אחרי שפתחה את הזמינות למשתמשים ישראלים ליצירת סרטונים ריאליסטיים מטקסט בלבד, ישירות דרך פלטפורמת Gemini וללא צורך בשימוש ב-VPN, גוגל הוסיפה ל־Gemini את האפשרות להפוך תמונות לסרטונים באמצעות Veo 3 – מודל וידאו מתקדם, שנחשב לאחד ממודלי הווידאו הטובים בעולם. היכולת הזו, הנקראת Image-to-Video (I2V), מאפשרת להעלות תמונה סטטית המשמשת כפריים ראשון, ולבנות ממנה סרטון שלם. ניתן להשתמש בתמונה קיימת, והמודל מפיק מתוכה סרטון עקבי, עם תנועה, אנימציה, ואפילו פס קול אוטומטי הכולל אפקטים, מוזיקה, ודיבור. מדובר בתוספת משמעותית לפלטפורמה של Gemini שמפשטת את תהליך ההנפשה, ופותחת דרך מהירה ומדויקת להפקת סרטוני AI חזותיים על בסיס תוצרים שכבר קיימים אצל המשתמש.
Text to Video with Veo3 was Magic! It was so good because it had real fluid movements and the output had Audio + Video… Now with the new update you can have IMAGE TO VIDEO including audio and the result looks super natural! I'm so impressed Google! pic.twitter.com/2b56nKQCXX
— Jesus Plaza (@JesusPlazaX) July 8, 2025
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
למה זה משנה את כללי המשחק
עד היום, מי שיצר דמות ייחודית בכלי כמו Midjourney, Leonardo או באמצעות LoRA, נתקל בקושי ממשי – לא הייתה דרך ישירה לשלב את אותה דמות בתוך Veo 3 ולשמור על עקביות גרפית. השילוב דרש ניסוי וטעייה עם פרומפטים ארוכים ומפורטים, לעיתים עם תוצאות לא יציבות או לא מדויקות.
Veo3 image to video is finally here!
This will enable even more fun!!!
No historical image is safe anymore 😉 pic.twitter.com/dlEJon6eqA
— Marcin (@waiting4agi) July 8, 2025
כעת, Image-to-Video מאפשרת להעלות תמונה קיימת ישירות לג’מיני, וליצור ממנה סרטון באמצעות Veo 3, מבלי לוותר על המאפיינים הויזואליים המקוריים. בנוסף, הכלי תומך ביצירת אודיו משולב הכולל אפקטים, מוזיקת רקע ודיבור, כולל תמיכה בעברית.
שלבי יצירת סרטון מתמונה בג’מיני
1. כניסה לחשבון: פתחו את אפליקציית Gemini או את האתר, והתחברו עם חשבון שיש לו מנוי פעיל (Pro או Ultra).
2. בחירת מצב יצירת וידאו: בתיבת הפרומפט, לחצו על האפשרות ליצירת ״סרטון״.
3. העלאת התמונה: גררו את קובץ התמונה לתיבת ההקלדה או לחצו על כפתור הפלוס (+) להעלאת תמונה.
4. ניסוח הפרומפט: במקום לתאר את הדמות עצמה, התמקדו במה שהיא עושה – פעולה, הבעה, תנועה, סאונד.
5. יצירת הסרטון: לחצו על כפתור היצירה (Generate / Create). עיבוד הסרטון נמשך בדרך כלל בין 30 ל־60 שניות.
איך ליצור דמות עקבית בסצנות משתנות
שמירה על עקביות של דמות בין סצנות היא אחד האתגרים המרכזיים בעבודה עם מודלי וידאו מבוססי תמונה. ב־Veo 3 יש דרך פשוטה יחסית להתמודד עם זה – באמצעות שימוש בתמונת ייחוס קבועה.
שלב 1: ייחוס (רפרנס) לדמות
התחילו ביצירת תמונה באיכות גבוהה של הדמות שתרצו להנפיש.
לדוגמה: חפץ/דמות פנטזיה/פרוטוטייפ למותג.
הקפידו שהתמונה תהיה בפורמט נתמך (JPG / PNG) וברזולוציה של לפחות 720p. בתמונה הזו תשתמשו בכל יצירה של קליפ חדש, כדי לשמור על עקביות מלאה בין הסצנות.
