סיכום AI שבועי – 10.11.23

סיכום AI שבועי – 10.11.23
תוכן עניינים

היי חברים,

אחרי ש OpenAI לא יצאה בדיוק כמו שהוא רצה, ידידנו הטרול הקים את xAI והשבוע החריז על Grok, בוט שיחה שמוסיף טוויסט של אישיות, הומור ונגיעה של הרוח פורצת הדרך שלו.

עם תשובות נועזות גם לשאילתות לא חוקיות, Grok הפך לשיחת היום! (עד ההכרזות של החדשות של OpenAI כמובן אבל על זה אתם תשמעו מלא השבוע מכולם).

נוף האינטליגנציה המלאכותית מלא במודלים שונים, אך עם Grok, xAI מסמנת שהיא לא פה רק כדי להצטרף למסיבה—היא פה כדי להוביל את ריקוד הקונגה, גם אם צריך לעקוף את הבאונסר כדי לעשות זאת.

המטרה השאפתנית של מאסק היא שה-AI הזה יתרום להבנתנו של היקום, דבר שנשמע כמו קדימון לסרט מדע בדיוני בו ה-AI לבסוף הופך להיות מודע לעצמו, אבל בואו נא לא נברח קדימה.

Grok אינו מיועד לחקירת סודות היקום העמוקים או לבדיחות ברשת בתשובות מהירות, אלא יש לו שימושים מעשיים בראש מטרותיו—ויש לו אפילו יישום ממשי, כשהוא עומד להיות תוספת חכמה לרכבים של טסלה.

תארו לעצמכם: נסיעה לאורך הכביש המהיר, שואלים שאלות פילוסופיות מעמיקות מהמכונית שלכם ומקבלים תשובות עוקצניות בשביל להנעים את האווירה. לכולנו תהיה גרסה קטנה של מאסק במושב הנוסעים.

מאסק מצפה, עם נגיעה של אופטימיות סרקסטית, שהרכבים של טסלה בעלי Grok יהפכו לחושבים ולפועלים של עתיד ה”robotaxi”, ויהפכו את זמן העצלות של המכונית למרכז חשיבה מבוזר.

ספקנים עשויים להרים גבה, כמו חברנו דיימון אקסטרום, הקורא לבדיקת מציאות בנוגע לחלום של “רובוטקסי”.

בכל זאת, בעוד אנו מתמודדים עם תחרויות עם OpenAI ושיחות על מדריכים דיגיטליים לגלקסיה, מה שבלתי ניתן להתעלם ממנו הוא המחויבות של מאסק ל-AI, בין אם זה בבתים שלנו, באינטרנט או במכוניות שלנו.

בקיצור, בעוד מאסק מתחזק במחשבות על היקום ושאיפות עתיד דיגיטלי, מתוכנן שהוא יכלול קצת מקסם Grok בתוך התערובת ואף על פי שאנחנו עדיין לא רואים רובוטקסי חוצות את הרחובות, הבסיס נבנה לעתיד שבו המכוניות שלנו עשויות להיות החבר המצחיק ביותר שיש לנו.

נקווה שהוא לא יתחיל לצחוק עלינו יותר מדי בנסיעות הארוכות.

לפי המאמר ב-VentureBeat, אילון מאסק הכריז ש-xAI, המתחרה ב-OpenAI, מפתחת AI שמחפשת את האמת המקסימלית ומבינה את הטבע האמיתי של היקום.

xAI, שהוקמה על ידי מאסק, השיקה כבר את המודל שלה ב-4 בנובמבר 2023 לקבוצת משתמשים נבחרת מהטוויטר. מאסק ייסד את xAI בנבדה במרץ והודיע רשמית על כניסתה לתחום ה-AI ביולי, עם המטרה “להבין את הטבע האמיתי של היקום”.

הפרטים על המוצר הראשון שלה עדיין נשמרים בסוד, אך מאסק אמר שמוצר ה-AI הראשון של xAI יהיה “הטוב ביותר שקיים כיום” בכמה היבטים חשובים מאוד.

ההכרזה והחוסר בפרטים הנוספים הם קלאסיים למאסק – בעל החברות המרובות ידוע בקידום המיזמים החדשים שלו באופן עמום לפני השקתם – והתזמון מעניין גם הוא, שכן הוא מגיע רק ימים לפני ש OpenAI, אירחה את יום המפתחים הראשון שלה.

מאסק, שהיה שותף להקמת OpenAI עם אלטמן ב-2015, נפרד מהחברה לאחר מחלוקת וכעת מבקש להתחרות בה על ידי הצעת מוצרים מתחרים מטעם xAI.

