× Send

באיזו קבוצה אתם?! Team OpenAI או Team Anthropic?

ChatGPT vs Claude
תוכן עניינים

הכול התחיל מסקר שעלה בקהילת הוואטסאפ של LetsAI, ובו שאלנו את המשתמשים לגבי החברות שהם מתחברים אליהן יותר: Anthropic או OpenAI? התוצאות היו מרתקות והובילו לדיון פורה בין המשתמשים שגרם לי לחשוב איפה אני עומד בנושא הזה. בהמשך כתבתי את המחשבות שלי בנושא, וכך נולדה הכתבה הבאה…

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אנטרופיק או OpenAI?

אנטרופיק או OpenAI?

 

חשיבה ביקורתית וביקורת בונה

נתחיל מהסוף – מדובר בשאלה מכשילה. הבחירה בין אנטרופיק ל־OpenAI היא לא משהו שצריך לשאול לגביו. שתי החברות מדהימות, שתיהן מפתחות מוצרים חדשניים שמצעידים את התעשייה קדימה. 

 

אחד מחברי הקבוצה – ראיין פן (בוגר מחזור 43 של הקורס המקיף שלנו), רשם תגובה באותה רוח.

 

משתתפים משתפים

משתתפים משתפים

 

והוא כמובן צודק. למה לבחור אם אפשר להשתמש בשניהם? כל אחד טוב, וכל אחד טוב יותר בתחום מסוים. קלוד מדהים בפיתוח, בכתיבת קוד, בכתיבה יצירתית ובניית אפליקציות, אבל ChatGPT מעולה בניתוח נתונים ובסינתזה בין אינפוטים מרובים. אגב, השבתי לראיין שבדיוק בשל כך אפשרתי לסמן בסקר מספר תשובות (מתוך הבנה שרבים, כמוני, אוהבים את שני הכלים ואת שתי החברות).

 

בתשובתי לראיין הוספתי שאני מאוד מעריך חשיבה ביקורתית וביקורת בונה, ושבדיוק לשם כך יש לנו קבוצה פתוחה – לעורר דיונים.

 

ואז התיישבתי לכתוב את התגובה (הלא קצרה) שלי לשאלה (המכשילה) ששאלתי.

 

הנה השנקל שלי…

באופן כללי, שתי החברות ושני מודלי הדגל שלהן הם מ-ע-ו-ל-י-ם! לבחור בין Claude ובין ChatGPT זה כמו לבחור בין אנטריקוט לסינטה או בין סטייק לסושי (או בין קינואה לבורגול אם אתם טבעוניים… לא יודע מה אתם אוכלים שם).

 

הטייק שלי על Anthropic

בעיניי Anthropic היא הפיק של התעשייה – ככה חברת AI אמורה להתנהל:

  • הם לא מאמנים את המודלים שלהם על השיחות שלנו עם קלוד וגם לא על הדאטה שאנחנו משתפים איתו.
  • הם משחררים מוצרים בשקט בשקט, בלי השקות נוצצות ובלי רעשי רקע, בלי קמפיינים נוצצים ובלי שערוריות (כן סם – אני מסתכל עליך ועל הרכב בשווי 5 מיליון דולר שלך, סקרלט ג’והנסון שרוצה לחנוק אותך, איליה שלא יכול לראות אותך וכן הלאה).

 

 

  • המוצרים שלהם הם באמת מפלצות! יעילים ועוצמתיים בקטע אחר.
  • קלוד, על מודליו השונים, הוא מפלצת של כתיבת קוד ופיתוח.
  • אנטרופיק מתעדפים בטיחות וזה כל כך חשוב (מי כמוני וכמוכם יודע עד כמה הטכנולוגיות האלה מסוכנות). הם מבצעים מחקרים סופר מרתקים, מהפכניים ופורצי דרך… כמו זה (אם תשאלו אותי – המאמר הכי מעניין ומרתק שכתבתי בשנה האחרונה ושסביר להניח עבר לרובכם מתחת לרדאר).

 

לאמן מודל שפה גדול זה כמו לגדל צמח

 

אבל…

  • הם פחות ורסטיליים. אין להם אפשרות לבניית GPTs, אין אפשרות ליצור תמונות והפלטפורמה שלהם הרבה יותר בסיסית ונקייה (שזה גם יתרון באיזשהו מקום).
  • חוויית המשתמש שם לא מספיק טובה. אני חושב שב־ChatGPT הרבה יותר קל, כיף ונוח לעבוד. יש משהו באנמיות ובפשטות של קלוד, שקצת מרחיק אותי.
  • חסרים המון פיצ’רים (ג’ינרוט תמונות, ניתוח נתונים ואקסלים וכן הלאה).

 

ומה עם OpenAI?

OpenAI מעמידים פעם אחר פעם מוצרים שדוחפים את התעשייה קדימה. מבחינתי, GPT-4o הוא עדיין מודל השפה היעיל בעולם (שימו לב – לא אמרתי הטוב בעולם. התואר הזה שמור לקלוד 3.5 סונטה. אמרתי “היעיל בעולם”). ועכשיו אסביר…

  • הממשק, חווית המשתמש והפלטפורמות שלהם פשוט נוחות וכיפיות. תענוג לעבוד בתוך העולם של OpenAI ו־ChatGPT.

