תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

מתברר שאפשר לשתף Artifacts בקלוד

קלוד 3 סונטה
תוכן עניינים

אנטרופיק לא נרגעים וממשיכים להפיל פצצה אחר פצצה. לאחר שחרור קלוד 3.5 סונטה בחינם, השקת פיצ’ר ה־Artifacts ויצירת פיצ’ר ה־Projects מגיע שדרוג נוסף ושימושי: האפשרות לשתף Artifacts בין המשתמשים, לערוך אותם ולבצע בהם שינויים. מאמר זה יחשוף בפניכם את הפוטנציאל המהפכני של תכונה חדשנית זו ואת השפעתה על האופן שבו אנו מתקשרים עם בינה מלאכותית.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

מהם Artifacts, וכיצד הם עובדים?

Artifacts הם למעשה תוצרים דיגיטליים שקלוד יכול ליצור במהלך השיחה עם המשתמש. אלה יכולים להיות קטעי קוד, מסמכים, מאמרים, אתרי אינטרנט פשוטים, תרשימים ואפילו רכיבים אינטראקטיביים. התכונה מאפשרת למשתמשים לראות, לערוך ולעבוד על תוכן מורכב בחלון נפרד לצד השיחה הראשית.

 

כאשר המשתמש מבקש מקלוד ליצור תוכן העונה על הקריטריונים של Artifact (למשל תוכן משמעותי ועצמאי של יותר מ־15 שורות, קטעי קוד או תכונות מתקדמות), המערכת תציג אוטומטית את התוצר בחלון ייעודי. זה מאפשר למשתמשים לעבוד על פרויקטים מורכבים יותר בלי לאבד את הקשר השיחה.

 

לעבוד עם קלוד כמו המאסטרים!

הצטרפו לוובינר החינמי שלנו, שבו תותחי העל של התעשייה יראו לכם בלייב זום את הפוטנציאל המהפכני של קלוד 3.5 ופיצ’ר ה־Artifacts. חמישי 18.7.24 ב־20:00. הטבות ייחודיות למשתתפים.

 

וובינר קלוד

הצטרפו לוובינר חינמי שילמד אתכם איך לעבוד עם קלוד 3.5 סונטה כמו המקצוענים

 

רוצים דוגמה?

תום הגלעדי, חבר וקולגה, יצר ברגע משחק סנייק – כל זאת בשיחה פשוטה ומהירה עם קלוד. זה מה שהוא כתב על החוויה:

“בסרטון זה אני מתעד את המסע המשותף שלי עם Claude 3.5 Sonnet, עוזר בינה מלאכותית מתקדם, ליצירת משחק Space Invaders קלסי מאפס באמצעות Python ו־Pygame. צפו כיצד אנו מתקדמים מהרעיון הראשוני למשחק המתפקד במלואו, מתמודדים עם אתגרים כמו יישום מכניקת המשחק, הוספת אפקטים קוליים, יצירת אנימציות פיצוץ ועיצוב ממשק משתמש. לדעתי ידע בקוד נשאר חיוני. מי שיודע לתכנת ויעבוד עם בינה מלאכותית ייהנה ממכפיל כוח מדהים. אבל בואו נעזוב את זה רגע. פשוט צפו בסרטון מטה. אני עדיין מתקשה להירגע מזה.”

 

בסרטון תמצאו את כל הפרומפטים של תום לצד תהליך העבודה שלו:

 

 

ואני מוסיף על דבריו של תום:

 

  • תובנה מס’ 1) העולם משתנה! היום יותר חשוב לדעת איך לבקש את מה שרוצים, ופחות חשוב לדעת איך עושים.

 

  • תובנה מס’ 2) רובוט לא יחליף אתכם! עדיין יצטרכו את האנשים שיודעים איך לעשות, לבנות, לעצב, לתכנת, לכתוב. ופה אני מסכים עם תום – אנשי המקצוע שיעבדו עם כלי AI יקבלו “כוחות על” שיעזרו להם לעבוד מהר יותר וייהנו מהספק גדול יותר ומתוצרים איכותיים יותר.

 

  • תובנה מס’ 3) בינה מלאכותית מגשרת על פערי הידע הטכני: דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה. גם אם אתה פחות חזק בתחום מסוים, ה־AI יגשר על הפער: הבינה תלמד, תעשה, תיצור, תתווך. מה שמחזיר אותי לתובנה מס’ 1: אתה רק צריך לדעת לבקש או לשאול (בעגה המקצועית אנחנו קוראים לזה: “פרומפט אנג’נירינג” – הנדסת פרומפטים).

 

 

יתרונות השימוש ב־Artifacts

אחד היתרונות הבולטים של תכונת ה־Artifacts הוא הנגישות שלה למשתמשים שאין להם רקע בתכנות. קלוד מסוגל להנחות את המשתמש צעד אחר צעד בתהליך היצירה, וזה מנגיש את הטכנולוגיה המתקדמת הזו לקהל רחב יותר. נוסף על כך, היכולת לשתף Artifacts עם אחרים מאפשרת שיתוף פעולה וחילופי רעיונות בקהילה. משתמשים יכולים לקבל השראה מעבודות של אחרים, לשפר אותן או להשתמש בהן כבסיס ליצירות משלהם.

