השבוע בעולם ה-AI היה שופע חידושים, פריצות דרך טכנולוגיות ודיונים משמעותיים על עתיד התחום. בין אם אתם מתעניינים בשדרוגי AI חכמים, מתלבטים על אתיקה רגולטורית או פשוט רוצים להבין איך AI משנה את העולם סביבכם – הנה כל מה שקרה השבוע, במקום אחד.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
איך MCP עוזר לקלוד להתחבר לעולם החיצון?
אנטרופיק השיקו את Model Context Protocol (MCP) – פתרון חכם ומאובטח שמאפשר לחבר את שלוד למקורות נתונים ו/או להפעילו על שרתים מקומיים. הפרוטוקול מאפשר חיבור חכם, מאובטח וגמיש למידע מקומי ומרוחק תוך שמירה מלאה על פרטיות. בנוסף, הוא מצטיין באינטגרציות מהירות וביכולת להתאים עצמו לצרכים משתנים, בין אם מדובר בענן או במערכות פנים-ארגוניות. עם גישה פתוחה לפיתוח אקוסיסטם שיתופי, MCP מאפשר לעוזרי AI לשתף פעולה עם מערכות מורכבות ולשדרג את יכולותיהם משמעותית.
אנטרופיק מאפשרת לכם לאמן סגנונות בקלוד
ממשיכים עם קלוד ושדרוגים נוספים מבית אנטרופיק: פיצ’ר הסגנונות החדש של קלוד, שמאפשר לו לסגל סגנון כתיבה מסוים או אף לאמן אותו על סגנון ספציפי, מביא עימו שלל הזדמנויות. מעבר לסגנונות המובנים, קלוד מציע אפשרות ייחודית ליצור סגנון מותאם אישית. פיצ’ר זה מאפשר למשתמשים להעלות דוגמאות תוכן המשקפות את סגנון הכתיבה שלהם. הפיצ’ר של קלוד אינו הראשון בתחום. כלים כמו ChatGPT של OpenAI, קופיילוט (Copilot) של מיקרוסופט וג’מיני (Gemini) של גוגל מציעים פונקציות דומות, כולל התאמת סגנון התשובות. עם זאת, הגישה של אנטרופיק משלבת בצורה ייחודית בין סגנונות מוגדרים מראש לאפשרות התאמה אישית עמוקה יותר. גם פלטפורמת ה-GPTs של OpenAI מאפשרת להשיג מטרות דומות, אבל הליך בניית בוט, פשוט ככל שיהיה, קצת יותר מסורבל מאימון סגנון בקליק דרך הממשק של קלוד. יש פה הנגשה והפשטה של טכנולוגיה מועילה לטובת המשתמשים, וזה תמיד שיפור מבורך!
פוגאטו – מודל מוזיקה חדש מבית NVIDIA
טוב זה כבר ממש פסיכי ברמות! צפו בסרטון ואז תבינו על מה אנחנו מדברים!! אנחנו רגילים למחוללי מוזיקה כמו Suno או Udio, אבל הפעם NVIDIA באמת יצרו משהו מפחיד. הכירו את Fugatto (קיצור של Foundational Generative Audio Transformer Opus 1) – כלי שמאפשר יצירה או שינוי של כל שילוב מוזיקלי, קולות וצלילים באמצעות הוראות טקסט או קבצי אודיו. הכלי פותח על ידי צוות מומחים בינלאומי ומשתמש בטכנולוגיות חדשניות כמו מודלים מבוססי 2.5 מיליארד פרמטרים. Fugatto מאפשר ליצור מוזיקה, לשנות מבטאים או רגשות בקול, ולהפיק צלילים ייחודיים וחדשניים. מדהים ומסקרן במיוחד!
איך עושים מוזיקה עם AI?
אם פוגאטו העיף לכם את השכל כמו לנו ואתם רוצים להכיר לעומק את היצע הכלים הקיימים בשוק וללמוד לעשות מוזיקה עם AI, הצטרפו אלינו לוובינר חינמי ברביעי הקרוב 11.12.24 ב-20:00 בו המפיק המוזיקלי מאור דורני ואביתר אדרי – מייסד-שותף ב-LetsAI ילמדו אתכם ליצור, להפיק ולערוך מוזיקה באמצעות כלי בינה מלאכותית. כמו כן, בוובינר נקרין את קליפ ה-AI השרוט וההזוי שיצרנו לדורון מדלי ולקומיקאי אילן פלד (עליו נדבר עוד הרבה בהמשך). פה משריינים מקום – מקומות מוגבלים ל-500 הנרשמים הראשונים.
