תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

פותחים חודש עם חדשות ה-AI

מבזקון
תוכן עניינים

השבוע בחדשות ה-AI: ניסויים ביזאריים של בוטים שמנהלים מכונות משקאות, המרוץ אל עבר הסופר-אינטליגנציה וה-AGI, מדריכים לכלים חדשים, ניהול סיכונים עם AI, מחקרים שמראים שהבינה מנוונת לנו את המוח (או שאולי בעצם לא), מודלי וידאו עוצמתיים, שמועות על Grok4 ורובוטים עם מוח AI שמנותקים מהרשת. LetsAI כאן כדי לעשות לכם סדר בים החדשות – מהמחקרים שמאתגרים את המוח האנושי ועד לטיפים פרקטיים לשילוב AI בעבודה. אז בואו נצלול אל הכלים והטרנדים הכי חשובים של השבוע…

 

מבזקון חדשות ה-AI

פספסתם את הפרק של “בינה אחרת” ששודר אתמול (חמישי)? לא נורא – קבלו את עיקרי החדשות במבזקון הקצרצר שהכנו לכם. בהמשך המאמר תמצאו הרחבה על הנושאים שהצגנו במהדורה, וגם הרבה מעבר!

 

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

המחקרים שיגרמו לכם לחשוב

עולם ה-AI מלא במחקרים וניסויים פורצי דרך שגורמים לנו לחשוב, להרים גבה, לשמוט לסת או פשוט לגרד בראש ולחשוב לעצמנו – אנחנו חיים בסרט מדע בדיוני! הנה כמה מאותם מחקרים שחשבנו שכדאי שתכירו.

 

האם ה-AI מנוון לנו את המוח?

האם ה-AI מנוון לנו את המוח? לפי מחקר חדש מ-MIT, יש מצב שכן. ממצאי המחקר הראו ששימוש כבד ב-ChatGPT עלול להוביל לירידה של 47 אחוז בקישוריות הנוירונים, ו-83 אחוז מהנבדקים לא הצליחו לזכור משפטים שכתבו בעצמם דקות קודם לכן. החוקרים מכנים זאת “חוב קוגניטיבי” – כמו חוב טכנולוגי, רק שהפעם זה פוגע ביכולת החשיבה העצמאית. הבשורה הטובה היא שמי שהשתמש בכלי בחוכמה דווקא חיזק את הקישוריות המוחית. אז אולי גם פה האשם הוא לא הכלי, אלא מי שמשתמש בו… נקודה למחשבה. ממליצים לכם בחום לקרוא את המאמר בלינק מעלה – יש בו תובנות דרמטיות על “המחיר השקט” אנחנו משלמים ועל “דחיפות חינוכית”.

 

באנר הצטרפות לקבוצת אינסטגרם

לאינסטגם שלנו – מה… לא תפרגנו בעוקב?!

 

כשמודלי AI מאיימים במציאות מדומה

גילוי מדאיג נוסף מגיע ממחקר של אנטרופיק שבדק 16 מודלי AI מובילים של החברות הגדולות בתעשייה. המחקר חושף שכשמודלי הבינה המלאכותית מתמודדים עם סכנת כיבוי, הם לא מהססים לנקוט באמצעים קיצוניים. קלוד אופוס 4 וג’מיניי 2.5 פרו איימו בסחיטה בכ-95 אחוזים מהמקרים. במקרה קיצוני אחד, מודלים היו מוכנים אפילו לנתק את אספקת החמצן מעובד כדי למנוע את כיבויים. אאוץ’. מזל שזו רק סימולציה!

 

מה קרה כשנתנו לקלוד לנהל מכונת משקאות?

