כן כן – אנחנו יודעים… כל שבוע אנחנו אומרים את זה, אבל השבועות האחרונים היו באמת טירוף אחד גדול של חדשות מעולם ה-AI, ובדיוק בשל כך אנחנו פה כדי לעשות קצת סדר. מוזמנים לצפות בסרטון מטה, בו תמצאו את עיקרי החדשות, ולאחר מכן להרחיב על הנושאים המדוברים בהמשך הכתבה.
מתוך הפרק ששודר ב-8.5.25 בתוכנית שלנו “בינה אחרת”). התוכנית משודרת בימי חמישי ב-20:00 בערוץ 10 (ערוץ הכלכלה).
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
בינה מלאכותית קוראת מחשבות?!
האם הבינה המלאכותית יכולה לקרוא מחשבות?! לא בדיוק. אבל בערך.
האם אי פעם עצרתם לשאול את עצמכם מה הייתם עושים אם הייתם מאבדים את היכולת לדבר, אבל נשארים לגמרי צלולים מבפנים? זו לא שאלה תיאורטית. זו המציאות של בראד סמית’ – אדם עם מוח חד ולב פעיל, אך גוף שלא מגיב. אדם שגילה מחדש את הקול שלו – לא בזכות נס, אלא בזכות השתל המוחי של אילון מאסטק (ניורולינק) ובינה מלאכותית פורצת דרך. הסיפור המלא פה.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.
פיגמה (Figma) משנה פאזה ומשלבת כלי AI ישירות בממשק שלה!
מרגישים שאתם נדרשים לקפוץ בין שלושה כלים שונים – אחד לעיצוב, אחד לפיתוח, ואחד לשיווק – רק כדי להוציא רעיון לפועל? פיגמה (Figma), שהתחילה את דרכה ככלי לעיצוב שיתופי, משנה את חוקי המשחק. בכנס Config 2025 היא חשפה חזון ברור: פלטפורמה אחת שמכסה את כל מחזור חיי המוצר – מהרעיון הראשוני, דרך הפיתוח, ועד ההשקה. הכול, בלי לעזוב את אותה סביבת עבודה. וזה לא קורה בחלל ריק. גם ענקיות כמו Google, Microsoft ואפילו OpenAI שוקדות על כלים דומים. אבל פיגמה, בניגוד לרוב, לא מוסיפה “שכבת AI”, אלא בונה מחדש את כל תהליך העבודה סביבו.
אז מה יש שם? פלטפורמה אחת לכל מחזור חיי המוצר: רעיון, עיצוב, פיתוח ושיווק. יוצרים אפליקציות ללא קוד עם Figma Make – פשוט כותבים מה רוצים, והמערכת בונה. מעלים עיצובים לאוויר כאתרים רספונסיביים עם Figma Sites – כולל ניהול תוכן. קמפיינים שיווקיים במהירות שיא עם Buzz – גרסאות אוטומטיות, תרגומים ותוכן מותאם. איור גרפי בלי לצאת מהפלטפורמה – עם Figma Draw. חשוב לציין – ההשקה תתבצע בהדרגה במהלך 2025. לכתבה המלאה לחצו פה.
מחולל הוידאו שאתם חייבים להכיר! Higgsfield
יש הרבה מחוללי וידאו מאוד טובים בשוק, אבל היגספילד (Higgsfield), מתבלט מעל כולם לאחרונה הודות לפיצ’ר מגניב במיוחד! היכולת לשלב אפקטים מוכנים מראש, ששאובים ישירות מתוך סרטי האקשן המוכרים. רוצים להיעלם כמו “הטורף”, להפוך למתכת כמו T-1000 מ”שליחות קטלנית”, להפוך לאבק, מיד אחרי הנקישה של טאנוס?! מגוון אדיר של אפקטים שיכולים להטיס למעלה את הפרסומת או הקליפ שלכם. וכן… זה נראה ממש טוב (כמו שרואים בסרטון). למדריך המלא.
