האם אפשר לחפש שיר או פלייליסט בעזרת תמונה או פרומפט מילולי?! מסתבר שהמוח היהודי ממציא לנו פטנטים (שוב) ושהתשובה לשאלה הקצת מוזרה הזו היא – כן.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
פיצוץ אוכלוסין של תוכן
די ברור שאנחנו הולכים לקראת “פיצוץ אוכלוסין” של שירים. כמות השירים גדלה כל הזמן – גם בגלל האולפן הביתי, שאפשר תעשיית אינדי תוססת שלא תלויה בחברות התקליטים כמו פעם, אבל במיוחד בגלל מנועים גנרטיביים כמו Suno.ai, Udio ואחרים. את/ה יושב/ת, כותב/ת prompt, ושיר חדש יוצא לעולם. אם אפילו חלק קטן מהשירים האלה מגיעים לסטרימינג, כמו במקרה של Jo Eusébe נגיד), מציאת אמנים ושירים חדשים בסגנון שמדבר אליך הולך להפוך לבלתי אפשרי.
דאחקה הומוריסטית קורעת או תוכן ויראלי גאוני? מי אתה (ומה אתה) Jo Eusébe?
והאמת היא ש-Music Discovery לא היה מדהים אף פעם, גם לפני שצף ה-AI הזה. מה עושה מי שקצת משתעמם מהרדיו ומתבאס מפלייליסטים ציבוריים שחוזרים שוב ושוב לאותם אמנים ושירים שכבר שמענו? או – טוב ששאלתם! כאן נכנס לעניין מנוע החיפוש הראשון למוסיקה, Songhunt.ai, שאומן ופותח ע”י חברת MyPart הישראלית. “סונגהאנט” מבוסס על מנוע AI שמבין לעומק מילים, לחן, סגנון וסאונד, כך שהמשתמש יכול לבטא את רוב מה שהוא מחפש, ואפילו לחפש בלי להגיד מילה. איך זה עובד?
חיפוש עם שיר
לפעמים אנחנו מתאהבים בשיר אך קשה לנו להסביר למה. בין אם את מתחברת לקסם המטריד של “Bad Guy״ של בילי אייליש, או אם אתה מחפש זמרות עם וויב של איימי ווינהאוס, סונגהאנט מאפשרת למצוא שירים שתואמים את השיר או האמן שציינת מכל הבחינות, או רק מבחינת סאונד, לחן, סגנון או נושא – ולייצר פלייליסט.
חיפוש עם prompt
ובכל זאת, לפעמים בא לנו לדייק. למשל – בא לי שיר פסנתר. משנות ה-90′. שעוסק באכזבה מחבר שעזב. עם נגיעות של רוק. Voila! אפשר לעשות את כל זה (או חלק) יחד עם ציון השיר או האמן, או בלי. הפרומפטר של Songhunt, שקיבל השראה מצ’אטבוטים כמו ChatGPT ומודלי-שפה גדולים (LLMs), מאפשר להביע את הרצונות המוזיקליים בשפה טבעית ולייצר פלייליסטים מדויקים בלחיצת כפתור.
ואם מתקשים למצוא את המילים או מחפשים רעיונות, אפשר לבחור מרשימת הפילטרים:
בשבוע שעבר יצא העדכון האחרון, שמאפשר לייצר פלייליסטים ישירות מתמונה או מוידאו. אם זו תמונה של שקיעה יפה מהטיול האחרון, קליפ מלילה בלתי נשכח במועדון, או סצנה מסרטון שלך, Songhunt ינתח את הויז’ואלס ויציע פלייליסט של שירים שמתאים בול. אז אם מעלים תמונה של אופנוען בדרכים נגיד, ה-AI יציע הכל מהמנוני בלוז-רוק מרדניים ועד לשירי קאנטרי על הרפתקאות.
וכמובן שאפשר לערבב! להמשיך ולדייק, להוסיף שירים, או קטגוריות שכוללות את נושא השיר, הז’אנר, כלי נגינה, תקופה ועוד.
למה בעצם צריך את Song Hunt?
למה זה טוב? סונגהאנט היא מנוע חיפוש שירים ויצירת פלייליסטים, ולא פלטפורמת סטרימינג. הרעיון הוא לאפשר לך לגלות מוסיקה וליצור פלייליסטים המותאמים הרבה יותר טוב למצבי רוח, לסיטואציות שקורות עכשיו או לטעם שלך, לפני שקופצים לפלטפורמת הסטרימינג המועדפת עליך.
מאיפה זה בא? במרץ 2024, לקחה החברה את יכולות החיפוש שלה צעד אחד קדימה כאשר היא השיקה את סונגהאנט רשמית בגמר של קטגוריית ה-AI בבמה המרכזית בוועידת SXSW באוסטין, טקסס. עד לאחרונה, הטכנולוגיה הזאת הייתה שמורה לאנשי תעשייה בלבד: מחברות תקליטים ופבלישרים, דרך חברות סרטים ועד לסוכנויות פרסום. כבר אז שמנו עליה עין ויצרנו קשר עם מנהלי החברה כדי לקבל עוד קצת מידע על הכלי המסקרן והמיוחד הזה.
איפה נרשמים ואיך משתמשים?
- אפשר להירשם ולהתנסות בחינם ברוב הפיצ’רים באתר החברה: www.songhunt.ai
- שימו לב שהקטלוג מתמקד בשירים באנגלית נכון לרגע זה.
- סידרנו לכם גם הטבה שווה – קוד הנחה של 25% לגרסת ה-Premium (בלעדי ל-Letsai) שמאפשר להוסיף שירים – לחצו כאן או הקלידו בשורת הקופון – LETSAI25.
- חשוב לציין שאנחנו לא מקבלים שום גמול על ההנחה הזו, והיא ניתנה בלעדית לעוקבים שלנו מטעם גורמים בכירים בחברה (הישראלית) שנמצאים איתנו בקשר. אנחנו תמיד שמחים לפרגן לחברות AI ישראליות שמפתחות מוצרים טובים, חדשניים ומהפכניים (חברות כמו D-ID, TimeOS, AudioCodes, לייטריקס, AI21, ועכשיו גם סונגהאנט).