בתעשייה שבה המציאות מטשטשת בקו הדק שבין האדם למכונה, יש חברות שבוחרות לא רק לזרום עם הזרם – אלא לייצר אותו ולהכתיב את הנראטיב. כזו היא חברת D-ID הישראלית, שפועלת מאז 2017 והצליחה להפוך לחוד החנית של מהפכת האווטארים הדיגיטליים. בראיון מיוחד לתוכנית הטלוויזיה “בינה אחרת” (שמשודרת בימי חמישי בערוץ 10), אירחנו את תומר צוקר, סמנכ”ל השיווק של החברה, לשיחה על המעבר המרתק שעשתה D-ID מתחום הסייבר אל עולם “האנשים הדיגיטליים”, על הגדרת השוק החדש שהיא עוזרת ליצור, ועל שימושים מפתיעים של הטכנולוגיה, כמו “שחקני AI”, מורים דיגיטליים ועוד. מה קורה למציאות שלנו כשהמצלמה כבר לא צריכה שחקן אמיתי מאחוריה?
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
התפנית של D-ID
כמו לא מעט חברות סטארטאפ ישראליות, D-ID (שהוקמה בשנת 2017) החלה את דרכה דווקא בתחום הסייבר. שם החברה, D-ID, הוא ראשי תיבות של “De-Identification”, טכנולוגיה מעולמות ה-Cybersecurity, והשם אכן נשאר עוד מאז. האלגוריתם המקורי של החברה ידע לזהות תווי פנים אנושיים, ושימש בזמנו למניעת גניבה של תמונות ברשתות חברתיות על ידי כלי AI.
בעולמות הסטארטאפ מתרחש לעיתים “פיבוט”, כלומר שינוי כיוון. כך גם D-ID עשתה פיבוט, ולקחה את טכנולוגיית הליבה שלה מעולמות הסייבר, ובנתה אותה מחדש סביבה מה שאנחנו מכנים היום Generative AI (בינה יוצרת), או כפי שכינו זאת באותה העת – “מדיה סינתטית”. הטכנולוגיה, שצמחה מהיכולת לזהות תווי פנים, הפכה לבסיס ליצירת “אנשים דיגיטליים” (אווטארים דיגיטליים), המאפשרים להנפיש ולהזיז דמויות. החברה הגיעה עם מוצר טוב לשוק ה-generative AI כבר במועד התפוצצות התחום סביב נובמבר 2022.
על פי תומר צוקר, סמנכ”ל השיווק של D-ID, כבר כיום פועלים בעולם למעלה מ-250 מיליון “אנשים דיגיטליים” – אווטארים שמונעים בטכנולוגיות מתקדמות של בינה מלאכותית. שוק האווטארים הדיגיטליים כולו, המאגד בתוכו מגוון שימושים תעשייתיים, חינוכיים ובידוריים, הוערך בשנת 2024 בכ-26.81 מיליארד דולר, וצפוי לצמוח בקצב מסחרר של כ-47% בשנה – עד לשווי עתידי של כ-584.62 מיליארד דולר בשנת 2032. שוק האווטארים שמבוססים על AI לבדו, מוערך כיום בכ-5.9 מיליארד דולר וצפוי לצמיחה שנתית ממוצעת של כ-30%. הנתונים הללו ממחישים עד כמה האווטארים אינם עוד גימיק טכנולוגי – אלא מגמה כלכלית משמעותית שמעצבת מחדש את אופן התקשורת, הייצוג והתוכן בעולם הדיגיטלי.
שחקנים, מורים ופרזנטורים – כולם אווטארים
האופקים ש-D-ID פותחת לא נעצרים רק בפיתוח הטכנולוגיה – הם משנים את הדרך בה אנו תופסים זהות, ייצוג ואינטראקציה במדיה הדיגיטלית. היום, האווטארים של החברה נמצאים כמעט בכל תחום שבו קיימת תקשורת חזותית בין אדם למערכת, או בין מותג לקהל. אבל מה שמייחד את D-ID וגורם לה להתבלט מעל למתחרות, היא קלות השימוש והממשק הסופר נוח ואינטואיטיבי. הכל מאוד ברור, נגיש ועם חוויית משתמש נהדרת. לא צריך לשבור את הראש ולחפש כל פיצ’ר ופיצ’ר – אפשר ליצור אווטאר דיגיטלי תוך שניות, ומשם – השמיים הם הגבול!
