תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

פיצ’ר ה”פרויקטים” (Projects) החדש ב-ChatGPT: מערכת ניהול ידע ושיחות

ChatGPT Projects
תוכן עניינים

במסגרת חגיגות “12 ימים של OpenAI”, פיצ’ר “פרויקטים” (Projects) הוכרז כתוספת ל-ChatGPT שעושה סדר בבלגן (במלוא מובן המילה). תכונה זו נועדה לשפר את ניהול המידע האישי והמקצועי, ומאפשרת למשתמשים לארגן שיחות, נתונים והנחיות בקבוצות נפרדות וייעודיות. היא מאוד מזכירה את Spaces של פרפלקסיטי (למען האמת זה כמעט בדיוק אותו דבר). מדובר בשדרוג חשוב עבור משתמשי ChatGPT, שמאפשר עבודה מובנית וממוקדת יותר. הפיצ’ר אינו רק שדרוג טכנולוגי אלא שיפור חוויית המשתמש, ההופך את ChatGPT לכלי עבודה חיוני בפרויקטים אישיים ועסקיים כאחד.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מהי תכונת “פרויקטים”?

התשובה בסרטון הקצרצר הבא:

 

 

ופה נרשמים ללייב זום שנקיים ברביעי 18.12.24 ב-20:00 (לא תהיה הקלטה).

 

וובינר מאסטר

לייב זום – עדכוני והשקות סוף 2024.

 

ועכשיו קצת יותר בהרחבה…

 

איחוד מידע ושיחות לצד חסכון בזמן

פיצ’ר ה”פרויקטים” מאפשר למשתמשים לאגד שיחות, מסמכים ונתונים רלוונטיים בקבוצות מוגדרות, בדומה לתיקיות דיגיטליות במחשב, רק הרבה יותר חכם. באמצעות ארגון זה, כל המידע שייך לנושא מסוים וזמין בקלות לשימוש עתידי. המשתמש יכול להוסיף קבצים, לקשר שיחות קיימות וליצור מסגרת עבודה ברורה שמונעת איבוד מידע או בלבול. לכל “תיקייה” או “פרויקט” כזה יש סיסטם פרומפט (פרומפט שמסביר לו איך להתנהג, מה לעשות ומה הקווים המנחים שלו), וניתן גם לצרף לו קבצים כדי להעמיק את כיוונון הבוט, בתוך אותו פרויקט.

 

כלומר, כל שיחה או פעולה במסגרת פרויקט נשענת על המידע שהוזן קודם לכן, מה שמקל על שמירת רצף עבודה, במיוחד בפרויקטים מורכבים ורב-שלביים. תכונה זו חוסכת זמן ומפשטת את התקשורת בין המשתמש לכלי.

 

פרויקטים

פרויקטים ב-ChatGPT: הגדילו את התמונה כדי לראות מה כל כפתור עושה.

 

התאמה אישית של פרויקטים

יתרון מרכזי של “פרויקטים” הוא היכולת להגדיר הנחיות מותאמות אישית לכל פרויקט. ניתן להגדיר טון דיבור, שפה וסגנון תגובה ייחודיים לפרויקט מסוים. לדוגמה, אם מדובר בפרויקט מקצועי, ניתן להגדיר לבוא שעליו להשתמש בשפה פורמלית, בעוד שבפרויקט אישי אולי תעדיפו שפה נינוחה ויומיומית יותר. הנחיות אלו חלות רק על הפרויקט הספציפי הזה, ושיחות חדשות שתתחילו בתוכו.

 

תמיכה בכלים מתקדמים

“פרויקטים” משלבים אינטגרציה עם כלי ChatGPT נוספים, כמו למשל:

  • SearchGPT: כלי חיפוש מתקדם המאפשר למצוא מידע טקסטואלי בתוך שיחות קיימות בפרויקט.
  • Canvas: פלטפורמה ויזואלית המאפשרת עבודה אינטראקטיבית ויצירת תכנים בצורה חכמה.
  • קידוד וניתוח נתונים: באמצעות כלי הקידוד וניתוח הנתונים של הצ’ט (Advanced Data Analysis), ניתן לבצע פעולות כמו בניית טבלאות, עיבוד נתונים מותאם אישית או כתיבת קוד.
  • יצירת תמונות: בעזרת מחולל התמונות המובנה של הצ’ט – דאלי3 (Dall-E3) ניתן לג’נרט תמונות בתוך השיחות המשויכות לפרויקט.

 

ניהול שיחות מותאם

כל שיחה בפרויקט יכולה לגשת לנתונים ולהגדרות שהוזנו בפרויקט עצמו. כך, ניתן להשתמש ב”פרויקטים” כמסגרת מסודרת לארגון שיחות הקשורות לנושא מסוים, או להפעיל פרויקטים כמו תיקיות לקיבוץ נתונים ושיחות דומות.