קלינג מלביש אתכם: מדידה וירטואלית של בגדים בלחיצת כפתור
עולם האופנה והבינה המלאכותית מתחברים, והעתיד כבר כאן. הכירו את Kling AI Virtual Try-On, הכלי שמאפשר לכם למדוד בגדים בצורה וירטואלית ולהלביש דמויות AI או תמונות אמיתיות בבגדים מציאותיים. המערכת המתקדמת משתמשת בטכנולוגיות AI כדי להדגים באופן ריאליסטי תנועה, מרקם והתאמה של בגדים, מה שמשנה לחלוטין את חוויית הקניות והיצירה. מעלים תמונה של דמות או אדם אמיתי, בוחרים פריטי לבוש מתוך הקטלוג ותוך שניות מתקבלת תוצאה מרהיבה שמדמה התאמה מושלמת. Kling מאפשרת גם לקחת את התמונה וליצור ממנה סרטון דינמי שמדגים את תנועת הבגדים, ובנוסף מציעה אינטגרציה עם מחוללי וידאו מתקדמים ליצירת תוכן מקצועי ומרשים. הפלטפורמה הזו מביאה פוטנציאל עצום לא רק לתעשיית האופנה אלא גם לתחום האי-קומרס, היצירה הדיגיטלית והפקות תוכן. רוצים ללמוד איך לנצל את Kling AI בצורה מיטבית? הפרטים מחכים לכם במדריך המלא.
איך מגבירים פרודוקטיביות עם כלי AI?
אתמול (רביעי 4.12.24) קיימנו לייב זום מטריף שעסק בשימוש בכלי בינה יוצרת כדי להדגיל את פריון העבודה, להיות יעילים יותר, לבטל “גזלני זמן”, לפתור בעיות שצצות ולספק פתרונות מהירים להתקלות מעכשיו לעכשיו. בוובינר אירחנו מספר בוגרי קורסים והכשרות שלנו, לרבות מאיה דובסקי טרגנו – סמנכ”לית HR בחברת מזון מובילה, אורית כהן – דירקטורית בכירה ל-HR ב-Riskfield ועוד רבים וטובים. בהקלטת המפגש תוכלו למצוא ערך אדיר, טיפים והמלצות שעולים ישירות מהפעילות שלנו בשטח עם החברות והארגונים הגדולים במשק, ותובנות של בוגרי הקורסים שלנו. מומלץ בחום!
- פה תמצאו את דף הבוטים וריכוז המדריכים ששלחנו למשתתפי הוובינר.
-
מזמינים אתכם להצטרף לקבוצת העדכונים הסגורה שלנו, בה אנחנו מפרסמים בתדירות יומית מדריכים חינמיים לכלי בינה מלאכותית, חדשות, אייטמים ועדכונים מהתעשייה.
- פה תמצאו פירוט של הוובינרים והאירועים הקרובים שלנו.
טראמפ הולך לבטל רגולציה על AI – איך זה ישפיע עליכם?
ממשל טראמפ יסיר רגולציה על AI ויעודד טכנולוגיות קוד פתוח – מה המשמעות עבור העתיד שלנו? החזרה של דונלד טראמפ לבית הלבן מביאה עימה שינוי רגולטורי עמוק בתחום הבינה המלאכותית. טראמפ מתכנן לבטל את החוקים שהוביל ממשל ביידן, להסיר מגבלות רגולטוריות, ולהקים עשר “ערי חופש” חכמות, במטרה לקדם חדשנות ולשפר את התחרות מול סין. המדיניות החדשה מתמקדת בהאצת פיתוחי AI, גם אם כרוכים בכך סיכונים פוטנציאליים, וכוללת השקעות נרחבות בטכנולוגיה צבאית. רוצים להבין איך המדיניות הזו תשפיע על הכלכלה, הטכנולוגיה ואפילו על ישראל ועל העסק שלכם? עומר הררי עושה סדר במאמר המלא כאן. בנוסף, תמצאו במאמר הקלטת הוובינר שלנו מ-28.11.24, שעסק באותו נושא.