מאסק ביקר את OpenAI על המעבר להיות חברה רווחית שנשלטת על ידי ענקית הטכנולוגיה מיקרוסופט ועל המעבר ממקור פתוח למקור סגור.

הוא אף חתך את גישת OpenAI לנתוני X (לשעבר טוויטר) לצורך אימון בדצמבר 2022.

עם האמונה שהוא יכול להביא לעולם AI בטוח ואתי, מאסק מתקדם עם xAI ומנסה לתפוס את OpenAI.

השקת מודל ה-AI הראשון של החברה לפני כנס המפתחים שהיה OpenAI ב-6 בנובמבר מעידה גם היא על כוונתו לגרור תשומת לב מהאירוע.

בשורה התחתונה, משעמם לא יהיה כאן.

 

 

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:

1.ב-6 בנובמבר 2023, OpenAI הכריזה על דגמים חדשים ומוצרים למפתחים באירוע DevDay. כוללים בהם דגם GPT-4 Turbo, שתומך בחלון הקשר של 128K ומציע מחירים נמוכים יותר, ו-API חדש ל-Assistants לבניית אפליקציות עזר. GPT-4 Turbo מסוגל יותר, עם ידע עד אפריל 2023, וזמין למפתחים המשלמים. נעשו שיפורים בקריאת פונקציות, תגובה ב-JSON, והוצג פרמטר seed לפלטים קבועים. בנוסף, הוצגה גרסה מעודכנת של GPT-3.5 Turbo, עם תמיכה בחלון הקשר של 16K.

 

2. ב-6 בנובמבר 2023, OpenAI הציגה את GPTs, גרסאות מותאמות אישית של ChatGPT שניתן ליצור למטרות ספציפיות. גרסאות אלו מאפשרות למשתמשים ליצור גרסה מותאמת אישית של ChatGPT לשימוש יומיומי, משימות ספציפיות, בעבודה או בבית, ולשתף אותן עם אחרים. יצירת GPT אישי אינה דורשת ידע בתכנות והיא כוללת הוראות וידע נוסף, כמו גם יכולות שונות כמו חיפוש באינטרנט, יצירת תמונות או ניתוח נתונים. GPTs זמינים כבר עכשיו למשתמשי ChatGPT Plus ו-Enterprise, ובהמשך יהיו זמינים ליותר משתמשים.

 

3. ב-7 בנובמבר 2023, Figma הכריזה על שלושה תכונות חדשות מופעלות ב-AI בכלי הלוח הלבן המקוון שלה, FigJam. התכונה הראשונה מאפשרת למשתמשים ליצור דיאגרמות ותבניות באופן מיידי על ידי הקלדת פקודה בשפה טבעית. התכונה השנייה היא סיכום פגישות ומוח שיחות, שמאפשרת למשתמשים לקבל סיכום טקסט אוטומטי של מפגשים ארוכים או מורכבים. התכונה השלישית מאפשרת ל-FigJam לארגן אוטומטית ולקטלג “פתקיות” מפוזרות לקבוצות ונושאים קשורים. לדברי נואה לוין, סגן נשיא העיצוב של Figma, השדרוגים אלה תורמים “להנמיך את הרצפה ולהעלות את התקרה” עבור משתמשים חדשים ומנוסים. פיג’מה מתמקדת בשיתוף פעולה מרובה משתמשים ורואה פוטנציאל רב יותר עם הרחבת יכולות ה-AI שלה, במיוחד בתחום העבודה הוויזואלית.

 

4. חברת הסטארט-אפ Humane AI, שנוסדה על ידי עובדים לשעבר של Apple, הכריזה על המוצר הראשון שלה, ה-Humane AI Pin, עזר חביש נושא בכיס שיוכל לבצע משימות של טלפונים חכמים ועוזרים דיגיטליים מודרניים, אך בפורמט שונה לחלוטין. המכשיר חסר מסך ופועל בעיקר דרך פקודות קוליות, ולעיתים קרובות דרך מסך וירטואלי המוקרן על יד המשתמש. המכשיר יעלה 699 דולר וישוחרר בתחילת 2024. הוא יציע גם מערכת הפעלה מותאמת אישית, Cosmos OS, ויפעל על מעבד Snapdragon עם מנוע AI מוקדש מבית Qualcomm. חברת Humane AI פיתחה מסגרת תוכנה חדשה לגמרי, ה-Ai Bus, שמבטלת את הצורך להוריד תוכן למכשיר עצמו.

