תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

סקירת הכלים החדשים של צוות Meta FAIR לשיפור הבינה המלאכותית והמחקר

תוכן עניינים

מטא (פייסבוק) ממשיכה להתקדם במחקרי הבינה המלאכותית שלה ומציגה (שוב) סדרה חדשה של כלים מחקריים בקוד פתוח. בחברה מאמינים מאוד במודלים פתוחים וסדרת שחרורים זו מהווה שלב נוסף במאמצי צוות Meta FAIR לקדם בינה מלאכותית מתקדמת (AMI) תוך עידוד מדע פתוח ושיתוף נתונים ומשחררים אוסף של חידושים בבלוג שלהםאז בשביל שיהיה לכולנו נוח, במאמר הזה נסקור בזריזות את כלל החידושים האחרונים, הסקירה הזו מיועדת לכל מי שעוסק בפיתוח בינה מלאכותית, אבטחת מידע או מחקר חומרים. בין אם אתם חוקרים, מפתחים או חלק מקהילת הקוד הפתוח, החידושים האחרונים האלה הם משהו שאתם צריכים להכיר.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

SAM 2.1 – זיהוי טוב יותר של אובייקטים

מודל SAM 2.1 (Segment Anything Model) הוא כלי שמסייע לזהות ולסווג אובייקטים בתמונות ובווידאו בצורה אוטומטית, ללא צורך בתיוג ידני. הוא מאפשר לחוקרים ולמפתחים לבצע סגמנטציה של אובייקטים באופן מהיר ומדויק. הגרסה החדשה של המודל כוללת שיפורים משמעותיים לעומת הגרסה הקודמת. מאז שחרור SAM 2 לקהילת הקוד הפתוח, הוא הורד יותר מ-700,000 פעמים ונעשה בו שימוש במדעים שונים, כמו רפואה ומטאורולוגיה.

 

Credit: sam2.metademolab.com

 

בגרסה החדשה, SAM 2.1 מתמודד טוב יותר עם אובייקטים דומים וקטנים, בזכות שיפורי אלגוריתם ושיטות חדשות של אוגמנטציה (הרחבת נתונים). המודל מאומן על רצפים ארוכים יותר של פריימים ומציג ביצועים טובים יותר במקומות שהיו בעייתיים בעבר. מטא גם פרסמה את קוד המקור של ה-SAM Developer Suite, שמאפשר למפתחים להתאים את המודל לצרכים שלהם, לשנות את אופן האימון, ואף להשתמש בגרסה האינטרנטית שלו.

 

המדריכים תמיד חינמיים, אבל אם בא לכם להתמקצע - יש גם קורס AI בינה מלאכותית למנהלים ובכירים
קורס ai למנהלים

 

Meta Spirit LM – שילוב בין דיבור וטקסט

אחד החידושים הבולטים במוצרי Meta הוא Meta Spirit LM, מודל שפה מולטימודלי שמאפשר לשלב בין דיבור לטקסט. המודל מחליף את הצורך בטכנולוגיות שמבצעות המרת דיבור לטקסט וחזרה לדיבור. הוא גם שומר על האיכויות המילוליות והרגשיות של הדיבור האנושי. Meta Spirit LM מגיע בשתי גרסאות:

  • Spirit LM Base: משתמש בשיטות פונטיות ליצירת דיבור.

  • Spirit LM Expressive: כולל טוקנים של פיץ’ (Pitch) וסגנון כדי לשמר את הטון הרגשי של הדובר, כולל רגשות כמו כעס, הפתעה או שמחה.

 

המודל מאפשר משימות כמו זיהוי דיבור אוטומטי (ASR) והמרת טקסט לדיבור (TTS), וכל זאת תוך שמירה על האקספרסיביות של הדיבור. המודל שוחרר כמובן כקוד פתוח עם רישיון מחקרי לא מסחרי, כדי לאפשר לחוקרים לפתח את התחום ולבנות כלים חדשים שמנצלים את היכולות האלו.

 

Layer Skip – האצת ביצועי מודלים גדולים

מודלים גדולים בתעשייה ובאקדמיה דורשים משאבים רבים של זמן ואנרגיה. כדי להתמודד עם האתגר הזה, Meta פיתחה את Layer Skip, כלי שמאיץ את זמני הריצה של מודלים גדולים בלי צורך בחומרה או תוכנה מיוחדת. Layer Skip מאפשר לדלג על שכבות במהלך הריצה ולהשתמש בשכבות מאוחרות יותר לאימות ותיקון.

 

“לייר סקיפ” משפר את ביצועי המודל תוך שמירה על דיוק, ומאפשר שיפור של עד פי 1.7 בזמני הריצה.  Meta שחררה את הקוד ואת המודלים שעברו אימון עם Layer Skip, כולל Llama 3, Llama 2 ו-Code Llama.

