מי את SUNO? האם את גונבת תוכן? ומה זה אומר עליכם המשתמשים?
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
סביר להניח ששמעתם בדרך זו או אחרת על SUNO, פלטפורמת הבינה המלאכותית שמאפשרת לייצר שירים ‘בהינף פרומפט’. אבל איך בדיוק היא מייצרת לנו שירים? איך בעצם ‘אימנו’ את סונו? האם יכול להיות שסונו מפירה זכויות יוצרים בכך שהתאמנה על שירים של אומנים פעילים ואולי, רחמנא ליצלן, היא עלולה לייצר לכם תוכן שמפר זכויות יוצרים?
מייסד STABILITY AI נלחם על AI ‘כשר’
מי שבדק את הנושא, הוא אד ניוטון – רקס, המייסד של STABILITY AI ש’עבר צד’ וכעת במקום לייסד תוכנות בינה מלאכותית הוא פועל לעידוד פיתוח תוכנות בינה מלאכותית בדרך ‘כשרה’, כלומר תוכנות ש’אומנו’ אך ורק על תוכן שהוא לא מוגן או בהרשאת בעלי הזכויות. והתוצאה? ייתכן שהיא מדאיגה. כך למשל כשניסה ליצור שירים, הוא מצא דמיון מאוד ‘מחשיד’ לשני שירים של אואזיס ולשיר של אד שירן. וזה רק קצה הקרחון (בפרופיל ה־X שלו הוא נתן אין־ספור דוגמאות מפורטות מאוד).
Generating music to the lyrics of Oasis' Wonderwall, I got a couple of very similar patterns to the original. pic.twitter.com/KFWhC4yiTN
— Ed Newton-Rex (@ednewtonrex) April 2, 2024
דמיון מפחיד
כשאד ניסה לג’נרט שיר 80s dance-pop, הוא קיבל טרק עם דמיון רב לשיר המפורסם I WILL SURVIVE של גלוריה גיינור. האקורדים של שני הקטעים כמעט זהים:
- השיר המקורי: Cm – Fm – Bb – Eb – Ab – Dm half dim. – Gsus – G
- השיר שנוצר באמצעות סונו: Cm – Fm – Bb – Eb – Ab – Fm – G – G
הקשיבו לתוצאה ושפטו בעצמכם:
האם סונו נולד בחטא?
לדבריו, הסיכוי שיש דמיון ‘מקרי’, שואף לאפס, ואין מנוס מהמסקנה שסונו ‘נולד בחטא’ כיוון שהתאמן על תוכן שמוגן בזכויות יוצרים. ניוטון – רקס ניסה לברר אם סונו רכשה רישיון או שילמה תמלוגים, ובבירור שערך עם אחד המשקיעים של סונו, קיבל תשובה שלילית. וסונו, שלא במפתיע, העדיפה לשמור על זכות השתיקה בעניין.
ומה זה אומר עליכם?
כמשתמשים אתם צריכים להיות זהירים מאוד בשימוש במחוללי מוזיקה אם כוונתכם היא לעשות שימוש מסחרי או עסקי במוזיקה שאתם מייצרים. מובן שמי שמייצר מוזיקה למטרות שעשוע, לא צריך להיות מוטרד מדי, אבל אם זה לא המצב, ייתכן שכדאי לחשוב פעמיים לפני שמשתמשים בתוכן. אציין באמרת אגב שלפי הרגולציה האירופית – שבקרוב תאושר סופית – על פלטפורמות הבינה המלאכותית השונות לפעול בשקיפות בכל הנוגע למקורות המידע שעליהם אימנו את האלגוריתם שלהם, ולחשוף את המקורות הללו. האם הן יעדיפו לא להנגיש את השירות לאיחוד האירופי לנוכח החלטת הרגולציה? ימים יגידו.