בהתחלה, אידאוגרם היה בעיניי לא יותר ממחולל תמונות בינוני מינוס, אך עם הזמן הוא הצליח לכבוש אותי. כיום, הוא אחד מהכלים האהובים עליי, והפך בעיניי למחליף ראוי לדאלי3 בתור מחולל תמונות קל לתפעול וממושמע. אידאוגרם קוהרנטי, מבין את הפרומפטים שלי בצורה מדויקת, יודע לייצר סצנות מורכבות, ומצטיין בג’ינרוט של טקסט בתמונות (באנגלית כמובן). ולא פחות חשוב – יש לו חבילה חינמית נדיבה. וכל זה היה בגרסה הישנה. עכשיו, עם גרסה 2.0, הכל עלה בעשר רמות למעלה.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
Credit: Ideogram
סדנת אידאוגרם מעשית
הצטרפו אלינו לסדנת אידאוגרם מעשית למתחילים בלייב זום! פרטים על מועדים ושעות באתר הסדנה.
מה חדש ב-Ideogram 2.0?
ריאליזם ברמה מאוד גבוהה
הגרסה החדשה של אידאוגרם – Ideogram 2.0 – מציעה שורה של שיפורים ותוספות שמעמידים המודל החדש בשורה הראשונה של מחוללי תמונות מבוססי טקסט. ראשית, ניכר כי שיפורי האיכות כוללים ריאליזם מוגבר, דיוק רב יותר בהתאמת התמונה לפרומפטים, ושיפור ניכר ביצירת טקסטים בתוך התמונות – פיצ׳ר שבעבר ייחד את Ideogram ממודלים אחרים, עד שהגיע DALL·E 3 (ובהמשך גם מידג’רני V6 וכמובן כיום גם Flux).
מבחר גדול יותר של יחסי אורך-גובה, וסגנונות גרפיים מותאמים מראש
בנוסף לכך, Ideogram 2.0 מאפשר כעת שליטה מוגברת על סגנון התמונה, עם אפשרות לבחור מתוך מגוון סגנונות מוגדרים מראש כמו ריאליסטי, עיצוב גרפי, תלת-מימד, ואנימה. כל אחד מהסגנונות מותאם ליצירת תמונות בסגנון ייחודי, מה שמאפשר יצירתיות וגיוון רב יותר בעבודות. כמו כן, קיימת אפשרות לייצר תמונות בכל יחס מימדים, כולל פורמטים אקזוטיים כמו 3:1 ו-1:3, המתאימים במיוחד לצרכים ייחודיים כמו כרזות או עיצובים גרפיים מורכבים.
גם בעבר היו סגנונות ופריסטים באידאוגרם, רק שבמודל החדש ניכר שכל סגנון כזה עבר אימון וכיוונון ברמה גבוהה מאוד, שמובילה לתוצאות מדויקות יותר.
שינוי פלטת צבעים בקליק
הגרסה החדשה כוללת גם תכונה לשליטה בפלטת הצבעים של התמונות, המאפשרת למשתמשים להתאים את גוון התמונה לצרכים אמנותיים או מיתוגיים. אפשרות זו מעניקה למשתמשים יכולת שליטה גבוהה יותר בגווני התמונה ובחירת צבעים מדויקת על פי העדפותיהם. ניתן אף להגדיר ידנית את הצבעים הספציפיים שבפלטה.
אפליקציה ל-IOS
בנוסף, Ideogram 2.0 מציג את אפליקציית ה-iOS החדשה, המאפשרת גישה נוחה וזריזה ליכולות יצירת התמונות גם מהנייד. אפליקציה זו מצטרפת למגוון הפלטפורמות שבהן ניתן להשתמש בכלי, כולל האתר הרשמי של Ideogram. בקרוב תושק גם אפליקציה לאנדרואיד, שתהפוך את הכלי לנגיש עוד יותר. כדאי לציין שהאתר של אידאוגרם רספונסיבי (מותאם למובייל), כך שניתן בקלות להתשמש בו גם במכשירים ניידים שונים, החל מסמארטפונים ועד טאבלטים (ללא צורך באפליקציה ייעודית).
זמין גם ב-API
מבחינת פיתוחים טכניים, Ideogram מציעה כעת API בגרסת בטא, המיועד למפתחים המעוניינים לשלב את יכולות הכלי באפליקציות אחרות או בעסקיהם. ה-API מציע איכות תמונה מעולה במחיר תחרותי מאוד, מה שהופך אותו לאטרקטיבי עבור עסקים קטנים וגדולים כאחד.
מדריך בסיסי לשימוש באידאוגרם
הרשמה והתחברות
- בקרו באתר Ideogram.ai והירשמו באמצעות חשבון Google או Apple.
- לאחר ההתחברות, תתבקשו לבחור שם משתמש.
- תמונת הפרופיל שלכם תהיה זו של חשבון Google או Apple שלכם, אך תוכלו לשנות אותה מאוחר יותר.
- לאחר מכן תתבקשו לבחור תכנית – מזכיר שיש חבילה חינמית נהדרת!
