תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

מידג’רני נגד המשתמשים שלה ונגד העולם – האם הם הלכו צעד אחד רחוק מדי?

האם מידג'רני מפרה זכויות יוצרים
תוכן עניינים
יכול להיות שמידג’רני (Midjourney) הלכו קצת רחוק מדי עם גרסה 6 של מחולל התמונות המצליח בעולם?
 
מאמר אורח של עו”ד אסף כהן צידון, המתמחה ביזמות טכנולוגית וסטארטאפים, קניין רוחני ובינה מלאכותית.
 
 
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו:
 
 

על מה כל המהומה?

 
לאחרונה מידג’רני הוציאו גרסה חדשה שהקפיצה את הטכנולוגיה שלה מספר רב של צעדים קדימה, ובין השאר אפשרה לאנשים לייצר תמונות מתוך סרטים פופולריים. הבעיה? ייתכן ומדובר בצעד אחד רחוק מדי.
 
אדם בשם ריד סאות’ן (Reid Southen) בדק את הגרסה החדשה ומצא שלל העתקות מדויקות מסרטים אשר מהם האלגוריתם של מידג’רני לא רק למד ליצור אלא גם מאפשר למשתמשים, באמצעות גישה ישירה לסרטים אלה, לייצר העתקים מדויקים מסצינות.
 
 

* אחד מהציוצים של סאות’ן ב-X, עם “האקדח המעשן”. משמאל: התמונה המקורית מהסרט “חולית” של דניס וילנב. מימין: הג’ינרוט מגרסה 6 של מידג’רני
 
 
 
מדובר בממצא דרמטי ובאקדח מעשן שסאות’ן חשף גם בעמוד ה-X שלו (טוויטר לשעבר) וגם בפורומים של מידג’רני אשר הביא לחסימה שלו מהשירות של מידג’רני, אך כמובן שב-X הוא המשיך לדבר על זה.
 
 
 

מדוע מדובר בדרמה?

 
  • ראשית – מדובר בתוכן שלא זמין לציבור הרחב בפומבי למעט אם שילמו על גישה לתוכן כזה באופן ספציפי (כלומר “סקרייפינג” סטנדרטי ממקורות גלויים אינו אפשרי).
 
  • שנית – בניגוד להעתקות מאמנים “קטנים” שחלקם לא קלים לזיהוי – ההעתקות בוצעו מסרטים של חברות ענק דוגמת וורנר ברוס ודיסני ובהם “הג’וקר”, “צעצוע של סיפור”, “מפלצות בע”מ”, “מלחמת הכוכבים”, “חולית” ועוד אינספור סרטים, ולא מן הנמנע כי חברות אלה לא יישבו בחיבוק ידיים (לא אופתע אם בעת כתיבת שורות אלה כבר בוצעה פנייה טרם הגשת תביעה למידג’רני).
 
  • וסיבה נוספת שהיא אולי לב העניין? בזמנו דייוויד הולץ, מנכ”ל מידג’רני, נשאל בראיון לפורבס האם הם ביקשו אישור מאמנים כאשר אימנו את האלגוריתם על תוכן שמוגן בזכויות יוצרים, והולץ השיב בתגובה כי בלתי אפשרי לאתר בעלים של מאות מיליוני תמונות, אך הוא רמז שאילו הוא יכול היה לדעת את זהות הבעלים – זה היה אפשרי לבקש רשות. והפעם? התירוץ הזה אינו מחזיק מים.

 

 

האם מידג’ מכריזה מלחמה נגד המשתמשים שלה?

דבר נוסף שהעלה את החשד של סאות’ן הוא עדכון תנאי השימוש של מידג’רני בצורה אגרסיבית מאוד כלפי המשתמשים מלפני שבועיים וחצי בלבד ששם נכתב:

 
If You knowingly infringe someone else’s intellectual property, and that costs us money, we’re going to come find You and collect that money from You. We might also do other stuff, like try to get a court to make You pay our legal fees. Don’t do it.
 
