האם אתם סומכים על ה-AI שלכם? אם התשובה היא “לא ממש”, אתם לא לבד. בעולם שבו בינה מלאכותית חודרת לכל תחום בתעשייה, חברת AI21 הישראלית הכריזה על פריצת דרך שעשויה לשנות את כללי המשחק. במסגרת כנס HumanX השבוע, השיקה החברה את Maestro – מערכת ראשונה מסוגה בעולם לתכנון ותזמור של בינה מלאכותית. בעוד שמערכות AI מסורתיות סובלות מ”הזיות” ודיוק לא מספק, Maestro מבטיחה לשנות את המשוואה עם שיפור של עד 50% בדיוק במשימות מורכבות. האם זו הטכנולוגיה שתאפשר סוף-סוף לארגונים להטמיע AI בסביבות הייצור שלהם בהיקף רחב?
Meet Maestro: @AI21Labs new AI Planning and Orchestration system. Unlike LLM-based agents, #Maestro ensures reliable outcomes while optimizing latency and cost. This is AI that you can actually trust.
🔗 Sign up now! https://t.co/U4MYOkzCRu#AI21Maestro #AccuracyAtScale… pic.twitter.com/ScvDoUuo6L
— AI21 Labs (@AI21Labs) March 10, 2025
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מהפכה בעולם ה-AI הארגוני
הבעיה המשמעותית ביותר בשימוש ב-AI בארגונים היא מהימנות לא מספקת, שהופכת את השימוש במשימות קריטיות ומורכבות לבלתי אפשרי. לפי נתוני AWS, רק 6% מהארגונים הצליחו להטמיע יישומי בינה מלאכותית גנרטיבית בסביבת הייצור שלהם. Maestro נועדה לפתור בדיוק את הבעיה הזו.
לדברי אורי גושן, מנכ”ל-שותף ב-AI21: “אימוץ המוני של בינה מלאכותית על ידי ארגונים הוא המפתח למהפכה התעשייתית הבאה. Maestro של AI21 היא הצעד הראשון לקראת העתיד הזה – היא מייצגת מעבר מפתרונות קיימים המאופיינים בחוסר ודאות, לעבר אספקת בינה מלאכותית אמינה בקנה מידה רחב”.
מי מאחורי AI21?
AI21 נוסדה בשנת 2017 על ידי חלוצי הבינה המלאכותית פרופ’ אמנון שעשוע (מייסד ומנכ”ל Mobileye), פרופ’ יואב שוהם (פרופסור אמריטוס באוניברסיטת סטנפורד ולשעבר מדען ראשי בגוגל), ואורי גושן (יזם סדרתי ומייסד CrowdX). החברה גייסה עד כה 336 מיליון דולר מחברות מובילות בתעשייה, כולל NVIDIA, Google ו-Intel, מה שמחזק את מחויבותה לקידום חדשנות בתחום ה-AI.
איך Maestro עובדת?
אם נמאס לכם מ”הזיות” של בינה מלאכותית – Maestro מציעה גישה שונה לחלוטין מהשיטות המסורתיות. במקום להזין שאילתה ולקוות לטוב (מה שמכונה “prompt-and-pray”) או להסתמך על שרשראות פעולה קשיחות (תהליכי עבודה נוקשים ומקודדים מראש שמגדירים סדרה קבועה של צעדים שהמערכת חייבת לבצע), Maestro פועלת כמנצח אמיתי על תזמורת מורכבת. זוהי מערכת שלא רק מבצעת, אלא גם חושבת, מתכננת ומוודאת שהעבודה נעשתה כהלכה – בדיוק כפי שמנהל פרויקט מיומן היה עושה:
תכנון חכם
המערכת מתחילה בניתוח שיטתי של הבעיה ובוחנת מגוון אסטרטגיות אפשריות לפתרון. היא מעריכה את סיכויי ההצלחה והעלויות של כל אסטרטגיה, ומריצה סימולציות לא מקוונות כדי לחקור דרכי פעולה אלטרנטיביות.
פריסה מהירה
במקום לבנות מערכות AI מורכבות באופן ידני, מפתחים פשוט מגדירים דרישות, מחברים כלים וקובעים תקציב. Maestro מטפלת בשאר, מקצרת דרמטית את הזמן מפיתוח לייצור ומפחיתה את המאמץ הנדרש.
הסתגלות לסביבה
המערכת לומדת כל סביבה ארגונית ייחודית ומוצאת בזמן ריצה את אסטרטגיית הביצוע היעילה ביותר, תוך איזון בין דיוק, עלות וזמן תגובה.
ביצוע אימות
Maestro יוצרת ומבצעת תוכנית דינמית המותאמת בדיוק למשימה, ולבסוף – וזה החלק החשוב ביותר – היא מאמתת שהתוצאות אכן עומדות בכל הדרישות שהוגדרו מראש.
שיפור מתמיד
המערכת משפרת באופן רציף את הפתרון המוצע עד שכל הדרישות מתמלאות או שהתקציב מתמצה, ומספקת נראות מלאה עם עקבות ביצוע ודוחות אימות.
