רוצים לכתוב קוד עם אפס נסיון בתכנות וקידוד? רוצים לבנות אפליקציות, אתרים ומחשבונים במהירות שיא ובמינימום מאמץ – וכל זאת ללא שום ניסיון קודם? בעידן שבו זמן הוא משאב יקר, Groq AppGen מבית Groq Labs משנה את חוקי המשחק בתחום פיתוח האפליקציות והאתרים. הכלי המתקדם הזה מאפשר לכל אחד – ממתחילים ועד מפתחים מנוסים – ליצור אפליקציות שלמות תוך שניות, ללא עלות וללא צורך בהרשמה. במאמר זה נסקור את היכולות המרשימות של הכלי, כיצד להשתמש בו, ולמה הוא עשוי להיות הכלי הבא שלכם לפיתוח מהיר ויעיל.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מה זה Groq AppGen?
Groq AppGen הוא מחולל אפליקציות מבוסס בינה מלאכותית המשתמש במודל Llama 3.3, המאפשר יצירת קוד בזמן אמת על בסיס פקודות טקסטואליות פשוטות. הכלי מיועד ליצירת אפליקציות JavaScript שלמות, כולל צד שרת וצד לקוח, תוך שניות בלבד. בנוסף, הוא מספק אפשרויות לשיתוף האפליקציות שנוצרו באמצעות קישורים ייחודיים.
בסרטון הבא, שחר גולן מסביר על הכלי המדהים הזה ומדגים איך עובדים איתו:
יכולות מרכזיות
- מהירות חסרת תקדים: יצירת אפליקציות שלמות במהירות שיא, הודות למודלים המצוינים ולחומרה המהירה של Groq.
- שימוש חופשי: הכלי פתוח לשימוש ללא עלות.
- שיתוף קל ומהיר: כל אפליקציה שנוצרת ניתנת לשיתוף באמצעות קישור.
- תמיכה בקלט מגוון: ניתן להזין פקודות טקסטואליות, לצייר ממשקים או אפילו להשתמש בקלט קולי ליצירת אפליקציות.
- קוד פתוח: ניתן להוריד ולהשתמש בכלי באופן מקומי להתאמה אישית מלאה.
איך זה עובד?
גרוק AppGen מתבסס על מודלים מתקדמים של עיבוד שפה טבעית (LLM) כדי להבין את הפקודות שלכם ולתרגם אותן לקוד עובד. מזינים פקודה כמו “צור אפליקציה שמחשבת מספר מילים בפסקה”, ותוך שניות מתקבל קוד מוכן לשימוש עם ממשק משתמש פשוט. כאמור, ניתן לשתף את האפליקציה ישירות או להוריד את הקוד להמשך עבודה.
איך מתחילים?
השימוש ב-Groq AppGen פשוט ואינו דורש הרשמה:
- גשו לאתר הרשמי של הכלי.
- הזינו פקודה בשדה המתאים (אפילו בעברית) או השתמשו באפשרויות כמו ציור ממשקים או קלט קולי (תוכלו לדבר והכלי יתמלל את הפקודות שלכם להנחיות טקסטואליות).
- לחצו על “צור” ותוך רגעים ספורים תקבלו את האפליקציה שלכם.
- תוכלו להמשיך ולתת לגרוק תיקונים והנחיות להמשך בעזרת שורת הפרומפטים למעלה.
- ניתן גם להעתיק את הקוד עצמו, במידה ותרצו להשתמש בו בהמשך, או להטמיע אותו בפלטפורמות אחרות.
- כמו כן, ניתן ם לשתף את האפליקציה שיצרתם, בעזרת כפתור השיתוף – כך כל אדם בעולם יכול להשתמש בכלים שיצרתם בחינם.
תראו כמה קל ליצור אפליקציות ולתת לבוט הנחיות לביצוע תיקונים או שינויים – בתמונה מטה, אפליקציית לוח כפל שנוצרה תוך שניות ספורות!
ופה ניתן לראות את התוצאה לאחר השינויים – מדהים! פה תוכלו להשתמש באפליקציה.
יצירת אפליקציות בגרוק AppGen.
למי זה מתאים?
Groq AppGen מציע שילוב ייחודי של מהירות, פשטות וגמישות. הוא מתאים לכל מי שמעוניין לחסוך זמן בתהליך הפיתוח, להתנסות בטכנולוגיות חדשות או פשוט ליהנות מחוויית יצירה אינטואיטיבית ומהירה. בין אם אתם יוצרים כלי שימושי פשוט או משחק אינטראקטיבי, Groq AppGen מספק פתרון מושלם לכל צורך – וכל זה בחינם ובזמן שיא.
הכלי מתאים למגוון רחב של יוצרים ואנשי מקצוע, למשל:
- מפתחים מתחילים: הכלי מתאים ללמידה ותרגול יצירת אפליקציות בסיסיות.
