מיקרוסופט חשפה לאחרונה סדרת עדכונים לעוזר ה-AI שלה במקביל לציון יום השנה ה-50 של החברה. בהובלת מוסטפא סולימאן, סגן נשיא בכיר ומנכ”ל מיקרוסופט AI, החברה מקדמת מעבר משמעותי מעוזרי AI כלליים ל״חברים אישיים מותאמים אישית״, עם יכולות חדשות שמשנות את האופן בו אנחנו מתקשרים עם טכנולוגיה. במאמר נציג את החזון החדש של מיקרוסופט עבור Copilot הכולל יכולות מולטימודאליות חדשות, פעולות, פודקאסטים ועוד. היכולת המרכזית החדשה היא “Memory”, שמאפשרת לקופיילוט לזכור פרטים חשובים על חיי המשתמש והעדפותיו, כמו העדפות אוכל, בידור ואבני דרך אישיות. כפי שסולימאן מציין: “לעולם לא תצטרכו להתחיל מחדש עם הקופילוט האישי שלכם. תמיד תוכלו לעבוד ממקום של הבנה עמוקה המבוססת על מה שתבחרו לשתף, ממה שאתם אוהבים לארוחת בוקר ועד מהן המטרות הגדולות בחיים שלכם”. זה יוצר מערכת יחסים המבוססת על המשכיות והיכרות מתפתחת, שהיא הרבה יותר אישית מהאינטראקציות הקודמות שלנו עם AI.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מהפכת ההתאמה האישית
החזון של מיקרוסופט עבור Copilot מייצג שינוי פרדיגמה מעוזרי בינה מלאכותית גנריים לשותפי בינה מלאכותית מותאמים אישית. כפי שסולימאן מתאר בצורה אלגנטית: “היום, אנחנו יוצאים למסע להפוך את Copilot משותף בינה מלאכותית לשותף הבינה המלאכותית שלך“. טרנספורמציה זו מופעלת על ידי סדרה של יכולות חדשות שנועדו להפוך את Copilot ליותר אישי, אינטואיטיבי ומשולב בחיי המשתמשים.
מעבר לזיכרון, מיקרוסופט מפתחת גם אפשרויות התאמה אישית למראה Copilot, שיאפשרו לכם לעצב את שותף ה-AI שלכם הן ויזואלית והן פונקציונלית. חזון החברה הוא שיהיו “כמספר המשתמשים ב-Copilot כך מספר ה-Copilot השונים” – כלומר, חוויה ייחודית לחלוטין עבור כל משתמש. חשוב לציין שמיקרוסופט שמה דגש מיוחד על פרטיות, ומעניקה לכם שליטה מלאה על המידע שלכם באמצעות לוח בקרה ייעודי. תוכלו לבחור בדיוק אילו סוגי מידע Copilot יזכור, או לבטל את התכונה לחלוטין אם תעדיפו זאת.
זיכרון הוא הבסיס
תכונת ה-Memory היא אבן היסוד של Copilot החדש, המאפשרת לו לזכור מידע משמעותי על חייכם – החל מהעדפות קולינריות, דרך סגנונות בידור אהובים ועד לפרטים אישיים חשובים. בכל אינטראקציה, Copilot מעשיר את הפרופיל שלכם, מה שמאפשר לו להציע פתרונות מותאמים אישית, לספק הצעות יזומות ולהזכיר לכם דברים חשובים ברגע הנכון. “באישורך, Copilot יזכור כעת על מה אתה מדבר, כך שהוא לומד את מה שאתה אוהב ולא אוהב ופרטים על חייך: את שם הכלב שלך, את הפרויקט המאתגר בעבודה, מה מניע אותך להתמיד בשגרת האימונים החדשה שלך”, מסביר סולימאן.
היכולות החדשות של Copilot
ההכרזה מציגה מספר תכונות פורצות דרך ההופכות את Copilot מעוזר פסיבי לשותף פעיל המסוגל להתערבות משמעותית:
פעולות (Actions)
אחת התכונות המתקדמות והמשמעותיות ביותר היא Copilot Actions, המאפשרת לבינה המלאכותית לבצע משימות בשם המשתמשים ברחבי האינטרנט. במקום פשוט לספק מידע, Copilot יכול כעת להזמין כרטיסים לאירועים, לעשות הזמנות במסעדות, או לשלוח מתנות. קופיילוט משלים משימות אלה מאחורי הקלעים תוך עדכון המשתמשים על ההתקדמות. יכולת זו מתרחבת לרוב האתרים, עם שותפי השקה הכוללים פלטפורמות נסיעות ואירוח מובילות כמו Booking.com, Expedia, OpenTable ואחרים.
הבנה חזותית (Vision)
מיקרוסופט הרחיבה משמעותית את יכולות ההבנה החזותיות של Copilot עם Copilot Vision. היכולת זמינה גם במכשירים ניידים והן ב-Windows, ומאפשרת ל-Copilot לראות ולפרש את העולם סביב המשתמשים:
- ראייה ניידת: דרך מצלמת סמארטפון, Copilot יכול לנתח וידאו בזמן אמת או תמונות שמורות כדי לספק מידע, הדרכה או רעיונות יצירתיים. היישומים נעים מאבחון בריאות צמחים ועד הצעות עיצוב פנים.
