חברת D-ID ממשיכה להביא כבוד וגאווה לסצנת ה־AI הישראלית. החברה מישראל זכתה בפרס ה־Silver המכובד בקטגורית ה־Entertainment & Design Technologies בתחרות פרסי Edison היוקרתית למוצרים החדשים והטובים ביותר, וב־5 פרסים נוספים בתחרות Muse. בשיחה עם תומר צוקר, סמנכ״ל השיווק של החברה, דיברנו על הזכיות והפרסים המרשימים ועל הדרך המיוחדת ש־D-ID עושה כבר שנים בתוך שוק הרווי במתחרים. תומר סיפר על תהליכי המיתוג מחדש וגם נתן הצצה לעתיד החברה.
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
D-ID צומחת ומביאה רוח של חדשנות
תומר צוקר, סמנכ״ל שיווק D-ID, מספר על הזכייה בתחרות:
אני נרגש וגאה לשתף ש־D-ID זכתה בפרס ה־Silver המכובד… הסטודיו שלנו, Creative Reality™, ניצב בחזית החדשנות העולמית של תעשיית ה־AI; הוא משלב באופן מלא טכנולוגיית Deep_Learning, עם יכולות Text generation ו־Text-to-image generation מבוססות LLM (מודל למידה גדול).
צוקר מוסיף ומספר על הצמיחה הגדולה של החברה ומוצריה: יותר ממיליון הורדות של האפליקציה של D-ID לנייד בתוך 4 חודשים. כל זאת לצד נתוני שימוש מרשימים – מעל 170 מיליון ‘אנשים דיגיטלים’ נוצרו בפלטפורמות של D-ID.
צוקר מוסיף:
הסטודיו שלנו ואפליקציית המובייל שלנו, שזכתה ליותר ממיליון הורדות תוך 4 חודשים (!), מאפשרים לארגונים, עסקים ויוצרי תוכן להמיר בקלות תמונות סטטיות לאווטרים מדברים ב־120 שפות ול־Agents חכמים!
סוכני AI – סייענים שעובדים בשבילכם
דבריו של צוקר מכוונים לאחד הפיצ’רים החדשניים והמסקרנים שהשיקה החברה בתחילת השנה – פלטפורמת סוכני ה־AI של D-ID, שמאפשרים ליצור סייענים בלייב סטרים, מדברים בזמן אמת עם המשתמשים ומגיבים בהתאם לדאטה שהוזן להם ושעליו הם אומנו (בד בבד לאפשרות להתממשק עם אתרי אינטרנט חיצוניים).
פה תוכלו לראות דוגמה לסוכן כזה שבניתי לטובת הרצאת ה־AI למנהלים שהעברנו בתחילת השנה.
על הזכייה בפרס Silver בקטגוריית Entertainment & Design Technologies
כך נכתב בעמוד הזוכים של התחרות על הזכייה של D-ID במקום השני בקטגוריית Entertainment & Design Technologies:
הפלטפורמה של D-ID משנה את דרך יצירת התוכן הדיגיטלי. באמצעות עריכה דרך המחשב או בטלפון הנייד, משתמשים יכולים להפיח חיים בתמונות סטטיות ולהנפיש בקלות את תמונת הפנים לאנימציית AI מדברת. בין אם מדובר בדמויות היסטוריות, דמויות בדיוניות או תמונה אישית של המשתמש, הפלטפורמה מציעה כלי יצירתי ומשכנע עבור יוצרי תוכן, שבאמצעותו הם יכולים לספר סיפורים.
על תחרות Edison
תחרות אדיסון היא תחרות גלובלית מכובדת ומוערכת שמוקירה חדשנות ופיתוח של מוצרים ושירותים חדשים. התחרות נערכת מדי שנה וההשראה לה (כמו גם שמה) נובעים מהממציא והיזם האמריקאי המפורסם תומס אדיסון. התחרות האחרונה התקיימה בין ה־17 ל־19 באפריל 2024 בפורט מיירס פלורידה. באירוע הוצגו מוצרים חדשים וחדשניים מרחבי העולם. תחרות אדיסון מעודדת את רוח החדשנות, היצירתיות והיזמות ומעודדת את המשכיותה. רוח זאת אפיינה את אדיסון וצוותו במנלו פארק (כך לדברי מארגני התחרות).
5 פרסים בתחרות הקריאטיב של MUSE
נוסף לפרס בתחרות אדיסון קטפה D-ID עוד 5 פרסים בקטגוריות שונות בתחרות הקריאטיב היוקרתית של MUSE ל־2024.
- בתחום אפליקציות המובייל האפליקציה Creative Reality Studio Mobile App של D-ID זכתה בפרס הפלטינה בקטגוריית הצילום והווידאו וכן בפרס הפלטינה בקטגוריית ה־Workflow והפרודוקטיביות.
- בתחום סרטוני הווידאו סרטון ההשקה של D-ID שחשף את NUI (Natural User Interface) – הגישה המהפכנית של D-ID לממשק אדם־מכונה – זכה בפרס הזהב בקטגוריית המיתוג!
- קמפיין המיתוג מחדש של D-ID זכה להכרה בזכיית המותג NUI בפרס הזהב בקטגוריית ה־Integrated Marketing לתחום המיתוג מחדש.