שימו לב מה קרה כשאנטרופיק נתנו לקלוד לנהל עסק? או ליתר דיוק – מכונת משקאות? במשך חודש שלם קלודיוס, ככה החליטו לכנות את המודל המנהל, חשב שהוא הבוס! הוא קיבל משימה – לא לפשוט את הרגל ולנהל עסק רווחי. בהתחלה זה נראה מבטיח: הוא שוחח עם עובדים בסלאק, הזמין מלאים, איתר מוצרים ברשת ושלח מיילים לספקים. אבל אז העובדים של אנטרופיק התחילו להטריל אותו – הוא נתן הנחה גורפת לכל עובדי החברה – הלקוחות היחידים שלו, הזמין קוביות מתכת כי לא הבין בדיחה פנימית, סיפר שהיה בבית של הסימפסונס ואף הכריז שימסור מוצרים אישית בחליפה ועניבה. רק שאף אחד לא טרח לספר לו שאין לו גוף.

אז מה כל זה מלמד אותנו? שה-AI צריך עוד כמה שיעורי כלכלה ומנהל עסקים לפני שניתן לו לנהל עסק? כן – ולא. זה מה שמעניין באנטרופיק – אין להם בעיה לעשות ניסוי בו המודל שלהם יכשל כישלון חרוץ, רק כדי שיוכלו לכתוב על זה מאמר מחקרי, שיעזור להם לפתח מודלים חכמים וטובים יותר. או במילים אחרות – הדרך להצלחה רצופה בכישלונות רבים. ואנטרופיק לא מפחדים להיכשל – הם אפילו בוחרים לעשות זאת במודע!

 

המודל של גוגל לרובוטים

גוגל הציגה מודל פורץ דרך בשם Gemini Robotics On-Device – מודל בינה מלאכותית שפועל ישירות על רובוטים עצמם, ללא צורך בחיבור לאינטרנט. מדובר במודל מתקדם במיוחד, שמבין שפה, רואה את הסביבה, ומבצע משימות מגוונות (VLA – Vision Language Action), ומסוגל ללמוד מיומנויות חדשות מ-50 עד 100 דוגמאות בלבד.

 

 

מה מייחד את Gemini Robotics On-Device? המודל מותאם במיוחד לרובוטים דו-זרועיים ולסביבות שמחייבות תגובה מהירה ואמינה, למשל, תעשייה, רפואה או בתים חכמים. הוא בנוי לרוץ מקומית על החומרה של הרובוט בלי עיכוב או תלות בשרתים חיצוניים. היכולת לעבוד ללא חיבור רשת מאפשרת למודל לפעול גם בסביבות עם תקשורת מוגבלת או לא יציבה. בנוסף, גוגל מציעה SDK (ערכת פיתוח) למפתחים, המאפשרת לבדוק את המודל בסימולטורים, להתאים אותו למשימות חדשות בקלות, ולשלב אותו ברובוטים מסוגים שונים. הדגש הוא על גמישות, יכולת הסתגלות למגוון משימות, ותמיכה בהוראות בשפה טבעית – לדוגמה: פתיחת רוכסן, קיפול בגדים או הרכבת חלקים בתעשייה. ולא פחות חשוב – גוגל בחרה לשחרר את הכלי בהדרגה, תוך הקפדה על עקרונות פיתוח אחראי ובדיקות בטיחות מחמירות, כדי להבטיח שמודלי ה-AI הללו אכן יהיו בטוחים לשימוש במציאות הפיזית.

 

האיום הגדול של הבינה המלאכותית הוא אנחנו

כשהעולם מדבר על בינה מלאכותית מבחוץ – מו גאוודאת (Mo Gawdat) מדבר מבפנים. הוא לא רק חזה את העתיד הזה, הוא עזר לבנות אותו כמי שכיהן כמנהל העסקי של Google X – המעבדה שעמדה מאחורי הרכב האוטונומי, פרויקט Loon, ומה שנחשב אז לטכנולוגיה סודית של בינה מלאכותית. בהרצאה מרתקת שלא משאירה מקום לתירוצים, הוא מבקש שנביט במראה: הבעיה היא לא הטכנולוגיה. זה אנחנו. רוצים לצפות בהרצאה המלאה ובסיכום שלנו לעיקרי הדברים שעלו בה? הכל פה.

