גם אתם חובבי אנטרופיק? אם חשבתם שקלוד 3.5 סונטה היה מטורף, כנראה שתשמחו לשמוע שה-LLM הטוב בשוק, הפך אתמול לקצת יותר טוב. Claude 3.7 Sonnet פה, והוא לא פחות ממדהים. המהירות, הדיוק, ההבנה העמוקה – הכל מרגיש טוב יותר, חלק יותר, זורם יותר, ובעיקר – חכם יותר! לצד כל השיפורים, החידוש הגדול באמת הוא Claude Code – כלי חדש שיכול לכתוב, לבדוק ולשפר קוד באופן עצמאי. זה לא שקלוד לא ידע לכתוב קוד לפני – הוא ידע (ועשה את זה טוב כמעט מכל מודל אחר בשוק), אבל עכשיו הוא הפך למפלצת של כתיבת קוד ובניית ממשקים. אז בין אם אתם מפתחים, אנשי דאטה או פשוט חובבי AI, זה כלי שחייב להיות בארז הכלים שלכם!
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

מודל היברידי וגמיש
אם עד עכשיו הייתם רגילים למודלים שמגיבים מהר אבל לא תמיד לוקחים רגע לחשוב, או לחלופין למודלי ריזונינג “כבדים” שמספקים תובנות עמוקות אבל בקצב של צב, Claude 3.7 Sonnet נותן לכם את שניהם באותה חבילה.בניגוד למודלים קודמים, שבהם נדרשו התאמות מיוחדות לצורך חשיבה ממושכת או הסקה רב-שלבית מורכבת, קלוד 3.7 סונטה מציע שני מצבי עבודה מובנים:
- מצב רגיל (Normal) – תגובות מהירות וממוקדות, בדומה לגרסאות הקודמות של Claude (רק טוב יותר).
- מצב חשיבה מעמיקה (Extended) – מאפשר למודל להתעכב על התשובות, להרהר ולבצע תהליכי ניתוח מורכבים יותר. הוא מתאים במיוחד לחישובים מורכבים, מתמטיקה ואתגרי כתיבת קוד.
במצב הרגיל, קלוד עובד מאוד מהר, מספק תשובות מידיות ומדויקות. ואם יש צורך בניתוח מעמיק יותר, פשוט עוברים למצב “חשיבה ממושכת”, שבו הוא מתעכב על התשובה, מנתח שלב אחרי שלב, ומשפר משמעותית את הביצועים במשימות מורכבות כמו מתמטיקה, פיזיקה, פיתוח קוד והסקת מסקנות. ומה שמדהים הוא שהמשתמשים יכולים להחליט כמה זמן הוא יחשוב – משתמשי API יכולים להגדיר לו “מגבלת חשיבה”, המגולמת בכמות טוקנים, כך שאפשר לשחק עם האיזון בין מהירות לאיכות. כמו כן, Claude 3.7 Sonnet מתבלט במיוחד בתחום פיתוח התוכנה והקידוד, כשהוא מציג שיפור משמעותי בעיבוד קוד, תיקון באגים, ושימוש מתקדם בכלי פיתוח. בדיקות מוקדמות הראו שהוא מצטיין בתכנון ושדרוג קוד, ומסוגל להתמודד עם בסיסי קוד מורכבים יותר מכל מודל אחר.
איך זה נראה (ומרגיש) כשהבוט שלך חושב לפני שהוא עונה, מבצע ניתוח מעמיק של נתונים, ומפתח פתרון טכנולוגי בשניות? בדיוק ככה:
קוד עם קלוד – עתיד הפיתוח ב-Claude Code
אם אתם מפתחים (וגם אם לא), כדאי שתכירו את Claude Code – כלי חדש שמביא את פיתוח התוכנה לרמה אחרת. הכלי מופעל באופן אוטומאטי בתוך הממשק של קלוד, ולוקח את פיצ’ר ה”ארטיפקטס” האהוב 10 רמות למעלה. מדובר בשותף תכנותי אוטונומי שמסוגל לנהל כמעט את כל מחזור חיי הפיתוח, מהשלב הראשוני של תכנון ופיתוח, דרך תיקון באגים ותחזוקה, ועד רפקטורינג רחב היקף.