שלב 2: שילוב הדמות בסצנות שונות
בכל סרטון שתייצרו ב־Veo 3, העלו שוב את תמונת הדמות/חפץ כקלט. בפרומפט, במקום לתאר את הדמות מחדש, תנו הוראה שממוקדת רק בשינוי הסצנה:
“תיאור הסצנה החדשה עם הדמות”
“תיאור סביבה, למשל: חוף ים, חדר חקירות, עיר סואנת”
כך המודל משתמש בתמונה כדי לזהות את הדמות, אך קופץ מיידית לתוך קומפוזיציה שונה, תוך שמירה על המראה והסגנון שלה.
שלב 3: סאונד
וודאו שפס הקול תואם את העלילה או צרו פס קול שמתאים לסרטון שלכם.
שלב 4: עריכה
אחדו את קטעי הווידאו עם עורך הוידאו המועדף עליכם. כך תוכלו להרכיב סרטון ארוך יותר, שבו הדמות נשמרת באופן עקבי, אך הסביבה משתנה.
Now that Veo 3 lets you generate audio + video from an image, you can create a consistent narrative short with the same characters 👀👀
This is a game-changer! pic.twitter.com/TWqTbMPfv8
— Dave Clark (@Diesol) July 8, 2025
אפשרויות מנוי ותמחור
כדי להשתמש ביכולת של Veo 3 להנפשת תמונות, יש צורך במנוי בתשלום לשירות Gemini. קיימות שתי רמות:
Gemini Pro עולה $19.99 לחודש. הוא מאפשר ליצור עד שלושה סרטונים ביום, בגישה לגרסת Veo 3 Fast, שבה זמן העיבוד הוא סטנדרטי והיכולות מעט מוגבלות יחסית. זוהי רמת כניסה מתאימה למשתמשים שמבקשים לבדוק את הכלי או עובדים בקצב נמוך.
Gemini Ultra עולה $249.99 לחודש. רמה זו כוללת מכסת יצירה יומית גבוהה יותר, גישה לגרסה המלאה של Veo 3 עם זמני עיבוד מהירים יותר, ויכולת להשתמש בפיצ’רים מתקדמים שנמצאים לעיתים בגרסת בטא. זהו פתרון שמתאים ליוצרים מקצועיים שזקוקים לתפוקה גבוהה וגמישות רחבה יותר.
בשתי הרמות אורך הסרטון מוגבל ל־8 שניות, והמערכת כוללת סימון תוכן מובנה כמו סימן מים ו־SynthID. האם זה מצדיק את העלות? זה תלוי בצרכים שלכם. אם אתם יוצרים תוכן באופן קבוע ויש לכם תקציב לכלים, זה כדאי. אם אתם רק מתנסים בפעם הראשונה, החודש החינמי למנויים חדשים יעזור לכם להחליט.
שימושים נפוצים וקהלים מתאימים
היכולת להנפיש תמונות קיימות באמצעות Veo 3 מתאימה למגוון שימושים שבהם נדרשת עקביות חזותית, שליטה יחסית על התוצאה, וזמן הפקה קצר. בין היתר:
-
יוצרי תוכן לרשתות חברתיות, למשל, הפיכת תמונת פרופיל סטטית לסרטון קצר עם אנימציה בסיסית לפלטפורמות כמו Reels או TikTok.
-
מעצבים המעוניינים להציג עבודות בצורה דינמית, כגון יצירת הדמיה חיה של ממשק משתמש או הנפשת אלמנט גרפי לצרכי תצוגה.
-
צוותי שיווק הזקוקים לווידאו קצר ומהיר, לדוגמה, הפקת מודעת וידאו מתמונה קיימת מתוך מאגר סטוק, כחלק מקמפיין דיגיטלי.
-
משתמשים שכבר יוצרים דמויות או סצנות בתוכנות גרפיקה אחרות כמו Midjourney או Leonardo, וזקוקים לכלי פשוט להוספת תנועה ודיבור מבלי לשחזר את כל הדמות מחדש.
Image-to-Video ב־Veo 3 הוא פתרון מעשי לבעיה מוכרת – שמירה על עקביות חזותית בעת מעבר מתמונה לווידאו. הוא לא הכלי הזול או הגמיש ביותר בשוק, אבל למשתמשים שכבר פועלים במסגרת Gemini הוא מציע שילוב של איכות, נוחות, ותמיכה מובנית באודיו כולל דיבור בעברית. יכולות דומות זמינות כיום גם בכלים נוספים: Krea כבר תומך ביצירת וידאו מתמונה, Freepik שילב את היכולת בפלטפורמת העיצוב שלו, ובכלים כמו FAL ו־Leonardo התכונה צפויה להיכנס בקרוב. זה בהחלט מצביע על מגמה תעשייתית ברורה – הנפשת תמונות בקלות היא פונקציונליות שהולכת והופכת לסטנדרט.