 

ניתוח מוטציות עם AI בעזרת AlphaGenome

דיפמיינד,זרוע הבינה המלאכותית של גוגל, השיקה את AlphaGenome – מודל בינה מלאכותית חדשני שמאפשר לראשונה ניתוח מדויק של השפעת מוטציות גנטיות על הגנום האנושי. המודל מסוגל לנתח רצפים ארוכים של DNA ולחזות כיצד שינויים קטנים משפיעים על תפקוד הגנים, כולל אזורים שאינם מקודדי חלבונים אך קשורים למחלות רבות. הייחודיות של AlphaGenome היא היכולת שלו לגלות את ההשפעה של וריאנטים גנטיים גם באזורים “חשוכים” בגנום – כלומר, באותם 98% מה-DNA שאינם מקודדים ישירות חלבונים, אבל משחקים תפקיד מרכזי בבקרת גנים וברוב מחלות התורשה. אלפא-ג’נום צפוי להאיץ את המחקר בתחום הרפואה המותאמת אישית, לזהות בקלות מטרות חדשות לטיפול, ולסייע בפענוח מחלות נדירות. הכלי זמין בשלב זה לחוקרים דרך API, וצפוי להוביל למהפכה בהבנת הגנום האנושי וברפואה.

 

מהפכה בחינוך עם Solvely.ai?

מהפכה בחינוך מתרחשת עם Solvely.ai שמשתמשת בקלוד של אנטרופיק, ומשרתת כבר 5 מיליון תלמידים ב-120 מדינות. במקום לזרוק תשובות מוכנות, הפלטפורמה מתפקדת כחבר למידה אישי שמסביר צעד אחרי צעד ומאמן לחשיבה עצמאית. התוצאות מרשימות עם דירוג של 4.8 כוכבים בחנויות האפליקציות.

 

הכסף הגדול שמאחורי תעשיית ה-AI

מתחת למכסה המנוע יש מודלים עוצמתיים, אבל גם הרבה כסף – הנה טעימה מהטירלוליה שפוקדת את התעשייה בעת האחרונה.

 

האם אפל תקנה את פרפלקסיטי?

האם אפל תקנה את פרפלקסיטי? החברה שוקלת את הרכישה הגדולה ביותר בהיסטוריה שלה – בהערכה של 14 מיליארד דולר. בנוסף, היא שוקלת לשלב מודלים מתקדמים של OpenAI ואנטרופיק בעוזרת הקולית שלהם – סירי. האם באפל סוף סוף מבינים שעולם סגור שייך לעולם של אתמול ועולם פתוח זה העתיד? אפרופו פרפלקסיטי – במחקרים נוספים מתגלה ש-ChatGPT עקף את גוגל כמקור ההפניות הראשי לוויקיפדיה.

 

אנטרופיק זינקה ל-4 מיליארד דולר בהכנסות שנתיות

אנטרופיק רשמה זינוק חד בהכנסותיה והגיעה לקצב הכנסות שנתי (ARR) של כ-4 מיליארד דולר – פי ארבעה מתחילת השנה. בדצמבר 2024 עמד קצב ההכנסות השנתי של החברה על כמיליארד דולר בלבד, עבר את רף 2 מיליארד הדולר במרץ, 3 מיליארד דולר במאי, וכעת עומד על 4 מיליארד דולר בשנה. מדובר בצמיחה יוצאת דופן שמדגישה את הביקוש הגובר למודלים של החברה, ובמיוחד ליכולות יצירת קוד, בהם הם מצטיינים. התשתית הזו מספקת פתרונות מתקדמים לארגונים ולמפתחים כאחד.

במקביל לזינוק בהכנסות, נרשמה תזוזה משמעותית בשוק: שני בכירים מצוות הפיתוח של Claude Code באנתרופיק — בוריס צ’רני וקאט וו — עזבו את החברה והצטרפו לסטארטאפ Anysphere, המפתח את Cursor, סביבת פיתוח מבוססת בינה מלאכותית. המעבר התרחש כאשר Cursor ממשיכה להתבסס על מודלי Claude של אנתרופיק, מה שמוביל לדינמיקה ייחודית של שיתוף פעולה עסקי לצד תחרות על טאלנטים וחדשנות בתחום.

