקוחות. לא משהו שלא ידעתם, אבל כשזה מקבל יוז קייס להיאחז בו, דברים נראים כבר יותר קרובים.

 

7. אם בטעות יש כאן מישהו שעדיין משתמש ב – Yahoo Mail אז יש לי חדשות טובות בשבילו! החברה הוותיקה משדרגת את הפלטפורמה שלה על ידי אינטגרציה של יכולות AI. באמצעות פלטפורמת ה-AI של גוגל קלאוד (אולי עכשיו נקודה 4 יותר ברורה) , Yahoo הציגה טווח של מאפיינים יצירתיים, כמו למשל “Shopping Saver” שסורק את תיבת הדואר הנכנס בחיפוש אחר כרטיסי מתנה, קודי הנחה וזיכויים בחנויות שלא נוצלו.

מאפיינים נוספים כוללים פונקציית חיפוש משופרת שמאפשרת למשתמשים לשאול שאלות במקום להקליד מילות מפתח, עוזר כתיבה להכוונה בנוגע לטון, וסיכום הודעה שמדגיש מידע חשוב בדוא”ל.

עדכונים אלו מתכוונים להפוך את Yahoo Mail ליותר תומך ויעיל עבור המשתמשים שלו, והוא רק הדוגמא הראשונה לחברות עתיקות מנופחות בדאטא שהולכות לדעתי לחזור לחיינו בשנה הבאה.

 

8. חברת META השיקה אתמול את DINOv2, מודל ראייה ממוחשבת בפיקוח עצמי, ואת FACET, כלי ״להערכת הוגנות״ (לא יודע אם ככה מתרגמים את זה אבל זה נשמע סביר).

בפשוט:

DINOv2 – למידה עצמית-מונחית: כדי לייצר מאפיינים אוניברסליים. הוא זמין כעת כעת כקוד פתוח תחת רישיון אפאצ’י 2.0, מה שמאפשר גמישות רבה יותר ביישומיו, ממחקר ועד פתרונות בעולם האמיתי.

סגמנטציית תמונה סמנטית ואומדן עומק חד-עיני: כולל גם מודלים לחיזוי צפוף עבור משימות ספציפיות.

FACET – (FAirness in Computer Vision EvaluaTion)

הוא קריטריון מקיף להערכת הוגנות במגוון משימות ראייה ממוחשבת כמו סיווג, זיהוי וסגמנטצייה. הוא כולל מאגר נתונים של 32,000 תמונות המכילות 50,000 אנשים, מסומנות עבור מאפיינים דמוגרפיים ופיזיים כמו הצגת מגדר, קבוצת גיל, גוון עור, ואפילו תפקידים ספציפיים כמו שחקן כדורסל או רופא.

בקיצור חגיגה. ויש לי הרגשה שיאן לקון עדיין לא סיים כאן אלה זאת רק ההתחלה.

 

9. סין כבר תקופה נמצאת כאן בסיכום השבועי ולא סתם, היא עושה השבוע התקדמות משמעותית נוספת בנוף ה-AI, עם Alibaba ו-Baidu כמובילות את הדרך. השבוע Alibaba חשפה את Qwen-VL ו-Qwen-VL-Chat, מודלי שפה-ראייה שיכולים לפרש תמונות, לא רק טקסט, כמו גוגל Lens. מודלים אלה מבטיחים יישומים כמו תרגום שלטי רחוב וסיוע לאנשים עם לקות ראייה.

מצד שני, Baidu השיקה את ERNIE Bot, יריב של ChatGPT, עם מיקוד בהבנה, יצירה, הסקה וזיכרון. שתי החברות מנצלות את הרגולציה האוהדת ל-AI לאחרונה מממשלת סין, ששואפות להתחרות בזירה הגלובלית תוך הקפדה על הקווים המנחים הלאומיים (לטענתה).

מה שבטוח, שווה להשאיר עין על סין.

 

10. ולסיום, כבוד ישראלי.  AI21 Labs, סטארטאפ המתמחה בכלי יצירת AI מבוססי-טקסט, גייס 155 מיליון דולר בסבב C, מה שמעלה את הערכת השווי שלו ל-1.4 מיליארד דולר, או במילים פשוטות יוניקורן! החברה מציעה סדרה של מוצרים, כולל AI21 Studio, פלטפורמת מפתחים לבניית אפליקציות עסקיות מותאמות אישית מבוססות טקסט, ו-Wordtune, עוזר קריאה וכתיבה בהנעת AI רב-לשוני.

עם תוכניות להרחיב את כוח העבודה ולהאיץ מאמצי R&D, החברה שואפת לפתח את הרמה הבאה של ה AI, עם מיקוד בהיסק על פני תחומי דעת מרובים. המימון יאפשר לשפר את הגזרות הקיימות, לדחוף מודלי שפה המיועדים לשוק העסקי ולאפליקציות נוספות שצריכות להגיע לפרודקשיין.

אז בנימה אישית אם מישהו מהצוות של AI21 Labs קורא את זה, כל הכבוד לכם! יש לכם מוצר פצצה ומגיע לכם שפו ענק!!!

 

זהו עד כאן להפעם, נשתמע שוב בשבוע הבא!

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סיכום AI שבועי – 1.9.23