× Send

הוא כאן – בארד BARD: מודל השפה של גוגל (שמנסה) לתת פייט ל-CHAT GPT

BARD: מודל השפה של גוגל
תוכן עניינים
הוא כאן – קבלו אותו!

האם יכול להיות שגוגל סוף סוף התעוררו על עצמם?!

אנחנו למעלה מחצי שנה אל תוך מהפכת הבינה המלאכותית וסוף סוף ענקית ההייטק משחררת את מודל השפה שלה – בארד (BARD), שבא לתת פייט (או לפחות מנסה) למודל השפה המפורסם והנפוץ בעולם: CHAT-GPT

נתחיל מהסוף – רוצים לינק להרשמה המוקדמת – לחצו כאן.

 
בארד BARD: מודל השפה של גוגל
 

מאירועי הפרקים הקודמים

גוגל יושבת על טכנולוגיית AI כבר שנים, אך נמנעה עד כה מלשחרר אותה לציבור הרחב משום שהיא עומדת בסתירה מוחלטת למודל העסקי שלה (שמבוסס על מנוע חיפוש חינמי שמאפשר לחברה לצבוע קהלים ודאטה ולמכור אותו למפרסמים).

באירוע ההשקה הביזיוני והחפוז של בארד לפני מספר חודשים גוגל חוו מבוכה רבתי! בארד סיפק תשובה לא נכונה לשאלה על טלסקופ החלל ג’יימס ווב (JWST) וטען שהוא הראשון לצלם תמונה של כוכב לכת מחוץ למערכת השמש. מה שכמובן לא נכון שכן יש לנו תמונות כאלה כבר משנת 2004. הפדיחה של בארד עלתה לגוגל 100 מיליארד (!) דולר 😮 (וצניחה של 7.7% במניה).

 
הפאדיחה של בארד וגוגל: נכון לא נכון – חרטט בביטחון

הפאדיחה של בארד וגוגל: נכון לא נכון – חרטט בביטחון

 

אגב, אם בא לכם לראות מה מצב המניה של גוגל בשנה האחרונה… היא צנחה בכמעט 20% 😬 אאוץ’…

מניית גוגל בשנה האחרונה – צניחה של כמעט 20%

מניית גוגל בשנה האחרונה – צניחה של כמעט 20%

 

אז איך נרשמים?

נכנסים ללינק ההרשמה המוקדמת ומבקשים גישה – לחצו כאן.

לאחר מכן תקבלו למייל את הודעת אישור:

 
הודעת אישור ההרשמה לרשימת ההמתנה
הודעת אישור ההרשמה לרשימת ההמתנה
 

ובהמשך יגיע מייל שקיבלתם גישה, בו תתבקשו ללחוץ על כפתור: “Take it for a spin”, שיקפיץ אתכם לאתר של בארד.

 
מייל האישור וקבלת הגישה לבארד

מייל האישור וקבלת הגישה לבארד

 

בתוך האתר של בארד, הוא יספר לכם שהוא ניסוי ומיד ייתן מספר דיסקליימרים.

בארד לא תמיד יבין נכון: בארד עשוי לתת תגובות לא מדויקות או לא הולמות. אם יש לך ספק, השתמש בלחצן “Google it” כדי לבדוק את התגובות של בארד.

בארד ישתפר עם המשוב שלך: אנא דרג תגובות וסמן כל דבר שעלול להיות פוגע או לא בטוח.

או במילים אחרות – גוגל רוצים שתעזרו להם להפוך את בארד ליעיל יותר, מדויק יותר ובטוח יותר. לזה קוראים “למידה מבוססת חיזוקים” (Reinforcement Learning): מודלים גדולים של שפה (LLMs) מאומנים דרך אינטראקציה עם הסביבה, כאשר הם מקבלים משוב בצורת תגמולים או עונשים. המודל לומד על ידי שינוי ההתנהגות שלו כך שימקסם את התגמולים הצבורים לאורך זמן. גם CHAT GPT מקבל פידבקים ממשתמשים בצורה כזו.

 

מה הוא יודע לעשות?

לפני הכל הבשורה הגדולה היא שהוא מחובר לרשת האינטרנט. הוא מעודכן און ליין בכל מה שקורה בזמן אמת (בניגוד לג’יפיטי שלא נותן נתונים בזמן אמת (אגב, גם פה OPEN AI – החברה שיצרה את GPT עובדת על אינטגרציות כאלה ואחרות שיפתרו את הבעיה הזו. חלקם כבר זמינים וחלקם עדיין לא בשלים ובשלבי פיתוח.

 
מסך הפתיחה של בארד BARD

מסך הפתיחה של בארד BARD

 
 
 

האם יש פה בשורה?

