תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

השילוש הקדוש: איך ליצור תמונות AI כמו המקצוענים!

השילוש הקדוש
תוכן עניינים

הכירו את “השילוש הקדוש”: שלושה כלי AI חינמיים שיהפכו את התמונות שלכם מיצירות בינוניות לתמונות מדהימות. במדריך הבא תלמדו איך לעבוד כמו המקצוענים ולקחת את היצירות שלכם צעד אחד קדימה. ולא פחות חשוב – לא צריך שום מנוי בתשלום – לכל הכלים שאציג יש חבילות חינמיות שיעזרו לכם להפוך תמונות AI נחמדות (שלרוב מרובות בפאקים קטנים, מאופיינות ברזולוציה נמוכה ופיקסליזציה ובאופן כללי פחות מקצועיות), לתמונות שנראות פשוט פגז!

 

אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…

 

 

 

הבעייתיות עם רוב תמונות ה-AI כיום

כל אחד יכול לג’נרט תמונה עם AI, אבל לא כל אחד יכול לג’נרט תמונה טובה! מאז השתלטות הבינה המלאכותית על חיינו לקראת סוף 2022 ומאז כניסתם של מחוללי התמונות לזירה (כלים כמו דאלי3, מידג’רני ולאונרדו), הפכה יצירת תמונות “יש מאין” לקלה מאיי פעם. אבל מה שרוב היוצרים לא מבינים, זו הנקודה הבאה:

 

כל אאוטפוט של מודל חישוב כזה או אחר הוא רק חומר גלם – הוא לא תוצר סופי!

 

או במילים אחרות, כל תמונה שיוצאת לכם ממחולל תמונות כזה או אחר, היא רק השלב הראשוני בתהליך היצירה. כמעט תמיד יהיו בה פאקים ופגמים מתהליך הדיפוזיה, “הזיות של המכונה”, פיקסליזציה עקב רזולוציה נמוכה, אצבעות שצריך לתקן, טעויות שצריך למחוק (לרוב בעזרת אינפיינטינג) וכן הלאה. מה שמבדיל בין חובבן למקצוען הם הדברים האלה בדיוק. תשומת הלב לפרטים. היכולת לדייק, לשפר, לתקן ולשדרג. לרוב יוצרים שאינם מנוסים כלל לא שימו לב לאותם פגמים. אבל בדיוק בשל עובדה זו, חשוב כל הזמן לשאוף לצמוח ולהתפתח. חשוב כל הזמן לנסות להיות טובים יותר, מקצועיים יותר ומדויקים יותר.

 

אז איך אני עושה את זה? איך אני מצליח ליצור תמונות שמגיעות לחשיפות של מיליונים ברחבי העולם? היום אגלה לכם את אחד מהטריקים הסודיים שלי. שיטת עבודה אהובה עלי במיוחד, העונה לשם: “השילוש הקדוש”.

 

השילוש הקדוש – שיטה להפיכת תמונות בינוניות לתמונות מצוינות!

שיטה זו מתאימה במיוחד לג’ינרוט תמונות של אנשים מפורסמים או של אנשים אמיתיים מהחיים שלכם. כל עוד יש לכם תמונה שלהם – הכל טוב…

 

בבסיסה עומדים שלושה כלים: דאלי3 (Dall-E3), וידמור (Vidmore) ופייס סוואפ (InsightFaceSwap).

 

הרציונל מאוד פשוט:

  • יוצרים את התמונה במחולל שמבין מה אנחנו רוצים ושיודע לייצר תמונות טובות מאוד מהר מאוד (דאלי3).
  • משדרגים את התוצרים של דאלי (שלרוב הם טובים, אבל לא מצוינים) ומגבירים את הדימיון לדמות ע”י הטמעת פנים מתמונה אמיתית בעזרת הבוט החינמי של פייס סוואפ בדיסקורד.
  • מגדילים את התמונה ומחדדים אותה עם אפסקיילר חינמי ואיכותי (וידמור).