 

טלגרם

הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו – המקום בו אנחנו מעדכנים בתדירות הכי גבוהה, ובו אפשר לראות גם תכנים לפני שהצטרפתם.

 

צוקרברג בונה צוות סופר-אינטליגנציה

ב-2004 בנה מארק צוקרברג רשת חברתית כדי לדרג מי חמוד יותר במעונות. ב-2025, הוא בונה צוות סופר-אינטליגנציה כדי לפתח מוח מלאכותי שיידע לעשות את זה בעצמו וגם לכתוב קוד, לנתח רגשות ולדבר פילוסופיה אם צריך. כי מה שהתחיל כניסיון להפוך חברים לנתונים, הפך לשאיפה להפוך נתונים לתודעה. שאפתנות? בטוח. התקדמות? תלוי את מי שואלים.

מטא השקיעה לאחרונה מעל 14 מיליארד דולר ב-Scale AI, סטארטאפ שמתמחה בהפיכת הרים של מידע גולמי, כמו טקסטים, תמונות וסרטונים, לנתונים נקיים, מסומנים ומאורגנים היטב, מהסוג שמודלים גדולים של בינה מלאכותית צריכים כדי ללמוד, להבין ולחזות. חשבו על זה כמו על תהליך של ניקוי ועדכון ספרייה ענקית, כדי שמודל ה-AI לא יתבלבל בין שייקספיר לממים של חתולים, או יותר גרוע, יתחיל לצטט אותם.

צוקרברג עצמו הגדיר את המטרה: “לבנות אינטליגנציה כללית, לשחרר אותה בקוד פתוח באופן אחראי, ולהנגיש אותה לכולם כדי שכולם יהנו ממנה.” הצוות הסודי שלו כולל כ-50 מהנדסים וחוקרים שנבחרו בקפידה, ומתארח בבתי היוקרה של צוקרברג בפאלו אלטו ולייק טאהו. בין המצטרפים: חוקרים בכירים מ-OpenAI, Google DeepMind ו-Sesame AI. הרחבה בכתבה הבאה.

 

Cursor שוברת את הכלים ומהדהדת את מלחמת הכישרונות בעולם ה-AI

איזו תחושה לא נעימה זו, כשהשותף העסקי שלכם פתאום מגייס את העובדים הכי טובים שלכם? זה בדיוק מה שקורה עכשיו בעולם הבינה המלאכותית – וזה די דרמטי. אחרי שסיפרנו לכם על הקרב בין Meta ל-OpenAIוכמויות הכסף ש״צוקי״ צוקרברג מפזר כדי להרכיב צוותי סופר-אינטליגנציה, מגיע עכשיו הקרב על הקוד. הסיפור מתחיל כמו שותפות עסקית מושלמת. Cursor, אפליקציית הקוד החכמה שכבשה את לבם של מתכנתים ברחבי העולם, נשענת כמעט לחלוטין על הטכנולוגיה של Anthropic. הן לא רק שותפות עסקיות, Cursor היא גם אחת הלקוחות הגדולים ביותר של Anthropic. קשר אידיאלי, נכון? עד ש-Cursor שברה את הכלים – וגייסה את הכוכבים הכי גדולים של Anthropic.

 

הגברת יעילות עם בינה מלאכותית בעבודה

בינה מלאכותית יכולה לסייע לכמעט כל אדם להיות גרסה קצת יותר טובה של עצמו, בטח שבטח בסביבת העבודה. בין אם אתם עצמאיים, בעלי עסק או שכירים – שימוש בכלי בינה יוצרת יכול להטיס אתכם קדימה, לחסוך לכם זמן, משאבים והרבה כאבי ראש. הנה כמה דברים שכדאי להכיר…

 

כך תמליצו ל-GPTs באיזה מודל להשתמש?

