תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

יוני בלוך משחרר קליפ AI שמייחל לסוף טוב

דגל ישראל מתנוסס בשקיעה
תוכן עניינים

עם מאות אלפי צפיות ביוטיוב, קליפ ה-AI “סוף טוב” – יצירה משותפת של יוני בלוך וברק פלדמן, בבימויו של ניל כהן – מדגים איך הבינה המלאכותית יכולה לשמש כמדיום חזק להעברת מסר חברתי ותקווה. בימים טרופים אלו, יוני בלוך מדמיין לכולנו עתיד טוב יותר – וכמו שכולנו כבר יודעים: “אם אפשר לדמיין את זה, אפשר לג’נרט את זה”.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

משותפות ותיקה לחזון חדשני

שורשי הפרויקט נטועים בשיתוף פעולה ארוך שנים. בלוך ופלדמן החלו את דרכם המשותפת באתר “במה חדשה” בתחילת שנות ה-2000, כשפלדמן כתב תחת השם הבדוי “נדב קרמפל”. שותפות זו התפתחה למערכת יחסים יצירתית פורייה, עם חלוקת תפקידים ברורה – פלדמן על הכתיבה ובלוך על ההלחנה. הקשר ביניהם התפתח מעבר לשותפות מקצועית גרידא. בלוך עצמו מתאר את פלדמן כ”האיש הכי קרוב אליי, חוץ מאשתי”. שיתוף הפעולה ביניהם הוביל גם להקמת חברת המדיה Eko (לשעבר אינטרלוד) ב-2009.

 

 

מחזון לביצוע

לאחר אירועי ה-7 באוקטובר, בלוך ופלדמן זיהו צורך עמוק בחברה הישראלית – הצורך בתקווה. הם בחרו להשתמש בטכנולוגיית AI כדי להמחיש חזון אופטימי של עתיד אפשרי. במשך שבועות ארוכים, עבדו השניים עם הבמאי ניל כהן על שילוב טכנולוגיות AI חדשניות כדי להפוך את החזון למציאות ויזואלית. “המציאות היא בלתי נסבלת,” הודה בלוך בכנות, “ומחוסר יכולת לעשות משהו לגבי זה, החלטתי לנסות לפחות לדמיין עולם שבו הכל נגמר והכל עבר.” זו אינה בריחה מהמציאות, אלא ניסיון להשתמש בטכנולוגיה כדי ליצור מרחב של תקווה.

 

 

חדשנות טכנולוגית בשירות הרגש

אחת הסצנות המדוברות ביותר בקליפ היא של דני קושמרו מבשר בדמעות על שחרור החטופים. כשהוצגה בפניו הסצנה, קושמרו עצמו התקשה להאמין שמדובר ביצירת AI ושאל אם השתמשו בקטע אמיתי שלו בוכה. לאחר שהבין את העוצמה הטמונה בפרויקט, הוא נתן את הסכמתו המלאה להשתתפות, בראותו בקליפ ביטוי של תקווה לעתיד. בנוסף, הקליפ גם כולל הדמיה של דניאל הגרי בפיג’מה במקום במדי צה”ל, המסמלת את השינוי החברתי המיוחל. אחד האספקטים המעניינים בפרויקט היה הצורך בקבלת הסכמה מהדמויות המופיעות בקליפ. “מרוב האנשים כאן ביקשתי רשות והראיתי להם לפני,” מספר בלוך. במקרה של דניאל הגרי, למשל, התהליך היה פשוט יותר בזכות חברות ארוכת שנים מימי הגן.

