אז מה נשתנה? מסתבר שהרבה! הנה האייטמים הכי חמים, חדשים ומעניינים בעולם הבינה המלאכותית, מהימים האחרונים – עוד לא הספקנו לעכל את ההשקות של השבוע שעבר, וכבר אנחנו מוצאים את עצמנו מול מודלים חדשים, גרסאות מתקדמות, שיתופי פעולה רפואיים פורצי דרך, ואפילו רפורמות ממשלתיות מרחיקות לכת. אם אתם מנסים להבין לאן מועדות פני התחום, או פשוט רוצים להישאר עם האצבע על הדופק – המבזקון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
צפו במבזק החדשות ששודר בתוכנית “בינה אחרת”
פספסתם את הפרק ששודר אתמול? מזל שדאגנו לכם להקלטה של מבזקון חדשות ה-AI, בו התארח גם רותם בר – מומחה סייבר ומנחה הפודקאסט המעולה “AI וחברים“.
קצת יותר בהרחבה
רוצים להעמיק בחדשות ובחידושים? הכל פה, ועוד הרבה מעבר!
מטא משחררת את Llama 4
הכירו את הדור הרביעי של משפחת מודלי השפה בקוד פתוח המעולים של Meta. ההשקה כוללת שני מודלים שזמינים כעת – Llama 4 Scout ו-Llama 4 Maverick, ומודל שלישי בשם Llama 4 Behemoth שעדיין בשלבי אימון. רק השנה מטא השקיעה 65 מיליארד דולר בתשתיות בינה מלאכותית השנה, מה שמאפשר לה להציג מודלים מולטימודליים מתקדמים המסוגלים לעבד טקסט, תמונות וקטעי וידאו באופן אינטגרטיבי. המודלים מבוססים בין השאר גם על ארכיטקטורת Mixture of Experts – MoE חדשנית. עוד פלוס משמעותי הוא חלון הקשר חסר תקדים של 10 מיליון טוקנים!! הביצועים מרשימים מאוד, וגם הפעם מטא ממשיכה בדרך המאוד מיוחדת וראויה להערכה שלה – קוד פתוח ודמוקרטיזציה של הטכנולוגיה וה-AI.
השקת GPT-5 נדחית
חברת OpenAI הודיעה על דחייה בפיתוח הדור הבא של מודל השפה שלה, GPT-5. לדברי מנכ”ל החברה סם אלטמן, ההחלטה התקבלה כדי לאפשר שילוב חלק ומבוקר של יכולות חדשות. במקום GPT-5, צפויים לצאת בתקופה הקרובה שני מודלי ביניים בשם o3 ו-o4-mini, שיספקו מענה זמני לצרכים בשוק. במקביל, החברה חשפה כוונה להוציא מודל קוד פתוח – לראשונה מאז GPT-2 שהושק בשנת 2019. מדובר במהלך מפתיע מצד OpenAI, שבעבר נמנעה מחשיפת הקוד של המודלים המתקדמים שלה, בטענה לחשש משימוש לרעה. המהלך מגיע על רקע התחזקותם של מודלים פתוחים מתחרים, בהם Llama של Meta ו-DeepSeek הסינית, שהביאו לעלייה בלחץ התעשייתי לקידום שקיפות ונגישות. OpenAI טרם פרסמה תאריך מדויק להשקת GPT-5 או המודל הפתוח, אך המהלכים מעידים על שינוי אסטרטגי משמעותי ביחס של החברה לפתיחות, חדשנות והתמודדות עם תחרות גוברת בשוק הבינה המלאכותית.
קלוד באקדמיה!
אנטרופיק השיקה גרסה ייעודית של מודל השפה שלה Claude עבור המגזר האקדמי תחת השם Claude for Education. השירות החדש נועד לאפשר לאוניברסיטאות ולמוסדות לימוד לשלב AI בהוראה, בלמידה ובניהול – למשל לסייע לסטודנטים בכתיבת סקירות ספרות עם ציטוטים, פתרון מודרך של בעיות מתמטיקה וקבלת משוב על עבודות
מידג’רני V7 אלפא פה!
