החנוכייה שמשגעת את הרשת – איך יוצרים אחת כזו?

החנוכייה שמשגעת את הרשת
תוכן עניינים

* קרדיט לתמונה: יובל לוזון.

 

תמונת ה”חנוכייה” שמשגעת את הרשת היא לא באמת חנוכייה וגם לא באמת תמונה! במהלך החג רבים שלחו לי את התמונה הזו והפיצו אותה בשלל קבוצות וואטסאפ וברשתות החברתיות, בצירוף הודעות המביעות תדהמה ופליאה מהמחזה שנוצר בטיימינג מדהים. התמונה שהגיעה לישראלים רבים הצליחה להפיל רבים מהם בפח ולגרום להם לחשוב שמדובר בתמונה אותנטית מתוך הלחימה בעזה.

 

 

אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…

 

החנוכייה שמשגעת את הרשת

* צילום מסך מתוך קבוצת הוואטסאפ המשפחתית שלי… כן כן… גם לשם זה הגיע 😜

 

אבל חדי עין שכמותכם כבר מכירים את הטריק – מדובר כמובן בתמונה מג’ונרטת – יצירת AI שמתבססת על קונטרול נט – התוסף המפורסם של סטייבל דיפיוז’ן  שמאפשר לייצר מגוון אשליות אופטיות או “תרגילי מצמוצים” כמו שראינו הרבה בשנה האחרונה. מכאן עולות מספר שאלות שעליהן נענה במאמר זה:

 

  • מי עומד מאחורי היצירה המיוחדת הזו ובאילו כלים הוא יצר אותה?
  • איך גם אנחנו יכולים לג’נרט תמונות שכאלה?
  • האם אפשר לעבוד עם קונטרול נט גם אם אין לנו גישה או ניסיון בעבודה עם סטייבל דיפיוז’ן (Stable Diffusion)?
  • אלו פרומפטים אני צריך לרשום כדי להגיע לתוצאה כזו?

 

 

הכירו את יובל לוזון – יוצר התמונה

לאחר מחקר קצרצר מצאתי את היוצר המקורי – יובל לוזון (Yuval Luzon) ולשמחתי הוא הסכים לשתף בתהליך יצירת התמונה ובכלים בהם הוא השתמש. את התמונה הזו יובל יצר בעזרת כלי שנקרא Illusion Diffusion. מדובר במחולל תמונות שמבוסס על הקוד של סטייבל דיפיוז’ן ומאפשר לעבוד עם קונטרול נט (ControlNet). מדובר בכלי לא חינמי שמקצר תהליכים למי שלא מספיק מנוסה בתפעול סטייבל או בקונטרול נט. החבילה הכי זולה באתר אילוז’ן דיפיוז’ן עולה כ-8 דולר והיא מאפשרת לכם ליצור 40 תמונות (החבילה תקפה לחודש אחד בלבד).

 

אגב, אתם יכולים להתנסות ב-ControlNet ישירות באתר של סטייבל דיפיוז’ן בעמוד הבא. פשוט מעלים תמונה בצד אחד, מוסיפים פרומפט (יש לנו רשימת פרומפטים עבורכם בסוף המדריך), ואם רוצים אפשר גם לשחק קצת עם אפשרויות מתקדמות יותר. אם אתם רוצים להשתמש בתמונה שאיתה יובל עבד, אתם יכולים להוריד אותה מפה

 

קונטרול נט באתר של סטייבל 

* צילום מסך: הממשק של ControlNet באתר של סטייבל דיפיוז’ן.

 

 

אם תהיתם, זה הפרומפט בו יובל השתמש:

 

Israeli soldiers on the background of ruined buildings

 

בהמשך יובל ביצע תיקונים לתמונה ב-Generative Fill בפוטושופ. כמובן שיש לנו מדריך generative fill גם לכלי המדהים הזה. לדבריו, הוא היה צריך לשנות את בסיס החנוכייה, שם נוצר בג’ינרוט המקורי משהו מזעזע שהיה נראה כמו ערימת גופות של חיילים. לאחר מכן באמצעות ג’נרייטיב פיל הוא ג’ינרט אבן עם מגן דויד מרוסס עליו ולבסוף הוסיף להבות במקומות הרלוונטיים. ננצל הזדמנות זו כדי להודות ליובל על הנכונות לשתף את הקוראים שלנו בתהליך העבודה שלו ובכלים בהם השתמש – זה לא ברור מאליו! אבל עכשיו עולה השאלה – איך גם אתם יכולים ליצור תמונות שכאלה?

 

 

למד אותי אביתר! איך עובדים עם קונטרול נט בלי לעבוד בסטייבל?!