איך יוצרים תמונות באידאוגרם?
- הקלידו את תיאור התמונה הרצויה בתיבת הטקסט בחלק העליון של המסך.
- הגדירו את הפרמטרים המתקדמים בעזרת התפריט מצד ימין, למשל: מימדי התמונה, הפעלה או כיבוי של משפר הפרומפטים, סוג המודל וכן הלאה.
- בתחתית תיבת הפרומפטים תמצאו רשימה של סגנונות אומנותיים – היעזרו בהם על מנת לדייק את התוצר הסופי.
- לחצו על כפתור “Generate” כדי להתחיל את תהליך היצירה.
- אידאוגרם תייצר ארבע תמונות בכל פעם. תוכלו לראות תצוגה מקדימה של התמונות עם מחוון התקדמות מעליהן.
- לאחר יצירת התמונות, תוכלו ללחוץ על תמונה כדי לפתוח פאנל מידע המציע מספר פעולות נוספות. הורידו את התמונה כקובץ PNG איכותי (בתוכניות בתשלום) או כקובץ JPG מוקטן (בתוכנית החינמית).
- תוכלו להשתמש בכפתורי ה”פלוס” או ה”רמיקס” כדי לג’נרט מחדש את אותה תמונה, עם שינויים קלים. כפתור הפלוס יאפשר לערוך ולשנות את הפרומפט. כפתור הרמיקס יאפשר לכם להשתמש בתמונה שיצרתם (או תמונה שבחרתם מהפיד של הקהילה), בתור תמונת רפרנס (Image to Image). תוכלו אף להשתמש בסליידר כדי לקבוע את מידת הדימיון לתמונת הרפרנס.
סקירת חבילות המנויים
Ideogram מציעה מספר חבילות מנויים המותאמות לצרכים ולתקציבים שונים, החל מהחבילה החינמית הבסיסית ועד חבילות מתקדמות ויקרות יותר.
החבילה החינמית
החבילה החינמית מאפשרת ייצור של עד 40 תמונות ביום עם קרדיטים איטיים (ג’ינרוט בעדיפות נמוכה שייקח יותר זמן). החבילה הבסיסית מיועדת למשתמשים מזדמנים ומציעה תכונות מינימליות אך שימושיות, כולל גישה לגלריית הקהילה והורדת תמונות באיכות נמוכה יותר מאשר בחבילות בתשלום. מדובר בחבילה טובה מאוד שתתאים לרוב המשתמשים שאינם משתמשים “כבדים”.
חבילת Basic
החבילה הבאה היא חבילת ה-Basic, המיועדת למשתמשים הזקוקים למעט יותר גמישות ויכולת ייצור. חבילה זו כוללת 400 קרדיטים עם עדיפות לחודש (ג’ינרוט מהיר) ו-100 קרדיטים איטיים ליום, כמו גם אפשרויות מתקדמות כגון הורדת תמונות באיכות מקורית וגבוהה יותר, ושימוש בכלי העריכה המתקדם של Ideogram.
חבילת Plus
למי שמחפשים חבילה עשירה יותר, קיימת חבילת ה-Plus, המציעה 1,000 קרדיטים חודשיים עם עדיפות (ג’ינרוט מהיר) וקרדיטים איטיים בלתי מוגבלים (כלומר – יש לכם אפשרות ליצור תמונות ללא שום מגבלה). חבילה זו כוללת גם אפשרויות מתקדמות נוספות כמו העלאת תמונות מקוריות ויצירת תמונות באופן פרטי, מה שהופך אותה לפופולרית במיוחד בקרב יוצרים ועסקים קטנים.
חבילת Pro
החבילה המקצועית ביותר, Pro, מיועדת למשתמשים הזקוקים לייצור תמונות בקנה מידה גדול במיוחד. חבילה זו כוללת 3,000 קרדיטים חודשיים עם עדיפות, גישה לתכונות המתקדמות ביותר, ויכולת לייצר תמונות בקבוצות עם קובצי CSV.
שימוש בקרדיטים
להלן טבלת שימוש בקרדיטים לפי פילוח של סוג המודל ומהירות או איכות תהליך הג’נרציה:
לסיכום – אידאוגרם הוא מחולל תמונות מצוין במחיר שווה לכל נפש
בסיכומו של דבר, Ideogram 2.0 מציעה שדרוג משמעותי לכל מי שעוסק ביצירת תמונות, עיצוב גרפי, וטיפוגרפיה. הכלי, שהיה בעבר בחירה שנייה עבורי, הפך לאחד המועדפים בזכות השיפורים המרשימים בגרסה החדשה. בין אם אתם אמנים, מעצבים גרפיים, או אנשי מקצוע אחרים, Ideogram 2.0 מספקת פתרון חזק וגמיש שיאפשר לכם להיות יצירתיים ויעילים יותר. היכולת להבין פרומפטים מורכבים, ליצור טקסטים מדויקים, ולשלוט בפרמטרים כמו סגנון וצבעים, הופכת את Ideogram 2.0 לכלי חובה עבור כל מי שמחפש להוציא את המיטב מהיצירתיות שלו.