מידג’רני (Midjourney), פלטפורמת הבינה המלאכותית הג’נרטיבית ליצירת תמונות, מאפשרת ליוצרים להגשים חלומות יצירתיים שלא היו אפשריים בעבר. אחת הדוגמאות המרשימות ביותר היא יצירת קולקציות שלמות של תמונות בעלות סגנון אחיד. הפיצ’ר הראשון שקופץ לראש הוא שימוש בפרמטר Sref (סטייל רפרנס), אבל יש דרך פשוטה יותר (וישנה יותר) שעדיין עושה עבודה מצוינת. שימוש בפרמטר iw (משקל תמונת הרפרנס).
אבל לפני הכל – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא…
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה-AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה-AI שלנו? לחצו פה.
יצירת קולקציות עם שפה גרפית אחידה במידג’רני
היוצרת מרינה רודינסקי השתמשה ביכולת זו כדי ליצור קולקציות שלמות אשר שומרות על סגנון ויזואלי אחיד ויוצרות סדרה קוהרנטית ומרשימה של אלמנטים. מרינה הצליחה לממש את החזון היצירתי שלה בעזרת מידג’רני – במדריך זה נשחזר את שיטת העבודה שלה ונלמד איך ניתן ליישם טכניקות דומות. וזה גם המקום להודות למרינה שאישרה לנו להציג את עבודותיה המדהימות ושיתפה אותנו בתהליכי העבודה שלה.
שלבי העבודה
1) ג’ינרוט פאטרן
- בשלב הראשון עליכם לג’נרט טקסטורה / פאטרן.
- אפשר להשתמש בפרמטר –tile כדי ליצור פאטרנים במידג’רני. הוספת פרמטר זה בסוף הפרומפט שלכם ייצור מעין “אריחים” – תמונות שמשתלבות אחת בשנייה ומתחברות אחת לשנייה מכל הכיוון כמו טפט.
2) היעזרו ב”דיסקרייב”
- מומלץ להשתמש בדיסקרייב (/describe) על תמונות שאהבתם ממקומות אחרים כדי למצוא פרומפטים שיובלו לרקעים בהם תוכלו להשתמש.
- בדוגמה מטה מרינה הכינה טקסטורה רקומה של פרחים.
3) יצירת פרומפט חדש עם תמונת רפרנס ומשקל תמונה
- העתיקו את הלינק של התמונה עם הטקסטורה וממקמים אותו בתחילת הפרומפט החדש.
- הוסיפו תיאור מילולי של ה”מוצר” שאתם רוצים ליצור – למשל “אגרטל חרסינה” (Porcelain vase).
- בסוף הפרומפט הוסיפו את פרמטר –iw (הערך המקסימלי שניתן להוסיף הוא 2). ואז שחקו עם הפרומפט וה-iw.
קצת יותר בהרחבה:
- פרמטר משקל תמונה (iw) עוזר לכם לומר לבוט עד כמה חשובה התמונה שהעלתאם כרפרנס (במקרה שלנו זו תמונת הפאטרן / טקסטורת הפרחים).
- חשוב להדגיש: התמונה אינה נקודת הפתיחה של הג’ינרוט (היא לא ה”רעש” שממנה נוצרת התמונה החדשה והבוט גם לא מעבד את התמונה הספציפית שהעלאנו. היא רק משמשת כהשראה לבוט.
- המשמעות היא שאם תשתמשו בפרמטר iw– אז הבוט של מידג’רני ייתן יותר חשיבות לתמונת הרפרנס על חשבון הפרומפט המילולי. למשל בדוגמה מטה הלינק של תמונת הרפרנס חשוב פי 2 יותר מאשר הפרומפט המילולי.
- חשוב לדעת – ברירת המחדל של הבוט במידה ולא נותנים ערך למשקל התמונה (iw) היא 1 והערך המינימלי הוא 0 הערך המקסימלי הוא 2. (כלומר, אם תרשמו בסוף הפרומפט 2 iw– הבוט ייתן הרבה יותר משקל לתמונת הרפרנס).
הפרומפט של מרינה
זה הפרומפט בו מרינה השתמשה:
<link of the pattern photo> photo of <item you want to create> –iw 0.5 –v 6.0
שימו לב שבפרומפט של מרינה היא בחרה לתת ערך יחסית נמוך של iw. אם אתם רואים שהפאטרן לא מספיק חזק, ניתן להעלות את הערך עד הערך המקסימלי, שהוא כאמור 2.
התוצאה הסופית
קרדיט ליוצרת: Marina Rudinsky
לסיכום
מידג’רני הוא כלי מדהים, וללא ספק אחד ממחוללי התמונות הטובים בעולם כיום (אם לא הטוב שבהם). הוא מאוד ורסטילי, ולמרות מורכבות השימוש בו, ברגע שקולטים את הקטע – אפשר לעשות איתו דברים מדהימים! חשוב לציין שיש במידג’רני עוד המון טריקים סודיים ודברים שרק המקצוענים מכירים: שיטות עבודה מתקדמות, פקודות ופרמטרים נסתרים – עולם שלם של אפשרויות שהופכות אותו למכונת השראה של ממש. אם אתם רוצים להתעמק ולהתמקצע בכלי המדהים הזה, יש לנו סדנת מידג’רני מקיפה מאוד שתהפוך אתכם לאשפי מידג’רני! לפרטים והרשמה לחצו כאן.