זה היה צפוי – חיכינו וחיכינו, והנה הוא פה. קלוד 4 (Claude 4). מה קורה כשמודל שכבר היה פשוט מדהים וסמן איכות לאיך LLM צריך להיראות ולהתנהג, הופך להיות קצת יותר טוב? נראה שאנטרופיק (Anthropic) עשתה זאת שוב! הדור הבא של קלוד מהווה לא רק שיפורים טכנולוגיים, אלא גם כיווני פעולה חדשים שממקמים את קלוד ככלי רב-עוצמה לא רק להשלמות טקסט אלא כבסיס לסוכני בינה מלאכותית מתוחכמים, שמתממשקים עם העולם החיצון. בין אם אתם מפתחים, חוקרים, או פשוט רוצים כלי עבודה עוצמתי במיוחד, יש מצב שאתם הולכים להתאהב. החברה טוענת כי המודלים החדשים מציבים סטנדרטים חדשים בתחום כתיבת הקוד, יכולות הסקה מתקדמות, וכל זאת תוך מתן דגש גדול על אבטחה ואחריות.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
איך מתחברים ולמי המודלים החדשים זמינים?
מודלי אופוס 4 וסונטה 4 זמינים למשתמשי קלוד דרך מגוון רחב של פלטפורמות. סונטה 4 נגיש גם למשתמשים בתוכנית החינמית של קלוד, בעוד שאופוס 4 כלול בתוכניות המתקדמות: Pro, Max, Team ו-Enterprise.
מיד עם ההתחברות אתם תראו את המסך החגיגי הבא שמבשר לכם על בואו של קלוד4:

ברוכים הבאים לקלוד4 | Credit: Anthropic
מעבר לממשק הוובי ולאפליקציה, ניתן לגשת אליהם דרך Anthropic API, שירות Amazon Bedrock, או פלטפורמת Vertex AI של Google Cloud. לאחר הכניסה לממשק הצ’ט, תוכלו לראות את המודלים החדשים בכפתור בחירת המודלים:

המודלים החדשים של אנטרופיק – קלוד 4 פה!
מפתחים המעוניינים לשלב את המודלים בתהליכי עבודה קיימים, יכולים להתחבר בקלות דרך ממשקי API מתועדים היטב, ולהתחיל לבנות סוכנים, אפליקציות וכלי פיתוח מבוססי קלוד תוך דקות.
קלוד אופוס 4 וקלוד סונטה 4: מי נגד מי
אוקיי – אז מה יש לנו פה? היום אנטרופיק חשפה שני מודלים חדשים תחת השם קלוד 4 – קלוד אופוס 4 (Claude Opus 4) וקלוד סונט 4 (Claude Sonnet 4). בעוד סונטה 4 מהווה עדכון ישיר לגרסה הקודמת, 3.7 (שהייתה פשוט מדהימה), ומיועד לאיזון בין יעילות לעוצמה, אופוס 4 הוא מודל הדגל.
קלוד אופוס 4: סוס העבודה של אנטרופיק
המיקוד באופוס 4 ברור: הוא מיועד למשימות מורכבות, מתמשכות, ועמוקות – בעיקר בתחום הקוד. אופוס 4 הוא מודל הדגל החדש של אנטרופיק, לא רק מהבחינה הטכנולוגית, אלא גם מבחינת הפוטנציאל האסטרטגי שלו כמנוע עבור סוכני בינה מלאכותית עתידיים. מדובר במודל שנבנה מהיסוד כדי להתמודד עם אתגרים קשים במיוחד, כמו פתרון בעיות בקוד מורכב, פרויקטים שדורשים אינספור שלבים ברצף, ועבודה רציפה לאורך שעות ארוכות – תכונות שהופכות אותו לשחקן מפתח בכל הקשור לפיתוח תוכנה מבוסס בינה מלאכותית.