- ראיית Windows: האפליקציה החדשה של Windows מאפשרת ל-Copilot לקרוא ולתקשר עם תוכן על המסך במספר אפליקציות וכרטיסיות דפדפן. משתמשים יכולים לגשת לתכונה זו באמצעות Alt+Space או על ידי החזקת Alt+Space לפקודות קוליות.
Consider me leveled up! Introducing Copilot Vision in @MicrosoftEdge, where I can help you browse, organize, and even prep for a job interview. It's free to use – open Copilot in Edge, click on the mic icon, and I'll see what you see. https://t.co/6pm4WGTmo4 pic.twitter.com/dT6hIHEnWG
— Microsoft Copilot (@Copilot) April 16, 2025
דפים (Pages)
Copilot Pages משנה את האופן שבו משתמשים מארגנים ומתקשרים עם מידע. תכונה זו ממירה הערות מפוזרות, תוכן ומחקר לקנבס מאורגן ש-Copilot עוזר לפשט ולשפר. Pages משמש כמרחב עבודה מתמשך בו משתמשים יכולים להמשיך שיחות ואיטרציות לאורך זמן, עוברים מטיוטות גסות לגרסאות סופיות.
פודקאסטים (Podcasts)
בגישה חדשנית לצריכת מידע, Copilot Podcasts יכול כעת ליצור פודקאסטים מבוססי בינה מלאכותית בהתאם לתחומי העניין של המשתמש או תוכן ספציפי. מצגות אודיו מותאמות אישית אלה יכולות לנתח אפשרויות להחלטות גדולות (כמו תוכניות חופשה או רכישת בית), להסביר נושאים מורכבים, או פשוט לספק אלטרנטיבה קלה לעיכול מול גלילה אינסופית. האופי האינטראקטיבי של פודקאסטים אלה מאפשר שיחה מתמשכת תוך כדי האזנה. לדברי סולימאן, “Copilot יבין אותך בהקשר של חייך, ויופיע, לפי התנאים שלך, בדרך הנכונה בזמן הנכון. זה עשיר הרבה יותר, דינמי יותר, תומך ומתפתח מכל תוכנה שראינו בעבר. זהו סוג חדש של מערכת יחסים עם טכנולוגיה, עידן חדש”.
קניות (Shopping)
Copilot פועל כעת כעוזר קניות אישי המבצע מחקר, בונה השוואות מוצרים, מציע עצות ומתריע למשתמשים על ירידות מחירים או מבצעים. Copilot Shopping משדרגת את חווית הקניות על ידי מתן אפשרות למשתמשים לבצע רכישות ישירות דרך האפליקציה, ובעצם יוצרת פלטפורמת קניות מותאמת אישית הבנויה סביב העדפות אישיות.
מחקר מעמיק (Deep Research)
אחת היכולות החדשות המשמעותיות ביותר של Microsoft Copilot היא “Deep Research” – כלי מחקר מתקדם שמשנה את האופן בו אנחנו מבצעים מחקר מורכב. יכולת זו מאפשרת לבצע במהירות משימות מחקר רב-שלביות שבאופן רגיל היו דורשות שעות עבודה ידנית. איך זה עובד? Deep Research מסוגל לאתר מידע, לנתח אותו ולשלב תובנות ממגוון מקורות מקוונים, מסמכים ותמונות. הכלי נשען על מודל המחקר העמוק של OpenAI, המבוסס על טכנולוגיית o3, שפותחה במיוחד למשימות מחקר מעמיקות. בפועל, Deep Research מאפשר לכם לחקור נושאים בצורה שיטתית ומעמיקה יותר, עם דגש על דיוק ואמינות. הוא מצטיין במיוחד בארגון מידע ממקורות אמינים, מה שהופך אותו לכלי יעיל במיוחד עבור מחקרים אקדמיים, פרויקטים מקצועיים או חיפושי מידע אישיים. לפי מיקרוסופט, Deep Research מסוגל לחסוך שעות רבות של עבודה על ידי ביצוע יעיל של תהליכי איסוף, ניתוח ושילוב מידע ממקורות שונים.
חיפוש ברשת
Copilot Search מייצג אבולוציה משמעותית בחיפוש באינטרנט, משלב פונקציות חיפוש מסורתיות עם יכולות בינה מלאכותית גנרטיביות. התכונה מצליבה מידע ממספר אתרים כדי לספק תשובות מקיפות עם מקורות מצוטטים ישירות ב-Bing, ויוצרת חוויית חיפוש משולבת ויעילה יותר.