הממשק של D-ID Dtudio V3:
בידור: שחקני AI – הכוכבים החדשים של עולם הווידאו
אווטארים דיגיטליים של D-ID כבר מככבים בקליפים, פרסומות וסרטים. במקום להסתמך על שחקנים בשר ודם, חברות הפקה יכולות לייצר דמויות ריאליסטיות, מונפשות בקול ובמראה, שמבצעות תסריטים שלמים – ולפעמים אפילו שירה – מבלי להפעיל מצלמה אחת.
בסרטון הבא, שיצרנו עבור “ועידת המפרץ 2024”, ניתן לראות אווטאר דיגיטלי שכזה, שממש פתח את הכנס והציג את האג’נדה והחזון של הפרויקט מול כל באי הכנס:
חינוך והדרכה: מורים דיגיטליים 24/7
תחום ההדרכה התאגידית והחינוך הפורמלי מאמץ את האווטארים הדיגיטליים בהתלהבות. הדמויות הווירטואליות ממלאות תפקיד של מורים דיגיטליים המלווים הכשרות, מעבירים שיעורים ומנגישים תכנים – בפשטות, יעילות וללא תלות בזמינות אנושית, ולא פחות חשוב – בכל שפה!
בסרטון הבא אפשר לראות איך האווטאר הדיגיטלי שלי מעביר שיעור לעורכי דין, על שימושים של בינה מלאכותית בעולמות המשפט:
למידע על קורס בינה מלאכותית לעו”ד, לחצו פה.
כך תיצרו “תאום דיגיטלי” שלכם, בעזרת D-ID:
פרסום ושיווק: הפרזנטור שאתה בוחר
מותגים עושים שימוש באווטארים כדי לייצר חוויות פרסום מותאמות אישית, נגישה יותר ובעלת גמישות גבוהה. במקום להפיק מחדש פרסומת בכל שפה, ניתן להיעזר באותו אווטאר דיגיטלי ולהתאים את ההקלטה וההבעה לשוק היעד – כמעט בלחיצת כפתור.
הכלים המתקדמים של D-ID: מה אפשר לעשות עם זה?
מעבר לכלים ה”קלאסיים” של החברה – כלים ליצירת אווטארים דיגיטליים מרשימים – לחברה יש סט של כלים מתקדמים שלוקחים את הטכנולוגיה הזו צעד אחד קדימה!
Video Translate: תרגום וידאו בלחיצת כפתור
פיצ’ר ה-Video Translate הוא אחד מהכלים השימושיים והמפתיעים ש-D-ID השיקה. הכלי מאפשר לתרגם סרטונים ליותר מ-30 שפות תוך שמירה על קול הדובר המקורי, התאמת הבעות הפנים, וסנכרון מושלם של תנועות השפתיים. כל מה שצריך הוא להעלות סרטון, לבחור את שפות היעד – והתוצאה: גרסה מתורגמת באיכות גבוהה, מוכנה לשיתוף מיידי. מדובר בפתרון יעיל ונוח במיוחד ליוצרי תוכן, אנשי שיווק, ומוסדות חינוך שמעוניינים להרחיב את השפעתם לקהלים בינלאומיים. החידוש המשמעותי של הכלי טמון בקלות השימוש ובאיכות הוויזואלית יוצאת הדופן שהוא מציע, המעמידה אותו בשורה הראשונה של כלים מסוגו.
