חברת OpenAI ממשיכה להפתיע עם Sora במה שעשוי להירשם כ”פורפליי” הארוך ביותר בהיסטוריה! החברה פרסמה לאחרונה שני סרטונים חדשים שנוצרו באמצעות מודל הווידאו Sora (שעדיין לא שוחרר לציבור… כמה שנמאס לי לומר את זה). התוצאות פשוט מטורפות. בחיי שאמרתי שאני יותר לא משחקת את משחק הטיזינג עם סורה, אבל איך אפשר לעמוד בפני החברה הזאת?
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
טעימה מסורה
הסרטונים, שהפיקו אנשי מקצוע נבחרים שקיבלו גישה לכלי, מדגימים את היכולות המתקדמות של הטכנולוגיה. היוצרים העומדים מאחורי הסרטונים, טמי לובין ובנג’מין דסאי, הם אומנים דיגיטליים ולא במאי קולנוע מסורתיים. שניהם הביעו התלהבות מהיכולת לממש רעיונות יצירתיים באמצעות Sora.
חיות חלומיות בשחור לבן
הסרטון הראשון ששוחרר הוא סרטון בסגנון תיעודי ישן בשחור־לבן המציג בעלי חיים בתפקידים בלתי צפויים.
יוצר הסרטון, בנג’מין דסאי (Benjamin Desai), טכנולוג יצירתי ואומן דיגיטלי המתמקד במציאות רבודה, ושותף־מייסד של Radical Realities, סטודיו חדשני זוכה פרסים, שיתף גם הוא את חוויותיו מ־Sora:
“אני נרגש לשתף מבט דמיוני זה לעבר אלטרנטיבי בכוח Sora,” אמר דסאי. “שילבנו אסתטיקה של סרטים מתחילת המאה ה־20 עם תרחישים מופלאים והצבנו בעלי חיים בתפקידים בלתי צפויים. העבודה הזו, מטרתה להצית תחושת פליאה בהדגמת הפוטנציאל של הטכנולוגיה העכשווית.”
דסאי הדגיש כי העבודה עם Sora עדיין מהווה תהליך ניסיוני:
“היצירה עם Sora כרוכה בהרבה איטרציות ודיוק. זה יותר שיתוף פעולה בין אדם לבינה מלאכותית מאשר פתרון של כפתור קסם.” הוא הוסיף: “הסרטונים האלה מזמינים את הצופים לבחון את בעלי החיים המרתקים ולהתענג על השאלה ‘מה אם’.”
שטיפת רכב חלומית
טמי לובין (Tammy Lovin), אומנית דיגיטלית ומנהלת קריאייטיב של Tammy Studio, המתמחה בטכנולוגיות תלת־ממד ומציאות מורחבת ובינה מלאכותית, שיתפה את התרשמותה:
“מה שאני הכי אוהבת ב־Sora, הוא שאני מרגישה שאני יוצרת איתה ביחד… זה מרגיש כמו עבודת צוות בצורתה החלקה והאידיאלית האפשרית. העובדה שאני לא במסע יצירתי לבד, היא משמעותית בשבילי.”
לובין הוסיפה כי החוויה הזו הובילה לתהליכים יצירתיים חדשים בשבילה:
“זה מרגיש קצת כמו קסם בשבילי – היכולת להראות בפועל בסרטון וידאו את מה שעד עכשיו רק דמיינתי. מאז הייתי ילדה, היו לי מעין מונטאז’ים ודימויים סוריאליסטיים לגבי דברים מסוימים שראיתי במציאות ודמיינתי אותם אחרת. אבל כיוון שלא הפכתי למפיקה או לבמאית, הם מעולם לא באמת התממשו עד עכשיו. אז זוהי הגשמת חלום מבחינתי.”
החברה הדגישה כי התוכן הוויזואלי נוצר אך ורק באמצעות Sora ללא אפקטים מיוחדים נוספים, אם כי האמנים הוסיפו סאונד וערכו את החומרים באמצעות תוכנות עריכה מסורתיות. התוצרים של לובין ודסאי מדגישים את הפוטנציאל היצירתי העצום של Sora אך גם את האתגרים והמורכבות הכרוכים בשימוש בטכנולוגיה זו. ככל שהמערכת ממשיכה להתפתח, נראה כי היא פותחת אפשרויות חדשות ומרגשות ליוצרים בתחומים שונים, מקולנוע ועד אדריכלות ומציאות רבודה.
סורה כבר לא לבד – הפער מצטמצם
אף על פי ש־Sora עדיין נחשבת מתקדמת יותר ממודלים אחרים, הפער שבינה ובין שאר המודלים, מצטמצם. חברות כמו Runway ו־Luma מציעות אלטרנטיבות שמתקרבות ליכולות של Sora. “דרים משין” של לומה מפתיע ביכולת שלו ליצור קטעי וידאו מרשימים עם תנועה ושליטה בפריים הראשון והאחרון. לעומתו, Gen3 של ראנוויי ממשיך למצב את החברה כמובילה בסצנת מחוללי הווידאו, כפי שעשה בשנתיים האחרונות.
מה מעכב את שחרור הכלי?
OpenAI ממשיכה להיות זהירה לגבי שחרור Sora לציבור הרחב. החברה מרחיבה את הגישה למודל לקבוצה גדולה יותר של אנשי מקצוע יצירתיים אך טרם הכריזה על מועד לשחרור כללי. ייתכן שהשחרור יתרחש לאחר הבחירות לנשיאות ארצות הברית בנובמבר.
אף על פי שהסרטונים מרשימים, כלים אחרים בשוק כמו Luma Labs Dream Machine, Runway Gen-3 ו־Kling AI מציעים איכות המתקרבת למה שאנחנו רואים בסורה (חשוב לציין שמשום שהכלי עדיין לא זמין לציבור, אין לנו באמת יכולת להשוות, ואין באמת אפשרות לדעת אם מדובר ב”צ’רי פיקינג” או במוצר יציב כפי שהוא מתיימר להיות). נראה כי OpenAI נוקטת בגישה זהירה אף על פי שמתחריה מתקרבים במהירות ליכולות של Sora.
נשאלת השאלה: האם אנו עדים להתהוות של הקולנוע העתידי? ומה דעתכם על שני הסרטונים החדשים?