הקונפליקט של OpenAI לגבי שילוב מודעות בפלטפורמה
הקונפליקט של OpenAI בשילוב פרסומות ב-ChatGPT מעלה שאלות על איזון בין צורך כלכלי לשמירה על אמינות וחוויית המשתמש. עם עלויות תפעול גבוהות, פרסומות עשויות לספק הכנסה חיונית, אך עלולות לפגוע באובייקטיביות התשובות ולהעלות סוגיות אתיות. רוצים להבין לעומק את האתגרים, ההזדמנויות והפתרונות האפשריים? הכל בכתבה המלאה.
האם בוטים יכולים להיות רופאים טובים יותר מבני אדם?
מחקר חדש מצביע על פוטנציאל מפתיע של בינה מלאכותית בתחום הרפואה: ChatGPT הצליח להגיע לציון אבחון של 90%, לעומת 74% בלבד שהשיגו רופאים אנושיים. יחד עם זאת, כאשר רופאים נעזרו ב-ChatGPT הם שיפרו את הציון שלהם רק ל-76% בלבד, מה שמעורר שאלות לגבי תפקידו העתידי של AI במערכת הבריאות. תוצאות אלו הן לא רק מספרים! יתכן שהן מהוות קריאת השכמה למערכות הבריאות לבחון מחדש את הכשרת הרופאים, לשדרג גישות לאבחון ולשלב את הבינה המלאכותית בצורה אינטגרטיבית בטיפול רפואי. אז מהם היתרונות של AI, אילו אתגרים תרבותיים הוא עשוי לעורר, ואיך שילוב נכון בינו לבין רופאים יכול לשנות את עולם הרפואה? כל הפרטים במאמר המלא.
איך הופכים את ChatGPT לאנליסט הפרטי שלכם?
קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם להפוך את ChatGPT לדאטה אנליסט מחונן! לפני הכל – הלבינו את הנתונים. לעולם אל תשתפו פרטים אישיים, רגישים, רפואיים, בטחוניים או סודיים. בשלב השני, הקפידו לכבות את אפשרות אימון המודל על היסטוריית השיחות שלכם. כבו גם את אופציית הזיכרון ופתחו צ’ט זמני (פה יש מאמר שמסביר איך עושים את כל זה). עכשיו תוכלו להעלות לצ’ט קבצי נתונים מפורמטים שונים. הוא “יאכל בלי מלח” קבצי PDF, קבצי אקסל, קבצי וורד, קבצי טקסט ואפילו יצליח לנתח מספר קבצים מפורמטים שונים באותו פרומפט במקביל. הנה הצעות לפרומפטים שאפשר וכדאי להזין:
- “הצג את הנתונים בצורה ויזואלית”.
- “שלוף תובנות ומסקנות מתוך הנתונים”.
- “מה הנתונים מלמדים אותך?”
- “צור תרשים / טבלה / גרף”, וכן הלאה.
האם אנחנו מתקרבים לנקודת האל חזור?!
בפרק 44 בפודקאסט שלנו, רותם בר ועומר הררי משוחחים על האופן שבו הבינה המלאכותית משפיעה על חיינו ומשנה את הדרך שבה אנו יוצרים וצורכים טכנולוגיה. השיחה מתמקדת בפלטפורמות חדשניות כמו סונו ולייטריקס, המציעות כלים מתקדמים ליצירת תוכן וידאו ומוזיקה, תוך התייחסות לאקלים הטכנולוגי בישראל והאתגרים המוסריים והפוליטיים הכרוכים בפיקוח על טכנולוגיות AI. עוד בפרק, דיון במעבר של חברות מובילות כמו BMW לשימוש ברובוטים אוטונומיים בתהליכי ייצור, לצד סקירה של טכנולוגיות מתקדמות כמו הרכב האוטונומי של pony.ai ודמויות מפתח שמשפיעות על התחום. הפרק כולל גם הצצה לפיצ’רים חדשים, ביניהם ה-MPC של אנתרופיק, המייצגים פריצות דרך בתקשורת בין מערכות AI. בנוסף, מוצגים כלים מתקדמים המסייעים בזיהוי ושיפור יכולות כתיבה באמצעות AI, לצד המלצות על פלטפורמות מעולות לשימוש יומיומי בטכנולוגיות בינה מלאכותית.
עוזרי AI או סוכני AI – מי מתאים למשימות שלכם?
