ב־26.3.24 השיקה אדובי יכולת חדשה במחולל התמונות המקוון שלה: Firefly. הפיצ’ר החדש נקרא Structure Reference, והוא למעשה מעין גרסה ייחודית של אדובי לתוסף המפורסם מסטייבל דיפיוז’ן – קונטרול נט (Control Net). יכולת זו מאפשרת ליוצר להשתמש בתמונה קיימת כתבנית מבנית ולהגדיר את הפריסה ואת המבנה של התמונה החדשה שתיווצר באמצעות Firefly. או במילים אחרות, זה כמו שתצביעו על תמונה ותגידו למחולל:
“כזה אני רוצה, אבל בדיוק כזה!”
והוא ייצור תמונה חדשה בהתבסס על קווי המתאר והקומפוזיציה של תמונת הרפרנס שנתתם לו. אך הוא יעשה זאת בדיוק רב, לא כמו ילד המניח דף שקוף מעל ציור ועובר על הקווים.
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכון, חידוש או מידע על כלי חדש שיוצא.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה־AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
אין־סוף אפשרויות עם Structure Reference
בעזרת Structure Reference אתם יכול לחדש ולשנות את הנושאים והסגנונות של תמונות קיימות ולהפיח בהן חיים חדשים בד בבד לשימור המבנה והפריסה של התמונה המקורית. יכולת זו מציעה שליטה יצירתית ומבנית שיש לה יישומים רבים!
אדריכלות ועיצוב פנים
למשל דמיינו שאתם מעלים תמונה קיימת של חדר ילדים ל-Structure Reference ואז מעצבים את החדר מחדש!
לתת לדמיון להתפרע ולשתף את הילדים והמשפחה
נסו לעשות מציורי ילדים ציורים מציאותיים או לשנות סגנון אומנותי של תמונות ולשמר את המבנה המקורי שלהן.
אותה צורה – נוף אחר
נסו לצבוע תמונות שחור־לבן ורישומים ובכך להפיח בהם חיים, או להעלות תמונת נוף עם קומפוזיציה ייחודית וליצור תמונות חדשות המתבססות על אותה קומפוזיציה, ולהוסיף להן גופים חדשים בלי לאבד את המבנה הבסיסי.
נסו ליצור מגוון רחב של תמונות מותאמות עם סגנון עקבי בקמפיינים של מותגים. יכולת זו בשילוב עם Style Reference של Firefly נותנת שליטה יצירתית מלאה בהגדרת המבנה, הסגנון והאיכות החזותית של התמונות המיוצרות.
איפה Structure Reference זמין ולמי?
הפיצ’ר החדש זמין בתוך הממשק של אדובי פיירפלי Adobe firefly לכל המשתמשים, הן מנויי אדובי והן משתמשים בחבילה החינמית.
איך משתמשים ב־Structure Reference?
- נכנסים לפיירפליי.
- נכנסים לכלי ה־Text to image (מחולל התמונות של פיירפליי).
- בתפריט הצדדי בוחרים בלשונית Structure.
- מעלים תמונה מהמחשב או מהמאגר הזמין של אדובי. תמונה זו תשתמש כתמונת הרפרנס של בסיס הקומפוזיציה, ומהמבנה שלה תג’ונרט תמונה חדשה.
- מוסיפים פרומפט מילולי המתאר את התמונה החדשה שברצונכם ליצור (זכרו שהתמונה החדשה ‘תחקה’ את הקומפוזיציה ואת המבנה של תמונת ה־Structure Reference שהוספתם מקודם).
- בשלב זה אפשר להוסיף עוד הגדרות בעזרת הממשק העשיר של פיירפליי, כמו למשל סוג התמונה (תמונה פוטו־ריאליטסית או איור), ממדי התמונה (Aspect ratio), אפקטים (איור דיגיטלי, ציור, עומק שדה רדוד וכן הלאה), פלטות צבעים (צבעים חמים, צבעי פסטל וכן הלאה), תאורה (תאורה אחורית, תאורה דרמטית, תאורת סטודיו וכדומה), זווית המצלמה (קלוזאפ, צילום נוף, זווית עילית, זווית תחתית וכן הלאה).
- לסיום לחצו אישור, והתמונה שלכם בדרך.
- טיפ 1: היעזרו במחולל הפרומפטים המובנה של פיירפליי. התחילו לרשום פרומפט ותנו לפיירפליי להמשיך את המשפט ולהציע אפשרויות להמשך התיאור.
- טיפ 2: היעזרו בסליידר Visual intensity כדי לשלוט בעוצמת האפקט.
- טיפ 3: זוכרים שכל הכלים של אדובי תומכים בעברית? נסו לרשום פרומפט בעברית. זה עובד!
העמיקו את הידע שלכם בכלים הג’נרטיביים של אדובי
רוצים להכיר את הכלים הג’נרטיביים של אדובי לעומק? הצטרפו לקורס מקיף, בו תלמדו להפעיל את יכולות ה-AI של פוטושופ וג’נרייטיב פיל. למדו לתפעל את אדובי פיירפליי, ג’נרייטיב ריקולור ואדובי אקספרס כמו מקצונים.
פרטים והרשמה בעמוד הקורס או לחלופין, מוזמנים להצטרף לקורס ה־AI המקיף שלנו.
הי, עושה המון נסיונות והולכת בדיוק לפי טוטוריאלס ועדיין פיירפליי לא מצליח לעקוב אחרי המבניות. מצליח אולי אחת ל-50 במקרה הטוב. אני רואה שהרבה מתלוננים על זה. יש לך פתרון? רעיון? תודה