עוד ענק מנומנם שהתעורר – נראה שבמידג’רני נלחצו מהשקת מודל התמונה 4o של OPEN AI ומיהרו להשיק את הדור השביעי של מודל התמונות שלהם – מידג’רני V7 אלפא. גרסה 7 מביאה איתה יכולות חדשות ומרשימות, תמונות מרהיבות. השימוש בה מותנה באימון סגנון אישי שאמור לפצח את ההעדפות האישיות של כל משתמש. כן כן – התאמה אישית כברירת מחדל. היא מגיעה גם עם מצב מהיר במיוחד שנקרא DRAFT MODE שמאפשר ליצור תמונות פי 10 יותר מהר מהמצב הרגיל, ובחצי מחיר. לא רע בכלל! האם היא תמשיך להיות סוס העבודה של התעשייה? TIME WILL TELL…
למה Gen-4 Turbo זה ביג דיל?!
ראנוויי משחררת את Gen-4 Turbo וזה ביג דיל? למה? נסביר – מדובר במודל סופר חשוב כי האפשרות לייצר סרטון של 10 שניות ב-30 שניות קריטית ליוצרי AI בעולם בו זמן שווה כסף. וזה לעומת המתנה של דקה וחצי-שתיים במודל הרגיל. כשעובדים על פרויקט מסחרי, הפלואו חשוב לא פחות מהמודל, ואם צריך לחכות דקות לכל שוט, זה הופך את תהליך היצירה למסורבל ומייגע. לכן מודלי טורבו (כמו ג’ן 3 טורבו, ג’ן 4 טורבו או Ray2 Flash של לומה דרים משין) כל כך חשובים בתעשייה. חשוב לציין שלמודלי Gen4 (הרגיל וטורבו) עדיין חסרים הרבה פיצ’רים (שיגיעו בהמשך לאט לאט), מה שהופך את Gen3 לעדיין מאוד רלוונטי.

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.
לאונרדו משתדרגת עם מודל וידאו חדש!
גם לאונרדו התעוררו לחיים ובתוך שטף החידושים השיקו שני כלים חדשים – מודל וידאו חדש שנקרא Motion 2.0, ושמחליף את המודל הישן שלהם. בנוסף, לאונרדו השיקו את Flux Elements , שנותן ליוצרים שליטה מדויקת בסגנון אישי, ומאפשר להם לאמן את הבינה המלאכותית על השפה הגרפית האהובה עליהם, וכך להחיל אותה על חפצים או תמונות.
פיקה מאפשרים לג’נרט סרטונים עם 5 פריימים לרפרנס!
מכירים את התסכול של לנסות ליצור סרטון מרשים מכמה תמונות בודדות? עד היום, היה צורך בידע טכני, תוכנות מורכבות ושעות של עבודה. אבל זה נגמר! פיקה משנה את כללי המשחק עם העדכון החדש למנויים שלה. מעכשיו, תוכלו להפוך עד חמש תמונות רגילות לסרטון מקצועי באורך של עד 25 שניות, עם שליטה מלאה על המעברים והתנועות. עכשיו כל אחד יכול להפוך רעיון ויזואלי לסיפור מרהיב עם AI. כלי נוסף שפיקה השיקו בימים האחרונים הוא ה-PikaTwist – כלי שמאפשר לבצע שינויים בסרטונים קיימים. הוספת אלמנטים לסרטונים, מה שגורם לפנטסטי להפוך לחלק מהמציאותי.
אבחון סרטן יעיל עם AI
בתחום הרפואי, שיתוף פעולה בין Lunit – חברה קוריאנית המתמחה בפתרונות AI לאבחון סרטן, ובין חברת התרופות Astra Zeneca הוביל לפיתוח מודל AI שמזהה מוטציות סרטן ריאה באופן לא פולשני, עם דיוק גבוה ביותר מ-12,000 מקרים.

האזינו לפודקאסט “AI וחברים” בהנחיית רותם בר ועומר הררי.
קציני AI בשירות הממשל האמריקאי
ומעבר לאוקיינוס, בצד השני של העולם, מישהו בבית הלבן קם ב-7 באפריל 2025 ואמר: “יאללה, הגיע הזמן להתקדם”. מדיניות חדשה, שמטרתה להאיץ את השימוש והאימוץ של בינה מלאכותית בסוכנויות פדרליות בארצות הברית, שפורסמה באותו יום מביאה איתה רוח קרב של חדשנות לממשל האמריקאי. המדיניות כוללת שני מזכרים מרכזיים שמטרתם לקדם חדשנות, להפחית בירוקרטיה, ולשפר את היעילות הממשלתית. לא עוד ‘נראה, נבדוק, נחשוב’ – מעכשיו יהיה קצין AI ראשי – Chief AI Officer – בכל סוכנות. תפקידו? לשמש כסוכן שינוי ולדחוף את הארגון קדימה, תוך אימוץ והטמעת AI באופן אחראי. בנוסף, המדיניות מבטלת מגבלות ביורוקרטיות שהיו קיימות בעבר ומספקת כלים חדשים לניהול סיכונים עבור מערכות AI בעלות השפעה גבוהה. ומעל הכל? קריאה ברורה לשימוש בפתרונות AI תוצרת ארה”ב. כי מהפכות בעידן טראמפ עושים עם הרבה פטריוטיזם!