מממ… לא ממש… זה לא ג’יפיטי ובטח שלא CHAT-GPT-4!

זה חמוד. זה עובד… סוג של. אבל זו לא הרמה אליה היינו רגילים! הנה כמה דוגמאות: ביקשתי מבארד לספר לי האם הוא טוב יותר מג’יפיטי 😁… זה מה שהוא ענה (אגב, את התרגום לטקסט לעברית עשה חברינו GPT, שכן בארד עדיין לא חזק בעברית):

צ’אט ג’יפיטי ובארד הם שני דגמי שפה גדולים, אך יש להם יתרונות וחסרונות שונים. ChatGPT טוב יותר ביצירת וסיכום טקסט, בעוד ש-Bard טוב יותר במענה על שאלות עם מידע רלוונטי יותר. ChatGPT מאומן על קבוצת נתונים עצומה של טקסט וקוד, מה שמאפשר לו ליצור טקסט יצירתי ומקיף. הוא יכול גם לסכם טקסט במהירות ובדיוק, מה שהופך אותו לכלי יעיל למחקר וכתיבה.

עם זאת, ChatGPT יכול לפעמים להיות בלתי מדויק או מוטעה, במיוחד כשמבקשים ממנו ליצור טקסט על נושאים רגישים. Bard מאומן על קבוצת נתונים שונה של טקסט וקוד, מה שמאפשר לו לענות על שאלות בצורה מדויקת יותר מאשר ChatGPT. הוא יכול גם לגשת ולעבד מידע מהעולם האמיתי באמצעות Google Search, מה שהופך אותו למקור מידע יותר מקיף. עם זאת, Bard יכול לפעמים להיות איטי בתגובות לשאלות, וייתכן שלא תמיד יצליח ליצור טקסט יצירתי.

בסופו של יום, מודל השפה הטוב ביותר עבורך תלוי בצרכים הספציפיים שלך. אם אתה זקוק למודל שפה שיכול ליצור טקסט יצירתי, ChatGPT הוא בחירה טובה. אם אתה זקוק לדגם שפה שיכול לענות על שאלות בצורה מדויקת, Bard הוא בחירה טובה יותר.

 

אגב, הוא אפילו הואיל בטובו לספק לי טבלת השוואה שמנתחת את היתרונות והחסרונות של כל כלי.

היתרונות והחסרונות של בארד וג'יפיטי
 

היתרונות והחסרונות של בארד וג’יפיטי, מנקודת מבטו של בארד. ושוב, הנה אותה טבלה בתרגום לעברית, מבית היוצר של CHAT GPT:

 
היתרונות והחסרונות של בארד וג'יפיטי, מנקודת מבטו של בארד

היתרונות והחסרונות של בארד וג’יפיטי, מנקודת מבטו של בארד

 

אם נסכם את הנתונים מתשובתו של בארד – הוא טוב יותר במענה על שאלות, הוא יותר מדויק (תראו איך הוא מלכלך על ג’יפיטי 🤦‍♂️) ויש לו גישה ליותר ידע. מצד שני (לטענת בארד), הוא יותר איטי ופחות טוב בג’ינרוט טקסטים יצירתיים וקוהרנטיים.

האם אני מסכים עם ההשוואה הזו… לא ממש. אני לא חושב שהטכנולוגיה של בארד מגרדת את ג’יפיטי. למרות הטענות שלו בדבר דיוק ומידע עדכני, הוא עדיין טועה לא מעט. ציפיתי שאחרי סאגת ההשקה נקבל כלי יותר מדויק ונראה שהבעיות עדיין שם. למשל, הנה עוד דוגמה:

שאלתי את בארד מי זכה בבחירות בישראל בשנת 2022 והוא ענה שאף אחד, כי לא היו בחירות. בפועל נערכו בחירות לכנסת ה-25 בנובמבר 2022. משימה פשוטה להפליא שגוגל-סרץ’ קצרצר היה פותר.

 
בארד ממשיך לטעות

בארד ממשיך לטעות

 

אגב, בדיוק למקרים כאלה גוגל הוסיפו בתוך בארד את כפתור “גגל את זה” (Google it) שמאפשר לך לעבור בלחיצת כפתור היישר מהממשק של בארד לחיפוש בגוגל.

 
Bard's Google it botton

Bard’s Google it botton

 

ואכן לחיצה עליו הובילה לתוצאה הנכונה… אבל פה בעצם קבור הכלב. למה אני צריך את בארד בשביל זה?! וחמור מכך, למה אני צריך לעשות גוגל סרץ’ דרך בארד ולמה בארד לא עושה זאת בעצמו?! לא ביקשתי ממנו לכתוב דיון פילוסופי בין סופרמן לדדפול. רק רציתי לקבל תשובה לשאלה עניינית עם קונטקסט היסטורי ברור ולא משתמע לשתי פנים. אז למה הוא לא עושה את זה?

