תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

בונים עסק AI? הנה הדרך שאנחנו ממליצים

תוכן עניינים

בשנים האחרונות הבינה המלאכותית (AI) התפתחה מטכנולוגיה עתידנית לחלק בלתי נפרד מחיינו. AI נמצאת בכל מקום החל בצ’אטבוטים ועוזרים וירטואליים וכלה באלגוריתמים לניתוח תמונות וטקסט. אבל איך אפשר לעשות מהטכנולוגיה המסעירה הזאת עסק מצליח ורווחי? במאמר הזה נחשוף בפניכם את הנוסחה של 2024 לבניית חברת AI פורצת דרך.

 

אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכונים, חידושים או מידעים על כלים חדש שיוצאים.

ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.

 

שלב ראשון: מוצאים את הנישה המנצחת

הצעד הראשון בהקמת עסק (בלי קשר ל־AI) הוא בחירת התחום המתאים. אבל במקום לנסות ולהמציא את הגלגל מחדש יש להשקיע דווקא בהתמחות. הסוד טמון בה. תחשבו על קהל מוגדר שיש לו בעיה ממוקדת, ושהפתרונות המוצעים בשוק עדיין לא נותנים לה מענה מושלם. לדוגמה נניח שאתם מתמקדים בתחום עריכת דין. אף על פי שיש כבר לא מעט כלים לניתוח מסמכים משפטיים, עורכי דין עדיין מתמודדים עם אתגרים ייחודיים כמו חיפוש פסיקות רלוונטיות או השוואת חוזים. זיהוי הצרכים האלה יכול להוביל אתכם לרעיונות למוצרים מצוינים.

 

אז איך מוצאים את הנישה המנצחת? הינה כמה טיפים:

  1. דברו עם אנשים מתחומים שונים ונסו להבין מהם האתגרים שהם נתקלים בהם ביום־יום; מה גוזל להם הכי הרבה זמן ומאמץ.
  2. חפשו תחומים שיש בהם הרבה מידע בטקסטים, בתמונות או בסרטונים. ככל שיש יותר דאטה זמין, יהיה לכם יותר חומר לעבוד איתו.
  3. בדקו מה המתחרים עושים ונסו לזהות פערים או הזדמנויות לשיפור. בדקו מה חסר בפתרונות הקיימים.
  4. חשבו על דרכים יצירתיות לשלב את הטכנולוגיה בתהליכי העבודה הקיימים. איך AI יכולה להשתלב בצורה חלקה ולשדרג את מה שכבר קיים?

ברגע שיש לכם כיוון מבטיח, תוכלו לעבור לשלב הבא – פיתוח המוצר.

 

שלב שני: מפתחים מוצר בזריזות

עכשיו לאחר שבחרתם את הנישה המנצחת שלכם, אתם בטח רוצים לרוץ ולהתחיל לקודד. אבל לפני שתתכנתו את השורה הראשונה, בואו נחשוב רגע בגדול. הקסם של פיתוח מוצרי AI טמון ביכולת לקחת מנועים פעילים ותשתיות קיימות ולהתאים אותם לצרכים המוגדרים של הקהל שלנו. זאת אומרת במקום להשקיע חודשים או שנים בבניית אלגוריתמים מורכבים מאפס, אנחנו יכולים להשתמש בפלטפורמות כמו ChatGPT או Stable Diffusion כבסיס למוצר שלנו. אנחנו למעשה לוקחים את ה’מוח’ שכבר קיים ועוטפים סביבו ממשק וחוויית משתמש שפונים בדיוק לאנשים הנכונים.

