תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

סיכום AI שבועי – 15.9.23

סיכום AI שבועי - 15.9.23
תוכן עניינים

שנה חדשה עומדת בפתח וההתפתחות של בינה מלאכותית (AI) ממשיכה לעצב את העולם. בין אומנות, טכנולוגיה וחינוך – AI חודר לכל תחום ומחייב אותנו להתבונן מחדש באופן שבו אנחנו יוצרים, מנהלים ומקבלים החלטות. במאמר הזה נעמיק בנושאים הקשורים ליצירתיות, אחריות מדינית, חינוך והשפעה על מגזרים שונים, עם נגיעות אישיות ממבט שבועי.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אומנות ויצירתיות: כוחה של הבינה המלאכותית באומנויות

עולם האומנות היה אחד התחומים הראשונים שחש את כוחה של הבינה המלאכותית. כלים כמו מידג’רני (MidJourney) הציבו רף חדש ליצירתיות, כשהפכו את הבלתי נתפס לוויזואלי בצורה מרשימה. תוך זמן קצר התברר שהאמנות הדיגיטלית, כפי שהכרנו אותה, עומדת לשנות את פניה. חברות כמו אילבן לאבס (Eleven Labs) החלו להוסיף קולות סינתטיים, אם כי מבלי ליצור את אותו אפקט ה-wow.

 

אבל דווקא החודש, עולם המוזיקה פרץ את המחסום שלו. חברת Stability AI, שהביאה לעולם את אמנות ה-AI הוויזואלית, השיקה את Stable Audio – מחולל מוזיקה המבוסס בינה מלאכותית, שמסוגל לייצר מוזיקה לשימוש מסחרי באיכות גבוהה. המהלך הזה מסמן נקודת ציון בתחום המוזיקה היצירתית בבינה מלאכותית.

 

המהפכה הזו, שמתרחשת אחרי תהליכים דומים מצד גוגל ומטא, אינה תוצאה של חברות ענק בלבד; גם כלים קטנים יותר כמו Suno מתחילים להשפיע. אין ספק שהשילוב של קול, מוזיקה ובינה מלאכותית כבר כאן, ולתעשיית המוזיקה לא נותר אלא להסתגל. דוגמה לכך היא השיר החדש שמתוכנן לצאת עם קולו של ג’ון לנון עד סוף השנה, פרויקט שבביצוע הביטלס תוך שילוב של AI.

 

התנגדות בתעשיית המוזיקה

לא כולם נלהבים מהכניסה של הבינה המלאכותית לתחום המוזיקה. בפסטיבל Bigsound שנערך בבריסביין, נושא הבינה המלאכותית היה חם. בריאן מיי, חבר הלהקה קווין, הביע דאגה שהיצירתיות האנושית תדולל עקב השימוש ההולך וגדל ב-AI. דו”ח מ-UK Music אף מזהיר מפני השפעת AI על מעמד בריטניה כיצואנית מוזיקה מובילה. נראה כי התעשייה צריכה לאזן בין חדשנות לשמירה על האמנות.

 

אחריות מדינית ותאגידית: רגולציה על AI

בעוד בינה מלאכותית ממשיכה לשנות את תחומים רבים, מדינות וחברות נאלצות לקחת אחריות על פיתוח ושימוש הטכנולוגיה הזו. אין מדינה בעולם שלא מתייחסת לנושא – ממשלות רבות מנסות להבין כיצד לשלב את הבינה המלאכותית בכלכלה שלהן, אך בו זמנית להימנע מקבלת החלטות מכריעות מדי.

 

דוגמה לכך היא בריטניה, שבה הדגש על שיתוף פעולה בינלאומי הוא המפתח להבטחת ניצול בטוח של AI. שרת הטכנולוגיה הבריטית, מישל דונלן, ציינה לאחרונה את תפקיד הבינה המלאכותית בהפיכת בריטניה למעצמת-על טכנולוגית עד 2030.

