תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

אילון מאסק מציע 97.4 מיליארד דולר לרכישת OpenAI

אילון מאסק מציע לרכוש את OpenAI
תוכן עניינים

הצעתו של אילון מאסק לרכוש את OpenAI בסכום עצום של 97.4 מיליארד דולר הפכה לאחד הנושאים החמים ביותר בעולם הטכנולוגיה. ההצעה, שהוגשה על ידי קבוצת משקיעים בהובלת מאסק, נועדה להחזיר את OpenAI למודל של קוד פתוח ולהתמקד בבטיחות ובשקיפות בפיתוח הבינה המלאכותית. המהלך נתקל בהתנגדות חריפה מצד מנכ”ל OpenAI, סם אלטמן, והוביל לעימות פומבי וסוער בין שני ענקי הטכנולוגיה.

 

אילון מאסק מציע 97 ביליון דולר על OpenAI

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

ממייסד לרוכש?

מאסק, שהיה ממייסדי OpenAI ב-2015, הבטיח להשקיע בחברה כמיליארד דולר אך בפועל השקיע רק 45 מיליון דולר עד עזיבתו ב-2018. עזיבתו נבעה מחילוקי דעות מהותיים על המעבר ממודל קוד פתוח למודל מסחרי. כעת, באמצעות הצעת רכישה של 97.4 מיליארד דולר, מאסק מבקש להחזיר את OpenAI למודל עמותה ללא מטרות רווח. לטענתו, החברה הפכה ל”מיזם סגור” המונע מרווחים, במיוחד לאחר השקעת מיקרוסופט של 13 מיליארד דולר, והוא מתנגד למעבר המתוכנן שלה למודל עסקי מלא.

קואליציית המשקיעים

קבוצת המשקיעים שמגבה את הצעת הרכישה של 97.4 מיליארד דולר מורכבת מקרנות הון המקורבות למאסק: Baron Capital, שהשקיעה בעבר בטסלה, Valor Equity Partners, משקיעה מרכזית ב-SpaceX, וקרן 8VC של ג’ו לונסדייל, תומך ידוע של מאסק. חברת הבינה המלאכותית של מאסק, xAI, צפויה להוביל את המיזם מבחינה טכנולוגית, עם תוכניות למיזוג אפשרי בין שתי החברות. על פי ההצעה, xAI תשמש כזרוע הטכנולוגית של OpenAI המחודשת, תוך שמירה על עקרונות הקוד הפתוח.

התשובה של סם אלטמן

אלטמן דחה את ההצעה באופן חד משמעי בציוץ בפלטפורמת X (לשעבר טוויטר), שבבעלות מאסק: “לא תודה, אבל אנחנו מוכנים לרכוש את טוויטר ב-9.74 מיליארד דולר אם תרצה”.

ציוץ התגובה של אלטמן להצעה של אלון מאסק

 

הציוץ הפך לוויראלי והעמיק את הקרע בין השניים. אלטמן לא הסתפק בזה והמשיך “להחמיא” למאסק: “כל החיים שלו הוא הגיע ממקום של חוסר ביטחון”. בהתייחסות נוספת אמר אלטמן כי ההצעה היא “ניסיון לעכב אותנו” והוסיף כי החברה אינה למכירה. הוא אף כינה את המהלך “מביך” וציין כי דירקטוריון OpenAI מתכנן לדחות את ההצעה באופן רשמי. בתגובה לשאלה עד כמה הוא לוקח ברצינות את ההצעה של מאסק, אלטמן ענה “לא במיוחד” (“Not particularly”). אלטמן אף הרחיק לכת ואמר: “אני לא חושב שהוא אדם מאושר. אני באמת מרחם עליו” (“I don’t think he’s a happy person. I feel for him”).

