חדשות מרגשות מגוגל! התאגיד העולמי שנמצא במירוץ חימוש קדחתני מול OpenAI בזירת מודלי השפה הגדולים (LLMs) זה עתה הורידה את הלוט מעל Gemini Advanced – הדור האחרון ביותר של טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה, ולטענתם היא מהפכנית! הנה כל מה שצריך לדעת על המעבר למודל החדש של גוגל – Gemini Ultra והתקוות הגדולות שתולים בו.
מה חדש?
בארד משנה את שמו והופך ל-Gemini. גוגל מכריזים על זה כשלב הבא של בארד בגרסת הפרימיום (20 $ בחודש) הוא מבוסס על המודל החדש והחזק ביותר של גוגל עד כה: Gemini Ultra 1.0. מנוי Gemini Advanced אמור להיות התשובה למנוי Plus של OpenAI עם מוצר הדגל שלהם: GPT-4. יש פה מהלך מובהק לנגוס בנתח השוק של המתחרה הגדולה ביותר של גוגל בנישת הצ’אטבוטים הג’נרטיביים (זירה שעד כה היא דישדשה בה עם מוצרים נחותים כמו בארד והשקות מביכות ומאכזבות).
תכונות מרכזיות:
- נגישות: Gemini Advanced זמין ב-150 מדינות, חינם לשני חודשים עם Google One, ואז ב-$19.99 לחודש.
- אפליקציית Gemini: ג’מיני מגיע עם אפליקציה ל-iOS ולאנדרואיד. לצערנו כרגע הן זמינות רק בארה”ב, אבל גוגל מעידים שיש להם תוכניות להרחיב את הזמינות גם למדינות נוספות בקרוב מאוד.
- חדשנות: העלאת ויצירת תמונות, לצד extensions, בנוסף לתכונות מתקדמות כמו כתיבת קוד משופרת, ניתוח עמוק יותר, ויכולות מולטי-מודאליות מורחבות.
- למה זה חשוב? Gemini Advanced קובע סטנדרט חדש בתקשורת בינה מלאכותית, ומציג את מחויבותה של גוגל להוביל את קצה הטכנולוגיה. החברה מנסה לבסס את מקומה בשוק תחרותית והמשמעות היא רווח כפול לנו – צרכני הקצה. תאגידי הענק יאבקו על השליטה בשוק ואנחנו נהנה ממוצרים מתקדמים יותר ויותר.
הרשמה וחבילה חינמית
ג’מיני (Gemini) זמין בחינם באותו אתר בו בארד היה. למעשה מדובר בדיוק באותו כלי, שרק שינה את שמו. לכניסה לחצו פה. כאמור, לא מדובר בכלי הכי חזק בשוק. עם זאת, יש לו פיצ’רים נחמדים כמו הרחבות, יכולת ג’ינרוט תמונות ועוד. כדי לעבוד עם ג’מיני/בארד יש להירשם עם חשבון גוגל. אם תרצו ליהנות ממודל אולטרה 1.0 בחבילת Gemini Advanced תוכלו לשדרג בלינק הבא (כחלק מחבילת ההשקה תיהנו גם מחודשיים חינם – מומלץ להתנסות).
קצת יותר בהרחבה
זה מה שכותבת סיסי היאו (Sissie Hsiao), סגנית נשיא ומנהלת כללית ב-Gemini experiences (לשעבר Bard) וב-Google Assistant.
מאז שהשקנו את בארד בשנה שעברה, אנשים ברחבי העולם השתמשו בו כדי לשתף פעולה עם AI בדרך חדשה לחלוטין – כדי להתכונן לראיונות עבודה, לנפות קוד, לחשוב על רעיונות עסקיים חדשים או, כפי שהודענו בשבוע שעבר, ליצור תמונות מרתקות. המשימה שלנו עם ברד תמיד הייתה לתת לכם גישה ישירה למודלים שלנו ב-AI, וגמיני מייצג את משפחת המודלים הכי מתקדמת שלנו. כדי לשקף זאת, מעתה בארד יהיה ידוע פשוט בשם גמיני.