 
ובתרגום פשוט: “אם אתם ביודעין מפרים זכויות קניין רוחני וזה יעלה לנו כסף, אנחנו נמצא אתכם ונגרום לכם לשלם לנו ואפילו נתבע אתכם. אל תעשו את זה” (ס’ 10 לתנאי השימוש מיום 22.12.2023).
 
אם זו לא הכרזת מלחמה נגד המשתמשים – אני לא יודע מהי הכרזת מלחמה, ואולי זה לא בדיוק מדגם מייצג אבל אחרי החשיפה הזו מספר אנשים כתבו שהם מבחינתם מבטלים את המנוי שלהם.
 
 

* דוגמה נוספת לטענות של סאות’ן על הפרת זכויות יוצרים: משמאל: שוט מקורי מהסרט “ג’וקר”. מימין: הג’ינרוט מגרסה 6. כמו כן, בציוץ הזה הוא מספר על כך שמידג’רני חסמו אותו פעמיים וגם על נושא עדכון תנאי השימוש שלהם.
 
 
 

האם הבינה המלאכותית נולדה בחטא?

אני כותב רבות על ענייני זכויות יוצרים ובינה מלאכותית, ולאחרונה נראה שהעולם מתפצל לשניים – אלה שטוענים שהאלגוריתמים של בינה מלאכותית נולדו בחטא, מפני שהם נוצרו בזכות הפרת זכויות, ואלה שטוענים ש”בעולם החדש” הערך של זכויות קניין רוחני בדרך להיעלם ושכל שיח בנושא מהווה ניסיון לעכב את התפתחות הבינה המלאכותית מטעם מוקדי כוח.
 
באמרת אגב – לא מעט אנשים משווים את עליית כלי הבינה המלאכותית השונים לעלייה של נאפסטר בזמנו שהזקנים יותר מבינינו זוכרים, אשר החלה כשירות פיראטי שאמנים רבים הכריזו עליהם מלחמה בעוד משתמשים רבים עודדו את נאפסטר להמשיך, ולימים נאפסטר אכן עברה “לגליזציה” על אף אינספור מאבקים משפטיים שניהלו נגדם שדווקא לימים סייעה להם (למשל התביעה של מטאליקה, הסיפור כמובן מורכב יותר אבל זה כבר נושא לפוסט נפרד).
 
 
אז האם מידג’רני הלכו צעד אחד רחוק מדי? האם האלגוריתם של מידג’רני נולד בחטא וצריך לעבור שינוי, או שמדובר בצעקות של מוקדי כוח שבסה”כ מנסים לעכב טכנולוגיה שעשויה לאיים עליהם? ימים יגידו…
 
 
 
* סאות’ן טוען שלקח לו 15 דק’ בלבד לשחזר את השוטים הללו של ת’אנוס מסרטי “הנוקמים” של מארוול.
 
 
 

עוד קצת דוגמאות מבית היוצר של סאות’ן…

 

 

 
משמאל: סצינה מהסרט “רוג1” מהפרנצ’ייז “מלחמת הכוכבים”. מימין: הג’ינרוט של גרסה 6 במידג’רני

 

 

 

 
 
משמאל: המונה ליזה של דה וינצ’י. מימין: הג’ינרוט של גרסה 6 במידג’רני
 
 

 

 

לעוד מידע רב בנושא – מוזמנים לאתר של עו”ד אסף כהן צידון – לחצו כאן.
רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עו״ד אסף כהן צידון?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר
04.12.24
בינה במשרד – הגברת פרודוקטיביות בעזרת כלי AI
וובינר
11.12.24
וובינר AI במוזיקה
וובינר
18.12.24
וובינר Genai master
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מידג’רני נגד המשתמשים שלה ונגד העולם – האם הם הלכו צעד אחד רחוק מדי?