הסימפסונים, משפחה צהובה מיתולוגית מספרי הדמיון של מאט גרונינג, היא ללא ספק אחת מתוכניות הטלוויזיה המשפיעות והאהובות ביותר בעולם. בזכות חוש הומור חד וביקורת חברתית נוקבת הסימפסונים הצליחו לכבוש את הלבבות של קהל רחב ומגוון ולהטביע חותם בתרבות הפופולרית.
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה-AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם.
הסימפסונים בחיים האמיתיים
הדמויות המוכרות והאהובות – הומר, מארג’, בארט, ליסה ומגי – היו לאיקונים תרבותיים, והסדרה עצמה למופת של סאטירה חברתית. כל פרק בסדרה הוא חוויה המשלבת בין הומור לביקורת על תופעות חברתיות, כלכליות ופוליטיות, ולכן היא רלוונטית גם למבוגרים.
לרבים מאיתנו הסימפסונים הם חלק בלתי נפרד מילדותנו ומנעורינו. הם מזכירים לנו את השעות שבהן ישבנו מרותקים למסך, צוחקים על הבדיחות ואף לומדים מהם על החיים ועל העולם.
דמיינו לרגע איך הייתה נראית ‘משפחת סימפסון’ בחיים האמיתיים. כבר אין צורך לדמיין, כי היוצרת Princess Prompt מראה לנו איך היו נראים ומשתפת אותנו בתהליך העבודה שלה.
גלריית תמונות
2) פרומפט ופרמטרים
כתיבת הפרומפט הכולל את התמונה כרפרנס, את הפרטים שבתמונה ואת הפרמטרים השונים.
3) תיקונים (אינפיינטינג)
לאחר שמתקבלת התמונה הראשונה, מתחילים לתקן בהתאם. לדוגמה ברני לובש חולצת פולו ולא טי־שירט.
ריאיון עם היוצרת
מילי, הידועה בשם המשתמש Princess Prompt באינטרנט, סיפרה ל־PetaPixel שהיא השתמשה בטכנולוגיית הבינה המלאכותית המתקדמת ביותר לרבות Midjourney גרסה 6 ובתוכנות לשיפור איכות תמונות כדי ליצור גרסאות AI ריאליסטיות של דמויות ממשפחת סימפסון. “רציתי לבחון את התכונות החדשות של הגרסה האחרונה של Midjourney,” הסבירה מילי. “החלטתי להתחיל עם דמויות ממשפחת סימפסון כי אני מעריצה את הסדרה, ובעיקר כי לכל אחת מהן יש מראה מוגדר עם צבעים בהירים מאוד ואביזרים ייחודיים.”
מתודולוגיה
מילי חיפשה תמונת מסך לכל אחת מהדמויות שרצתה לשחזר, ואז השתמשה באותה תמונה כקלט ל־Midjourney כשהיא משתמשת בפרמטרים של ‘משקל תמונה’. אחר כך היא תיארה את תמונת המסך ל־Midjourney בצורה “מדויקת ותמציתית” ככל האפשר. “האתגר בתרגיל הזה היה לתת מראה אנושי לדמויות ממשפחת סימפסון; לא רציתי שיהיה להן עור צהוב, רציתי שנוכל לראות אותן כאנשים שאפשר לפגוש בחיי היום־יום,” אומרת מילי.
לאחר שמילי הגדירה את האסתטיות הכללית, היא השתמשה בקלט בסיסי דומה לכל דמות ושינתה פרטים ספציפיים. “לאחר שכל הדמויות הופקו, שלחתי אותן לבינה מלאכותית Magnific.ai כדי להוסיף פרטים כמו מרקם עור, שיער, קמטים וכדומה,” היא אומרת. “יצרתי את כל הדמויות בתוך שבוע, בעיקר בלילות, ובאמת לא לחצתי על עצמי כי זה היה בעיקר תרגיל לכיף. ל־Midjourney יש היבט ממכר שגורם לך לבלות שם המון זמן רק לשם ההנאה שבצפייה בתמונות הנוצרות. חלק מהדמויות היה קל מאוד לייצר, ועל אחרות עבדתי יותר זמן. למשל הדמות של סמית’רס; הקושי היה למצוא את המילה שמגדירה במדויק את תספורת שלו כדי שתיראה דומה,” היא מוסיפה.
מילי מציינת שאם היא הייתה משתמשת בדמות של מארג’ סימפסון בקלט ל־Midjourney, היא הייתה מקבלת תוצאות ‘קריקטוריסטיות’. לכן היא תיארה את האימא של משפחת סימפסון כ”אישה בוגרת עם תסרוקת דבורה כחולה מתולתלת” כדי לקבל תמונה שנראית יותר כמו אדם אמיתי. “לדעתי, הדבר שלוקח הכי הרבה זמן, הוא הבחירה בתמונות הסופיות. צריך לסנן הרבה, ולפעמים זה מסובך, כי הבינה המלאכותית מציעה לנו מאות תמונות בתוך דקות ספורות,” היא מוסיפה. “במקרים כאלה צריך משמעת עצמית כדי להיצמד לאסתטיות ולרעיון שהגדרת בהתחלה.”
תוצאות מדהימות
תמונות הבינה המלאכותית המרשימות של מילי עוררו תגובה עצומה בפייסבוק, שם צברו כמעט 100,000 לייקים. “התגובות חושפות את הסקרנות, את אי־האמון, את הבוז ולפעמים את הפחד שבינה מלאכותית גנרטיבית מעוררת,” מילי מציינת. “הנתונים גם מאשרים את הקשר העמוק שיש לאנשים עם משפחת סימפסון.” מילי גם מאוד מרוצה מ־Midjourney החדשה ביותר. היא אמרה ל־PetaPixel שהתוצאות “הרבה יותר מדויקות ונאמנות לקלט הראשוני.”
מילי אומרת שהיא עוסקת בצילום אומנותי כבר כמעט 20 שנה ונהנית לצלם פורטרטים אולפניים בתחפושות שאותם היא מעבדת במחשב. “כלים חדשים וצורות יצירה חדשות בכל צורה שהיא תמיד משכו אותי ועוררו את הסקרנות שלי. אז בקיץ שעבר כשבינה מלאכותית גנרטיבית צצה בציבור הרחב, מייד הוקסמתי ונדהמתי מהאפשרויות שנפתחו בפניי,” היא אומרת. “התחלתי להשתמש ב־Disco Diffusion ואז ב־Stable Diffusion. בדקתי גם את Dall-E, אבל המועדפת והאהובה עליי נשארה Midjourney בזכות היכולת שלה להפיק תמונות עשירות ומפורטות ביותר.”