הבינה המלאכותית מביאה איתה אפשרויות חדשות לשיפור העבודה, אבל הבחירה היא שלכם: עוזרי AI שמבצעים משימות לפי פקודות או סוכני AI שפועלים ביוזמה עצמאית. עוזרי AI מתאימים למשימות שגרתיות כמו ניהול יומנים או שירות לקוחות, בעוד שסוכני AI מנתחים מידע ומקבלים החלטות אסטרטגיות במשימות מורכבות. השילוב בין השניים יוצר מערכת עבודה חכמה ואפקטיבית שמאפשרת לכם למצות את מלוא הפוטנציאל של הבינה המלאכותית. רוצים לדעת עוד על ההבדלים ואיך AI יכול לשנות את העבודה שלכם? קראו את הכתבה המרתקת של רון גולד.
מרלין – הסייען שבא איתכם ליוטיוב, לינקדאין, ג’ימייל ואפילו לוואטסאפ
איך נעזרים בכלים חכמים כדי לעבוד מהר יותר, להפיק תובנות איכותיות ולסכם מידע? זה מתחיל בלבחור את הכלי המתאים למשימה המתאימה – אז הכירו את מרלין (Merlin AI). עוזר AI קטן וחמוד שנמצא איתי בטלפון, במחשב, בדוא”ל, ביוטיוב ואפילו בלינקדאין ובוואטסאפ. הוא מסכם לי הרצאות מצולמות, שולף תמלול של סרטונים, עוזר לענות ולכתוב מיילים ואפילו מנסח הודעות בלינקדאין או בוואטסאפ. כלי מדהים שעושה פעולות קטנות שחוסכות זמן רב. לא צריך טכנולוגיה מפוצצת כדי להגביר פרודוקטיביות – מספיק לייצר התייעלות במשימות רפטטיביות או גזלני זמן. ופה ה-AI נכנס לתמונה.
באיזה כלי AI כדאי לבחור? מזל שהכנו לכם אינדקס כלי AI!
אנחנו תמיד אומרים שאין כלי קסם אחד שעושה הכל. המפתח להצלחה הוא אינטגרציה בין כלים – אבל יש כל כך הרבה כלים, ומאיפה לעזאזל מתחילים?! לפני הכל, אפשר להירגע… אפשר להנמיך את רף הלחץ וה-FOMO. אתם לא צריכים להכיר את כל הכלים וגם לא צריכים לעבוד עם כל הכלים. מספיק שתבחרו 2-3 כלים שנוח לכם איתם ושמשרתים את הצרכים שלכם, והתמקדו בהם. אבל אם בכל זאת תרצו להתעמק ביותר כלים, אנו ממליצים לכם בחום לבדוק את “אינדקס כלי ה-AI של LetsAI”. ריכזנו לכם במקום אחד את הכלים המובילים בשוק – תמצאו שם ציון לקלות השימוש לכל כלי, לינק עם הפנייה ישירה לאתר הכלי וכמובן, לחיצה על שם הכלי תוביל אתכם לעמוד שמרכז את כל המדריכים והכתבות שלנו על אותו כלי. הכל מונגש ומוגש בצורה הכי ברורה ונוחה שיש! אפשר אפילו לפלטר את הכלים לפי נישות: מחוללי תמונות, מודלי שפה גדולים, מחוללי וידאו ועוד.
מילות סיום, רגע לפני הסופ”ש
השבוע שהיה מציף את הפוטנציאל האדיר של הבינה המלאכותית, בין אם מדובר בשדרוגים טכנולוגיים או בדיונים על עתיד התחום והאתיקה שמלווה אותו. מהפיתוחים המוזיקליים פורצי הדרך של NVIDIA, דרך החזון הרגולטורי של טראמפ ועד כלים כמו קלוד ומרלין שמנגישים את ה-AI לשימוש יומיומי – נראה שהתחום לא מפסיק להפתיע ולהתפתח. אך מעבר לכלים עצמם, ניכר שהיכולת שלנו לאזן בין חדשנות, פרודוקטיביות ושאלות מוסריות היא שתכתיב את מידת הצלחתו של ה-AI לשפר את חיינו. נשאר רק לעקוב ולראות מה שבוע הבא מביא עימו, ולוודא שאנחנו ממשיכים להשתמש בטכנולוגיה הזו בדרך שתשרת אותנו בצורה הטובה ביותר