מה בדיוק הוא יודע לעשות?
- חיפוש והבנת קוד – קריאה וניתוח של פרויקטי קוד קיימים, כולל קוד מורכב עם תלויות פנימיות רבות.
- עריכת קבצים ושיפור קוד – לא רק שהוא מתקן קוד לפי ההנחיות שלכם, אלא שהוא גם מבין את ההקשר הרחב ומשפר אותו תוך שמירה על מבנה קיים.
- כתיבת והרצת בדיקות – כולל זיהוי בעיות, ניסוח טסטים והפעלתם באופן אוטומטי. אם משהו נשבר? Claude Code יודע איך לתקן את זה בעצמו.
בסרטון מעלה מפתח ומנהלת מוצר מאנתרופיק מדגימים איך Claude Code משנה את חוקי המשחק למפתחים. במקום לנבור בקוד במשך שעות, קלוד פשוט מבין לבד מה צריך לעשות. הם מראים איך הוא סורק את כל הפרויקט, מפענח את המבנה שלו, מוצא את הקבצים הרלוונטיים, ומתחיל לעבוד – בלי לחכות להוראות מפורשות. תוך כמה דקות הוא מחליף רכיב בממשק המשתמש, מוסיף כפתור, כותב בדיקות, מתקן באגים, ואפילו מבצע Commit ודוחף את השינויים ל-GitHub. כל זה בלי “התלבטויות” או תקלות שדורשות התערבות אנושית. הסרטון מדגים לא רק את הכוח של קלוד, אלא גם עד כמה הוא באמת פרטנר אמיתי בפיתוח – אחד שחוסך למפתחים ים של זמן ומאפשר להם להתמקד במה שבאמת חשוב.
פיתוח עם ראייה לטווח ארוך
בניגוד למודלים קודמים, Claude 3.7 Sonnet תומך ב-128K טוקנים של פלט, מה שמאפשר כתיבת קוד ארוך ומורכב יותר מאי פעם (ארוך פי 15 יותר מבעבר). המשמעות היא שניתן לכתוב מקטעי קוד שלמים בפרויקט אחד, כולל דוקומנטציה מקיפה, הערות וניתוח קוד משופר.
לא רק פיתוח, גם אוטומציה
Claude Code לא רק כותב קוד, אלא גם מבין איך מחשב עובד. דרך ה-API, ניתן להשתמש בתכונת ה-“Computer use” ולכוון אותו לפעול כמו מפתח אנושי – לקרוא מידע ממסכים, להזיז את הסמן, ללחוץ על כפתורים ולכתוב פקודות. זו תכונה שנבדקה כבר בגרסה הקודמת, אבל ב-3.7 הדיוק שלה שופר משמעותית.
כשקלוד מתפעל את המחשב שלך במקומך – ככה נראה עתיד הסוכנים האוטונומיים:
מעבר לקוד: AI שתומך גם בעולמות אחרים
Claude 3.7 Sonnet לא עוצר רק בפיתוח תוכנה. הוא מצטיין גם בתהליכי אוטומציה, בניהול מידע, ואפילו בניטור וניתוח נתונים חזותיים כמו גרפים ודיאגרמות. זה הופך אותו לכלי עוצמתי לא רק עבור מפתחים, אלא גם לאנשי דאטה, חוקרים ואנליסטים.