 

הגישה הזאת נקראת ‘עטיפה דקה’ (Thin Wrapper), ויש לה כמה יתרונות מובהקים:

  1. חיסכון עצום בזמן ובמשאבים – אם הליבה הטכנולוגית כבר מוכנה, אפשר להתרכז בפיצ’רים הייחודיים המשרתים את הצרכים של הלקוחות שלנו.
  2. רמה גבוהה של איכות ועוצמה כבר מהיום הראשון – המנועים המובילים של היום מספקים יכולות מדהימות שלוקח שנים לפתח מאפס.
  3. עדכונים שוטפים – ככל שהטכנולוגיה הבסיסית תשתפר, המוצר שלכם ישתפר אוטומטית יחד איתה, בלי שתצטרכו כל פעם לכתוב הכול מחדש.
  4. מיקוד בחוויית המשתמש ובהתאמה לצורכי הקהל – אם רוב העבודה הטכנית כבר מאחורינו, יש לנו יותר זמן פנוי וכוח מחשבתי למה שבאמת חשוב לעסק.

 

אז איך לגשת לתהליך? כמה עקרונות שכדאי לאמץ:

  1. חשבו בקטן והתחילו במינימום ההכרחי. אילו פיצ’רים הכרחיים כדי לפתור את הבעיה העיקרית של הלקוחות?
  2. בנו אב טיפוס ראשוני ובדקו אותו עם משתמשים אמיתיים. קבלו פידבק מוקדם והשתמשו בו לשיפור המוצר עוד לפני שתשקיעו יותר מדי.
  3. היו מוכנים לעשות פיבוטים ולשנות כיוון במהירות. מוצרי AI דורשים גמישות והסתגלות מהירה בהתאם לתגובות השוק.
  4. חשבו מראש על דרכים לשלב מערכת אנושית של שירות ותמיכה שתשלים את הטכנולוגיה. זה יעזור לכם להציע ערך מוסף ולייצר הכנסות.

עם המוצר ביד הגיע הזמן לצאת לשוק ולבוא לקראת הלקוחות. זה לא פחות חשוב מפיתוח התוכנה עצמה.

 

שלב שלישי: בונים קהילה ומייצרים ביקוש

לאחר שבנינו מוצר מדהים שיש לו ערך אמיתי, אנחנו צריכים להציג אותו לקהל היעד הרלוונטי. והדרך הכי טובה לעשות זאת היא בבניית קהילה המעורבת סביב המותג שלנו. המטרה שלנו היא ליצור מערכת יחסים עמוקה עם הלקוחות הפוטנציאליים עוד לפני שהם בכלל נחשפים למוצר עצמו. אנחנו רוצים שהם ירגישו שייכות לעולם התוכן שלנו, יזדהו עם הערכים שלנו ויראו בנו סמכות מובילה בתחום. ככה, כשנציג בפניהם את הפתרון שפיתחנו, הם יהיו הרבה יותר פתוחים לאמץ אותו.

 

ואיך מקימים קהילה כזאת? באמצעות תוכן איכותי והתקשרות ישירה עם הקהל. הנה כמה צעדים מעשיים:

  1. צרו נוכחות ברשתות החברתיות הרלוונטיות לנישה שלכם. למשל אם אתם מתמקדים בפתרונות לעורכי דין, טוויטר ולינקדאין יכולות להיות פלטפורמות מצוינות.
  2. שתפו בקביעות תוכן בעל ערך שנותן מענה לאתגרים ולצרכים האמיתיים של הקהל שלכם. התוכן יכול לכלול טיפים, מדריכים, ניתוחי מקרה או תובנות שעולות מהעבודה היום־יומית.
  3. היו אותנטיים ושקופים. שתפו את הסיפור האישי שלכם – דברו על מאחורי הקלעים של העסק ועל התהליך שעברתם כדי להגיע לפתרון.
  4. עודדו אינטראקצייה ודיאלוג. שאלו שאלות, ארגנו סקרים ודיונים, ובקשו פידבק ורעיונות מהעוקבים שלכם. תנו להם להרגיש שהם חלק מהתהליך.
  5. הציעו תמריצים בלעדיים לקהילה כמו גישה מוקדמת למוצרים, הנחות או תוכן איכותי. עזרו להם להרגיש שהם מיוחדים ומועדפים.
  6. הרחיבו את המעורבות גם מעבר לרשתות – ארגנו אירועים, סדנאות או מפגשים מקוונים כדי לייצר חיבורים אישיים.