צפו בסרטון השקת המוצר, בו גיל פרי – מנכ”ל D-ID ומייסד-שותף – מציג את יכולותיו המרשימות של הפיצ’ר החדש:
סוכני AI: דמויות דיגיטליות שמבינות, מגיבות ומדברות
סוכני ה-AI של D-ID הם אווטארים אינטראקטיביים שמסוגלים לנהל שיחה חיה עם המשתמש – בטקסט, קול ותמונה. כל סוכן כזה מותאם אישית על פי הגדרות היוצר: מראה, קול, אופי תקשורת ובסיס ידע מבוסס מסמכים ייעודיים. התוצאה היא “אדם דיגיטלי” שמגיב בזמן אמת, מציג אמינות גבוהה, ויודע לענות על שאלות מורכבות בהתאם לתחום מומחיותו. הממשק פשוט לשימוש, ללא צורך בקידוד, והחוויה שונה לגמרי מכל צ’אטבוט סטנדרטי: טבעית יותר, קרובה יותר, ובעיקר – אנושית הרבה יותר.
איך מרגישה שיחה עם סוכן AI של D-ID?
סוכני ה-AI של D-ID:
זהות בעידן של אווטארים דיגיטליים
הטכנולוגיה של D-ID מציבה שאלות חדשות ומרתקות במרחב הזהות והנוכחות הדיגיטלית. ככל שהאווטארים הופכים מציאותיים יותר, כך עולה חשיבות ההבחנה בין תוכן אמיתי ל”מדיה סינתטית”, והצורך להבטיח שימוש אחראי בטכנולוגיה. ב-D-ID לא מתעלמים או בורחים מהשיח הזה על סיכונים ואיומים. להיפך – הם פועלים כדי למזער ולצמצם אותם!
הטכנולוגיה אמנם רבת עוצמה ומתפתחת בקצב מהיר מאוד, ולרוב מקדימה את הרגולציה הקיימת, אבל כחברה שרואה עצמה אחראית לבטיחות משתמשיה ובטיחות הציבור, D-ID קבעה לעצמה סטנדרטים אתיים ומנגנוני אבטחה. הם מגיעים בשלל רמות – הן ברמה הטכנולוגית והן ברמה האנושית, כדי למנוע שימוש לרעה בטכנולוגיה, ובעיקר כדי למנוע יצירת “דיפייק” (Deepfake) מזיק. מערכות החברה חוסמות באופן אוטומטי יצירת אווטארים של דמויות ציבוריות, וכן חוסמות שימוש בשפה בוטה או מסרים הקוראים לגזענות. במקרים חריגים, חשבונות משתמשים נסגרו עקב הפרת הכללים.
כדי להבטיח שקיפות ולהבהיר שמדובר במדיה סינתטית ולא באדם אמיתי, על כל סרטון המיוצר באמצעות הפלטפורמה של D-ID מופיע “סימן מים” (Watermark) של החברה. גם ללקוחות משלמים מופיע Watermark המציין שמדובר בתוצר AI. הסרת ה-Watermark מתאפשרת רק ללקוחות ארגוניים גדולים מאוד, וגם הם כפופים לתנאי שימוש מגבילים המונעים שימוש לרעה. תוצר אף ציין ש-D-ID מוכנה לסרב לעסקאות עסקיות שאינן עומדות בסטנדרטים האתיים שקבעה לעצמה, גם במחיר אובדן הכנסה.
בנוסף למניעת שימוש לרעה, D-ID גם פעילה בתחום “AI למען טובת הכלל” (AI for Good), תוך שימוש בטכנולוגיה למטרות חברתיות טובות. זה כולל סיוע משמעותי לאנשים עם מגבלות תקשורת, כמו חולי ALS, על ידי יצירת אווטארים ריאליסטיים המאפשרים להם לדבר ולהשמיע את קולם, ובכך לקיים אינטראקציה עם העולם. היבטים אלו של הטכנולוגיה מדגימים כיצד D-ID פועלת לא רק בחזית החדשנות העולמית של ה-Generative AI, אלא גם שואפת לרתום אותה לטובת החברה, תוך תרומה לדמוקרטיזציה של הטכנולוגיה והיצירתיות. החברה ממשיכה להוביל את התחום ולהציב את ישראל כמרכז חדשנות בולט.