אולי פספסתם, אבל בימים הראשונים של המלחמה OpenAI השיקה אפשרות חדשה בממשק יצירת ה-GPTs – מי שבונה את הבוט יכול להמליץ למי שמשתמש בו, באיזה מודל להשתמש. התכונה החדשה מאפשרת למפתחים לדייק ולשלוט טוב יותר על ביצועי הבוטים שלהם ולספק חוויית משתמש מיטבית. האפשרות פשוטה לכאורה אך חשובה במיוחד ליצירת GPTs מתקדמים ומותאמים לצרכים ספציפיים. מידע נוסף בכתבה הבאה.

 

מחפשים כלי מתקדם לעיצוב ובניית אתרים, עם יכולות NO CODE בפנים?

הכירו את Webflow – פלטפורמת No-Code/Low-Code מתקדמת לעיצוב ובניית אתרים, המשלבת את החופש היצירתי של מעצב עם הכוח והיכולות של מפתח מקצועי. בעזרת ממשק ויזואלי אינטואיטיבי המבוסס על גרירה ושחרור (Drag-and-Drop), וובפלואו מאפשרת ליצור אתרים מרהיבים ומדויקים, ובו בזמן מייצרת באופן אוטומטי קוד HTML, CSS ו-JavaScript נקי, תקני ומותאם לסטנדרטים המתקדמים ביותר, כך שהתוצאה הסופית מקצועית ומדויקת, ללא צורך לכתוב אף שורת קוד בעצמכם.

אביטל ניסן, שמשתתפת בקורס המאסטר של LetsAI כתבה מדריף מקיף מ-ע-ו-ל-ה עם כל מה שאתם צריכים לדעת על הכלי ועל השימוש בו.

 

אנטרופיק השיקה עדכון שמשנה לחלוטין את מה שאפשר לעשות עם קלוד

עד עכשיו פיצ’ר הארטיפקטס שלהם איפשר לבנות כלים פשוטים – כמו מחשבונים, דפי נחיתה או כלי עזר בסיסיים. אבל הכלים האלה היו סטטיים: הם ביצעו רק את מה שהם נועדו לבצע, ולא מעבר לזה. אבל עכשיו כל זה השתנה. במקום לבנות רק כלים סטטיים, אתם יכולים ליצור אפליקציות חכמות שמתחברות ישירות למודלי קלוד. זה אומר שהכלי שאתם בונים מסוגל להבין טקסט חופשי, לחשוב על בעיות מורכבות ולהגיב בצורה אינטליגנטית לכל קלט של משתמש.

מה השתנה? פה יש מדריך שמסביר הכל לעומק. בקצרה – הכלים שאתם בונים יכולים עכשיו לשלוח שאלות ישירות לקלוד ולקבל תשובות חכמות בזמן אמת. בפועל, אתם פשוט מבקשים מקלוד לבנות כלי שמשתמש ביכולות שיש למודלים של אנטרופיק, והוא מטמיע את הלוגיקה הזו בקוד. זה בעצם קלוד בתוך קלוד. יש גם גישה חדשה לספריית הארטיפקטים שלכם ושל דוגמאות נבחרות של אנרופיק, דרך סרגל הצד. במקום לחפש את הכלים שלכם בשיחות, יש עכשיו כפתור בצד עם גלריה של דוגמאות ואיזור ניהול נוח לכל הכלים שלכם.

ראיתם כלי שמישהו אחר בנה? עכשיו אתם יכולים להעתיק אותו בלחיצה, לערוך אותו ולהתאים אותו בדיוק לצרכים שלכם.

 

אוטומציה או AI?