בתהליך בניית הקהילה חשוב לנטר את הפידבק ולהקשיב לצרכים המשתנים של המשתמשים. אלה ייתנו לכם הזדמנות לשפר את המוצר, להרחיב את סט הפיצ’רים ולייצר עוד ערך.

וכמובן לאחר שהמודעות והמעורבות יתחילו לצמוח, התחילו לחשוב על מודל ההכנסות והתמחור. וכאן נכנס הטוויסט המעניין של שילוב מוצר דיגיטלי עם שירותים אנושיים.

 

שלב רביעי: משלבים טכנולוגיה ומגע אישי

אחד היתרונות הגדולים של מוצרי AI הוא היכולת שלהם לפתור אוטומטית בעיות בחוכמה ולחסוך בזמן ובמשאבים. אבל כמו כל טכנולוגיה גם ל־AI יש מגבלות. לפעמים המערכת לא מצליחה להבין את ההקשר המלא או חסרה לה אינטואיציה אנושית או שהיא פשוט לא יכולה להציע את החום ואת האמפתיה שרק בן אדם יכול לתת. וכאן בדיוק טמונה ההזדמנות שלנו. בשילוב מושכל בין הטכנולוגיה ובין השירותים האנושיים אנחנו יכולים להציע את המיטב שבשני העולמות – חוויה חלקה ומותאמת אישית המשלבת יעילות ומגע אישי. זה מודל שיכול לא רק למקסם את הערך ללקוח אלא גם ליצור מקורות הכנסה נוספים לעסק.

 

איך זה עובד בפועל? הנה כמה דוגמאות:

  1. הטמעה והדרכות אישיות – מלבד הכלי עצמו הציעו למשתמשים ליווי אישי של מומחה המתמחה בעבודה עם המערכת. הוא יוכל להדריך אותם בהגדרות המתקדמות, לענות על שאלות ולעזור להם להפיק את המקסימום מהמוצר.
  2. שירותי תמיכה ואחריות מורחבת – לקוחות רבים אוהבים לדעת שיש להם גב טכני וסיוע צמוד בכל בעיה שעלולה להתעורר. הציעו חבילות תמיכה ואחריות מורחבת; צרו מקור הכנסה יציב ותנו ללקוחות שקט נפשי.
  3. שירותי התאמה אישית – נוסף לפיצ’רים הסטנדרטיים אפשרו ללקוחות לבקש התאמות ושינויים מוגדרים שיתאימו  לצרכים שלהם בדיוק. זה יכול לבוא לידי ביטוי ב־API’ים פתוחים, בשירותי אינטגרציה עם מערכות חיצוניות או אפילו בעבודה צמודה של המפתחים שלכם עם הלקוחות.
  4. קורסים, הכשרות והסמכות – ככל שהטכנולוגיה תיעשה מרכזית יותר בתהליכי העבודה, יגבר הצורך במומחים שיודעים להפעיל אותה היטב. פתחו מסלולי הכשרה והסמכה רשמיים שיקנו ללקוחות את הידע והכישורים הנחוצים לשימוש במוצרים שלכם. כך תייצרו הזדמנויות תעסוקה חדשות ותבנו את מעמדכם כמובילים בתעשייה.
  5. שירותים מנוהלים – לארגונים שמעדיפים להשאיר את ניהול המערכת בידיים מקצועיות, הציעו ניהול ותפעול מלא של המוצר שלכם בשבילם. זה ידרוש יותר משאבים והתחייבות מצידכם אבל גם יאפשר לכם גבות מחירים גבוהים יותר ולבנות שותפויות עמוקות לטווח הארוך.

כמובן, סוג השירותים שתציעו ותמחורם תלויים מאוד באופי המוגדר של המוצר שלכם ושל השוק. אבל העיקרון הוא שמודל ההכנסות שלכם צריך להיות מגוון ודינמי כמו הטכנולוגיה עצמה.