לפני הכל חשוב לדעת שיש מגוון רחב של כלים ומחוללי תמונות שעובדים עם קונטרול נט, ולחלקם אף יש חבילות חינמיות נהדרות (כן כן לאונרדו – אנחנו מדברים עליך). אגב, אפרופו לאונרדו ai – אם עדיין לא קראתם את המדריך שלנו על LiveCanvas אז עצרו הכל ולחצו פה.

 

היום אציג לכם שני כלים, שאיתם אני הכי אוהב לעבוד – הראשון הוא כאמור לאונרדו והשני הוא פרום (שכמובן שגם עליו יש לנו מדריך מקיף).

 

נתחיל עם פרום. לפני הכל חשוב לציין שמומלץ בחום לעשות מנוי בתשלום לפרום, שכן מדובר בכלי מדהים עם מגוון רחב מאוד של פיצ’רים (ג’ינרוט משרטוט לתמונה ולהיפך, מחולל תמונות קלאסי, מחולל וידאו, מחולל דוגמני AI, אינפיינטינג ואאוטפיינטינג, החלפת רקעים, ג’ינרוט לוגואים תלת מימדיים ועוד). זה לא כלי זול – החבילה הבסיסית עולה 19 דולר והיא לשימוש אישי בלבד (לא לשימוש מסחרי). אם תרצו לעשות שימוש מסחרי, תיאלצו להיפרד מ-39 דולרים בחודש. יש גם חבילה חינמית שמאפשרת לג’נרט עד 200 תמונות בחודש (זה לא מעט), אבל היא לשימוש אישי בלבד ולא ניתן להגדיל את התמונות (שמגיעות ברזולוציה יחסית נמוכה).

 

בכל אופן, לאחר שנרשמתם לכלי (התחילו מהחבילה החינמית כדי להתנסות), כנסו לכלי שנקרא Sketch Rendering המאפשר לג’נרט תמונה או הדמיה ריאליסטית משרטוט או תרשים. לחצו על לחצן הפלוס בחלק העליון של המסך והעלו את תמונת הרפרנס שלכם, שתהווה את הבסיס לג’ינרוט (במקרה שלנו – תמונת החנוכייה). לאחר מכן, פעלו על פי ההגדרות וההנחיות המפורטות בתמונה מטה:

 

בכפתור הסגנון סמנו None (כלומר ביטול האפשרויות לסגנון מוכן מראש). בכפתור ה-Render Mode בחרו באופציית Concept שמאפשרת לפרום ולקונטרול נט דרגה יחסית גבוהה של חופש (הוא פחות מחוייב “להיצמד” לקווי המתאר של החנוכייה ולכן נקבל תוצרות ריאליסטיות יותר). אפשר לנסות גם הגדרות אחרות, אבל מניסיון שלי, זה מה שעובד הכי טוב. בכפתור הפרומפטים, רשמו את הפרומט שלכם (הכנו לכם מאגר פרומפטים בתחתית המדריך). אפשר לעבוד גם עם פרומפט שלילי, אבל ממש לא חובה (למשל, אם אתם רוצים רק הריסות של בתים ולא רוצים שיופיעו בתמונה חיילים, רשמו בפרומפט השלילי Soldiers). ולסיום, אם יש לכם מנוי בתשלום, מומלץ ללחוץ על כפתור הברק שמאפשר לכם לעבור למודל המקצועי יותר של פרום, איתו אפשר להגיע לתוצאות מפורטות ואיכותיות יותר.

 

PROMEAI

*צילום מסך של ההגדרות המומלצות ב-PromeAI. להגדלת התמונה – לחצו כאן.

 

דוגמה לאחד התוצרים שקיבלנו בפרום:

 

חנוכייה בפרום

* משמאל: תמונת הרפרנס של החנוכייה (אותה תמונה בה השתמש יובל). מימין: הג’ינרוט שפרום יצר על בסיסה ועל בסיס ההגדרות מעלה.

 

כלי נוסף ואהוב עלי במיוחד הוא לאונרדו (Leonardo.AI) – עוד מחולל תמונות שמבוסס על סטייבל ומציע מגוון רחב ועשיר במיוחד של פיצ’רים ואופציות מתקדמות (מחולל תמונות, קנבס לאינפיינטינג ואאוטפיינטינג, בניית מודלים, עבודה עם פייפליינים שהחברה פיתחה, ג’ינרוט טקסטורות ועוד הרבה דברים טובים). לפני כחודש לערך לאונרדו שינו לגמרי את ממשק ה-Image2Image שלהם, ועברו לממשק מורכב ועשיר יותר, שמאפשר לעבוד עם קונטרול נט בכמה שכבות במקביל. לממשק החדש קוראים Image Guidance וניתן להיכנס אליו מתוך הממשק של מחולל התמונות (לשונית AI Image Generations). אם אתם לא מוצאים אותו, חפשו מתחת תיבת הפרומפט והמודלים את הלשונית האמצעית (היא נמצאת בין Generation History ובין Prompt Generation).

