תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

מדריך מקיף לשימוש במחולל הווידאו של פיקה (Pika) באתר הייעודי

מדריך לפיקה
תוכן עניינים

תחום יצירת הווידאו עם בינה מלאכותית הוא תחום לוהט וחדשני. אחת החברות המובילות בתעשייה היא Pika, מתחרה גדולה של סטארט־אפ ה־GenAI ראנוויי (Runway). שורשיה של פיקה בתחרות סרטוני AI שיצרה ראנוויי, אך מאז היא עשתה כברת דרך, וכיום מדובר באחד ממחוללי הווידאו הטובים בעולם שעשה את המעבר מדיסקורד ומציע ממשק אינטרנטי מתקדם העשיר בתכונות ומאפשר למשתמשים ליצור סרטונים מרהיבים באמצעות בינה מלאכותית. עם כלים כמו סנכרון שפתיים ודיבוב (ליפ סינק), הנפשת תמונות סטטיות, בקרה על תנועת המצלמה, הוספת סאונד לסרטונים, אינפיינטינג ואאוטפיינטינג בווידאו, פיקה מעניקה חוויה יצירתית ייחודית לאנשים שרוצים למנף את כוחה של הבינה המלאכותית בפרויקטים מרתקים.

 

אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.

ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.

 

קצת על פיקה

תעשיית מחוללי הווידאו היא שוק רותח. אחת המתחרות הכי גדולות של ראנוויי היא פיקה (Pika ai) – חברה שהחלה את דרכה כששתי יוצרות שרצו להשתתף בתחרות ג’ינרוט סרטונים של ראנוויי, החליטו לבסוף להשתמש בכישורים שלהן ולהקים חברה מתחרה. היום שווי השוק של פיקה הוא 300 מיליון דולר (קצת מאחורי ראנוויי, שלה יש שווי שוק של 500 מיליון דולר). פיקה החלה את דרכה כמחולל וידאו חינמי בדיסקורד (ועדיין יש לה גרסה כזו), אך ב־2023 היא השיקה ממשק וובי (אתר אינטנרט ייעודי) מתקדם ועשיר בפיצ’רים. לגרסה זו קוראים Pika 1.0. מהלך זה מיצב אותה כשחקנית מובילה בשוק, שעכשיו יכולה לתת למשתמשים שלה הרבה יותר!

אני אישית ממליץ להשתמש בגרסה שבאתר הייעודי (שכאמור גם בה יש חבילת התנסות חינמית), אבל אם בכל זאת נפשכם חפצה בדיסקורד, בלינק הבא תמצאו מדריך לפיקה בדיסקורד (חינמי וזמין לשימוש לכולם). כדאי לדעת שבדיסקורד יש אפשרות לג’נרט גם טקסט ואפקטים של וידאו בטקסט.

 

איך נרשמים לאתר של פיקה?

  • נכנסים לאתר של פיקה בלינק הבא.
  • לוחצים על כפתור “נסו את פיקה”, Try Pika.
  • הירשמו בעזרת חשבון הגוגל שלכם או עם הדוא”ל שלכם.

 

 

 

החבילות של פיקה

פיקה מציעה מספר חבילות שונות כדי להתאים למגוון צרכים ורמות שימוש.

  • החבילה הבסיסית (מנוי BASIC) מציע גישה חינמית לפיקה. החבילה כוללת 250 קרדיטים חינם לתחילת שימוש. 30 קרדיטים נוספים ניתנים מדי יום לאחר שהקרדיטים הראשוניים אזלו.
  • בעבור 8 דולר לחודש חבילת STANDARD מציעה 700 קרדיטים חודשיים ללא הגבלה על פיצ’ר הליפ סינק (Lip Sync) ואפשרות להורדת הסרטונים שיצרתם ללא חותמת מים נוסף להנחה על רכישת קרדיטים נוספים.
  • חבילת UNLIMITED תומכת בעבודה ללא הפסקה ועולה 28 דולר לחודש. היא נותנת 2,000 קרדיטים חודשיים.
  • חבילת Pro תעלה לכם 58 דולר לחודש. החבילה מיועדת לשימוש מסחרי ומציעה גישה מוקדמת לתכונות חדשות וקרדיטים בלתי מוגבלים בקצב יצירה מהיר במיוחד.