 
החיפוש בגוגל הניב את התוצאה הנכונה

החיפוש בגוגל הניב את התוצאה הנכונה – אז למה אני צריך את בארד?!

 

יודעים מה… אני לא מוותר על זה: קבלו דיון פילוסופי בין סופרמן לדדפול 🙂

אז הרמתי את הכפפה כי זו באמת הזדמנות פז שלבטח תעלה לי חיוך על הפנים 😁

החלטתי בכל זאת לבקש מבארד לייצר דיון פילוסופי בין גיבור העל סופרמן ל”אנטי-גיבור” דדפול. הנה התשובה של בארד:

Superman: I’ve been thinking about good and evil. Deadpool: Oh yeah? And what’s your conclusion? Superman: That it’s not always black and white. Deadpool: So you’re saying even bad guys can do good things? Superman: And good guys can do bad things. Deadpool: So it’s all up to the individual? Superman: That’s right. We all have the power to choose. Deadpool: I like that. It gives me hope. Superman: Me too.

אפשר לראות ש-BARD באמת משתדל. הוא נותן דיאלוג בסיסי ביותר ואכן יש קשר קוהרנטי בין המשפטים, אבל הטקסט ברמה של שיעור הבעה בכתה ט’ ובטח שאין פה התייחסות לדמויות המיתולוגיות, לאופי שלהן, לסגנון הדיבור שלהן, למניעים שלהן. הלו… אמרתם שבארד מחובר לרשת, שהוא עדכני, שהוא מדויק. איפה כל הררי הדאטה האלה ולמה הם לא באים לידי ביטוי בתשובות הלקוניות שלו?

סבבה – אני מבין… יש להם עוד דרך. אבל בביזנס הזה אין מקום לרחמים. יש פה תחרות אמיתית על עתיד הטכנולוגיה ואיכשהו נדמה ששוב פעם גוגל מאחרים לעלות על הרכבת, וגם כשהם כבר מסדרים לעצמם כרטיס, הרכבת שלהם נוסעת ממש לאט (ולפעמים גם לא מגיעה ליעדה).

מנגד, הנה אותה שאלה, הפעם מבית היוצר של CHAT GPT, אהוב ליבי הנצחי!

Superman: Deadpool, have you ever considered the nature of free will and determinism in our actions as superheroes?

Deadpool: Oh, Supes, getting all deep on me, huh? I guess I never really thought about it. I just do what feels right… or wrong, depending on my mood.

Superman: But don’t you think our actions have consequences? We have a responsibility to use our powers for the greater good.

Deadpool: I get where you’re coming from, but isn’t the concept of “greater good” subjective? Who decides what’s good or bad? Aren’t we just as fallible as the humans we’re trying to protect?

Superman: That’s a valid point. As heroes, we must constantly re-evaluate our moral compass and consider the potential ramifications of our actions.

Deadpool: Pffft, speak for yourself, blue boy. I’m more of a “shoot first, ask questions later” kinda guy. But hey, if pondering the mysteries of life keeps you flying high, more power to you!

 

טוב – עכשיו בא לי לראות את הסרט הזה!!! או לפחות לקרוא את חוברת הקומיקס הזו – שמישהו כבר ירים את הכפפה ויעשה את זה!

ועכשיו יותר ברצינות – ניתן לראות שהטקסט שג’יפיטי מייצר הרבה יותר יצירתי, הרבה יותר תואם את האופי של כל דמות ובעיקר את הפערים והסתירות בין הדמויות השונות. הצדקנות של סופרמן אל מול הקלילות וגישת ה”אנטי-גיבור” של דדפול. השימוש בסגנון דיבור מאפיין ושונה לכל דמות (בהתאם למאפייניה המובנים ב-LORE

ולסיום – איך אפשר בלי מידג’רני. לקחתי את כל הדיאלוג המדהים הזה בין סופרמן לדדפול (זה של ג’יפיטי כמובן, לא הטקסט הבינוני של בארד) והעלאתי אותו AS IS למידג’רני. כי חייבים לעזור לסצינה הזו לקרום עור וגידים.

 

לאחר עוד קצת תיקונים בלאונרדו AI, קבלו את דדפול וסופרמן בדיון פילוסופי על מוסר ותפקידם של גיבורים בעולם:

 
דדפול וסופרמן בשיחה על מוסר – עובד ע"י בינה מלאכותית

דדפול וסופרמן בשיחה על מוסר – עובד ע”י בינה מלאכותית

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סוף סוף כנס AI בצפון!

הוא כאן – בארד BARD: מודל השפה של גוגל (שמנסה) לתת פייט ל-CHAT GPT