שיפור משמעותי בביצועים
הגרף הראשון מציג השוואה בין דיוק (Accuracy) במעקב אחר דרישות (Requirements following) בין קריאות LLM רגילות (עמודות אפורות) לבין מערכת Maestro (עמודות סגולות) עבור שלושה מודלים שונים. ניתן לראות שיפור משמעותי בכל המודלים: GPT-4o משתפר מ-42% ל-63%, Claude Sonnet 3.5 משתפר מ-58% ל-81.5%, ו-o3 mini משתפר מ-80% ל-96.3%. הגרף ממחיש את היתרון המשמעותי של Maestro בהבטחת עמידה בדרישות המוגדרות:
הגרף השני מציג השוואת דיוק (Accuracy) בבנצ’מרק FRAMES בין שלוש מערכות AI שונות, כשכולן משתמשות ב-GPT-4o כמודל בסיס. AI21 Maestro מובילה עם דיוק של 72.0%, לעומת OpenAI Assistant API עם 66.0% ו- LlamaIndex עם ReACT שמשיג רק 57.0%. הגרף ממחיש את היתרון המשמעותי של מערכת Maestro על פני הפתרונות המתחרים:
הגרף השלישי והאחרון מציג השוואת דיוק (Accuracy) בבנצ’מרק IFEval בין שלוש שיטות שונות עבור שלושה מודלי AI. הבנצ’מרק מתמקד בהוראות שניתן לאמת באופן אובייקטיבי. העמודות האפורות מייצגות קריאת LLM רגילה, העמודות הוורודות מייצגות Maestro עם LLM כשופט, והעמודות הסגולות מייצגות Maestro עם אימות קוד. ניתן לראות שיפור משמעותי בדיוק בכל המודלים כאשר משתמשים בטכנולוגיית Maestro, כשאימות הקוד משיג את התוצאות הטובות ביותר עם דיוק גבוה:
שקיפות וזמינות
אחד היתרונות המשמעותיים של Maestro הוא השקיפות המלאה שהיא מספקת. המערכת מייצרת דוח מפורט המציג כיצד היא עמדה בכל אחת מהדרישות שהוגדרו מראש, ומאפשרת מעקב אחר כל שלב בתהליך הביצוע. זה מאפשר לארגונים לפקח, להתאים ולסמוך על החלטות מונעות-AI בשקיפות מלאה.
Maestro נמצאת כרגע בגישה מוקדמת, והחברה מתכננת להפוך אותה לזמינה בהמשך השנה, הן כשירות SaaS (Software as a Service) והן כפתרון VPC (Virtual Private Cloud). מפתחים המעוניינים לקבל גישה מוקדמת למערכת יכולים להירשם לרשימת ההמתנה באתר החברה.
למי Maestro מיועדת?
Maestro מיועדת לארגונים המעוניינים להטמיע פתרונות AI אמינים ומדויקים. החברה מציינת מספר תחומי שימוש מרכזיים:
- מחקר עמוק בארגונים – קבלת דוחות מקיפים ותשובות מדויקות לשאלות מרובות-שכבות על פני אוספי מסמכים מורכבים.
- ניתוח מסמכים מורכבים – ניתוח מעמיק ומותאם אישית של מסמכים ארוכים, תוך הבטחה שאף פרט או הוראה חשובים לא יוחמצו.
- חילוץ נתונים – הפיכת מודלי שפה למכשירים אמינים ועקביים לחילוץ, המרה וטעינה של נתונים.
- אוטומציה של תהליכי עבודה – ביצוע תהליכים מורכבים מרובי-שלבים תוך הבטחת איכות בכל שלב.
דוגמה מהשטח: Wix כמאמצת מוקדמת
כשענקית בניית האתרים הישראלית Wix מתעניינת בטכנולוגיה חדשה, כדאי לשים לב. אבישי אברהמי, מנכ”ל החברה, לא חוסך במילים כשהוא מדבר על Maestro: “חברת Wix מובילה את המהפכה באימוץ מודלי שפה גדולים ומפעילה מאות יישומי בינה מלאכותית. Maestro מכניס עידן חדש של סוכני AI – ומאזן באופן הכרחי בין איכות, שליטה ואמון”. הקשר בין שתי החברות הישראליות המובילות אינו מקרי. Wix, שכבר משלבת טכנולוגיות AI מתקדמות בפלטפורמת Wix Studio שלה, רואה ב-Maestro הזדמנות להעצים את יכולות ה-AI שלה. עם מאות יישומי AI שכבר פעילים במערכות החברה, והצורך המתמיד בדיוק ואמינות, לא מפתיע שWix היא אחת המאמצות המוקדמות של הטכנולוגיה החדשנית מבית AI21.
Maestro מסמנת שינוי פרדיגמה בעולם ה-AI הארגוני – מעבר מפלטים הסתברותיים לבינה מלאכותית שמתכננת, מבצעת ומאמתת בדיוק גבוה. עם היכולות האלו, AI21 מבטיחה להפוך את הבינה המלאכותית לכלי אמין ויעיל שארגונים יכולים לסמוך עליו בסביבות הייצור שלהם. בעולם שבו רק 6% מהארגונים מצליחים להטמיע יישומי AI גנרטיבית, Maestro עשויה להיות המפתח שיפתח את הדלת למהפכה התעשייתית הבאה – כפי שחזה אורי גושן, מנכ”ל-שותף ב-AI21. נותר לחכות ולראות כיצד ארגונים ינצלו את הטכנולוגיה החדשנית הזו להפיכת ה-AI מכלי מבטיח לשותף אמין בעולם העסקי.