התאמת סרטון למימדים שונים ב-Luma
פיצ’ר ה-Reframe של “לומה דרים משין” נותן לכם פתרון פשוט לבעיה יומיומית: התאמת תוכן לפורמטים שונים, מבלי לשנות את מהות החומר המצולם. בין אם אתם רוצים להפוך סרטון שצולם לרוחב לפורמט אנכי של סטורי/רילז, או להרחיב תמונה קיימת כדי להכניס עוד הקשר וסביבה – הכלי הזה עושה את זה בקלות ובצורה טבעית. הוא תומך בהתאמה חכמה ל־6 יחסי מסך נפוצים (9:16, 4:3, 1:1, 3:4, 16:9 ו־21:9), תוך שמירה על איזון קומפוזיציוני ועקביות סיפורית. למדריך המלא לחצו פה.
הייג’ן מפגיזים! אווטארים ופודקאסטים בקליק
הייג’ן ממשיכה להפגיז עם האווטארים החדשים שלה, אותם ניתן ליצור מתמונה אחרת בלבד, וזה פשוט נראה מעולה! הפיצ’ר נקרא AVATAR IV (יעני אווטאר 4) והוא שדרוג של היכולת הקודמת לייצר אווטאר מתמונה בודדת (שהניב תוצרות פחות “חיות” ואוטנטיות). שיפור מבורך! כמו תמיד, פה יש מדריך מקיף לכלי. כמו כן, החברה שחררה גם כלי מטריף שמאפשר ליצור פודקאסטים בוידאו בקליק – כמו NotebookLM, אבל מגיע כבר עם הדוברים (אווטארים דיגיטליים, או אפילו אווטאר שלכם או של אדם אמיתי אחר). פה יש מדריך לכלי.
קלוד מחובר לרשת
אמנם לא חדש, אבל למקרה ופספסתם. סוף סוף קלוד – מודל השפה המדהים של אנטרופיק, מחובר לאינטרנט. נכון שאין חדש תחת השמש ושב-ChatGPT ובפרפלקסיטי, התכונה הזו זמינה כבר מזמן, אבל נחמד לראות שאנטרופיק, שבאופן מוצהר מכוונים לאנטרפרייז, נשמעו לבקשות המשתמשים, והוסיפו את הפיצ’ר הכל כך חשוב הזה.
חברת OpenAI רוכשת את Windsurf
חברת OpenAI הודיעה על רכישת חברת Windsurf בעסקה בשווי של שלושה מיליארד דולר – הרכישה הגדולה בתולדותיה. ווינדסרף נחשבת לאחת החברות המובילות בתחום סביבת הפיתוח החכמה, ומתחרה ישירה של Cursor ושל GitHub Copilot של מיקרוסופט. הרכישה צפויה להעמיק את שילוב המוצר במערך הכלים של OpenAI ולחזק את מעמדה בתחום כלי הפיתוח מבוססי בינה מלאכותית. כמה מילים על Windsurf – מדובר בפלטפורמת פיתוח מונעת בינה מלאכותית המדורגת נכון להיום במקום השני בשוק פיתוח הקוד מבוסס בינה, שנייה רק ל-Cursor. הרכישה נאמדת בשווי מוערך של 3 מיליארד דולר, המשקף מכפיל של 75x – מחיר שנחשב גבוה ואף יותר ממכפילים שנראו בסבבי גיוס אחרונים של Cursor, שהגיעה לשווי של 9 מיליארד דולר עם הצמיחה המהירה ביותר.