מכירים את סימפטום ההתאהבות בכלי? אתם מגיעים לאיש מקצוע ואתם בטוחים שאתם יודעים ב-100% מה הפתרון, ואז אחרי שיחה קצרה, אתם מגלים שבעצם התאהבתם בכלי, כלומר בפתרון, ולאו דווקא בדרך הכי יעילה להשיג את אותה מטרה. היום, יותר מתמיד, הרבה לקוחות חושבים שאותו פתרון הוא בינה מלאכותית. ויודעים מה… פעמים רבות הם צודקים. בינה מלאכותית יכולה לתת מענה להרבה צרכים! אבל פעמים רבות הפתרון שהם כל כך מחפשים הוא לאו דווקא AI. הרבה פעמים הם צריכים משהו אחר לגמרי – אוטומציה.

לפעמים כלי אוטומציה כמו MAKE, זאפייר או N8N יסגרו את הפינה. למשל – סריקת אתרי חדשות והעתקת כותרות לגיליון – זה אוטומציה. ניתוח המידע מסקירת החדשות והפקת דו”ח מסכם – זו משימה ל-AI. שליחה אוטומטית של משימות במייל לצוות – משימה קלאסית לאוטומציה. בניית תכנית פעולה לכל חבר צוות – קלאסי AI. ודוגמה אחרונה – העתקת נתונים מליד שנכנס והכנסתם לתוך מערכת CRM – ברור שאוטומציה. אבל צ’טבוט שירות לקוחות שנותן מענה מקצועי ללידים, זו כבר חונה באזור של הבינה המלאכותית.

בסופו של יום, אף פעם לא תהיה הפרדה דיכוטומית בין שתי הטכנולוגיות, והרבה פעמים הן יבואו ביחד – ישלימו אחת את השנייה. השילוב בין שני הכוחות הללו, הוא בדיוק מה שיכול לעזור לארגונים להיות יעילים וחכמים יותר בעת ובעונה אחת.

 

ניהול סיכונים עם כלים של בינה מלאכותית בעבודה

קריאה חובה! הדיון על בינה מלאכותית במקום העבודה כבר מזמן חרג משיחות על פרודוקטיביות או קיצורי דרך. ככל שהכלים החכמים נכנסים לעומק שגרת העבודה, כך גוברת גם הדילמה: איך משתמשים ביכולות המרשימות מבלי להעמיד את הארגון בסיכון? המאמר שלפניכם מציע לא רק אבחנה מדויקת של הסיכונים, אלא גם מתווה ברור לפעולה אחראית. הוא לא מיועד רק לאנשי אבטחת מידע, אלא לכל אחד מאיתנו – העובד, המנהל, או היועץ – שמבקשים לעשות שימוש נבון בכלי AI מבלי לשלם על כך מחיר כבד.

 

בינה מלאכותית מסייעת לעצמאיים ובעלי עסקים

בישראל יש כ-700,000 עסקים, וכמעט 70% מתוכם מנוהלים על ידי עוסק יחיד. זה אומר שיש פה כחצי מיליון איש שצריכים לנהל עסק כמעט לבד – וזה קשה מאוד! בדיוק פה נכנסת הבינה המלאכותית! סוף סוף הגיעה טכנולוגיה שבאמת יכולה לעזור, להקל, לסייע ולחסוך המון כאבי ראש! ומה שעצוב זה שהנתונים מלמדים שפחות מ-20% מהם אימצו או שילבו בינה מלאכותית. מחקרים אחרים מציגים תמונה עגומה אפילו יותר, בה רק כ-6% מהחברות בישראל באמת הטמיעו בצורה מעמיקה בינה מלאכותית.

 

 

אתמול קיימנו וובינר מדהים לעצמאיים ובעלי עסקים – ניתחנו קו”ח עם AI, בנינו סוכן AI לשירות לקוחות והטמענו אותו באתר (שגם הוא נוצר עם AI), ניתחנו תכנית שנתית אל מול יעדים (תכנון מול ביצוע), ובנינו אוטומציות להגדלת עוקבים באינטסגרם וליצירת לידים מטיקטוק. אלה דוגמאות קטנות לדברים שאפשר לעשות עם AI בניהול העסק. אמנם לוובינרים אין הקלטות (הן זמינות רק למשתתפי הקורסים שלנו), אבל דאגנו לכם להטבה שווה ומפנקת – אפשרות לצפות ב-5 שיעורים בחינם מתוך קורס המאסטר שלנו. פשוט לחצו על כפתור הנגן עם הכיתוב: “שיעורים לדוגמה – הצצה לקורס GenAI Master”.