לדברי גוגל, ג’מיני אולטרה עבר מבחנים עוורים על ידי בוחנים חיצוניים ונמצא כעדיף על האלטרנטיבות הקיימות בשוק. מצד שני – גוגל מאוד אוהבים לצאת בהכרזות מפוצצות, והתוצאות בשטח לרוב מאכזבות. עם זאת, בניגוד לבארד, ג’מיני אולטרה הוא מודל מתקדם הרבה אשר מסוגל לבצע משימות מורכבות ביותר כמו כתיבת קוד, הסקה לוגית, שיתוף פעולה בפרויקטים יצירתיים ועוד. חלון הקונטקסט שלו גדול הרבה יותר, מה שמאפשר לקיים שיחות ארוכות ומפורטות יותר, לצד הבנה טובה יותר של ההקשר מקטעי השיחה הקודמים.
אגב, אם אתם רוצים לראות סקירה מקיפה של הכלי והשימושים שלו, לצד יתרונות וחסרונות, אביץ (אברהם יצחק מאיר) לקח את ג’מיני לסיבוב. כל התובנות והמסקנות שלו לאור התנסות אישית מקיפה במאמר הבא.
מה אפשר לעשות איתו? הנה כמה דוגמאות
- הוא יכול להיות המורה הפרטי שלכם – הוא יכול ליצור הוראות שלב אחר שלב, לכתוב או לפתור מבחנים, לקיים או דיונים המותאמים לסגנון הלמידה שלכם.
- הוא יכול לעזור לכם לכתוב קוד בתרחישי קידוד מתקדמים יותר, ולשמש כמתחם לפיתוח הרעיונות שלכם, להתנסות ולהערכת גישות קידוד שונות.
- הוא יכול לעזר ביצירת תוכן עבור יוצרים דיגיטליים. הוא יסייע בהפיכת רעיונות ערטילאיים לתוכן קונקרטי ואיכות. הוא יכול לעזור לנתח מגמות וטרנדים, לפתח חשיבה יצירתית ולסייע בפתרון בעיות ומציאת דרכים טובות יותר להגדיל את הקהלים שלכם.
או במילים אחרות, בגדומה לכל מודל שפה טוב (ChatGPT או Claude), הוא יכול להפוך ליועץ, סייען או עוזר אישי. מעין “עובד” נוסף בעסק שלכם. סוכן ג’נרטיבי שמסייע לבצע פעולות ולייעל תהליכים. אגב, אם אתם רוצים לקרוא עוד על סוכנים ג’נרטיביים, ממליצה לכם בחום לקרוא את המאמר המרתק הבא שכתב עומר הררי.
קצת על האפליקציה של ג’מיני לנייד
כאמור, האפליקציות ל-IOS ואנדרואיד עדיין לא זמינות בארץ, אך סביר שיגיעו בקרוב מאוד.
אנדרואיד
אם תורידו את אפליקציית ג’מיני או תבחרו בה דרך Google Assistant, תוכלו לגשת אליה מהאפליקציה או מכל מקום אחר שבו אתם בדרך כלל מפעילים את Google Assistant. כלומר, לחיצה על כפתור ההפעלה או אמירת “היי גוגל” תפעיל מיד את ג’מיני, מה שיאפשר חוויית חפיפה חדשה בין הסמארטפון לעולם החיצון וליכולות הג’נרטיביות של ג’מיני. כך תוכלו למשל ליצור כיתוב לתמונה שצילמתם זה עתה או לשאול שאלות על מאמר שאתם קוראים. רבים ממאפייני הקול של Google Assistant יהיו זמינים באמצעות אפליקציית ג’מיני (כולל הגדרת טיימרים, ביצוע שיחות ושליטה בהתקני הבית החכם שלכם).
האפליקציה של ג’מיני באנדרואיד. מתוך הבלוג של גוגל.
אגב, עוד שת”פ מעניין הוא הטמעת המודלים של גוגל (Gemini) במוצרי הדגל של סמסונג, בדגש על סדרת Samsung Galaxy S24 החדשה. כתבנו על כך בהרחבה במאמר הבא.
iOS
האפליקציה עבור מכשירים תומכי iOS, נשיק תושק ישירות מאפליקציית Google בשבועות הקרובים. לחיצה על מתג ג’מיני לאפשר לכם לשוחח עם ג’מיני, ליצור תמונות מותאמות אישית, לקבל עזרה בכתיבת פוסטים ברשתות חברתיות ואפילו לתכנן ערב רומנטי ישירות מאפליקציית Google.
איפה ומתי האפליקציה תהיה זמינה?
אפליקציית ג’מיני זמינה באנדרואיד וב-iOS בארה”ב באנגלית החל מ-8.2.24, ותהיה זמינה במלואה במדינות נוספות בשבועות הקרובים.