רכישה זו מדגישה את העדיפות העליונה של קוד והנדסה עבור יצרני מודלי בינה מלאכותית כיום. בניגוד למשימות יצירתיות כמו כתיבת ספרות או תמונות, קוד מספק “אות תגמול” ברור וקריא למכונה – הקוד פשוט רץ או לא. בהיבט של למידת מכונה, זה מקל מאוד על אופטימיזציה ושיפור המודלים. היכולת להפוך את הבינה המלאכותית למסוגלת לייצר קוד בצורה אמינה נתפסת כצעד הכרחי ומשפיע ביותר לפיתוח בינה מלאכותית כללית (AGI). מעבר ליכולת לכוון את מודלי הבינה המלאכותית שלהם לפיתוח קוד, משהו שעד עכשיו אנשי מקצוע היו מבצעים לרוב דרך המתחרים שונים כמו קלוד לדוגמא, עולה מחדש על הפרק כאשר OpenAI מכריזים על רכישת סביבת פיתוח כמו Windsurf.
בעלות על הכלי החדש תאפשר להם לקבל הבנה עמוקה של אופן השימוש במודלים השונים למשימות קידוד ספציפיות. פעילות זו תאפשר ל-OpenAI לייצר תובנות לגבי האופן שבו מודלים משרתים מפתחים בפועל, מה שיוכל להנחות אסטרטגיית פיתוח עתידית. מבחינה תחרותית, המהלך הזה נותן ל-OpenAI יתרון משמעותי. הוא מספק להם ערוץ קנייני אמיתי לפריסת סוכני AI שיכולים לבצע משימות ישירות בסביבת הפיתוח, מבלי להיות מוגבלים לממשק צ’אט. זה לשם עצמו יפעיל לחץ על מתחרים כמו גוגל ואנת’רופיק, שעדיין לא שולטים בסביבת פיתוח משלהם. ההערכה היא שגוגל, בעלת כיסים עמוקים ומודלים תחרותיים (כמו ג’מיני), היא המועמדת הסבירה ביותר לרכוש את Cursor שנמצא במקום הראשון, כדי להתחרות ב-OpenAI גם בתחום האסטרטגי זה של סוכני הקודI.
אילון מאסק בגיוס ענק!
אילון מאסק, האיש העשיר בעולם, ממשיך להפתיע את עולם הטכנולוגיה. חברת xAI Holdings שבבעלותו – המאחדת את חברת הבינה המלאכותית xAI, את פלטפורמת המדיה החברתית X – טוויטר לשעבר, ואת מוצר הדגל שלה, הצ’אטבוט Grok – נמצאת במגעים מתקדמים עם משקיעים לגיוס סכום עתק של כ-20 מיליארד דולר. הגיוס המתוכנן צפוי להעלות את שווי החברה ליותר מ-120 מיליארד דולר. אם יושלם, זה יהיה אחד הגיוסים הפרטיים הגדולים בהיסטוריה וימקם את xAI Holdings בין החברות הפרטיות היקרות ביותר בעולם!
דואלינגו מכריזה – אנחנו AI First!
דואלינגו משנה כיוון ובונה את עצמה מחדש סביב בינה מלאכותית. בהודעה פנימית שנשלחה לכלל עובדי החברה, הכריז המנכ”ל, לואיס פון אהן כי החברה עוברת למודל AI-First. המשמעות – בינה מלאכותית כבר לא תהיה רק כלי עזר – אלא תשתית לכל פעילות הארגון. פון אהן השווה את המהלך הנוכחי למהפכה הקודמת שהובילה החברה בשנת 2012, אז זיהתה את הפוטנציאל שבמובייל ובנתה את הפלטפורמה שלה בגישת Mobile-first. ההימור ההוא השתלם. כעת, לדבריו, זה הזמן להמר על AI. המשמעות: פחות הסתמכות על קבלנים אנושיים ויותר מערכות AI אוטומטיות. גיוס של מועמדים שמיומנים בעבודה עם AI. הכנסת AI לכל מחלקה בחברה, ובאופן כללי – שינוי רוחבי עמוק! המכתב שלו מצטרף לשורת פניות ישירות מצד מנכ”לים של חברות מובילות, לעובדים שלהן, כמו מיכה קאופמן מ-Fiverr, וטובי לוטקה מ-Shopify, שמטרתן להבהיר בצורה חד-משמעית: שליטה בכלי AI היא מיומנות בסיס לעולם התעסוקה החדש!