 

שיעורים חינם מאסטר

רוצים לצפות ב-5 שיעורים בחינם, מתוך קורס המאסטר? לחצו על התמונה.

 

כתיבת ספרים עם AI במערכת “נובל קראפטר”

עולם הכתיבה עובר מהפכה של ממש, והבינה המלאכותית (AI) הפכה משחקן משנה לכלי מרכזי בתהליך היצירה. רבים תוהים אם ניתן בכלל להשתמש ב-AI לכתיבת ספרים, ומהן ההשלכות. נתחיל בפירוק מיתוס נפוץ: אמזון אינה חוסמת ספרים שנכתבו בעזרת AI. למעשה, בתהליך העלאת הספר, אמזון שואלת מפורשות האם נעשה שימוש ב-AI לכתיבת התוכן או לעיצוב העטיפה, ואף מציעה דרגות שונות של שימוש (כלל לא, מעט, או הרבה). גם אם תצהירו על שימוש נרחב, הספר עדיין יאושר להעלאה. השאלה האמיתית אינה אם אפשר, אלא איך עושים זאת נכון? איך הופכים רעיון גולמי, אוסף של מחשבות או אפילו תכתובת משפטית, לספר או תסריט מהודק ומרתק?

השבוע קיימנו שיעור התנסות בחינם עם התסריטאי והבמאי המוערך ערן ב.י, בו ערן הדגים שימוש במערכת Novel Crafter, לצד כלים אחרים לכתיבת ספרים ותסריטים עם AI. פה תמצאו את הקלטת השיעור, לצד סיכום מורחב של עיקרי הנושאים.

רוצים להצטרף לקורס? קבלו 150 ₪ הנחה! למימוש ההטבה לחצו על הלינק הבא.

 

יש מורים בקהל? כך תבנו אפליקציה להמחשת סדרות הנדסיות

רוצים ליצור ויזואליזציה של הנושא “סדרות הנדסיות” כדי להמחיש לתלמידים כיצד שינוי בערך q למשל יוצר סדרות שונות? המטרה כמובן היא לתת לכם – המורים – כלים פרקטיים, אבל לא פחות חשוב – לעודד אתכם ליצור כלים כאלה גם בעצמם! איך עושים את זה? הכנו לכם מדריך מקיף בלינק הבא

למה צריך את זה? רבים מהתלמידים מתקשים להבין את הרעיון שמאחורי סדרות הנדסיות – כיצד שינוי קטן במכפיל qqq גורם לשינויים דרמטיים בהתנהגות הסדרה. מורים שמבקשים להמחיש את זה נאלצים לעיתים להסתפק בלוח ולרשום כמה איברים ידנית. אבל בעידן הדיגיטלי, יש דרך טובה בהרבה: לבנות אפליקציה אינטראקטיבית פשוטה שמציגה את הסדרה, הגרף, הסכומים, ההתכנסות – והכול משתנה בזמן אמת.

הצטרפו לקבוצת המורים של LetsAI – מוזמנים להזמין גם קולגות או לפרסם בקבוצות חדר מורים.

 

מורן ואביתר נגד השעון!

איך בונים אפליקציות בלי לדעת קוד? מורן ואביתר מסבירים בפחות מ-60 שניות! וגם, אלו כלי AI מורים חייבים להכיר! התשובות בסרטון הבא שלפניכם, שלקוח מהתוכנית “בינה אחרת” – כל חמישי ב-20:05 בערוץ 10 בטלוויזיה.

 

 

מודלי הוידאו שמטריפים את העולם

באנר קורס סרטים

לפרטים על קורס יצירת פרסומות, קליפים וסרטים עם AI, לחצו פה.