השפעת המכסים החדשים של טראמפ והתרסקות המניות, על תחום הבינה המלאכותית
תעשיית הבינה המלאכותית, שעד לאחרונה נהנתה מצמיחה מטאורית ומהשקעות חסרות תקדים, מתמודדת כעת עם “סערה מושלמת” שמאיימת לשנות את מסלולה. מתחילת חודש אפריל, שני אירועים דרמטיים התלכדו ויצרו זעזוע חסר תקדים בענף – הטלת מכסים נרחבים על-ידי ממשל טראמפ והתרסקות חדה במניות חברות הטכנולוגיה. המכסים החדשים, שכוללים תעריף בסיסי של 10% על רוב היבוא לארה”ב ותעריפים גבוהים יותר על מדינות כמו סין, טייוואן ודרום קוריאה, מאיימים להגדיל משמעותית את עלויות הקמת מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית ולשבש את שרשראות האספקה הגלובליות. בזמן שענקיות הטכנולוגיה תכננו להשקיע יחד מעל 270 מיליארד דולר במרכזי נתונים השנה, המכסים והמשבר בשוק ההון מעמידים בספק את המשך ההשקעות בקצב הנוכחי, ומציבים את תעשיית הבינה המלאכותית בצומת דרכים קריטי.
מכתבי המנכ”לים שהסעירו את התעשייה
למה מנכ”ל Fiverr כותב מכתב לעובדים שלו בו הוא מספר להם ש-AI הולך להחליף אותם (ואותו)? למה מנכ”ל Shopify אומר שכל רעיון/מוצר חדש חייב להיווצר בעזרת AI, ושאסור לגייס עובדים חדשים, עד שלא מוכיחים ש-AI לא יכול לבצע את אותה משימה? התשובה במאמר המרתק הבא שכתב עומר הררי. את הטענות הדרמטיות הללו כתבו שניים מהמנכ”לים הבכירים בעולם – מיכה קאופמן (Fiverr) וטובי לוטקה (Shopify) – במסרים גלויים וחדים לעובדיהם. המסקנה: זה לא הזמן להיבהל. זה הזמן ללמוד. להעז. להתנסות. ועיקר – להפוך את עצמכם לחיוניים, על ידי שליטה בכלי ומערכות AI, כאנשים מובילים, שלא מפחדים מטכנולוגיה משבשת!
האם השיא מאחורינו?
מי שחשב שהשיא כבר מאחורינו, כדאי שיבדוק שוב את המציאות. עיון באירועים שקרו פה רק בימים האחרונים, מדגיש עד כמה תחום הבינה המלאכותית דינמי, צומח ורב-גוני (וזו רק טעימה קטנה מכל מה שקרה בעולם ה-AI בשבוע האחרון). מה שברור הוא שהשחקנים המרכזיים, ממטא ועד הבית הלבן, לא עוצרים לרגע. למי שצופה מהצד, זה יכול להרגיש מפחיד, מרגש או מבלבל. אבל עבור מי שפועל בתוך התחום, מדובר בקריאה לפעולה. המהפכה אולי מתקדמת צעד אחר צעד – אבל כל צעד כזה הוא לא “צעד קטן לאנושות” אלא צעד ענק של מפלצת AI שמתקדמת בקצב אקספוננציאלי, ומשנה את חוקי המשחק כל יום מחדש. אז אם לא נפל לכם עדיין האסימון – זה העולם שבו אתם חיים – עולם שמשתנה במהירות, ובו דברים זזים מהר מאוד! הדרך שלכם להישאר עם היד על הדופק (מעבר לעדכון פה אצלנו ב-LetsAI), היא להתחיל להשתמש בכלים הללו – כלי הבינה היוצרת – שיתנו לכם את היכולת להיות מהירים יותר, יעילים יותר וחדים יותר.
רוצים להתמקצע? הצטרפו לקורסים המקצועיים שלנו
להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.