 

5. Samsung Research פיתחה דגם AI חדש בשם Gauss, הנקרא על שם המתמטיקאי קרל פרידריך גאוס. Gauss מופעל במספר טכנולוגיות AI שונות במכשירי Samsung. דגם זה כולל מספר תתי-דגמים: Gauss Language לתרגומים וסיכומי מסמכים, Gauss Code כעוזר קוד, ו-Samsung Gauss Image ליצירת תמונות מבוססות פקודות, כולל עריכות כגון שינויי סגנון והוספות, ושדרוג תמונות ברזולוציה נמוכה.

 

6. Amazon השקיעה מיליונים בפיתוח דגם שפה גדול ושאפתני בשם “אולימפוס”, במטרה להתחרות בדגמי ה-AI המובילים של OpenAI ו-Google. הדגם של Amazon, אולימפוס, מכיל 2 טריליון פרמטרים, שהופכים אותו לאחד הדגמים הגדולים ביותר שנמצאים באימון כיום. הצוות שמוביל את הפרויקט כולל חוקרים שעבדו על Alexa AI וצוות המדע של Amazon תחת הנהגתו של רוהיט פרסד, הראש הלשעבר של Alexa, שכעת מדווח ישירות למנכ”ל Amazon, אנדי ג’אסי. Amazon מאמינה שהחזקת דגמי AI משלה תשפר את היצעה ב-Amazon Web Services (AWS), והיא כבר אימנה דגמים קטנים יותר כמו Titan ושיתפה פעולה עם חברות סטארט-אפ בתחום ה-AI, כמו Anthropic ו-AI21 Labs.

 

7. OpenAI הכריזה על שותפויות נתונים, שמטרתן לעבוד יחד עם ארגונים ליצירת מערכי נתונים פומביים ופרטיים לאימון מודלי AI. מטרת היוזמה היא להפוך מודלי AI למועילים ובטוחים יותר על ידי הבנה עמוקה יותר של נושאים, תעשיות, תרבויות ושפות שונות. OpenAI כבר שיתפה פעולה עם ממשלת איסלנד ו- Free Law Project להשתמש במערכי נתונים שלהם לאימון מודלים. השותפויות מופעלות בשתי דרכים: אחת ליצירת מערכי נתונים מקוריים ופתוחים לאימון מודלים, והשנייה לאימון מודלים פרטיים בעלי זכויות יוצרים, תוך שמירה על פרטיות הנתונים.

 

8. סטארט-אפ ה-AI Hugging Face פיתח צוות של שני אנשים, המכונה H4, שמטרתו לפתח דגמי AI בסגנון ChatGPT. צוות זה, שהוקם בינואר 2023, מתמקד בפיתוח כלים ו”מתכונים” ליצירת צ’אטבוטים מופעלי AI. הצוות השיק מספר דגמי שפה גדולים בקוד פתוח, כולל Zephyr-7B-α, גרסה מותאמת וממוקדת בצ’אט של דגם Mistral 7B שפותח על ידי סטארט-אפ ה-AI הצרפתי Mistral. הצוות משתמש בקלאסטר של יותר מ-1,000 כרטיסי מסך Nvidia A100 לאימון הדגמים שלו.

 

9. האיחוד האירופי עדכן את הגדרתו של “מערכת בינה מלאכותית” בחוק ה-AI האירופי, כדי שתתאים להגדרה של ארגון ה-OECD. ההגדרה הנוכחית מתארת מערכת בינה מלאכותית כמערכת מבוססת-מכונה, המתוכנתת לפעול עם רמות שונות של אוטונומיה ויכולה לייצר פלט כמו תחזיות, המלצות או החלטות המשפיעות על סביבות פיזיות או וירטואליות. עם זאת, ישנה צפייה לשינוי נוסף בהגדרה, כאשר הביטוי “מבוססת-מכונה” צפוי להימחק, כדי להבטיח וודאות משפטית, הרמוניזציה וקבלה רחבה.

 

בנוסף, בוצעו שינויים בהגדרות הקשורות לאימות ביומטרי, אימות וקטלוג, במסגרת החוק. למשל, מערכות אימות ביומטרי מרחוק מוגדרות כבדיקת נתונים ביומטריים לעומת בסיס נתונים בהסכמת האדם, ואימות ביומטרי הוא כאשר האדם מבקש להיאמת. קטגוריזציה ביומטרית נמנית על המקרים האסורים של שימוש ב-AI.

 

זהו להפעם חברים.

נשתמע שוב בשבוע הבא ושנדע ימים טובים יותר

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סיכום AI שבועי – 10.11.23