חיסכון בזמן, מקסימום יעילות
מפתחים שכבר התנסו ב-Claude Code מעידים שהוא משנה לחלוטין את הדרך שבה הם עובדים. משימות שפעם היו לוקחות מעל 45 דקות – מתבצעות עכשיו בפעם אחת, בלי צורך בתיקונים חוזרים. הכלי הפך במהירות לחלק בלתי נפרד מזרימת העבודה, במיוחד בפיתוח מוכוון-בדיקות (TDD), דיבוג בעיות מורכבות ורפקטורינג רחב היקף. במקום לבזבז זמן יקר על חיפוש ותיקון שגיאות, המפתחים יכולים לתת לקלוד לטפל בעבודה הטכנית ולהתמקד במה שחשוב באמת. המשמעות? פחות כאבי ראש, יותר קוד איכותי, והרבה יותר זמן לבנות מוצרים טובים יותר. בקיצור, אם בעבר פיתוח קוד היה מלאכה שדרשה שעות של עבודה ידנית, היום Claude Code מציע דרך להאיץ את כל התהליך, לחסוך טעויות, ולתת לכם יותר זמן לפתח דברים שבאמת חשובים.
ביצועים מרשימים: Claude 3.7 Sonnet מגדיר סטנדרט חדש!
Claude 3.7 Sonnet מביא איתו שדרוג משמעותי ביכולות ההבנה, הביצוע והאינטראקציה עם משתמשים וכלים דיגיטליים. לא מדובר רק בעיבוד טקסט מהיר ומדויק יותר, אלא בקפיצה משמעותית ביכולת לפתור בעיות מורכבות, לנהל תהליכי פיתוח תוכנה, ולספק ניתוחים מעמיקים בצורה חסרת תקדים.
הבנה והסקה חכמה
המודל מצטיין במיוחד בהנחיית הוראות והבנת הקשרים מורכבים. הוא לא רק עונה על שאלות, אלא גם מבצע ניתוח עומק של ההקשרים, מציע פתרונות יצירתיים, ומצליח ליישם לוגיקה מורכבת בצורה חכמה יותר מכל גרסה קודמת. שיפור זה בולט במיוחד במשימות מתמטיות ומדעיות, שבהן קלוד יכול לעצור, לנתח שלב אחר שלב, ולהגיע לתשובות מדויקות יותר.
כתיבת קוד ואוטומציות
אחד התחומים שבהם Claude 3.7 Sonnet באמת מתעלה הוא עולם הפיתוח. המודל יכול לא רק לכתוב קוד, אלא גם להבין קוד קיים, לבצע שינויים, להריץ בדיקות, לזהות באגים ולתקן אותם – והכול בצורה חכמה ואוטונומית. השיפור בביצועים משתקף במבחני SWE-bench Verified, שבודקים עד כמה המודל מסוגל לתקן בעיות קוד אמיתיות.
בנוסף, קלוד ממשיך להוביל בתחום האינטראקציה עם מחשבים והאוטומציות ומפגין ביצועים טובים בהרצת פקודות והפעלה של כלים דיגיטליים, כאשר בגרסה 3.7 הוא מסוגל להשתמש במחשב כמו מפתח אנושי: לקרוא קוד, לנווט בין קבצים, לבצע פעולות בטרמינל, להפעיל פקודות ולנהל תהליכי פיתוח. תכונה זו נבדקה ב-TAU-bench, מבחן שנועד לבחון כיצד AI מבצע משימות מורכבות הכוללות אינטראקציה עם כלים דיגיטליים. קלוד לא רק עבר את המבחן, אלא גם הציג תוצאות מובילות על פני כל מודל אחר בשוק.

קלוד 3.7 סונטה מצטיין במבחני אוטומציה – סוכן AI שמבצע פעולות מורכבות שעד כה בוצעו על-יד בן אנוש | Credit: anthropic.
שיפור ניכר בדיוק ובמהימנות
בנוסף לשיפורי הביצועים בתחומים טכניים, קלוד 3.7 Sonnet גם מציג שיעור נמוך יותר של “הזיות” (תשובות שגויות או מנותקות מהמציאות), מה שהופך אותו למדויק ואמין יותר, במיוחד במשימות כמו חיפושי מידע, ניתוח תוכן וכתיבה.
