אתמול (25.3.24) העלו OpenAI אייטם חדש לבלוג שלהם, ובו הם הציגו חלק מהתוצרים שעליהם עבדו אותם יחידי סגולה שקיבלו גישה מוקדמת לסורה (Sora) (במאים ויוצרים נבחרים). את התוצאה אתם פשוט ח-י-י-ב-י-ם לראות! לכל הפחות, צפו בסרטון הראשון.
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
כשהראש שלך הוא בלון, החיים מקבלים פרספקטיבה חדשה
בסרט הקצר הראשון תמצאו סיפור קצר ודמיוני על אדם שבמקום ראש יש לו בלון. כן כן, בלון. פה
סרט קצר זה הוא דוגמה מושלמת לאופן שבו בינה מלאכותית נעשית כלי ביד היוצר, כלי המאפשר לתת דרור לדמיון האנושי ולבטא אותו בצורה ויזואלית ומרשימה. הבינה המלאכותית אינה קרה ומנוכרת והיא לא “תיקח ליוצרים את העבודה”. היא תיתן למי שידע להשתמש בה כלים נוספים!
את הסרטון המכונה “Air Head” יצרה “Shy Kids”, חברת הפקה מטורונטו. “כעת יש לנו היכולת להרחיב סיפורים שבעבר חשבנו שהם בלתי אפשריים,” הם מספרים.
וולטר וודמן שביים את הסרט מוסיף: “סורה טובה ביצירת דברים שנראים אמיתיים, ומה שמרגש אותנו, הוא היכולת שלה ליצור דברים שהם לחלוטין סוריאליסטיים. עידן חדש של אקספרסיוניזם מופשט.”
Credit: shy kids – “Air Head” | Sora: First Impressions – OpenAI Blog
לעשות מהבלתי אפשרי אפשרי
פול טרילו, שיצר קליפ קצר ומרגש, מספר על סורה: “סורה היא הכי חזקה אם אתם לא חוזרים על הישן אלא מביאים לחיים רעיונות חדשים ובלתי אפשריים שלא הייתה לכם הזדמנות אחרת לראות.”
פול הוא אומן רב־תחומי, סופר ובמאי שעבודותיו זכו לשבחים מכלי תקשורת כמו ה’רולינג סטון’ וה’ניו יורקר’. הוא מוסיף ומספר: “בעבודה עם סורה הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי משוחרר ככותב תסריטים וכבמאי. אני לא מוגבל בזמן, בכסף או באישור של אנשים אחרים. אני יכול לנסות דרכים נועזות ומרגשות ולפתח אותן.”
חיות מעולם אחר
בסרטון אחר ומבריק יצרה ג’וזפין מילר, המייסדת השותפה והמנהלת היצירתית של סטודיו Oraar הלונדוני, סרט תיעודי פיקטיבי שבו אפשר לראות חיות מיקומים מקבילים; מעין הכלאות מבדרות במיוחד כמו פלמינגו־ג’ירף, לוויתמנון, חתול־צלופח ועורב־שועל. וכך היא מספרת: “סורה אפשרה להביא לחיים רעיונות שהיו לי במשך שנים, רעיונות שבעבר היו בלתי אפשריים מבחינה טכנית. היכולת לפתח במהירות רעיונות ברמת איכות גבוהה כל כך לא רק מאתגרת את התהליך היצירתי שלי אלא גם עוזרת לי להתקדם בסיפור סיפורים. זה מאפשר לי לתרגם את הדמיון שלי עם פחות מגבלות טכניות.”
ריכוז הסרטונים שעלו בבלוג של OpenAI
בקליפ הבא תמצאו ריכוז של כל הסרטונים שעלו בבלוגפוסט של OpenAI. מוזמנים להתרשם:
מתי גם אנחנו נקבל גישה לסורה?
עכשיו אתם בטח שואלים את עצמכם מתי גם אנחנו – ‘האנשים הפשוטים’ – נקבל גישה לכלי המדהים הזה. למירה מוראטי, המנהלת הטכנולוגית של OpenAI יש חדשות מפתיעות וטובות בשבילכם. מוקדם משחשבתם. הכול בכתבה הבאה.