זה מה שקורה לאחר שאני מקבל הודעת וואטסאפ ב־23:00 באחת מקהילות ה־AI שלי. בהודעה אחת מחברות הקהילה שאלה אם למישהו יש זריז תמונה של קריעת ים סוף. מובן שאני לא יכול להתעלם; מייד עצרתי הכול, התיישבתי מול המחשב והתחלתי לעבוד. התוצאה – סרטון הדרכה קצרצר ומיוחד לפסח שמערב שימוש במידג’רני (לרבות אינפיינטינג עם כפתור Vary Region) והנפשה עם לאונרדו Motion וראנוויי Motion Brush כדי להפיח בתמונה חיים ולעשות ממנה קובץ וידאו.
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
צפו בסרטון ההדרכה הקצר
שלבי העבודה
1) מציאת תמונת רפרנס בגוגל
התחלתי עם תרגום המונח ‘קריעת ים סוף’ לאנגלית ב־Google Translate כדי שיהיה לי קל יותר לחפש תמונות רלוונטיות. מצאתי תמונה יפה ב־Google Images שהתאימה לי והעתקתי את הקישור שלה.
2) ג’ינרוט תמונה במידג’רני
לאחר מכן, עברתי ל־Midjourney, כלי AI ליצירת תמונות. השתמשתי בפקודה /imagine והזנתי את הטקסט ‘Ripping the Red Sea’ ואת הקישור לתמונה שמצאתי (מיקמתי אותו בתחילת הפרומפט). הוספתי גם כמה פרמטרים כדי שהתמונה שתיווצר תהיה יותר פוטוריאליסטית ובפורמט רחב. זה הפרומפט שהשתמשת בוי:
IMG URL + Ripping the Red Sea –ar 16:9 –sref IMG URL –s 750 –v 6.0
התוצאה הייתה מדהימה! Midjourney יצר תמונה מפורטת ומרשימה של ים סוף שנבקע לשניים, בדיוק כמו שרציתי. הוא חיקה את הסגנון של תמונת הרפרנס הודות לשימוש בפרמטר SREF (סטייל רפרנס), אבל זה לא היה מושלם. לא אהבתי את שיירת האנשים מצד שמאל, מה שהצריך תיקון בתוך התמונה (אינפיינטינג).
3) אינפיינטינג – תיקון תמונה בממשק של מידג’רני
כדי לדייק את התמונה לחצתי על כפתור Vary (Region) שמאפשר לבצע אינפיינטיג (תיקון בתוך התמונה עצמה באמצעות ג’ינרוט מקומי של חלק ספציפי התחום בתוך אזור בחירה). סימנתי את שיירת האנשים משמאל, מחקתי את הפרומפט הקיים ורשמתי פרומפט חדש: Sand (חול). וכך קיבלתי את התמונה הסופית שהייתה ‘נקייה’ יותר.
4) הנפשת התמונה לסרטון עם תנועה
אבל למה לסיים פה? יש גלים, יש אקשן, בואו ננפיש אותם ונכניס קצת תנועה לסצנה. אז העברתי את התמונה ל־RunwayML, כלי AI נוסף ליצירת תמונות וסרטונים. השתמשתי בכלי ה־Motion Brush כדי להוסיף תנועה לגלים ויצרתי סרטון קצר של קריעת ים סוף שהגלים זזים בו בהתאם לכיוונים שהגדרתי להם.
אגב, ניסיתי את אותו הדבר גם עם פיצ’ר ה־Motion של Leonardo.ai, מחולל תמונות מדהים שמבוסס על סטייבל דיפיוז’ן, אבל התוצאה הייתה פחות טובה (אף על פי שבדרך כלל הוא עושה עבודה טובה).
והינה התוצאה הסופית:
צפו גם בתמונה המונפשת (בסוף סרטון ההדרכה).
5 דקות (או 5 שניות), ויש לכם תמונה
בקיצור, בתוך חמש דקות הצלחתי ליצור תמונה וסרטון מדהימים של קריעת ים סוף עם AI. מי היה מאמין שזה כל כך קל? אבל מובן שיש דרך גם לקצר תהליכים. בתהליך שהדגמתי מעלה רציתי לייצר תמונה בהתאם לחזון מאוד מוגדר; רציתי לחקות סגנון גרפי של תמונה אחרת; רציתי לשלוט במדויק בקומפוזיציה; רציתי לתקן אלמנטים לא רצויים בתמונה שנוצרה; ורציתי כמובן גם להנפיש את התמונה הסופית. אבל אם כל מה שכתבתי מעלה לא חשוב לכם, ואם אתם פשוט רוצים תמונה ומהר (ופחות חשוב לכם לשלוט בכל התהליך מתחילתו ועד סופו), אפשר פשוט לגשת לכל מחולל תמונות ולרשום לו פרומפט מילולי שמתאר את הסצנה הרצויה.
תמונה ב־5 שניות בדאלי3
אפשר להיכנס לדאלי3 בצ’אט גי’פיטי ולרשום לו את הפרומפט הבא (אפילו בעברית):
צור תמונה 16:9 של סצנת קריעת ים סוף שבה משה ובני ישראל עומדים מול ים סוף שנחצה לשניים.
דאלי3 ו־ChatGPT יכולים לשמש גם כמחוללי פרומפטים
Enhance the scene of the parting of the Red Sea by making the walls of water significantly taller and more imposing, creating a more dramatic and awe-inspiring atmosphere. Moses and the Israelites still stand before the sea that is divided into two massive walls of water on either side, with a clear path in the middle. The sky remains dramatic with dark clouds and rays of sunlight. Moses, depicted with a raised staff, leads the people who are dressed in traditional Biblical attire. The setting remains ancient and barren, emphasizing the miracle.