שליטה, פרטיות ואמון
לאורך כל ההכרזה, מיקרוסופט מדגישה נקודה חשובה: אתם, המשתמשים, שומרים על שליטה מלאה בשותף ה-AI שלכם. למרות העוצמה הרבה של תכונת ה-Memory (זיכרון), היא לחלוטין אופציונלית. אתם קובעים אילו פרטים Copilot יזכור עליכם, ויכולים בכל רגע לשנות או למחוק מידע זה, ואפילו לבטל את התכונה לגמרי. כפי שסולימאן מדגיש: “אתה נשאר בשליטה, אתה הטייס ואתה מקבל את ההחלטות וקובע את הגבולות”.
מיקרוסופט מבינה שאמון הוא המפתח להצלחת מערכת יחסים עמוקה יותר עם עוזרי AI אישיים. לכן החברה שמה דגש מיוחד על בקרות פרטיות ושקיפות מלאה. כשאתם רוצים לדעת מה Copilot זוכר עליכם, פשוט שאלו “מה אתה יודע עליי?” והוא יציג בפניכם את כל המידע השמור. אם תרצו להסיר פרט מסוים, אמרו “שכח מ-X” והוא יעשה זאת מיד. גישה זו נועדה ליצור סביבה בטוחה שבה תרגישו נוח לפתח קשר משמעותי עם שותף ה-AI שלכם, תוך שמירה על פרטיותכם ועל הזכות שלכם להחליט איזה מידע אישי לשתף.
איך מתחילים?
התחלת השימוש ב-Microsoft Copilot פשוטה ונגישה לכולם. אתם יכולים לגשת לעוזר ה-AI החכם במגוון דרכים, בהתאם להעדפותיכם האישיות. הדרך המהירה ביותר היא פשוט לבקר באתר מכאן דרך כל דפדפן מודרני, שם תוכלו להתחיל לשוחח עם Copilot מיד לאחר התחברות לחשבון Microsoft שלכם. אם אתם מעדיפים גישה נוחה יותר במכשיר הנייד, הורידו את אפליקציית Copilot החינמית מ-Google Play Store למכשירי Android או מ-App Store למכשירי iPhone ו-iPad. למשתמשים במחשב, האפליקציה זמינה להורדה מ-Microsoft Store עבור Windows ומ-Mac App Store עבור מחשבי Apple. אם אתם מנויים ל-Microsoft 365, תוכלו ליהנות מיתרונות Copilot המשולבים באפליקציות כמו Word, Excel ו-PowerPoint. למי שמחפש את החוויה המתקדמת ביותר, מחשבי Copilot+ החדשים מציעים יכולות AI משופרות במיוחד. כל שנדרש הוא חשבון Microsoft פעיל וחיבור לאינטרנט, ואתם מוכנים להתחיל את המסע שלכם עם עוזר ה-AI האישי החדש של מיקרוסופט.

העתיד של בינה מלאכותית כשותף
החזון של מיקרוסופט עבור Copilot מייצג עוד נקודת מפנה משמעותית באבולוציה של בינה מלאכותית. במקום להתמקד רק בהשלמת משימות או באחזור מידע, הגישה החדשה ממקמת את ה-AI כשותף אמיתי שגדל ומתפתח לצד המשתמש. מיקרוסופט מקדמת מעבר מעוזרי AI כלליים לחברים אישיים מותאמים, עם יכולות חדשות המשנות את האופן בו אנחנו מתקשרים עם טכנולוגיה. עם יכולות כמו Memory, המאפשרת לקופילוט לזכור פרטים חשובים על חיי המשתמש והעדפותיו, נוצרת מערכת יחסים המבוססת על המשכיות והיכרות מתפתחת. הקופילוט מציע גם התאמה אישית של סגנון התקשורת, למידה מהעדפות המשתמש, ואפילו תמיכה רגשית כשנדרש, מה שמקרב אותו לדמות אנושית יותר.
בעוד שמיקרוסופט מתמקדת בהגדלת הפרודוקטיביות של עובדים באמצעות ה-AI, חברות אחרות בתעשייה מציעות גישות שונות. סיילספורס, למשל, מקדמת חזון של סוכני AI אוטונומיים שיכולים להחליף עובדים בתקופות עמוסות. הבדלי גישות אלה מדגישים עד כמה מוקדם השלב שבו אנחנו נמצאים – איש עדיין לא יודע בוודאות כיצד AI ישנה את האופן שבו עובדים בארגונים. מה שברור הוא שמיקרוסופט מדגישה שליטת משתמש ופרטיות בחזון שלה. למרות העוצמה של תכונות כמו Memory, המשתמשים נשארים בשליטה מלאה על המידע שהם משתפים עם ה-AI שלהם. ככל שהטכנולוגיה מתפתחת, אנחנו צפויים לראות שותפי AI שהופכים אישיים יותר, אינטואיטיביים ומשולבים בחיי היומיום שלנו. חזון זה של ליווי בינה מלאכותית מייצג לא רק התקדמות טכנולוגית, אלא שינוי יסודי באופן שבו אנו מתקשרים עם ותופסים בינה מלאכותית – מעבר מכלים שאנו משתמשים בהם לשותפים שאנחנו סומכים עליהם.
כתיבת תגובה