 

אסיפות בינלאומיות בנושא AI

בוושינגטון, התקיים מפגש של אנשי טכנולוגיה מובילים כמו אילון מאסק ומארק צוקרברג כדי לדון בעתידה של הבינה המלאכותית. פגישות אלו מדגישות את החשיבות של שיתוף פעולה ורגולציה פוטנציאלית כדי להבטיח ש-AI ינוצל בצורה בטוחה ומבוקר.

 

בינתיים, גוגל מבצעת מהלכים נוספים כדי לחשוף תוכן מבוסס AI, במיוחד בהקשר של פרסומות פוליטיות. מהלך זה מדגיש את הצורך לשקול את ההשפעות החברתיות של הבינה המלאכותית ולפעול במקביל לצורכי הציבור והטכנולוגיה.

 

חינוך: השפעת AI על מערכת החינוך

בעולם החינוך, בינה מלאכותית משנה את אופן הלמידה ומכינה את הדור הבא להתמודד עם טכנולוגיות מתקדמות. דוגמה לכך היא מוסדות החינוך במסצ’וסטס, שכבר החלו לשלב AI בתהליכי הלמידה שלהם.

 

דאגות מוסריות

אף על פי שבינה מלאכותית משפרת את חוויית הלמידה, ארגונים כמו אונסק”ו הביעו דאגות לגבי השימוש הלא מבוקר בכלי AI בכיתות. לפי ההנחיות שפורסמו, יש צורך במעורבות ציבורית וברגולציה כדי למנוע פגיעה אפשרית מהשימוש הבלתי מבוקר בטכנולוגיה הזו.

מצד שני, מדינות כמו הודו מכשירות אלפי תלמידים ומורים בתחום ה-AI, כחלק מהמאמץ להכניס את הבינה המלאכותית לתוך מערכות החינוך המודרניות. יוזמות גלובליות נוספות מצד חברות כמו גוגל, שמקצות מיליוני דולרים למחקר בתחום הבינה המלאכותית, מראות עד כמה החינוך חשוב לעתיד הטכנולוגי שלנו.

 

השפעה מגזרית: מהפכת ה-AI בכל תחומי החיים

השפעת הבינה המלאכותית מורגשת בכל מגזר – מהחלל החיצון ועד למערכות פיננסיות מורכבות. לדוגמה, SpaceChain משלבת בינה מלאכותית עם תצלומי כדור הארץ, לא רק כדי ללכוד נופים עוצרי נשימה מהחלל, אלא גם כדי לייעל תהליכים חקלאיים ותכנון עירוני. גם במגזר הפיננסי נעשים מהלכים גדולים – למשל, הצ’אטבוט החדש של מורגן סטנלי, המשמש לניהול עושר.

 

משפטים ועסקים

בתחום המשפטי, LexisNexis החלה להשתמש בבינה מלאכותית כדי להנגיש תיקים משפטיים בצורה טובה יותר. בתחום העסקים, אינטואיט (Intuit) וסיילספורס (Salesforce) מציעות כלים המשלבים AI כדי להפוך תהליכים מורכבים לפשוטים ויעילים יותר.

 

לצד ההצלחות, הבינה המלאכותית מעוררת גם חששות, במיוחד לגבי הפצת מידע שגוי. לקראת הבחירות בארצות הברית ב-2024, דאגה עולה מהאפשרות לשימוש ב-AI לצורך הטיית דעת הקהל.

 


 

במבט על העתיד, הבינה המלאכותית ממשיכה לחדור לכל תחומי החיים ולחולל מהפכות, אך עדיין קיימים אתגרים ואתיות שדורשים התייחסות. החדשנות המובלת בידי AI תמשיך לשנות את פני העולם, אך חיוני להבטיח שהיא תועיל לחברה בצורה הוגנת ושקופה.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

סיכום AI שבועי – 15.9.23