 

 

מאבק משפטי וגיוס הון: המורכבות שמאחורי ההצעה

המהלך של מאסק מגיע לאחר שורת צעדים משפטיים נגד OpenAI. בדצמבר 2023, הוא הגיש תביעה בטענה שהחברה הפרה את המנדט המקורי שלה כעמותה ללא מטרות רווח, ופנה לרשויות בקליפורניה ודלאוור בדרישה לפתוח את החברה להצעות רכישה. במקביל, OpenAI נמצאת בעיצומו של סבב גיוס הון משמעותי. החברה מנהלת משא ומתן עם SoftBank להשקעה של 40 מיליארד דולר, שתעריך אותה בכ-300 מיליארד דולר – פי שלושה מהצעתו של מאסק. המבנה הייחודי של OpenAI, הכולל עמותה ללא מטרות רווח השולטת בחברה עסקית עם רווחים מוגבלים (capped-profit), יוצר מכשול משפטי נוסף בפני כל ניסיון רכישה. לפי ה- WSJ, ההצעה מפעילה לחץ על אלטמן בין אם יקבל אותה ובין אם לא:

 

קרב הציוצים בין מאסק לאלטמן וההשלכות הכלכליות

פרויקט סטארגייט: המענה האסטרטגי של OpenAI

בזמן שמאסק מציע 97.4 מיליארד דולר לרכישת OpenAI, החברה משיקה את פרויקט סטארגייט – מיזם תשתיות בינה מלאכותית בהיקף חסר תקדים של 500 מיליארד דולר. הפרויקט מתוכנן להקים רשת מרכזי נתונים ברחבי ארה”ב, כשהראשון כבר בהקמה בטקסס. OpenAI גייסה שותפים אסטרטגיים משמעותיים לפרויקט, ביניהם סופטבנק, אורקל, מיקרוסופט ו-MGX האמירתית. סופטבנק לבדה צפויה להשקיע 40 מיליארד דולר, במהלך שיעריך את OpenAI בכ-260 מיליארד דולר. החברה כבר בוחנת הרחבת הפרויקט ל-16 מדינות נוספות בארה”ב. פרויקט סטארגייט מדגיש את הפער בין חזונו של מאסק להחזרת OpenAI למודל ללא כוונת רווח, לבין האסטרטגיה הנוכחית של החברה להוביל את תעשיית ה-AI העולמית באמצעות השקעות תשתית מאסיביות.

ההשלכות מעבר להצעת הרכישה

קבלת הצעתו של מאסק, למרות הסיכוי הנמוך, עלולה לזעזע את תעשיית ה-AI העולמית. החזרת OpenAI למודל קוד פתוח תסכן את שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט, הכולל השקעה של 13 מיליארד דולר ושילוב טכנולוגיות החברה במוצרים כמו Office ו-Azure. דחיית ההצעה, מצד שני, צפויה להוביל למערכה משפטית ממושכת. מאסק כבר הכין תביעות נגד OpenAI בנושא הפרת חוזה והטעיית משקיעים, מה שעלול להרתיע משקיעים פוטנציאליים ולהאט את התפתחות החברה. המאבק מדגיש את הדילמה המרכזית בתעשיית ה-AI: כיצד לאזן בין פיתוח טכנולוגי פתוח לבין הצורך במשאבים כלכליים משמעותיים להמשך מחקר ופיתוח.

 

 

 

העימות בין מאסק לאלטמן על עתיד OpenAI חושף קרע עמוק בתפיסת עתיד הבינה המלאכותית. מאסק, עם הצעת רכישה של 97.4 מיליארד דולר, מבקש להחזיר את החברה לחזון המקורי של קוד פתוח ובטיחות. מנגד, אלטמן מוביל את OpenAI לעבר שווי של 300 מיליארד דולר, עם דגש על חדשנות מסחרית ושיתופי פעולה גלובליים. תוצאות המאבק הזה יעצבו לא רק את עתיד OpenAI, אלא גם את האופן שבו חברות טכנולוגיה יאזנו בין אחריות חברתית לצמיחה עסקית בעידן ה-AI. בעוד הקרב המשפטי והציבורי צפוי להימשך, ההכרעה תשפיע על כיוון התפתחות הבינה המלאכותית בעשור הקרוב.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של שחר שטרית?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
20.02.25
וובינר אוטומציות עם מקס גומברג
וובינר
26.02.25
משרות ai החדשות והחמות בשוק
וובינר
05.03.25
וובינר עיצוב אופנה – עם אנה סולו‎
וובינר
12.03.25
וובינר AI בעבודה משרדית
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

אילון מאסק מציע 97.4 מיליארד דולר לרכישת OpenAI