הביצועים של קלוד 4 | Credit: Anthropic
במבחני ביצוע רשמיים, קלוד אופוס 4 הציג תוצאות מרשימות במיוחד: הוא קיבל 72.5% במבחן SWE-bench, שמודד הצלחה בתיקון באגים במשימות קוד אמיתיות, ו-43.2% ב-Terminal-bench, מבחן שמודד ביצוע משימות מורכבות בסביבת שורת הפקודה. אלו ציונים שממקמים אותו בפער מהותי מעל מתחרים מובילים, ומשקפים לא רק הבנה תחבירית אלא גם יכולת להניע תהליכים טכניים שלמים.
זה לא במקרה שרוב סוכני הקוד וכלי ה-No Code המובילים בשוק מחזיקים מתחת למכסה המנוע את המודלים של קלוד ושל אנטרופיק! מעבר למספרים, השימושים בפועל מעידים על עומק היכולות של המודל. חברת Cursor כינתה אותו “state-of-the-art” בכל הנוגע להבנת בסיסי קוד מורכבים, ו-Replit דיווחה על עלייה ניכרת בדיוק של ביצועים וביכולת לבצע שינויים רחבים במספר קבצים במקביל. חברת Block, המפעילה את סוכן הקוד “goose”, ציינה שזהו המודל הראשון ששיפר גם את איכות הקוד בעריכה וגם את אמינות התהליך – שני פרמטרים קריטיים בפיתוח בשוק תחרותי!
גם Rakuten סיפקה הדגמה מרשימה במיוחד: היא השתמשה באופוס 4 לרפקטורינג של פרויקט קוד פתוח שהופעל ברציפות במשך שבע שעות, תוך שמירה על יציבות ביצועים. גם Cognition, חברת פיתוח נוספת, דיווחה על הצלחה יוצאת דופן במשימות קריטיות שבעבר לא נפתרו במודלים אחרים – מה שמעיד על יכולתו של אופוס 4 להתמודד עם נקודות תורפה שמערכות קודמות לא הצליחו לגעת בהן כלל.
מה שמבדיל את אופוס 4 עוד יותר הוא השילוב בין חשיבה ממושכת לשימוש מושכל בזיכרון ובכלים חיצוניים. כאשר המודל מקבל גישה לקבצים מקומיים, הוא יודע לשמר מידע קריטי לאורך זמן – לדוגמה, יצירת מדריכי ניווט פנימיים לפרויקטים מורכבים. תכונות אלו הופכות אותו לא רק למנוע חישובי, אלא לשותף אמיתי בתהליכים ארוכי טווח – בין אם מדובר בפיתוח תוכנה, מחקר מדעי או תכנון אסטרטגי.