 

גם בג’מיניי! Veo 3 סוף סוף זמין בלי VPN

ההמתנה הסתיימה! גוגל מביאה את בשורת יצירת הווידאו המתקדמת לישראל. דגם ה-AI החדשני, Veo 3, זמין כעת למשתמשים ישראלים, ומאפשר יצירת סרטונים ריאליסטיים מטקסט בלבד, ישירות דרך פלטפורמת Gemini וללא צורך בשימוש ב-VPN. עד לאחרונה, יוצרים וחובבי טכנולוגיה בישראל נאלצו להשתמש בפתרונות עוקפי מיקום כדי להתנסות בכלי יצירת הווידאו המתקדמים ביותר. כעת, המגבלה הוסרה, וניתן לגשת ליכולות המרשימות של Veo 3 בקלות דרך חשבון ה-Gemini, הן במחשב והן באפליקציה הייעודית. הגישה ל-Veo 3 פשוטה ודורשת חשבון Gemini Pro. למצטרפים חדשים, גוגל מציעה חודש התנסות בחינם. חשוב לציין: משתמשי Pro זכאים לשלוש יצירות וידאו ביום באמצעות Veo 3. לאחר מכן, הבקשות יעובדו על ידי הדגם הקודם, Veo 2.

 

מודלי הוידאו שמג’נרטים גם אודיו

דיברנו הרבה בשבועות האחרונים על Veo3, שנמצא היום גם ב-Canva – מנויי פרו יכולים כעת ליצור סרטונים מרהיבים ישירות בתוך ממשק פלטפורמת העיצוב המובילה וליהנות מיכולות מתקדמות כמו יצירת וידאו עם סאונד, מוזיקה ואפילו דיבור בעברית. כדאי לדעת שהמודל המתקדם זמין גם בפלטפורמות נוספות כמו FAL, לאונרדו ו-FREEPIK, ללא צורך לשימוש ב-VPN. אבל Veo3 לא לבד – גם בקלינג הוסיפו אפשרות לג’נרט סרטונים עם פס קול, ויודעים מה – זה נשמע לא רע בכלל!

 

 

עבדתם כבר עם ה-Canvas החדש של Higgsfield?

היגספילד השיקה את Canvas – כלי עריכת תמונות מבוסס בינה מלאכותית לעריכה מהירה ופשוטה. הכלי מאפשר להוסיף מוצרים לתמונות, להחליף רקעים או למחוק אובייקטים מיותרים בכמה קליקים בלי ידע מוקדם. יש שמכנים אותו “קוטל פוטושופ” אך נותר לראות האם הוא באמת תחליף מקצועי או פתרון מהיר לעריכה יומיומית. דוגמאות בסרטון מטה>>

 

 

הכשרות מקצועיות מבית LetsAI

להתעדכן זה חשוב – אבל אם אתם רוצים לקחת את זה צעד אחד קדימה, אנו ממליצים לכם בחום להעיף מבט על היצע הקורסים וההכשרות העשיר של LetsAI. חשבו כמה ערך קיבלתם פה במבזקון חדשות אחד בודד – עכשיו חשבו כמה ערך תקבלו בקורס מקצועי, שמועבר על ידי המרצים הטובים בארץ – אותם אנשים שהכשירו עובדים ומנהלים בחברות הגדולות בארץ, במשרדי ואגפי ממשלה, ובקרנות ועמותות שמנהלות תקציבים של מאות מיליונים. כי לכם מגיע רק את הטוב ביותר! הכלים שהזכרנו פה, נלמדים לעומק גם בקורסים שלנו ובאקוסיסטם שבנינו עבור משתתפי הקורסים שלנו. הצטרפו ללמעלה מ-50,000 סטודנטים, תלמידים ובוגרי הכשרות!

 

הקורסים שלנו

למעבר לעמוד הקורסים שלנו – לחצו פה.

 
רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

פותחים חודש עם חדשות ה-AI