 

שימוש מסחרי: שימו לב שהמסלול היחיד שנותן רישיון לשימוש מסחרי, הוא חבילת Pro שעולה 58 דולר במסלול שנתי או 70 דולר במסלול חודשי (696 דולר או 840 דולר בשנה בהתאמה).

 

החבילות והמנויים של פיקה

החבילות והמנויים של פיקה – שימו לב להבדל בין חיוב שנתי (למעלה) ובין חיוב חודשי (למטה).

 

דגש: המחירים המצוינים פה מתייחסים למנוי שנתי. המחיר למנוי חודשי מעט גבוה יותר (בכ־20%). עם זאת אנחנו תמיד ממליצים לעשות מנוי חודשי ולא מנוי שנתי ממספר סיבות:

  • בעולמות ה־AI לא כדאי להתחייב לכלי כזה או אחר. כל חודש יוצא כלי חדש שיכול לייתר את העבודה בכלי שאתם מנויים לו.
  • בחבילה שנתית החיוב מתבצע במכה אחת. חבל לשלם עשרות או מאות דולרים בתשלום אחד (אם יכול מאוד להיות שלא תזדקקו לו למשך כל השנה).
  • חשוב לציין שהמחירים והתנאים יכולים להשתנות. מוזמנים לעיין בעמוד המנויים של פיקה ולקבל מידע על מחירים מדויקים ופירוט החבילות.

 

פיצ’רים מתקדמים בגרסת הווב של פיקה:

 

מדריך מקיף לשימוש ב־Pika

איך מתחילים ליצור?

הממשק של פיקה סופר אינטואיטיבי וקל מאוד לעבוד איתו.

  • מייד לאחר הכניסה הראשונית תוכלו לראות במסך הבית מגוון סרטונים שנוצרו בפיקה.
  • אם תרחפו עם העכבר מעל סרטון, פיקה יתחיל לנגן אותו. נוסף על כך, תוכלו לראות את הפרומפט שממנו נוצר הסרטון, ואף להעתיק אותו בקלות בלחיצה על כפתור Copy שיופיע כשהעכבר ירחף מעל הפרומפט.
  • מתחת לכל סרטון יש כפתורי עריכה מתקדמים; נדבר עליהם בהמשך. אבל קודם כל בואו נבין איך יוצרים סרטון מאפס. רדו לתחתית המסך, שם תמצאו תיבת פרומפטים (ראו תמונה מטה).

 

תיבת הפרומפטים של פיקה

תיבת הפרומפטים של פיקה

 

  • בתיבת הפרומפטים תוכלו לרשום את תיאור הסרטון הרצוי. פשוט תארו במשפטים קצרים וברורים את הסצנה, למשל: “מטוס טס בשמיים כחולים עם עננים לבנים” (A plane flies in a blue sky with white clouds).
  • בתוך תיבת הפרומפטים תמצאו מספר כפתורים שימושיים שמאפשרים להעלות תמונת או סרטון רפרנס, לייצר סרטון עם סאונד ואפילו כפתור שייצור בשבילכם פרומפט אקראי (מעולה למי שלא יודע איך וממה להתחיל).
  • ישנו גם כפתור של אפשרויות מתקדמות כמו בקרת מצלמה, שינוי ממדי הסרטון ועוד. נרחיב עליו בהמשך המדריך.

 

עבודה באתר הייעודי של פיקה – פיצ’רים מתקדמים

מאז שפיקה השיקו את האתר הייעודי שלהם, הפלטפורמה שלהם נעשתה רלוונטית מתמיד. היא מרובה בפיצ’רים מתקדמים כמו:

  • ליפ סינק (סינכרון שפתיים).
  • ג’ינרוט סרטונים עם סאונד (פיצ’ר ייחודי ושימושי במיוחד) בעזרת הפעלת כפתור: Sound Effects שבתחתית תיבת הפרומפטים. ראו דוגמה מטה.

 

 

  • בקרת מצלמה מתקדמת (זום אין ואאוט, תנועות מצלמה כמו פאן, טילט וכן הלאה).
  • הנפשת תמונה סטטית לסרטון.
  • בחירת ממדי התמונה (Aspect Ratio).
  • ג’ינרוט סרטונים בקצב פריימים גבוה: 24 פריימים בשנייה.
  • ג’ינרוט וידאו על בסיס טקסט (Text to Video). ראו דוגמה בסרטון מטה:

 

 

  • ג’ינרוט וידאו על בסיס תמונה (Image to Video).