מחיר וזמינות
עלות החבילות והמנויים למשתמשים
Claude 3.7 Sonnet זמין כעת בכל התוכניות של Claude – חינמית, מקצועית, צוותים וארגונית. ניתן גם לגשת אליו דרך Anthropic API, Amazon Bedrock ו-Google Cloud’s Vertex AI.

החבילות של קלוד: 20 דולר לחודש למנויי פרו (או 18 דולר במנוי שנתי). למשתמשים חדשים – חבילה חינמית מוגבלת להתנסות בסיסית | Credit: anthropic.
עלויות למשתמשים ב-API
אם אתם מתכננים להשתמש ב-API של Claude 3.7 Sonnet, הנה המספרים שכדאי להכיר. המחיר הבסיסי עומד על 3 דולר לכל מיליון טוקנים של קלט ו-15 דולר לכל מיליון טוקנים של פלט. זה אומר שככל שהשאילתות שלכם ארוכות יותר והתשובות מפורטות יותר, כך העלות תגדל בהתאם. עם זאת, אנתרופיק מציעה כמה דרכים להוזיל עלויות: שמירת מטמון של פקודות יכולה להפחית עד 90% מההוצאות, ותהליכי עיבוד קבוצתי (batch processing) יכולים לחסוך עד 50% נוספים. בקיצור, אם אתם רצים על כמויות גדולות של דאטה, יש לכם כלים להוריד משמעותית את העלות הכוללת.
שימושים ויישומים פוטנציאליים
פיתוח תוכנה מתקדם
Claude 3.7 Sonnet יכול לתכנן, לכתוב, לבדוק ולתחזק קוד לכל אורך מחזור חיי התוכנה. בזכות ההבנה העמוקה שלו, הוא מסוגל לבצע רפקטורינג מסיבי ולתקן בעיות בקוד בצורה אוטונומית.
סוכני בינה מלאכותית לשירות לקוחות
המודל משמש כבסיס לצ’טבוטים חכמים המסוגלים לנתח מידע, לתת תשובות מושכלות, ולפעול באופן עצמאי מול מערכות ניהול ידע.
ניתוח נתונים והפקת תובנות
Claude 3.7 Sonnet מתמודד היטב עם ניתוח מידע מורכב, כולל עיבוד מסמכים, גרפים, טבלאות ונתונים ויזואליים. תכונה זו הופכת אותו לכלי עוצמתי עבור חוקרים, אנליסטים ומקבלי החלטות.
אוטומציה של תהליכים
המודל מאפשר אוטומציה חכמה של תהליכים חזרתיים, מה שהופך אותו לכלי יעיל במיוחד עבור מערכות בקרה תעשייתיות, אופטימיזציה של קמפיינים דיגיטליים, ותהליכי רכש וניהול לוגיסטיקה.
קצת דוגמאות
לפעמים צריך פשוט להעיף מבט על דוגמאות שממחישות מה אפשר להשיג מפרומפט אחד בודד בקלוד (או מספר פרומפטים פשוטים). פשוט מדהים!
רוצים מרוץ מכוניות 3D בקליק? פשוט בקשו מקלוד והוא יסגור לכם את הפינה! שימו לב להשוואה בין קלוד 3.7 סונטה לביצועים של קלוד 3.5 ב-0:07 בסרטון.
“build me a 3d racing game in the browser as an artifact called claudekart”
See 0:07 for comparison to 3.5 – massive upgrade!
Claude 3.7 Sonnet has some magic in it. pic.twitter.com/zyvRgvZ8Kb
— Mckay Wrigley (@mckaywrigley) February 25, 2025
ומה לגבי יצירת עולם תלת מימדי דמו מיינקראפט מפרומפט בודד? מ-ט-ו-ר-ף!