 

להלן שלבי השיטה בפירוט:

 

שלב 1) יצירת התמונה עם דאלי3

מתחילים עם דאלי3: מחולל תמונות “ממושמע” ביותר שמבין את הפרומפטים שלנו ויודע לייצר גם סצינות מורכבות. אגב, לא פחות חשוב – הוא גם מבין ותומך בעברית כך שאפשר לרשום את כל הפרומפטים שלנו בשפת האם שלנו ולאו דווקא באנגלית. וזה פלוס רציני ביותר!

 

אפשר לעבוד עם דאלי3 בחינם ב-BIng או ביוצר התמונות של מיקרוסופט.

 

דאלי3 בבינג

דאלי3 בבינג. הקפידו לשים אותו על מצב “יצירתי יותר”, כמו בתמונה המצורפת.

 

 

אפשר כמובן ליצור עם דאלי3 בתוך ChatGPT כחלק מהחבילה של מנוי Plus (הגרסה בתשלום).

 

דאלי3 ב-ChatGPT

דאלי3 ב-ChatGPT – מסוגל ליצור גם סצינות מורכבות עם הנחיות לא שגרתיות!

 

 

 

 

בסרטון יצרתי את התמונות בתוך יוצר התמונות של מיקרוסופט.

 

דאלי3 בתוך יוצר התמונות של מיקרוסופט

דאלי3 בתוך יוצר התמונות של מיקרוסופט – שימו לב איך הוא מצליח לשים לב לדקויות כמו זהות השחקנים ההוליוודיים שמגלמים את הדמויות שביקשתי (ושציינתי את שמותיהם בפרומפט).

 

 

שלב 2) הטמעת פנים עם פייס סוואפ

לאחר ג’ינרוט התמונה הראשונית (שמבוססת על דמותו של אדם מפורסם ו/או על תמונת רפרנס שהעלאתם ובה אדם אחר) ממשיכים ל”פייס סוואפ”. אגב, חשוב לציין שיכולת ניתוח תמונה קיימת כיום רק בגרסה של דאלי3 ב-ChatGPT כך שאם לא מדובר באדם מפורסם מאוד, הוא לא יכיר אותו ולא יוכל לג’נרט אותו. לעומת זאת, בתוך ChatGPT4 יש יכולת מובנית המכונה Vision שמאפשרת ניתוח תמונה. בעזרתה תוכלו להעלות תמונה ל-ChatGPT ולבקש ממנו לג’נרט אדם שדומה לו. דאלי3 לא תמיד מדייק בחלק הזה ויש כלים שיודעים לעבוד עם תמונות רפרנס טוב יותר (כמו מידג’רני למשל), אבל זה עדיין יכול לעבוד לכם, עם קצת ניסוי וטעייה.

 

כדי להטמיע את הפנים של השחקנים האמיתיים על התמונות המג’ונרטות, ניכנס לבוט של פייס סוואפ בדיסקורד. מדריך מקיף לכלי תמצאו בלינק הבא.

 

החלפת פנים במידג'רני

 

להלן שלבי התהליך בקצרה:

 

  • לאחר הזמנת הבוט לסרבר פרטי (ראו מדריך מעלה) נשמור את התמונה שאת פניה נרצה להטמיע בעזרת הפקודה: /saveid

 

  • ניתן לפנים שאנחנו רוצים לשמור שם קוד, אותו נרשום בתוך תיבת הטקסט: idname.

 

  • לאחר מכן נעלה את התמונה שיצרנו בדאלי3 בעזרת הפקודה: /swapid

 

  • ואז נרשום בתוך התיבה idname את שם הקוד של הפנים ששמרנו מקודם, ושאותם אנחנו רוצים להטמיע (על מנת שיחליפו את הפנים בתמונה המקורית).