    דוגמה לג’ינרוט סרטון על בסיס תמונת רפרנס ובקרת מצלמה: בסרטון אפשר לראות איך להעלות תמונת רפרנס (אנשים במסיבת חצר), להוסיף פרומפט חיובי שמתאר את תנועת המצלמה ואת ההתרחשות (אנשים מחייכים), וכן פרומפט שלילי (‘מדברים’ Talking כיוון שהיוצר לא רוצה שהם ידברו בסצנה הספציפית הזו). ולבסוף, בקרת מצלמה – זום אאוט.

 

 

  • אפשר אפילו להעלות סרטון כשכבת רפרנס, ממש כמו Gen1 בראנוויי (Video to Video). ראו דוגמה מטה:

 

 

  • שליטה בעוצמת התנועה.
  • מחולל פרומפטים אקראי (לחצו על אייקון הקוביות ופיקה תמציא לכם פרומפט אקראי).
  • שימוש במספרי סיד ליצירת המשכיות ועקביות בתוך סדרת תמונות בפרויקט.
  • כל הפיצ’רים הללו זמינים בממשק סופר נוח, אינטואיטיבי שנותן חווית משתמש נהדרת (ראו תמונה מטה). אפשר להפעיל אותו בלחיצה על כפתור ה־Advanced Options שבתיבת הפרומפטים.

 

הגדרות נוספות בפיקה

הגדרות נוספות בפיקה

 

אפשרויות עריכה מתקדמות לעיבוד סרטון לאחר יצירתו

אפשרויות לעריכת סרטון בפיקה, לאחר יצירתו

אפשרויות לעריכת סרטון בפיקה לאחר יצירתו

 

לאחר יצירת סרטון נפתחות אופציות שימושיות נוספות (ראו תמונה מעלה) כמו למשל:

  • הארכת הסרטון בעוד כמה שניות (Add 4S).
  • ג’ינרוט מחדש של הסרטון (Retry). זה יוביל ליצירת וריאציה חדשה.
  • שיתוף הסרטון (הכפתור עם האייקון של החץ).
  • לחיצה על כפתור ה־Info תאפשר לראות את קצב הפריימים ואת מספר הסיד של הסרטון.
  • עריכת הפרומפט מחדש בשליחת הסרטון שיצא לכם לג’ינרוט נוסף (עם כפתור Reprompt). זה יאפשר לכם להשתמש בו כסרטון רפרנס ונוסף על כך לרשום פרומפט חדש. התוצאה תהיה סרטון חדש שמושתת גם על הפרומפט החדש וגם על הרפרנס.

 

צפו בסרטון הבא שממחיש את השימוש בשני הפיצ’רים האלו: Retry ו־Reprompt:

 

 

  • לחיצה על 3 הנקודות בצד תפתח אפשרות לשלוח את הסרטון שלכם לאפסקיילר של פיקה (כלומר פיקה תג’נרט גרסה חדשה ומוגדלת של הסרטון).

 

פיצ’רים מתקדמים בגרסת הווב של פיקה

 

לחיצה על כפתור Edit תפתח עוד אפשרויות מתקדמות של עריכה (אינפיינטינג, אאוטפיינטינג ועוד).

 

כפתור Edit בפיקה

אפשרויות נוספות לאחר לחיצה על כפתור Edit בפיקה

 

  • לאחר שתלחצו על ‘עריכה’ ייפתח חלון בתחתית המסך ובו מספר אפשרויות כמו הוספת ליפ סינק (דיבוב על בסיס טקסט או קובץ אודיו).

 

 

  • אופצייה נוספת היא הוספה אוטומטית של אפקטים קוליים (Sound Effects) אם לא הוספתם סאונד בשלב הראשוני של ג’ינרוט הסרטון. לחיצה על כפתור זה תאפשר לכם לתאר במילים את הסאונד שאתם רוצים שיתווסף לסרטון, ופיקה תג’נרט גם אותו (בהלימה לסרטון).

 

  • לחיצה על כפתור Modify Region תאפשר לכם לבצע אינפיינטינג בתוך הסרטון (כלומר לערוך אזורים ספציפיים ולג’נרט מחדש רק אותם). בחלון שייפתח תוכלו לסמן את האזור הרצוי ואז לתאר במילים מה השינוי הרצוי (למשל להוסיף משקפי שמש ל’בייבי רוס גלר’ 😜).