Anthropic's just dropped Claude 3.7 Sonnet, the best coding AI model in the world.
I was an early tester, and it blew my mind.
It created this Minecraft clone in one prompt, and made it instantly playable in artifacts: pic.twitter.com/XObmBkHwxl
— Rowan Cheung (@rowancheung) February 24, 2025
אבטחה ושימוש אחראי
אנתרופיק ידועים באובססיה (החיובית) שלהם לאבטחה! הם מבצעים באופן שוטף פעולות כמו פרויקט “מיפוי המוח של קלוד 3“, מחקרים על Alignment, והקטנת פוטנציאל הסיכון של המודלים שלהם. הם ממש חרטו את זה אל דגלם, כבר ביום הקמת החברה! רוצים להבין למה זה כל כך חשוב? מוזמנים לקרוא את המאמר הבא.
גם באימון המודל הנוכחי (3.7), אנטרופיק ביצעה בדיקות קפדניות על מנת להבטיח שהמודל עומד בתקני ביטחון, אמינות ואחריות אתית. המודל עבר אופטימיזציה להפחתת סירובים לא הכרחיים ב-45% והראה עמידות גבוהה יותר מפני התקפות injection של פקודות. בנוסף, החברה פרסמה כרטיס מערכת מפורט, המספק ניתוח של היבטי הבטיחות, כולל אופן ההתמודדות של Claude 3.7 Sonnet עם מצבים מורכבים ובעיות אתיות.
צעד נוסף אל עבר AI שמשתלב באמת בעבודה האנושית
אם בעבר בינה מלאכותית הייתה רק כלי עזר, קלוד צועד קדימה והופך לשותף אמיתי – כזה שמבצע משימות מורכבות בצורה אוטונומית ומשפר את הדרך שבה אנחנו עובדים. לפי החזון של אנתרופיק, השלב הבא כבר ברור: ממערכת שמסייעת לבני אדם, דרך AI שמשתף פעולה ועובד לצדנו, ועד למודל פורץ דרך שמסוגל לפתור בעיות בקנה מידה שלא הכרנו. להרחבה, קראו את הסקירה שלנו על מאמרו של מנכ”ל ומייסד אנטרופיק דריו אמודאי “Machines of Loving Grace”.

החזון של אנטרופיק – עתיד בו AI מסייע ליחידים לבצע פעולות ולפתור בעיות שבעבר היו דורשות תשומת לב של צוותי עבודה שלמים | Credit: anthropic.
כיום, קלוד 3.7 Sonnet כבר מיישם שלבים משמעותיים מהחזון הזה, כשהוא לא רק מגיב לבקשות אלא גם חושב, מתכנן ופועל כמו חלק בלתי נפרד מצוות הפיתוח. אם מסתכלים קדימה, אפשר לדמיין עתיד שבו AI כמו קלוד לא רק עוזר למשתמשים, אלא מפתח ומגלה פתרונות שהיו לוקחים לבני אדם שנים לפתח. הדרך לשם כבר החלה. השאלה היא לא האם AI ישנה את העבודה שלנו, אלא כמה מהר נהיה מוכנים לאמץ את היכולות החדשות האלה ולראות לאן הן ייקחו אותנו. Claude 3.7 Sonnet ו-Claude Code מייצגים קפיצה משמעותית לעבר מערכות בינה מלאכותית שלא רק מספקות תשובות, אלא משתלבות בצורה חכמה בתהליכי עבודה אמיתיים. עם יכולות הסקה עמוקה, עבודה אוטונומית ושיתוף פעולה יעיל, קלוד מביא אותנו צעד קרוב יותר לעתיד שבו AI לא מחליף אנשים, אלא משדרג ומרחיב את היכולות שלנו. זו לא רק עוד גרסה של מודל טקסט, אלא חיזוק ממשי לאופן שבו אנשי פיתוח, דאטה ועסקים עובדים עם AI ביום-יום.