מודלי קלוד 4 מובילים ב-SWE-bench Verified – מדד לביצועים במשימות פיתוח תוכנה אמיתיות.
קלוד סונטה 4: פתרון מאוזן ליישומים רחבים
לעומת אופוס, סונטה 4 מיועד למגוון רחב יותר של משתמשים וכולל שיפורים משמעותיים בדיוק, הבנת הוראות והיגיון פנימי. ביצועיו מרשימים גם הם, עם ציון של 72.7% ב-SWE-bench, והוא מציע רמות דיוק ואלגנטיות שמאפשרות עבודה חלקה על יישומים אוטונומיים או מול לקוחות. חברות כמו GitHub, Manus ו-iGent כבר שילבו את המודל החדש בסוכנים שלהן, ודיווחו על שיפורים ניכרים בניווט בקוד, פתרון בעיות ויכולת להוציא לפועל אפליקציות מרובות-פיצ’רים בצורה עצמאית כמעט לחלוטין.
כלים, זיכרון וחשיבה מתמשכת
מה שמייחד את דור 4 של קלוד הוא השימוש בכלים חיצוניים במהלך תהליך החשיבה. בשלב הבטא, המודלים מסוגלים לשלב בין ניתוח פנימי לבין חיפוש מידע חיצוני. כלומר, קלוד יכול לחפש מידע ברשת או לקבל גישה למידע או קבצים מקומיים של המשתמש, הן ביומן שלו, בדרייב שלו או במייל שלו. תכונה זו מאפשרת למודלים “לחשוב בקול רם”, להשתמש בכלים שונים במקביל, וכך לשפר את איכות התשובות לאורך זמן.
גם נושא הזיכרון קיבל טיפול רציני: המודלים מסוגלים ליצור קבצי זיכרון (“memory files”) ששומרים עובדות מהותיות, מקשרים בין שלבים שונים במשימה ומספקים רציפות. דוגמה מעניינת לכך היא היכולת של אופוס 4 ליצור מדריך ניווט במהלך משחק פוקימון, מה שמעיד על גמישות קוגניטיבית ואוריינטציה מרחבית.
מנגנון סיכום מחשבתי: פתרון לאורכי רוח
כחלק ממערכת החשיבה החדשה, אנטרופיק הוסיפה גם אפשרות לסיכום תהליכי חשיבה. כאשר תהליך החשיבה ארוך מדי, המערכת יוצרת סיכום תמציתי באמצעות מודל משני. שימוש זה קורה רק בכ-5% מהמקרים, אך הוא ממחיש את הגישה של החברה ליעילות והבנה של מגבלות תצוגה. למפתחים שמעוניינים בגישה גולמית לשרשראות מחשבה, מוצע “מצב מפתחים” (Developer Mode) חדש, שפותח גישה לכל המידע הלא מסונן – פתרון שמיועד למי שעוסק בהנדסת פרומפטים מתקדמת.
קלוד קוד: מפתחים, הגיע הזמן להתקדם
אחת ההכרזות החשובות בהקשר לפיתוח תוכנה היא השקה כללית של “קלוד קוד” (Claude Code). מדובר בסביבת עבודה חכמה המאפשרת עבודה בצוות עם קלוד במגוון סביבות, החל מטרמינל, דרך VS Code ועד JetBrains. ההצעות לעריכה מוצגות ישירות בקבצים, והכל משתלב כחלק טבעי מה-IDE. בנוסף, שוחרר SDK גמיש שמאפשר לבנות סוכנים מותאמים אישית. הדוגמה המובילה היא הרחבת קלוד קוד לגיטהאב: תגובה לבקשות שינוי (PRs), תיקון שגיאות CI, והתאמות אוטומטיות של קוד לפי הערות.
ממשק API חדשני ליכולות מתקדמות
המודלים החדשים מגיעים עם סט יכולות מרשים ב-API של אנטרופיק: כלי להרצת קוד, מחבר MCP, ממשק לקבצים, ואפשרות לשמירת פרומפטים למשך שעה. כל אלה מכוונים להעצמת סוכני AI ולהפיכתם לאוטונומיים באמת, עם יכולת לעבודה ממושכת, שיפור מתמיד והבנה עמוקה של הקשר.
זמינות ומחירים: נגישות לצד פרימיום
מעבר לזמינות בצ’ט, המודלים זמינים דרך Anthropic API, פלטפורמת Amazon Bedrock ו-Google Cloud Vertex AI. סונטה 4 כלול גם בתוכנית החינמית של Claude.ai, בעוד שאופוס 4 מופיע בתוכניות Pro, Max, Team ו-Enterprise. המחירים נשארו כפי שהיו בדגמים הקודמים: אופוס 4 ב-$15/$75 לכל מיליון טוקנים (קלט/פלט), וסונטה 4 ב-$3/$15.

CLAUDE PRICING | Credit: Anthropic.
סוכני AI, פתרונות ארוכי טווח ועתיד שיתופי
קלוד 4 אינו רק שדרוג טכנולוגי – מדובר בתפיסת עולם חדשה לפיתוח סוכני בינה מלאכותית שיכולים לחשוב, לזכור, להשתמש בכלים ולעבוד במשימות מורכבות לאורך זמן. הוא פותח פתח לשימושים רחבים – מחקר מדעי, פיתוח תוכנה, כתיבה, עיצוב תהליכים ועד משחקים מורכבים. העובדה ששני המודלים תוכננו מראש לשלב בין תגובות מיידיות לבין תהליכי חשיבה מתמשכים, מצביעה על גישה שמתעדפת גמישות ואדפטיביות. האפשרות לממש סוכנים שפועלים עצמאית, מסתגלים לסביבה ומתנהלים בזיכרון חכם, מקרבת אותנו לשלב הבא בהתפתחות ה-GenAI והיציאה שלו מ”החדר הסגור” של ממשק הצ’ט אל “מגרש המשחקים” של העולם האמיתי, בו הוא מתממשק ומפעיל כלים חיצוניים. ה-AI הופכת למערכת ההפעלה של העולם החדש. החידושים שראינו עם Claude-4 מציבים רף חדש לתעשייה: מצד אחד, יש כאן דחיפה חזקה אל עבר סוכנים אינטליגנטיים באמת, ומצד שני יש פה שמירה על נגישות, יציבות ותמיכה במפתחים. כעת נותר לראות איך שחקנים אחרים בתעשייה יגיבו, והאם גם הם יאמצו את הרעיון של מודלים שמסוגלים לעבוד כמו שותפים, ולא רק כמנועי השלמה.