- מפתחים מנוסים: ניתן להשתמש בו ליצירת פרוטוטיפים מהירים ולשיפור תהליכי עבודה.
- אנשי חינוך וסטודנטים: אידיאלי להדגמות ולמידה של מושגים בפיתוח תוכנה.
קצת על Groq ושבבי ה-LPU
גרוק (Groq) היא חברה אמריקאית המתמחה בחומרת בינה מלאכותית, עליה היא מריצה מודלים בקוד פתוח. החברה מובילה מהפכה טכנולוגית בתחום עיבוד ה-AI באמצעות שבב ה-LPU (Language Processing Unit). החברה, שהוקמה בשנת 2016 על ידי יוצאי Google, שמה לעצמה מטרה לשנות את הדרך שבה אנו מבצעים חישובי AI, תוך התמקדות במהירות, יעילות ופשטות.
החומרה של גרוק | Credit: Groq.
מי זו Groq ומה מיוחד בה?
Groq נוסדה על ידי ג’ונתן רוס ודאגלס וייטמן, אשר עבדו בעבר על פרויקטים פורצי דרך כמו ה-TPU של גוגל. מאז הקמתה, החברה גייסה מאות מיליוני דולרים ומיצבה את עצמה כאחת השחקניות החדשניות בשוק החומרה ל-AI. בניגוד לחברות כמו NVIDIA או AMD, “גרוק” מתמקדת בפיתוח שבבים ייעודיים לעיבוד משימות AI בצורה מהירה ויעילה יותר.
שבב הדגל של החברה, ה-LPU, הוא יחידת עיבוד חדשנית שנועדה להתמודד עם עומסי עבודה כבדים במיוחד כמו מודלים של שפה גדולה (LLMs), זיהוי תמונות, ניתוח אנומליות ותחזיות. השבב מתאפיין בארכיטקטורה פשוטה אך פורצת דרך שמבטלת את הצורך במעגלים מורכבים ומאפשרת ביצועים חסרי תקדים.
מה זה LPU ומה הופך אותו למהפכני?
שבב ה-LPU מבוסס על ארכיטקטורת Tensor Streaming Processor (TSP):
-
מהירות גבוהה: ביצועים של עד פי 10 משבבים מתחרים בעיבוד מודלים כמו Llama 2 של Meta.
-
פשטות תכנונית: ביטול של רכיבים מורכבים כמו זיכרונות מטמון ותהליכי עיבוד לא מסודרים.
-
יעילות אנרגטית: שימוש אופטימלי במשאבי החומרה לצמצום צריכת האנרגיה.
טכנולוגיית ה-LPU של Groq נבדלת מה-GPU בכך שהיא תוכננה מראש לצורך חישוב בינה מלאכותית, בעוד שה-GPU נועד במקור לעיבוד גרפי. המערכת מאפשרת שליטה מלאה דרך קומפיילר ייחודי ללא צורך בליבות נוספות, עם שילוב זיכרון וחישוב באותו שבב לביטול צווארי בקבוק. בנוסף, היעדר זיכרונות מטמון ומתגים תורם ליכולת הרחבה פשוטה ולביצועים חלקים.
למה מהירות חשובה כל כך לעתיד ה-AI?
בעולם שבו AI הופך להיות חלק בלתי נפרד מחיינו – מצ’אטבוטים ועד רכבים אוטונומיים – המהירות היא קריטית. ככל שמודלים הופכים גדולים ומורכבים יותר, הצורך בתשתית חומרה שמסוגלת להתמודד עם עומסים כבדים בזמן אמת הולך וגובר.
מהירות גבוהה מאפשרת:
-
תגובה בזמן אמת: יישומים כמו רובוטיקה ורכבים אוטונומיים דורשים עיבוד מיידי של נתונים.
-
שיפור חוויית משתמש: צ’אטבוטים ואפליקציות אינטראקטיביות פועלים בצורה חלקה ומהירה יותר.
-
חיסכון במשאבים: ביצועים יעילים יותר מפחיתים את הצורך בחומרה יקרה ובאנרגיה רבה.
שבבי ה-LPU של Groq לא רק מאיצים את הביצועים אלא גם מפשטים את תהליך הפיתוח והפריסה של יישומי AI. המשמעות היא שיותר חברות ויזמים יוכלו לנצל את כוחה של הבינה המלאכותית ולהביא פתרונות חדשניים לשוק במהירות רבה יותר.
לא להתבלבל: Groq מול Grok
חשוב לציין שאין לבלבל בין Groq (עם Q) לבין Grok (עם K), שהוא פרויקט AI נפרד מבית אילון מאסק. בעוד Groq מתמקדת בחומרה לעיבוד ,Grok הוא בוט שיחה, בו יש גם מחולל תמונות מצויין (שנקרא “אורורה”), המפותח כחלק מפרויקט xAI. למרות הדמיון בשם, מדובר בשני תחומים שונים לחלוטין, של שתי חברות שונות.