אני פרפקציוניסט! כאדם שמושפע מאוד מהצד היצירתי שבו (מעצב גרפי, מוזיקאי, כותב ומלחין, יוצר) אני חייב שהכול יהיה מדויק ומושלם. כל מעצב גרפי מכיר את הרוטינה הזאת שבה אתה מזיז אלמנט פיקסל ימינה… פיקסל שמאלה… שוב פעם ימינה… שוב פעם שמאלה עד שזה מושלם. בשלב מסוים אתה מפתח עמידות ואומר לעצמך: “די; זה לא מושלם, אבל זה מספיק טוב.” כמוזיקאי כל רבע טון למעלה או למטה יכול לשגע אותי ; שום זיוף לא יתקבל בחשבון, זה חייב להיות מושלם! כמרצה וכמורה אני מדייק כל שקף ושקף במצגות שלי; ההרצאות שלי מתוזמנות על השנייה ברמה לא אנושית (כל שיעור שלי מכיל כ־400 שקפים בממוצע והם מתאימים ויזואלית למה שאני אומר בכל רגע נתון). ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזו אני מגיע לפואנטה של המאמר הקצרצר הזה – אחד הדברים שחרפנו אותי עד היום היה העובדה ש־ChatGPT לא תומך ב־RTL (כתיבה מימין לשמאל) ומציג טקסטים בעברית הפוך. זה שיגע אותי!!! עד שהגיעה הישועה…
הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
ChatGPT תומך ב־RTL
לא יודע אם שמתם לב, אבל לאחרונה OpenAI שדרגו שוב את הממשק של הצ’טבוט המפורסם בעולם והוסיפו לו תמיכה לכתיבה מימין לשמאל (שפות כמו עברית או ערבית), מה שנקרא RTL. נכון, יש כל מיני תוספים לכרום שיודעים לסדר את זה, אבל אותו שדרוג קטנטן מצד OpenAI מביא כל כך הרבה שלווה ונחת לפרפקציוניסטים כמוני – כבר אין צורך בתוספים; כבר לא צריך לקלל את המסך; כבר לא צריך לערוך את המצגות. הישועה לכל מי שמתחרפן מרווח לפני פסיק; לכל מי שרואה שורה שמסתיימת בלי שתבוא נקודה בסופה; לכל מי שנכנס לשירותים ציבוריים במסעדה ורואה תמונה עקומה תלויה על הקיר וחוטף שבץ, ואז מיד אוחז בו דחף בלתי נשלט לסדר אותה. הישועה לאנשים שרואים את נייר הטואלט מונח הפוך בשירותים ומרגישים צורך עז להחליף את כיוון הגליל.
איך זה קשור לנייר טואלט?!
וכן – אם תהיתם, יש דרך ‘נכונה’ למקם את גליל נייר הטואלט, והיא שהנייר גולש מעבר לגליל מלמעלה ולא מלמטה.
עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם: “מי אמר?!” אז זהו! שיש תשובה רשמית. מי שאמר הוא ממציא הפנטנט, סת’ ווילר, שב־1891 רשם את הפטנט למתקן לתליית נייר טואלט. לפטנט שלו ווילר הוסיף תרשים מפורט שמסביר איך בדיוק צריך להשתמש בהמצאה שלו; כאמור – מלמעלה!
אז מה הקשר? הקשר הוא חוויית משתמש – נוחות; ממשק. צרכנים רוצים שיהיה להם קל, נוח ופשוט. ככל שהממשק יהיה יותר ידידותי ונוח, עוד אנשים ישתמשו בו וגם ייהנו מחוויית השימוש. וגם פה OpenAI שמים דגש בעקביות. חשוב להם שלמשתמשים שלהם יהיה נוח. נכון, זה רק שדרוג מינורי, אבל לפעמים הדברים הקטנים הם אלה שקובעים אם נשתמש בפלטפורמה אחת או אחרת.
פרפקציוניסטים התפקדו!
אז לכל אותם פרפקציוניסטים או OCD או ADHD שבינינו – עכשיו אפשר לישון בשקט. ChatGPT בעברית יפסיק לטרוד את מנוחתנו 😜
בתמונה: תודתי ל־OpenAI ו־ChatGPT.
ב”ה
אז ככה לאלו שנעזרים ב GPT בפתרונות קוד, ה RTL מציג את הקוד בצורה הפוכה
הפתרון הוא שניתן לכתוב extension קליל שמתקן את זה
אני עשיתי את זה ועובד מצויין, מאמין שהם יתקנו את זה בהמשך אבל בנתיים זה מאוד מעצבן
עיקר הקוד שצריך לתקן זה
// contentScript.js
const fixDirection = tabs => {
const elements = document.querySelectorAll(‘div.dark.bg-gray-950.rounded-md code’);
elements.forEach(codeElement => {
const containerDiv = codeElement.closest(‘div.dark.bg-gray-950.rounded-md’);
if (containerDiv) {
containerDiv.style.direction = ‘ltr’;
}
});
};
אם אין לכם ידע איך לעשות זאת נכון תתייעצו עם GPT
על איך ליצור extension שרץ מייד בהפעלה רק בדף של ה gpt
בהצלחה
לא הבנתי איך משנים את הכיוון של הכתיבה, בשורת החיפוש עדיין הוא כותב לי משמאל לימין