 

מה טוב בזה?

1) גמישות, סדר וארגון

“פרויקטים” מתאימים למגוון רחב של משתמשים. משתמשים פרטיים יכולים לארגן משימות יומיומיות כמו תחזוקת בית או פרויקטים אישיים, בעוד שמשתמשים עסקיים יכולים לנצל את התכונה לניהול פרויקטים מורכבים, מסמכים משותפים, פילוח לפי לקוחות או שיחות עם צוותים. הפיצ’ר מציע גמישות ותמיכה מותאמת לצרכים משתנים, מה שהופך אותו לכלי מרכזי עבור צוותים המבקשים לשפר את שיתוף הפעולה, הארגון והיעילות.

 

2) חלק מ”חוויית הכול” של ChatGPT

תכונת “פרויקטים” מצטרפת לרשימה הולכת וגדלה של יכולות המשלבות בין כתיבה, ניתוח נתונים, בניית אתרים ושילוב כלים מתקדמים. זו באמת הגדולה של פלטפורמת ChatGPT ושל החזון של OpenAI. מקום אחד בו מצויים כלים ג’נרטיביים עוצמתיים רבים. פלטפורמה הוליסטית שבה כל כלי לכשעצמו הוא מצוין, אבל יחד הם הופכים לשלם שעולה על סך חלקיו – כלי עבודה רב-תכליתי ליחידים ולחברות.

 

3) ChatGPT כמרכז עבודה

החידוש המרכזי של “פרויקטים” אינו רק היכולת לאגד שיחות או מסמכים, אלא השילוב בין הגמישות שהוא מציע לבין הכלים המתקדמים המובנים בפלטפורמה. התכונה מאפשרת למשתמשים לחוות את ChatGPT כ”מרכז עבודה”, בו ניתן לבצע מגוון משימות – מכתיבה וניתוח נתונים ועד אינטגרציה עם כלים נוספים. תכונה זו אינה רק שיפור חוויית המשתמש, אלא גם צעד חשוב בכיוון של הפיכת ChatGPT לכלי עבודה מקיף ומרכזי, המתאים לצרכים האישיים והמקצועיים של כל משתמש.

 

למי הכלי זמין ואיפה?

הפיצ’ר זמין למשתמשי ChatGPT Plus, Pro ו-Teams. הוא מושק בהדרגה החל מהיום השביעי של “12 ימים של OpenAI”. לקוחות ארגוניים ולקוחות חבילת ה”חינוך” יקבלו גישה בתחילת השנה הקרובה. תהליך ההשקה המדורג נועד להבטיח חוויית משתמש איכותית ולמנוע בעיות עומס או תקלות.

 

מדריך לשימוש בתכונת “פרויקטים” החדשה ב-ChatGPT

תכונת “פרויקטים” החדשה ב-ChatGPT מציעה דרך פשוטה ונוחה לארגן קבצים ושיחות תחת קבוצה אחת, המיועדת למשימות שונות. התכונה מאפשרת לשלב שיחות עם קבצים והנחיות מותאמות אישית, תוך שמירה על סדר וניהול יעיל של העבודה. להלן מדריך מפורט לשימוש בתכונה החדשה.

 

יצירת פרויקט חדש

  1. התחלת פרויקט חדש: לחצו על כפתור ה-“+” לצד האפשרות “Project” בתפריט הצדי.
  2. מתן שם לפרויקט: לאחר לחיצה על הכפתור, תתבקשו להכניס שם לפרויקט. לאחר מכן, לחצו על “Create Project” ליצירת הפרויקט.

 

יצירת פרויקט חדש

יצירת פרויקט חדש ב-ChatGPT.

 

מאפייני שיחות בפרויקט

  • יצירת קונטקסט מארגן: שיחות בפרויקט מקבלות הקשר מתוך הקבצים וההנחיות שהועלו אליו.
  • מגוון מודלים: ברירת המחדל לשיחות בפרויקטים הוא מודל GPT-4o. עם זאת, אפשר (ולעיתים מומלץ) להגדיר מודל עוצמתי יותר עבור משימות שדורשות כוח חישוב רב יותר (כמו o1), או מודל מהיר וזריז יותר למשימות פשוטות כמו תרגום מסמכים למשל (כמו GPT4o Mini).