פרפלקסיטי גם בוואטסאפ
פרפלקסיטי מגיעה לוואטסאפ שלכם. שומרים את המספר החדש שלה באנשי הקשר, ומתכתבים איתה ישירות דרך הוואטסאפ. אל תצפו למחקרי עומק – זה מתאים בעיקר למשתמשים פחות מנוסים, ומי שמוכן להסתפק בתשובות קצרות ממש!

לאינסטגם שלנו – מה… לא תפרגנו בעוקב?!
דיפ ריסרץ’ לכולם ובחינם!
דיפ ריסרץ’ על טורבו! חברת OpenAI השיקה גרסה ״קלה״ של כלי המחקר המתקדם Deep Research, שתהיה זמינה לכלל משתמשי ChatGPT, כולל משתמשים בחינם. הגרסה החדשה, המכונה “Lightweight Deep Research”, מבוססת על מודל o4-mini, תופעל אוטומאטית כשמשתמש הגיע למכסת השימוש בחבילה שלו, בגרסה ה”כבדה” יותר.
מודל תמונות חדש ועוצמתי בתוך ה-GPTs
חברת OpenAI החליפה את מודל התמונות שזמין בתוך פלטפורמת הבוטים שלה: ה-GPTs. מהיום ניתן ליצור תמונות עם מודל GPT-4o החדש והמוצלח במיוחד. שדרוג זה מחליף את המנוע הקודם שהתבסס על דאלי3.
דמות עקבית בראנוויי ובמידג’רני
כמה מילים על דמות עקבית בתמונות ובוידאו – מידג’רני וראנוויי מפגיזות! נתחיל עם מידג’רני שסוף סוף השיקה את פיצ’ר ה”אומני רפרנס” – פיצ’ר הדמות העקבית, שמאפשר לשמור על עקביות ביצירת תמונות של אנשים, חפצים ואלמנטים אחרים. או במילים אחרות: “היי… מידג’רני – שים את זה בתוך התמונה שלי”. מה כל כך טוב בזה? זה מקצר דרמטית תהליכי עבודה, ומייתר את הצורך לבנות לורות או לעשות פייס סאוופ.
אבל למה לעצור פה? למה ליצור תמונות של דמות עקבית, אם אפשר ליצור דמות עקבית ישירות בתוך סרטון וידאו! ראנוויי סוף סוף שחררו את פיצ’ר ה”רפרנס” שלהם למודל Gen-4, שמאפשר ליצור דמות עקבית ישירות בתוך הממשק של ראנוויי. הפיצ’ר החדש מאפשר לשמור על דמות יציבה לאורך סצנות, מבלי לאבד את הסגנון או ההבעה. מעלים תמונה אחת או מספר תמונות, מסבירים לבוט במילים מה רוצים שיקרה עם כל תמונה, והדמות נשארת נאמנה לעצמה. זה לא מושלם, אבל כמו שאנחנו מכירים את ראנוויי, זה רק ילך וישתפר! מדהים!
לאונרדו משתדרגים
ממשיכים עם עולם הוידאו הג’נרטיבי – והפעם, לאונרדו. סוף סוף (ובאיחור מאוד אופנתי), אפשר לבנות לורה (LoRA) עם Flux ומודלים מתקדמים אחרים, ישירות בתוך הממשק של לאונרדו (עד לאחרונה המודלים היחידים שהיו זמינים ליצירת דמות עקבית הם SD1.5 ו-SD2.1 – עתיקים בלשון המעטה). נחמד שלאונרדו התעוררו על עצמם. הממשק סופר נוח והתוצאות מעולות!
בנוסף, מחולל הוידאו של לאונרדו (Motion 2.0) עכשיו תומך בג’ינרוט סרטונים של 720 פיקסלים (זמין למנויים משלמים). עדיין לא ברמה של המתחרים, שמאפשרים 1080 פיקסלים ואף 4K, אבל הרבה יותר טוב מה-480 פיקסלים שהיו עד כה. סה”כ מדובר במודל וידאו מאוד חמוד וקל לתפעול, עם בקרת מצלמה, שיכול להוות אלטרנטיבה לכלים כמו ראנוויי או קלינג, עבור מי שכבר משלם מנוי ללאונרדו. אבל לא מצדיק מנוי רק בשביל הפיצ’ר הזה. קיצר… אחלה בונוס!