 

  • לאחר שנלחץ Enter ונאשר, הבוט של פייס סוואפ ייקח את הפנים ששמרנו ויטמיע אותן על התמונה המקורית.

 

  • ולמקרה ותהיתם – כן, יש אפשרות להחליף מספר פנים למספר דמויות (להרחבה – ראו מדריך לעיל). אגב, אני אישית מעדיף לעבוד אחרת ולחתוך את התמונה לחלקים ואז להחליף פנים לכל חלק בנפרד (כפי שניתן לראות בסרטון).

 

טיפ נוסף:

לעיתים פה יהיה צורך בשלב עיבוד נוסף: תיקונים של אלמנטים נוספים בתמונה, מחיקת פאקים, אינפיינטינג וכו’. אני אישית אוהב לעבוד עם ג’נרייטיב פיל בפוטושופ, אבל גם הקנבס של לאונרדו או פרום יעשה עבודה טובה. למדריך על ג’נרייטיב פיל לחצו פה

 

פוטושופ מבין עברית

 

 

שלב 3) מגדילים ומחדדים עם וידמור

רגע לפני שנפרסם את התמונה, כדאי להעביר אותה עיבוד סופי ואחרון. בשלב זה תהיה לנו ביד תמונה יפה, אך קטנה (לרוב מימדיה יהיו באזור 1024X1024 פיקסלים פלוס מינוס). זה לא הרבה ולכן עדיין תהיה פיקסליזציה. התמונה לא תהיה חדה ויפה ואם נעשה עליה Zoom In, נגלה שאזורים כמו עיניים, פה ופנים באופן כללי, לא מספיק חדים. כדי לתת מענה לבעיה זו נשתמש באפסקיילר. יש מגוון כלים להגדלת וחידוד תמונות ויש לנו מאמר מקיף שסוקר את אותם כלים (וגם ממליץ מתי נכון להשתמש בכל אחד).

 

הגדלת וחידוד תמונה עם אפסקיילרים

 

במקרה הנ”ל בחרתי לעבוד עם וידמור (Vidmore). זה האפסקיילר המועדף עלי. הוא עושה עבודה מצוינת גם בהגדלה וגם בחידוד, ויש לו יכולת מופלאה “לשחזר” תווי פנים (גם אם הדאטה לא קיים או במצב גרוע מאוד). ולא פחות חשוב – יש לו חבילה חינמית שמאפשרת לעבד 5 תמונות בחודש בחינם.

 

בשלב סופי זה וידמור ידייק את התמונה, יג’נרט מחדש אזורים (בדגש על הפנים, העיניים והפה), יעזור “לאחד” את התמונה, וזאת כמובן בנוסף להגדלה דרמטית שלה פי 2, פי 4 או אף פי 8. כלי מדהים!

 

הגדלה וחידוד תמונות עם AI

הגדלה וחידוד תמונות עם AI בעזרת וידמור (Vidmore)

 

התוצא הסופית

והנה התוצאה הסופית – התמונות מהסרטון:

 

לפני ואחרי

מימין: לפני פייס סוואפ, הגדלה וחידוד. משמאל: אחרי

לפני ואחרי

מימין: לפני פייס סוואפ, הגדלה וחידוד. משמאל: אחרי

 

 

 

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
1 תגובה
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
אופיר
אופיר
4 months ago

ניסיתי את הפרומפטים מהדוגמא שלכם. שוב ושוב קיבלתי הודעה שהבקשה מפרה את המדיניות שלהם, והיא לא בוצעה. מה הסיבה? איך לכם זה כן עבד?

Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
20.11.24
וובינר תלת מימד עם איריס פלד
וובינר
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר
04.12.24
בינה במשרד – הגברת פרודוקטיביות בעזרת כלי AI
וובינר
11.12.24
וובינר AI במוזיקה
וובינר
18.12.24
וובינר Genai master
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

השילוש הקדוש: איך ליצור תמונות AI כמו המקצוענים!