 

אינפיינטינג בסרטון

 

צפו בסררטון מטה כדי להבין איך פיצ’ר האינפיינטינג עובד:

 

 

  • לחיצה על כפתור Expand Canvas תאפשר לכם לבצע אאוטפיינטינג מעבר לגבולות הפריים (כלומר לג’נרט אזורים מחוץ לממדי הסרטון המקורי). ראו סרטון מטה:

 

 

בחלון שיפתח תוכלו לשנות את גודל הסרטון בתוך הפריים ולקבוע אילו אזורים חדשים יג’ונרטו. כמו כן, תוכלו לתאר במילים כיצד ‘להשלים’ את האזורים החסרים. ונוסף על כך, תוכלו לשנות את ממדי הסרטון עצמו (למשל לשנות סרטון 16:9 לסרטון מרובע 1:1 ולהפך).

 

אאוטפיינטינג בווידאו

 

המחשה לפיצ’ר האאוטפיינטינג של פיקה:

 

פיקה או ראנוויי?

גם פיקה וגם ראנוויי (Runway) מנגישים למשתמש ממשקים סופר נוחים, משוכללים ומתקדמים ליצירת לעיבוד סרטונים עם AI. בשני הכלים האלה יש אפשרות לעשות ליפ סינק ושניהם נותנים מוצר דומה מאוד. עם זאת, לפיקה יש דברים שאין בראנוויי. ראשית, יש חבילה חינמית נדיבה; יש אפשרויות אינפיינטינג ואאוטפיינטינג נוחות ביותר; יש אפשרות לג’ינרוט סאונד. שנית, נראה שבפיקה לא מתכוונים להאט או לעצור את קצב שחרור השדרוגים והחידושים בפלטפורמה. מדובר בשני כלים עוצמתיים, ורסטיליים ומתקדמים שכדאי מאוד שיימצאו בתוך ארגז הכלים שלכם, בטח שבטח אם אתם בתחום יצירת סרטים עם AI, יצירת קליפים או ייצור תוכן באופן כללי. אבל בכל מה שקשור לפיקה, אני לא רואה שום סיבה לא להירשם גם למחולל הווידאו המדהים הזה ולהתנסות בו, במיוחד לנוכח הממשק הנוח והקרדיטים שניתנים להתנסות בחינם.

 

נקודה אחת לרעת פיקה שחשוב לשים לב אליה, היא היעדר הרישיון לשימוש מסחרי בחבילות הבסיסיות. למעשה, אם תרצו לעשות בו שימוש מסחרי תיאלצו להיפרד מ־70 דולר בחודש (בחבילה חודשית), וזה לא מעט בכלל!

 

ולסיום, שימו לב מה קורה כשכישרון גדול פוגש בטכנולוגיה מתקדמת ומתובל בלא מעט דמיון ויצירתיות. את הסרטון הבא יצר הישראלי מתן כהן גרומי (ה־Founding Creative Director של החברה), והוא ממחיש את העוצמות של מחולל הווידאו הספציפי הזה בפרט אבל גם את הכוח של מחוללי וידאו בכלל. הם מאפשרים לנו לתת דרור לדמיון ולייצר סיפורים שבעבר הפקתם הייתה בגדר חלום רחוק (ויקר). אז שאפו למתן ושאפו לעבודה המדהימה שהוא עושה בפיקה (את רוב הסרטונים של פיקה שיצא לכם לראות, הוא יצר). ועכשיו כל שנותר לכם לעשות, הוא להירשם לפיקה ולהתחיל ליצור. זה כל כך קל וכיף!

 

 

יצירת סרטים עם AI

המדריכים שלנו תמיד חינמיים ותמיד ימשיכו להיות חינמיים, אבל אם אתם רוצים להעמיק את הידע שלכם ולהתמקצע, אתם מוזמנים להצטרף לקורס המקיף שלנו ליצירת סרטים עם בינה מלאכותית, עבודה עם מחוללי וידאו ובניית אווטרים דיגיטליים. הוא כולל עשרות שיעורים מוקלטים, מדריכים כתובים, מפגשי לייב זום אחת לשבוע ועוד הרבה דברים טובים. פרטים והרשמה באתר הקורס.

 

OpenAI מחזרת אחרי הוליווד

קורס יצירת סרטים עם AI

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מדריך מקיף לשימוש במחולל הווידאו של פיקה (Pika) באתר הייעודי