 

שלב חמישי: שומרים על הרלוונטיות לאורך זמן

אז הצלחתם; יש לכם מוצר מעולה, קהילה תוססת וזרם יציב של הכנסות. עכשיו מגיע האתגר האמיתי – להישאר בפסגה לאורך זמן.
בעולם הדינמי והמשתנה של ה־AI מה שפרץ דרך אתמול, יכול כבר להיות מיושן מחר. טכנולוגיות חדשות, שחקנים חדשים ושינויים בצרכים וברגולציה יכולים במהירות לערער את הבסיס שעליו בניתם את העסק שלכם. אז איך נערכים לזה?

 

הסוד טמון בשילוב של מספר אסטרטגיות:

  1. השקעה מתמדת במחקר ופיתוח – הקציבו משאבים קבועים לזיהוי טכנולוגיות חדשות, מחקרים פורצי דרך ומגמות מתעוררות בתחום שלכם. שתפו פעולה עם מוסדות אקדמיים, מעבדות מחקר וסטארט־אפים כדי להישאר בחזית הידע.
  2. הרחבה מתמדת של היצע הערך – המשיכו להרחיב את סל המוצרים והשירותים שלכם כדי לתת מענה לספקטרום הולך וגדל של צרכים. חשבו על אינטגרציות עם פלטפורמות אחרות, על פיתוח אפליקציות משלימות או על כניסה לשווקים גאוגרפיים חדשים. ככל שתהיו מגוונים, לא תושפעו מזעזועים.
  3. הקשבה והסתגלות לשוק – פתחו את האינטראקצייה עם הקהילה לערוץ דו־כיווני קבוע. עקבו ברציפות אחר הפידבק של המשתמשים, שימו לב למגמות בשימוש בנתונים ולשינויים בהתנהגות הצרכנים. אל תפחדו להודות בטעויות, לעשות פיבוטים ולנטוש פעילות שלא מובילה לשום מקום. היכולת להסתגל במהירות היא קריטית.
  4. השקעה בחינוך והכשרה – העתיד שייך למי שלומד הכי מהר. דאגו שהצוות שלכם יעמוד תמיד בקדמת הידע, ושתהיה לו גישה למשאבי למידה איכותיים. וכפי שכבר אמרנו, הבטיחו שהידע שלכם יהיה נכס ללקוחות באמצעות הכשרות והסמכות מקצועיות.
  5. בניית מערכת אקולוגית – ככל שהפלטפורמה שלכם תיעשה מובילה ומרכזית, תמצאו הזדמנויות להניע את הערך שלכם עם שותפים ומפתחים חיצוניים. חשבו על יצירת יישומי צד שלישי, פלאגינים והרחבות המבוססות על ה־API שלכם. כך תייצרו תלות בכם ותנהיגו את הסטנדרט של עצמכם.
  6. קידום רגולציה ואתיקה – אל תמתינו עד שהרגולטורים ידפקו לכם בדלת. קדמו מדיניות וכתבו נהלים שיסדירו את השימוש האחראי ב־AI. שתפו פעולה עם מובילי דעת קהל ועם קובעי מדיניות כדי לעצב את עתיד התעשייה. כך תמצבו את עצמכם כמובילים ותרכשו את אמון בציבור.

 

לסיכום, להקים סטארט־אפ AI מצליח היום צריך הרבה יותר מטכנולוגיה. 

זה מסע מורכב הכולל תובנות עסקיות, הבנה עמוקה של צורכי השוק ויחסי אנוש. אבל בעזרת המפה הנכונה ועם קצת יצירתיות ונחישות כולם יכולים לתפוס את ההגה ולהוביל את המהפכה הבאה. הסוד טמון בחשיבה לטווח הארוך ובמוכנות להסתגל בהתמדה. כי בדיוק כמו האלגוריתמים שלנו גם אנחנו צריכים ללמוד כל הזמן, להשתפר ולהמציא את עצמנו מחדש. רק ככה נוכל לא רק לשרוד אלא גם לשגשג בעידן המופלא הזה של אינטליגנציה מלאכותית.

 

אז קדימה – לחלום בגדול, לחשוב בחוכמה ולבנות את העתיד. מי יודע, אולי החברה הבאה שתשנה את העולם תתחיל דווקא מהרעיון שלכם.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

בונים עסק AI? הנה הדרך שאנחנו ממליצים