- המחויבות של D-ID לאחריות חברתית ולתחום ה־Impact זכתה להכרה בזכיית פרויקט Sophia Bot למניעת אלימות במשפחה ופרויקט הנצחת מרד גטו ורשה בשיתוף עם March of the Living (מצעד החיים הבין־לאומי) בפרס הזהב בקטגוריית אחריות חברתית (פרו בונו).
תומר צוקר מספר על הזכיות המרגשות:
הפרסים הללו הם ביטוי מרגש לחזון שלנו לשנות את האופן שבו בני אדם מקיימים אינטרקצייה עם טכנולוגיה ולפרוץ את גבולות החדשנות בתחום ה־AI!
ומה בעתיד?
כששאלתי את תומר אם יש צפי לחידושים נוספים או לכלים ופיצ’רים ש־D-ID מתכוונת להשיק בזמן הקרוב, הוא סיפר שהם מכינים הרבה הפתעות מעניינות שיושקו בחודשים הקרובים. הוא אומר שהעולם של ה־Agents צובר תאוצה מדהימה!
כשנשאל על הזכיות המרשימות ועל הזהות המיתוגית של D-ID, הוא השיב:
מאד גאה במהלכים האלה. המיתוג מחדש היה תהליך עמוק ואסטרטגי שזיקק את הזהות שלנו כחברה ואת הצעת הערך שלנו. הזהות הוויזואלית שלנו מאוד מובחנת ושונה מהמתחרים, ויש מאחוריה סיפור שלם. יצרנו קטגוריה חדשה בשם NUI (Natural User Interface) עם חזון גדול לשנות את הדרך שבה בני אדם יוצרים אינטראקצייה עם כל דבר דיגיטלי. Agents (סוכני AI) הם המימוש הראשון של הגישה הזאת.
איך משתמשים ב־D-ID
אם עדיין לא התנסיתם ב־D-ID, אז רוצו לעשות את זה. פה תמצאו מדריך מקיף לשימוש בכלי. כדאי גם לדעת שיש לכם חבילה חינמית נדיבה (14 יום ניסיון) וגישה לטכנולוגיות המתקדמות של החברה (סוכני AI ויצירת אווטרים מדברים).
השימוש בכלי סופר פשוט:
- כנסו לאתר של D-ID, הירשמו ופתחו חשבון (יש חבילה חינמית של 14 יום).
- בחרו את הדמות של האווטר שלכם מהמגוון הרחב של D-ID. אם לא מצאתם משהו מתאים, יש לכם אפשרות לג’נרט אווטר ישירות בממשק של D-ID או פשוט להעלות תמונה שיצרתם במחולל תמונות אחר.
- הזינו את הטקסט לדיבוב הדמות (אפילו בעברית). אגב, אם יש בעיות של הגייה בעברית, מומלץ להוסיף ניקוד או לכתוב ב’עברית־אנגלית’ (כלומר Shalom במקום ‘שלום’).
- בחרו קול ממבחר הקולות העשיר (יותר מ־100 שפות).
- אפשר להעלות גם הקלטה קולית או להקליט ישירות בממשק D-ID.
- אם אתם לא יודעים מה לומר, אפשר לתת למחולל הטקסטים של D-ID ליצור את הטקסט בשבילכם. פשוט רשמו כמה מילים או משפט ובקשו מ-D-ID ליצור ממנו תסריט.
- לבסוף, לחצו על Generate ובתוך כדקה יהיה לכם סרטון מוכן שבו D-ID ינפיש את התמונה שלכם ויזיז את תנועות השפתיים, הגבות ומחוות הפנים בהתאם לטקסט או להקלטה הקולית שהעליתם.
הסרטון הבא מציג את השימוש באפליקציה של D-ID לנייד, שזמינה גם למשתמשי אנדרואיד וגם למשתמשי IOS:
בסופו של יום יש לי הרבה מה לומר על D-ID. קודם כל מדובר בחברה ישראלית; זה לא מובן מאליו ומבחינתי זו גאווה לאומית שמדינה קטנה כמו שלנו מצליחה לייצא לעולם טכנולוגיות מהפכניות. זה משהו שראוי לדבר עליו ולגמרי מגיע להם הפירגון! אבל אני לא אוהב אותם בגלל שהם ‘כחול־לבן’; אני אוהב אותם בגלל שהם טובים! הם היו אחת מחברות ה־GenAI המסחריות הראשונות שהשיקה פתרון לדיבוב ולהנפשת דמויות סטטיות (מה שמכונה ‘ראשים מדברים’), ועד היום הם עושים את זה ממש טוב. יש להם תחרות רצינית בשוק (חברות כמו הייג’ן (Heygen) מאיימות לנגוס להם בנתח השוק, ולאחרונה חברות כמו פיקה (Pika) וראנוויי (Runway) שיחררו פיצ’רים של ליפ סינק שחולשים על זירה דומה).
למרות כל הכתוב לעיל, בתור יוצר פעמים רבות מצאתי שלאחר השוואה בין כל הכלים האלה (והאמינו לי שעשיתי את ההשוואות הללו לפרויקטים מסחריים אין־ספור פעמים, שכן יש לי מנוי לכל כלי בעולם בערך 😜), בסוף אני תמיד חוזר ל־D-ID. בסופו של יום, האופן שהפלטפורמה שלהם מצליחה להנפיש שפתיים ותנועות ראש, נראה (לדעתי) הכי מוצלח וטבעי (בטח בכל מה שקשור לדיבוב טקסט או להקלטה קולית בעברית).