 

השפעה טכנולוגית וחברתית

הקליפ “סוף טוב” מציג חזון אופטימי של עתיד ישראל באמצעות שימוש מתוחכם בטכנולוגיית AI. במרכז העלילה עומדת הבשורה המרגשת של שיבת כל החטופים לחיק משפחותיהם, כשדני קושמרו, כאמור, מבשר על כך בדמעות באולפן החדשות. החזון ממשיך להתפתח עם הצגת הסכמי שלום היסטוריים בין ישראל לשכנותיה, המובילים לשיתופי פעולה אזוריים משמעותיים, כמו חיבור רכבת ישראל למסילות במצרים. השינויים החברתיים העמוקים מתבטאים בביטול חובת השירות הצבאי, המסמל עידן חדש של שלום ויציבות. שיא נוסף מגיע עם הישג ספורטיבי היסטורי – העפלתה של נבחרת ישראל למונדיאל, המסמל את השתלבותה המלאה של ישראל בקהילה הבינלאומית. התגובות לקליפ חשפו צורך עמוק בחברה הישראלית. במיוחד מרגשת הייתה תגובתה של משפחת סיגל, שצילמה את התרגשותה של האם בזמן הצפייה בקליפ. “זה כבר יקרה, זה כבר יקרה,” נשמעה אומרת, במילים שמהדהדות את הכמיהה הקולקטיבית לשינוי.

 

אתגרים טכניים בתהליך היצירה

הפקת הקליפ “סוף טוב” הציבה שורה של אתגרים טכניים מורכבים, שהפכו אותו לא רק ליצירה אמנותית מרשימה, אלא גם למבחן משמעותי לשילוב טכנולוגיות AI מתקדמות בתעשיית התוכן. תהליך היצירה דרש איזון עדין בין טכנולוגיה חדשנית למסר רגשי ואנושי, מה שהוביל לעבודה אינטנסיבית ורבת שלבים.

 

אחד האתגרים המשמעותיים ביותר היה העבודה עם דמויות מוכרות מהמרחב הציבורי, כגון דני קושמרו ודניאל הגרי. יצירת דמות אמינה של קושמרו הייתה כרוכה בשחזור מדוקדק של הבעות פנים ותנועות גוף טבעיות, כך שהצופים ירגישו שהרגעים שהם רואים על המסך לקוחים ישירות מהמציאות. קושמרו עצמו הופתע לגלות עד כמה התוצאה הייתה קרובה לאמת ושאל אם נעשה שימוש בחומר אמיתי שבו הוא מופיע, מה שמעיד על הצלחת ההדמיה. דמותו של דניאל הגרי, שהוצגה במצבים אזרחיים ולא במדי צה”ל, דרשה התאמות מיוחדות כדי להעביר את המסר של מעבר מעידן מלחמה לשלום. החיבור האישי בין בלוך להגרי הפך את התהליך לפשוט יותר מבחינה רגשית, אך לא פחות מורכב מבחינה טכנית.

 

מעבר לדמויות עצמן, נדרש סנכרון ויזואלי בין הסצנות השונות כדי ליצור תחושת המשכיות ואמינות לכל אורך הקליפ. המעברים בין רגעי מציאות לבין רגעים מדומיינים הציבו אתגר מיוחד, שכן היה צורך לשמור על עקביות סגנונית ותחושת זרימה טבעית. האיזון בין הדמיון למציאות היה הכרחי כדי שהצופים יוכלו להתחבר רגשית לחזון המוצג.

 

הטכנולוגיות שבהן השתמשו היוצרים היו חלק בלתי נפרד מהצלחת הפרויקט. טכנולוגיות Generative AI שימשו ליצירת סצנות מורכבות ורב-שכבתיות, שבהן נדרש שילוב דמויות בסביבות מגוונות. מערכות עיבוד תמונה מתקדמות איפשרו לשלב אלמנטים חזותיים ייחודיים, כמו הסצנה המרגשת שבה נראים החטופים משוחררים, או יצירת סינתזה מושלמת של הבעות פנים ותנועות גוף המדמות רגעים מלאי רגש.

 

תהליך הפיתוח כלל עבודה אינטנסיבית במשך שבועות ארוכים, שכללה עריכה ושכתוב חוזרים ונשנים של התסריט והתוכן החזותי. כל שינוי קטן דרש בדיקות מקיפות כדי להבטיח שהחזון האמנותי נשמר, ושלא נפגעו הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול. המאמץ הרב שהושקע התבטא לא רק במורכבות הטכנית של הפרויקט, אלא גם ביכולתו לגעת בלבבות הצופים.