 

רוצים דוגמה נוספת?

דנה אקרמן גרין, מנהלת קהילת “מידג’רני ישראל”, נענתה לבקשת הבת שלה ויצרה לה משחק מחשב בסגנון משחקי “סופר מריו”. זה מה שדנה כתבה על החוויה: 

 

קלוד 3.5 הוא כנראה מודל השפה הכי חזק שקיים כרגע! הבנה מדהימה, יכולת לחרוז בעברית, יכולת קידוד כמעט מושלמת ועוד ועוד. והפיצ’ר המשמעותי ביותר: ה־Artifacts. הבת שלי המציאה משחק. נתנו לקלוד הוראות בעברית, דייקנו אותו קצת וקיבלנו משחק חמוד ועובד בתוך רבע שעה.
 
 

רוצים לשחק במשחק שדנה יצרה? לחצו פה.

 

כיצד להפעיל את Artifacts ולהשתמש בו?

כדי להתחיל ולהשתמש ב־Artifacts עליכם להפעיל את התכונה בתפריט המשתמש תחת “Feature Preview”. לאחר מכן פשוט בקשו מקלוד ליצור לכם תוצר כלשהו, והוא יציג אותו בחלון ה־Artifacts. אחד הטיפים השימושיים ביותר הוא לבקש מקלוד “לשפר” את התוצר. זה מאפשר לכם לעדן ולשכלל את היצירה שלכם ובד בבד לקבל משוב והצעות מקלוד.

 

במאמר הבא תוכלו ללמוד איך לבנות בעצמכם פרומפטים מורכבים בתוך הממשק של קלוד ובעזרת Artifacts, מה שיאפשר לכם ליצור בתוך דקות משחקים, אתרים, אפליקציות, סימולציות, מצגות ועוד. לדוגמה, עומר הררי הצליח בעזרת סדרת פרומפטים פשוטים, ותוך כדי ליווי והנחיה של קלוד עצמו, לבנות אפליקציה לזיהוי אובייקטים, לרבות היכולת לשיים אותם בקול.

 

 

שיתוף Artifacts

לאחרונה, נוספה האפשרות לשתף Artifacts עם משתמשים אחרים. זה פותח דלת לשיתוף פעולה וללמידה הדדית בקהילה. משתמשים יכולים לפרסם את היצירות שלהם, לאפשר לאחרים לצפות בהן ואף לערוך אותן – כלומר, להשתמש בהן כבסיס ליצירות חדשות. איך זה עובד?

 

  1. אתרו את ה־Artifact הרלוונטי: בחלון ה־Artifacts מצאו את הגרסה שברצונכם לשתף.
  2. לחצו על כפתור “Publish”: ליד כל גרסת Artifact תמצאו כפתור “Publish” (פרסם). לחצו עליו.
  3. אשרו את הפרסום: תופיע הודעת אישור. קראו אותה וודאו שאתם מסכימים לתנאים.
  4. העתיקו את הקישור: לאחר הפרסום תקבלו קישור ייחודי. העתיקו אותו.
  5. שתפו את הקישור: כעת תוכלו לשתף את הקישור עם אחרים בפלטפורמה המועדפת עליכם.
  6. עריכת Artifact: אם מישהו שיתף איתכם “ארטיפקט”, תוכלו ללחוץ על כפתור Remix Artifact ולערוך אותו (וכך להתאים אותו לצרכים ולשימושים שלכם).

 

דגשים שחשוב לדעת:

  • פרסום Artifact הופך אותו לציבורי. שקלו היטב אילו תכנים אתם משתפים וודאו שאין בהם מידע רגיש או אישי.
  • כמו כן, שימו לב שאין חיבורים ל־API שחושפים אתכם או את המידע שלכם לצד ג’.
  • כאשר מפרסמים Artifact, רק הגרסה הספציפית שנבחרה תהיה ציבורית.

 

רוצים דוגמה לשיתוף “ארטיפקט” ובו קוד שתוכלו לערוך?

אביץ היקר (אברהם יצחק מאיר) יצר דף נחיתה פשוט באמצעות קלוד. הדף מציג מחמאה חדשה בכל לחיצה, והמחמאות נכתבו באמצעות קלוד עצמו – מוזמנים לנסות בעצמכם. פרויקט כזה ממחיש כיצד אפשר ליצור תוכן אינטראקטיבי ומהנה ללא צורך בידע מוקדם בתכנות. 

 

מה המשמעות של כל זה למשתמש ה”פשוט”?

תכונת ה־Artifacts של קלוד 3.5 מהווה צעד משמעותי קדימה באינטראקצייה בין אדם למכונה. היא מאפשרת למשתמשים ליצור תוכן מורכב ואינטראקטיבי בקלות, לשתף אותו עם אחרים, ולהמשיך לפתח אותו יחד. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, אנו צפויים לראות עוד שימושים חדשניים ומפתיעים של תכונה זו בתחומים מגוונים כמו חינוך, עסקים ואומנות. ה־Artifacts של קלוד מדגימים כיצד בינה מלאכותית יכולה לשמש כלי יצירתי ופרודוקטיבי המנגיש טכנולוגיה מתקדמת לקהלים רחבים יותר מאי פעם.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מתברר שאפשר לשתף Artifacts בקלוד