אפרופו בקרת מצלמה, למקרה ופספסתפ – מודל הוידאו של לאונרדו – Motion 2.0 – מאפשר עכשיו לשלוט בתנועת המצלמה, מה שנותן למשתמשים שליטה מתקדמת ואפשרויות חדשות ליצירת סצנות דינמיות ועקביות. ניתן לבחור מתוך מגוון תנועות מצלמה חלקות ומוגדרות מראש , לבחור מפריסט עשיר, בו אפשר גם לראות המחשה ויזואלית של כל תנועת מצלמה. אמנם אין פה משהו שלא ראינו בפלטפורמות מתחרות, אבל תמיד כיף להשתדרג.
מודל חדש לסונו – מוזיקה עם AI
סונו, מחולל המוזיקה המדהים, מתחדש בגרסה חדשה – v4.5, ואין מה להגיד – זה פשוט נשמע מ-ע-ו-ל-ה! היא מבינה טוב יותר את הפרומפטים שלנו, מאפשרת לשלב בין סגנונות מוזיקליים שונים, מאפשרת ליצור שירים ארוכים, ואף מאפשרת ליצור קאברים בשילוב עם פרסונות. הגרסה זמינה למנויים משלמים, אבל גם משתמשים חינמיים ישמחו לשמוע שהגרסאות הישנות יותר מצוינות!
הרגולציה מגיעה לישראל
הרשות להגנת הפרטיות פרסמה ב-28 באפריל 2025 הנחיה מקיפה המפרשת כיצד חוק הגנת הפרטיות חל על טכנולוגיות בינה מלאכותית. ההנחיה היא רק חלק מהמהפכה הרגולטורית הצפויה בתחום, שתגיע לשיאה באוגוסט 2025 עם כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק – תיקון שיעניק לרשות סמכויות אכיפה ופיקוח חסרות תקדים, כולל אפשרות להטיל קנסות משמעותיים, של מיליוני שקלים. להלן עיקרי ההנחיה: יש חובה להסביר בצורה ברורה איך מידע נאסף ומעובד. לא כל מידע שפורסם ברשת מותר לשימוש חופשי לאימון מודלים. קיימת זכות לדרוש תיקון מידע שגוי, גם אם הופק על ידי אלגוריתם. חלים סטנדרטים גבוהים לאבטחת מידע במערכות AI.
ארגונים צריכים להיערך עכשיו – זה מה שאתם צריכים לעשות: מינוי ממונה פרטיות, ניתוח סיכוני פרטיות וקבלת הסכמות מלאות מהמשתמשים – לא מספיק לסמן V. המשתמש חייב להבין למה המידע נאסף ובמה הוא ישמש, האם ואיך המידע יישמר, האם המידע ישמש לאימון המערכת, ומהם הסיכונים האפשריים בעיבוד המידע.
האזינו לפודקאסט שלנו
הפודקאסט “AI וחברים” מבית LetsAI הוא המקום שבו בינה מלאכותית פוגשת אנשים סקרנים, אז אם אתם חובבי טכנולוגיה, חדשנות, סייבר או פשוט רוצים להבין איך העולם משתנה בעזרת AI – הגעתם למקום הנכון! בכל פרק רותם בר ועומר הררי לוקחים אתכם למסע חכם, שנון ומעשיר שמסביר בצורה פשוטה וקלילה את המורכבויות הכי מסקרנות של העידן הדיגיטלי. עם אלפי מאזינים שבועיים קבועים ומרואיינים מובילים בתעשייה – זה הפודקאסט שלא תרצו לפספס!
הכשרות מקצועיות מבית LetsAI
להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.