 

מגבלות ותכונות נוספות

  • חוסר תמיכה בחיבור לענן: נכון לעכשיו ניתן להעלות רק קבצים ישירות מהמחשב, ולא ניתן להעלות קבצים מ-Google Drive או Microsoft OneDrive (כפי שניתן לעשות בשיחות רגילות).
  • שימוש אישי בלבד: נכון לעכשיו, ובניגוד לפיצ’רים אצל החברות המתחרות (קלוד של אנטרופיק, או פרפלקסיטי), פרויקטים אינם ניתנים לשיתוף בין משתמשים. סביר שבהמשך נראה פתיחה של אפשרות זו, שכן היא קריטית לחברות, ארגונים וצוותי עבודה.
  • תמיכה בפלטפורמות שונות: ניתן ליצור ולערוך פרויקטים בגרסאות הווב וה-Windows של ChatGPT. משתמשי macOS ואפליקציות הסמארטפונים יכולים לצפות ולנהל שיחות בלבד.

 

הוספת הנחיות מותאמות אישית לפרויקט

  1. הגדרת הנחיות מותאמות אישית: בתוך עמוד הפרויקט, בחרו באפשרות “Add instructions”.
  2. עריכת ההנחיות: בחלון הקופץ, הכניסו הנחיות מותאמות אישית, לדוגמה:
    • מיקוד בנושא מסוים.
    • טון תגובה מותאם.
    • פורמט מסוים לתגובות.
  3. שמירה: לחצו על “Save” לשמירת ההנחיות.

מאפיינים חשובים של הנחיות בפרויקטים

  • הנחיות שנקבעות בפרויקט חלות רק על שיחות בתוך אותו פרויקט.
  • ההנחיות הללו גוברות על ההנחיות הכלליות של חשבון ChatGPT שלכם.

 

העלאת ומחיקת קבצים בפרויקט

  1. הוספת קבצים: לחצו על “Add files” וגררו קבצים לחלון הקופץ או בחרו את הקבצים באמצעות לחצן ההוספה.
  2. שימוש בקבצים: הקבצים שהועלו יהיו זמינים רק בתוך ההקשר של אותו פרויקט.
  3. מחיקת קבצים: ניתן למחוק קבצים על ידי לחיצה על “Add files” ואז לחיצה על “x” לצד שם הקובץ. שימו לב: קבצים שנמחקו לא ניתנים לשחזור.
  4. מגבלת שימוש: קיימת מגבלה על מספר הקבצים שניתן להעלות לכל פרויקט.

 

העברת שיחות קיימות לפרויקט

  1. העברת שיחות: ניתן להעביר שיחות קיימות לפרויקט על ידי לחיצה על שלוש הנקודות לצד שיחה קיימת ובחירה באפשרות “Add to project”.
  2. שימור הקשר הפרויקט: לאחר העברת השיחה, התשובות של ChatGPT מאותו רגע והלאה יושפעו מההנחיות והקבצים של אותו פרויקט.
  3. הסרת שיחות: ניתן להסיר שיחות מהפרויקט על ידי לחיצה על שלוש הנקודות לצד שם השיחה ובחירה באפשרות “Remove”. שימו לב: שיחות שהוסרו יפסיקו להיות מושפעות מהקשר הפרויקט.

 

מחיקת פרויקט

אם ברצונכם למחוק פרויקט, לחצו על שלוש הנקודות לצד שם הפרויקט ובחרו “Delete project”. מחיקה זו תסיר את כל הקבצים, השיחות וההנחיות בפרויקט, ולא ניתן יהיה לשחזרם.

 

שורה תחתונה – מה חשבנו?

OpenAI לא המציאו את הגלגל. באנטרופיק יצרו תכונת “פרויקטים” עבור קלוד כבר לפני חצי שנה. גם בפרפלקסיטי היא קיימת חודשים רבים, בתחילת כ-Collections ולאחר מכן כ-Spaces. עם זאת, זה עדיין שדרוג מבורך. שיפור שמכניס הרבה סדר למערכת שהיה חסר בה סדר. עד היום השתמשנו בתוספים חיצוניים, כדי לקבל קצת שליטה על הבלגן. לא עוד!

 

תכונת “פרויקטים” היא כלי שימושי במיוחד לניהול מידע ושיחות. הוא המספק חוויית שימוש מותאמת אישית ומסודרת. השילוב של יכולות כמו Canvas, העלאת קבצים, יצירת תמונות, ניתוח נתונים וחיפוש ברשת, לצד הגדרת הנחיות אישיות, הופך אותו לפיצ’ר מרכזי שלבטח יהפוך נפוץ בקרב משתמשים רבים. 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
18.12.24
וובינר מאסטר – עדכוני סוף שנה
וובינר
22.12.24
וובינר מתמטיקה עם AI בשיתוף בני גורן
וובינר
25.12.24
וובינר Sora וסרטים עם AI
וובינר
08.01.25
בינה בעולמות המשפט והגברת פרודוקטיביות
וובינר
15.01.25
פרסומות, קליפים וקולנוע עם AI
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

פיצ’ר ה”פרויקטים” (Projects) החדש ב-ChatGPT: מערכת ניהול ידע ושיחות