 

מבדיקה שלי, המודלים שמביאים את התוצאות הטובות ביותר הם Leonardo Diffusion XL ולאו דווקא PhotoReal. אבל אתם מוזמנים לשחק ולהתנסות עם מגוון המודלים העשיר שזמין בלאונרדו. חשוב לציין שלכל מודלים יש אפשרויות שונות של קונטרול נט (למשל לחלקם יש רק Image to Image ולאחרים יש גם פונצקיות מתקדמות יותר כמו: Image Pose, Dept to Image, Edge to Image ועוד). האופציה שרלוונטית לכם במקרה הנ”ל היא Edge to Image (שכן במצב זה לאונרדו יזהה את קווי המתאר של תמונת החנוכייה וייצמד אליהם). עם זאת, חשוב להוריד את חוזק התוסף ע”י הזזת סליידר ה-Strength שמאלה לערך יחסית נמוך (לי עבדו ערכים באזור של 0.5). משמעות החלשת המשקל היא שללאונרדו יש יותר חופש והוא פחות מחוייב “להיצמד” לקווי המתאר של החנוכייה (בדיוק כמו שעשינו בפרום). גם כאן יש חשיבות להרבה ניסוי וטעייה והחלפה בין המצבים השונים, עד שתמצאו את הערכים שמתאימים לכם ושאתם הכי אוהבים.

 

קונטרול נט בלאונרדו

* צילום מסך מתוך ממשק Image Guidance בלאונרדו, בצירוף ההגדרות המומלצות. להגדלת התמונה לחצו כאן.

 

וזו התמונה שיצאה לאחר שימוש בהגדרות מעלה:

 

החנוכייה של לאונרדו

* החנוכייה שאני יצרתי בלאונרדו, עם Image Guidance.

 

קחו את זה צעד אחד קדימה – בואו ללמוד איתנו עיצוב עם בינה מלאכותית

הטכניקות שתיארנו במאמר זה הן רק טעימה מהתכנים שאנחנו מלמדים בקורסים ובסדנאות שלנו. למשל, סדנת עומק על לאונרדו או סדנת עומק על הכלים הג’נרטיביים של אדובי יתנו לכם ידע מקיף ומעמיק על הטכניקות שנלמדו במדריך זה. פרטים נוספים בעמוד הקורסים והסדנאות.

 

טעימה מהסדנאות שלנו

* טעימה מהקורסים והסדנאות של LetsAI.

 

מאגר פרומפטים

כפי שהבטחנו – הכנו לכם מבחר פרומפטים אפשריים לשימוש. הפרומפט הראשון זה מה שיובל השתמש בו. הפרומפט האחרון זה הפרומפט שאני הכי אהבתי.

פרומפט 1:

Israeli soldiers on the background of ruined buildings

 

פרומפט 2:

 

Amidst the backdrop of dilapidated structures, Israeli soldiers stand tall and resolute. This photograph captures their steadfastness, showcasing their uniformed attire and determined expressions. The image portrays a scene of both resilience and desolation, with crumbling buildings symbolizing the hardships faced. The remarkable clarity and composition of the picture amplify the impact, evoking a sense of awe and admiration for these brave individuals.

 

פרומפט 3:

a photograph of ruined GAZA buildings

 

פרומפט 4:

A photograph captures the ruins of buildings in Gaza, portraying a scene of devastation and despair. The image is a stark reminder of the destruction caused by conflict. The crumbling structures stand as a testament to the lives and dreams that have been shattered. The photograph not only conveys the physical decay but also the emotional toll of the situation. Through a masterful display of composition and lighting, the image exudes a tangible sense of desolation and loss. The fine detail and high resolution of the photograph allow the viewer to fully absorb the intricacies of the broken structures.

 

 

פרומפט 5:

The ruins of crumbling houses in Gaza. These once vibrant dwellings now stand worn and broken, their walls marred by time and conflict. The image, a beautifully haunting photograph, captures the essence of devastation and loss. Each worn brick and shattered window tells a story of struggle and resilience. The photographer’s skill is evident in the rich and detailed composition, capturing every crack and crevice with vivid clarity. The image’s impeccable quality transports viewers into the depths of the scene, allowing them to feel the weight of history and the fragility of human existence.

 

ולסיום… הרשתי לעצמי להוסיף לחנוכייה של יובל את ה”נרות” (נכון להיום – נר שישי). תהנו…

 

נר שישי

* קרדיט לתמונה: החנוכייה המקורית של יובל לוזון בתוספת ה”נרות” (אש) שעשיתי עם Genrative Fill בפוטושופ.

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

החנוכייה שמשגעת את הרשת – איך יוצרים אחת כזו?