 

SALSA – בדיקת הצפנה לעידן הקוונטי

עולם הקריפטוגרפיה מתמודד עם אתגרים גדולים, ובעידן הקוונטי יש צורך לבחון שיטות הצפנה חדשות. כלי SALSA שפותח על ידי Meta נועד לאפשר לחוקרים לבדוק את החוסן של שיטות הצפנה מבוססות קריפטוגרפיה קוונטית. הכלי משתמש בבינה מלאכותית כדי לתקוף הצפנות ולחשוף פגיעויות חדשות. בעזרת הכלי, החוקרים יוכלו לגלות נקודות תורפה ולבנות מערכות מאובטחות יותר.

 

Meta Lingua – פלטפורמה למחקר ואימון מודלים לשוניים

Meta פיתחה את Meta Lingua, פלטפורמה קלה לשימוש שנועדה לאפשר לחוקרים לאמן מודלים לשוניים גדולים בצורה יעילה ופשוטה. הפלטפורמה מותאמת לצרכים מחקריים, וכוללת קוד מקור מודולרי שניתן לשלב בפרויקטים קיימים כדי להאיץ את תהליכי האימון של המודלים. שיתוף הכלי מאפשר לחוקרים לבדוק רעיונות חדשים ולבצע ניסויים במינימום מאמץ טכני.

 

Meta Lingua

הביצועים של Meta Lingua במבחנים | Credit: Meta

 

התמונה מתארת את ביצועי המודל של Meta Lingua, עם גרף המציג את הירידה ב-Loss (הפסד) ואת העלייה בביצועים של המודל. המודל השיג תוצאה של 48% במבחן MMLU. נתון זה מתייחס למודל בעל 7 מיליארד פרמטרים, שהתאמן במשך 24 שעות תוך שימוש ב-256 GPUs.

בנוסף לכך, תוצאות הביצועים מוצגות במספר מבחני הערכה נוספים, בהם המודל השיג תוצאות מרשימות: 50% ב-ARC Challenge, 77% ב-HellaSwag, 63% ב-CSQA ו-51% ב-TQA. תוצאות אלה מדגישות את היכולות המחקריות הגבוהות של Meta Lingua, המספקת פלטפורמה יעילה ונגישה למחקר בתחום הבינה המלאכותית.

מעבר לדיוק ולביצועים, Meta Lingua עושה שימוש מיטבי בחומרה מתקדמת כמו כרטיס ה-H100, ומצליחה לעבד 9,600 טוקנים לשנייה עם נצילות חישובית של 45% מה-FLOPs של המודל. שילוב זה של מהירות עיבוד, דיוק וניצול יעיל של משאבים חישוביים מדגיש את מחויבותה של הפלטפורמה למודולריות, פשטות ושימוש חוזר, אשר מקדמים מחקר בינה מלאכותית במגוון רחב של יישומים ומאפשרים לבצע ניסויים בצורה מהירה וידידותית למשתמשים

 

Meta Open Materials 2024 – גילוי חומרים חדשים

גילוי חומרים חדשים הוא תהליך שיכול לקחת שנים רבות, אך בינה מלאכותית עשויה לקצר את הזמן הזה משמעותית. Meta משחררת את Meta Open Materials 2024, אחת ממערכות הנתונים הגדולות ביותר לגילוי חומרים חדשים. המערכת כוללת מאגר נתונים של 100 מיליון דוגמאות, ומטרתה לספק אפשרויות חדשות בגילוי חומרים אנאורגניים.

 

MEXMA – שיפור ייצוגי משפטים

Meta מציגה גם את MEXMA, מקודד משפטים חדש שמבוסס על אובייקטים ברמת המשפט והטוקן. גישה זו מאפשרת עיבוד מדויק יותר של משפטים במודלים רב-לשוניים ומשפרת את הדיוק במשימות כמו סיווג משפטים.

 

 

Self-Taught Evaluator – הערכת מודלים עם נתונים סינתטיים

מטא פיתחה את מודל Self-Taught Evaluator, שמייצר נתונים סינתטיים לצורך אימון מודלים, בלי צורך בהערות אנושיות. המודל מבצע אופטימיזציה ישירה ומשמש כמערכת להערכת מודלים אחרים בצורה מהירה ויעילה, ומוביל לשיפורים משמעותיים בביצועי המודלים שנבדקים. בסופו של דבר, Meta ממשיכה להוביל בתחומי הבינה המלאכותית עם הכלים החדשים הללו. כלים אלו מעניקים גישה לטכנולוגיה מתקדמת, ופותחים את הדלת בפני מפתחים וחוקרים ליצירת חדשנות מדעית.

 

מטא ממשיכה להוביל

אין ספק שכל יום יש משהו חדש ולפחות מהצד של מטא, לא נראה שזה הולך לעצור בזמן הקרוב. החברה ממשיכה לפתח טכנולוגיות ומודלי AI, ודוגלת בשיטת קוד פתוח והנגשת ידע וכלים להמונים ולמפתחים. זה לא ברור מאליו וזה בהחלט ראוי להערכה!

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
06.11.24
וובינר בינה במשרד
וובינר
13.11.24
וובינר מאסטר AI
וובינר
20.11.24
וובינר תלת מימד עם איריס פלד
וובינר
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

סקירת הכלים החדשים של צוות Meta FAIR לשיפור הבינה המלאכותית והמחקר