חברת OpenAI הודיעה היום על חידוש משמעותי בתחום הבינה המלאכותית – הנגשת הצ’טבוט המצליח בעולם ChatGPT לשימוש מיידי ללא צורך בהרשמה מראש או פתיחת חשבון. ולא, זו לא בדיחת ‘אחד באפריל’. החברה פשוט פתחה את השימוש בכלי המדהים הזה לכולם ללא תנאים או התניות. פשוט נכנסים לאתר ומתחילים לשוחח עם ChatGPT. לדברי החברה צעד זה נועד להרחיב את הנגישות לטכנולוגיית בינה מלאכותית מתקדמת ולאפשר לקהל רחב יותר להתנסות ביתרונות שלה.
הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
צפו בסרטון שהעלתה OpenAI לחשבון ה־X שלה המציג את החידוש – הנגשת ChatGPT לכל אחד:
We’re rolling out the ability to start using ChatGPT instantly, without needing to sign-up, so it's even easier to experience the potential of AI. https://t.co/juhjKfQaoD pic.twitter.com/TIVoX8KFDB
— OpenAI (@OpenAI) April 1, 2024
על מה כל הרעש?
עד כה משתמשים נדרשו לפתוח חשבון כדי לקבל גישה ל־ChatGPT, מודל השפה הגדול והמפורסם של OpenAI שיושב בתוך ממשק צ’טבוט משוכלל. אך מהיום כל אדם יוכל להתחיל ולהשתמש בשירות בפשטות ובמהירות בלי להירשם. החברה מדגישה כי היא מיישמת את השינוי בהדרגה כיוון שהיא רוצה להנגיש את הבינה המלאכותית לכל מי שסקרן לגבי יכולותיה.
מהלך זה מציב את OpenAI בעמדת חלוצה בתחום הנגשת טכנולוגיות בינה מלאכותית לציבור הרחב. עם יותר ממאה מיליון משתמשים שבועיים מ־185 מדינות ChatGPT נעשה אחד מכלי הבינה המלאכותית הפופולריים ביותר המשמש ללמידה, להשראה ליצירתיות ולקבלת מענה לשאלות.
האותיות הקטנות
- חשוב לציין שהשימוש החינמי והמיידי חל על המודל המהיר ביותר של החברה, GPT3.5. מודל זה אכן מהיר במיוחד אבל לא חכם במיוחד ולא משתווה ליכולות של GPT4 וודאי שלא ליכולות של קלוד שאוכל אותו בלי מלח! כלומר אם תרצו ליהנות באמת מהיכולות ומהפיצ’רים המתקדמים שיש לצ’טבוט הזה להציע (ניתוח ועיבוד תמונה, שיחות קוליות, ג’ינרוט תמונות עם דאלי3 ישירות בתוך ממשק הצ’ט, קסטומיזציה של הצ’ט באמצעות בניית GPTs), תצטרכו לשדרג ולרכוש מנוי בעלות של 20$ בחודש (ליחידים) או מנוי לחברות ולארגונים (באבטחה מוגברת) ב־25$ בחודש למשתמש.
- נקודה נוספת שחשוב לשים לב אליה – אם תבחרו לשוחח עם הבוט בלי להירשם, היסטוריית השיחות שלכם לא תישמר. הנגשת הצ’ט אכן עוזרת לאוכלוסיות נוספות להיחשף אליו וליכולות שלו (גם אם אין להם חוש טכני או אם הם לא רוצים לרכוש מנוי או להירשם). עם זאת, אם חשוב לכם לשמר ידע (ולדעתי זה חשוב מאוד), שווה להירשם לכלי (אפילו אם לא תשדרגו למנוי בתשלום).
- OpenAI מסבירה כי היא עשויה להשתמש בתוכן שמשתמשים נותנים ל־ChatGPT כדי לשפר את המודלים שלה לכולם. עם זאת, משתמשים יוכלו לבחור לכבות אפשרות זו בהגדרות בין שהם יוצרים חשבון ובין שלאו (פשוט לוחצים על אייקון סימן השאלה שלצד תיבת הפרומפטים, לוחצים על ‘הגדרות’ וסוגרים את האפשרות לאימון המודל). לשם כך החברה גם הוסיפה אמצעי הגנה נוספים על התוכן כמו חסימת הנחיות ותכנים בקטגוריות מסוימות.
- על אף הנגישות המוגברת לשירות ללא הרשמה, OpenAI ממשיכה להדגיש את היתרונות בפתיחת חשבון, למשל היכולת לשמור ולסקור היסטוריית צ’אט, שיתוף צ’אטים ונגישות לתכונות נוספות כמו שיחות קוליות והוראות מותאמות אישית.
- מידע נוסף על העדכון בבלוג של OpenAI.
המשתמשים לא מאמינים!
גולשים רבים ברשת פשוט לא האמינו לידיעה וחשבו שמדובר בבדיחת רשת שפרסמה החברה לכבוד האחד באפריל.
people saying “April fools!” then going to https://t.co/aijdts33V4 in cognito pic.twitter.com/zQ0jbkTryZ
— albs — 3/staccs (@albfresco) April 1, 2024
המשתמש albs — 3/staccs כתב בתגובה לידיעה שפרסמה OpenAI בחשבון ה־X שלה כך:
“אנשים כותבים אחד באפריל ואז נכנסים בדפדפן מוסתר לאתר של OpenAI.”
מתחת לכיתוב מופיע גיף מפורסם של קניה ווסט המוכה בתדהמה כיוון שלא מדובר במתיחה, ואכן הכלי נפתח לשימוש של ציבור הרחב ללא הרשמה!
חידושים נוספים
עדכון זה מגיע לאחר שורה של שיפורים ועדכונים בממשק הצ’ט, למשל הבלטה של לינקים המפנים לאתרים חיצוניים – פיצ’ר חשוב מאוד שעוזר להגביר את המהימנות של הצ’טבוט.
We're making links more prominent when ChatGPT browses the internet. This gives more context to its responses and makes it easier for users to discover content from publishers and creators. Browse is available in ChatGPT Plus, Team and Enterprise. pic.twitter.com/1ChlZvVMUy
— OpenAI (@OpenAI) March 29, 2024
רוצים מדריך מקיף ל־ChatGPT
אם אתם רוצים לדעת עוד, אנחנו מזמינים אתכם להעיף מבט על המדריך המקיף שלנו ל־ChatGPT. תמצאו בו את כל מה שצריך לדעת על הכלי המדהים הזה.