  • הם חושבים קדימה אבל גם לצדדים. פלטפורמת ה־GPTs מבחינתי זה רעיון של פעם בעשור! היכולת לעשות קסטומיזציה ואוטומציה למודל שפה ולבנות סוכנים ג’נרטיביים וסייעני AI בקלות ללא ידע קודם ובממשק נוח ואינטואיטיבי, זה גיים צ’יינג’ר של ממש!

  • היכולת לעבוד עם דאלי3 בתוך ChatGPT זה פלוס אדיר. מחולל תמונות שהוא גם מחולל פרומפטים, ויש לו מוח של מודל שפה גדול, כך שהוא מבין אותי ואת הסצנה (המורכבת), זו חוויית יצירה שלא קיימת בשום מקום אחר. הוא קוהרנטי ומדויק (גם אם השפה הגרפית שלו בינונית פלוס ולא יותר).

  • יכולת עיבוד הנתונים של GPT הכי טובה לדעתי. היכולת לנתח נתונים מספריים וקובצי אקסל ולנהל שיח (במישור שפתי) עם מספרים, נותנת כוח אדיר.

  • היכולת לזרוק פנימה הרים של דאטה מסוגים שונים, פורמטים שונים, קבצים שונים (תמונה, טקסט, PDF, אקסל, קובץ טקסט, וורד) ולתת לו לנתח ולעבד את כל המידע הזה בפרומפט בודד – זו תצוגת כוח שמפילה לי את הלסת בכל פעם מחדש. וכן – גם לקלוד יש חלון קונטקסט של 200K, וגם הוא יודע לנתח במקביל מספר רב של קבצים ופורמטים, אבל הוא לא יודע לנתח קובצי אקסל למשל, ומהטסטים שלי, GPT מתמודד טוב יותר עם כמויות המידע הגדולות (גם אם כולן נמצאות בפרומפט יחיד).

 

מחקר מרובה אינפוטים

מחקר מרובה אינפוטים – בתמונה שלפניכם יש צילום מסך של פרומפט בודד שבו מחקר על התמודדות עם בעיית חזירי הבר. הפרומפט כולל קובץ PDF עם מידע בנושא, קובץ WORD, קובץ טקסט, תמלול סרטון מיוטיוב, מחקר של פרפלקסיטי ותמונה. הצ’ט מעבד בבת אחת את כל המידע, לרבות דליית הנתונים מתוך התמונה, ומייצר סיכום וסינתזה בין הנתונים. כך נוצרת בתוך שניות סקירה מקיפה ומעמיקה המבוססת על ריבוי של אינפוטים ומקורות.

 

 

 

הינה כמה דברים שסביר להניח שלא ידעתם ש־ChatGPT יודע לעשות!

 

 

  • העובדה שיש לו אפליקציה עם סייען קולי אינטואיטיבי, מגשרת על פערים למשתמשים רבים (ילדים, בני הגיל השלישי, טכנופובים) וגם לי… זה פשוט כיף לדבר איתו ולא לכתוב לו.

  • לדעתי קלוד טוב יותר בכתיבה יצירתית, אבל GPT-4o מפיק טקסטים עם מבנה נכון יותר. ארוכים יותר ופחות “מתאמצים”.

 

אבל…

  • אלטמן פסיכי.
  • הבטיחות והאבטחה נזרקו מהחלון (יחד עם סוצקבר ויאן לייק).
  • הם הולכים להביא לפה את ה־AGI, ועם איך שהם מתנהלים כרגע, זה כמו לתת לסקיינט את המפתחות למטריקס.
  • הם אוספים עלינו דאטה בקטע פסיכי, מאמנים את המודלים שלהם על השיחות שלנו (בלי להסתיר את זה). פיצ’ר הזיכרון בין שיחות של ChatGPT הופך את כל זה ליעיל הרבה יותר (ומפחיד הרבה יותר). הצ’ט שלי מכיר אותי בקטע מפחיד (אני אומנם נהנה מזה כי אני מקבל קסטומיזציה, אבל אני בוחר במודע לוותר על פרטיות וזכויות הפרט כדי לסייע בפיתוח GPT5. אני לא בטוח שכל המשתמשים יודעים ומבינים את מה שכתבתי עכשיו).
  • עוד רגע יצא סייען קולי. הצ’ט המפורסם בעולם יקבל עיניים ויוכל לראות (בווידאו) ולשמוע (באודיו) ולאסוף דאטה על העולם האמיתי בקנה מידה שאין שני לו. רק כך ה־AGI יקבל את הדאטה שכה נחוץ לו. ולנו נותר לקוות שהם יודעים מה הם עושים…

 

הסייען הקולי של ChatGPT בפעולה – דמו שהציגה OpenAI במאי 2024

 

ולסיום…

פרפלקסיטי.

הופה – טוויסט בעלילה. אם יש כלי שמבחינתי מגיע לו את הקרדיט (ולרוב הוא לא מקבל אותו מספיק), הוא Perplexity. הכלי המדהים הזה הוא מעין שילוב בין מנוע חיפוש ומודל שפה גדול, והוא יכול לעשות כל כך הרבה! אנחנו מלמדים עליו בכל הסדנאות וההכשרות שלנו ומקפידים לשלב אותו במרבית הוובינרים שלנו. מדובר במפלצת של כלי שחוסכת כל כך הרבה זמן במחקר, ביצירת ניירות עמדה או בסקירות, בכתיבת מדריכים מקצועיים, בהשוואת מחירים או מוצרים. או בקיצור – עוזר ההוראה הצמוד שלכם.

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

באיזו קבוצה אתם?! Team OpenAI או Team Anthropic?