 

הקליפ “סוף טוב” מדגים כיצד ניתן לשלב טכנולוגיות חדשניות עם יצירתיות אמנותית כדי לייצר תוכן שמצליח להיות גם אותנטי וגם מרגש. מעבר להישג הטכנולוגי, הפרויקט הוא הוכחה ליכולתה של הבינה המלאכותית להיות כלי בידי יוצרים שרוצים להעביר מסר חברתי חשוב, וליצור תקווה בעידן של חוסר ודאות. הקליפ הזה מדגים את האתגרים והמורכבות בשילוב טכנולוגיות AI מתקדמות ליצירת תוכן רגשי ואותנטי, תוך שמירה על איזון בין חדשנות טכנולוגית ומסר אנושי.

 

תמונה עם השלט ״כמה טוב שבאתם הביתה״ בהפגנת שמחה ותמיכה

הפגנת שמחה, תמיכה ותקווה. קרדיט: יוני בלוך וניל כהן

 

להגשים את הבלתי אפשרי

היצירה הזו מהווה המשך מגמה חיובת בתעשיית התוכן הישראלית, בה אמנים ויוצרים בוחרים בטכנולוגיות AI כדי להגשים את “הבלתי אפשרי”, תוך הוזלה דרמטית של עלויות הפקה. היא מדגימה את הפוטנציאל העצום של טכנולוגיית AI ביצירת תוכן. באמצעות שימוש מתוחכם בכלי GEN AI, הצליחו היוצרים לייצר תוכן רגשי ואותנטי שנוגע בלב הצופים, תוך הנגשת הפקה מורכבת שבעבר הייתה דורשת תקציבי ענק. השילוב המרשים בין אלמנטים מציאותיים לבין חזון עתידי יוצר נרטיב משכנע ומרגש, המצליח להעביר מסרים חברתיים עמוקים ומשמעותיים. 

 

הקליפ “סוף טוב” מייצג הרבה יותר מאשר עוד שימוש מוצלח בטכנולוגיית AI – הוא מסמל נקודת מפגש ייחודית בין חדשנות טכנולוגית, יצירתיות אמנותית וצורך חברתי עמוק. התגובות הנרגשות של הציבור, ובמיוחד של משפחות החטופים כמו אביבה סיגל, שבעלה קית’ עדיין בשבי, ממחישות עד כמה הקליפ נגע בנקודה רגישה בחברה הישראלית – הצורך בתקווה בתקופה מאתגרת. שיתוף הפעולה רב-השנים בין יוני בלוך וברק פלדמן, יחד עם הבימוי החדשני של ניל כהן, יצר יצירה שמצליחה לגשר בין המציאות המורכבת לבין חזון אופטימי של עתיד אפשרי. הקליפ מוכיח שכאשר טכנולוגיה מתקדמת משמשת ככלי בידי יוצרים מוכשרים עם מסר משמעותי, התוצאה יכולה להיות לא רק מרשימה טכנולוגית אלא גם מרגשת ומעוררת השראה. בעידן שבו טכנולוגיית AI נתפסת לעיתים כמאיימת, “סוף טוב” מדגים כיצד היא יכולה דווקא לשמש ככלי להעצמת הקול האנושי ולהפיכת חלומות למציאות חזותית מרגשת.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של שחר שטרית?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
22.01.25
וובינר מאסטר – איך להיות אשף GenAI?
וובינר
23.01.25
היכרות ועבודה עם מג’יק סקול Magic School
סדנה
26.01.25
וובינר השקעות ובינה מלאכותית
וובינר
29.01.25
וובינר יצירת מוזיקה עם דורון מדלי
וובינר
05.02.25
אדריכלות ועיצוב פנים ועיצוב פנים עם AI
וובינר
12.02.25
יצירת מצגות עם כלי AI
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

יוני בלוך משחרר קליפ AI שמייחל לסוף טוב