× Send

סיכום AI שבועי – 25.8.23

סיכום AI שבועי - 25.8.23
תוכן עניינים

היי חברים שישי שמח לכולם!

אני רוצה להתחיל בלהגיד תודה ענקית לכל מי שתומך בסיכומים השבועיים!

אני משקיע בהם לא מעט זמן וזה ממש מחמם את הלב!

יאללה לענייננו

 

1. יוטיוב סוללת דרך חדשה עם תעשיית המוזיקה ומאמצת את הבינה המלאכותית כדי ״להעצים יצירתיות ולהגן על שלמות האמנים״.

(אם כי לדעתי זה עדיין לא ברור לגמרי אבל צריך להתחיל מאיפשהו)

בתקופה האחרונה, יוטיוב עבדה בשיתוף פעולה הדוק עם שותפים מוזיקליים שונים, כדי לפתח מסגרת המתיישרת עם שלושה עקרונות שעל פי תעשיית המוזיקה חייבים להישמר. 

בלשונם:

העיקרון הראשון: שיתוף פעולה אחראי עם שותפים מוזיקליים כדי לטפח יצירתיות.

העיקרון השני: הגנה על ביטוי יצירתי תוך שחרור הזדמנויות לשותפים מוזיקליים.

העיקרון השלישי: מתחייב להגדלת אמצעי בטיחות ואמון מובילים בתעשייה כדי לעמוד באתגרים של בינה מלאכותית. 

יחד, עקרונות אלה יוצרים את הבסיס לאינקובטור הבינה המלאכותית בתחום המוזיקלי של יוטיוב,

מטרתה של היוזמה החדשה לעבוד עם אמנים חדשניים מז’אנרים שונים כדי לחקור את הפוטנציאל של בינה מלאכותית גנרטיבית.

שיתוף הפעולה מכוון להבין כיצד טכנולוגיות אלה יכולות להועיל לאמנים ולמעריצים, להעצים יצירתיות, ולהתמודד עם סוגיות קריטיות עתידיות.

 

2. דרמה בעולם הSEO

מטה הודיעה על הצגת ערוצי תוכן ״לא-מותאמים אישית״ בפייסבוק ובאינסטגרם באזור האיחוד האירופי, בהתאמה לחוק השירותים הדיגיטליים (DSA). 

המהלך מתיישר עם דרישת ה-DSA מפלטפורמות גדולות יותר להציע למשתמשים אפשרות לכבות התאמה אישית המבוססת בינה מלאכותית.

על המשתמשים לקבל אפשרות לבחור בערוץ תוכן לא-אלגוריתמי, שבו התוכן ממוין לפי סדר כרונולוגי או פופולריות מקומית, ולא על פי מעקב ופרופילאות. 

הדאגה של האיחוד האירופי היא שערוצי תוכן מונעי-בינה מלאכותית יכולים ליצור בועות פילטר ולהגביר סיכון להתמכרות או מניפולציה. (שזה בדיוק מה שהיה עד היום אבל מי סופר…)

צפוי שמתג כיבוי הבינה המלאכותית יושק ממש בימים הקרובים, כאשר קנסות על אי ציות יגיעו לעד כ- 6% מהמחזור השנתי הגלובלי.

השינויים יחולו רק על הקהילה האירופית כרגע, וישאירו משתמשים בארה”ב ובבריטניה לאחר ללא אופציות אלה.

3.טוויליו סגמנט הודיעה על השקת CustomerAI Predictions, מוצר חדש הבנוי על Amazon SageMaker, שמטרתו לאפשר לשווקים לחזות התנהגות לקוחות. 

הכלי תוכנן כדי לסייע לשווקים לזהות סגמנטים בעלי ערך של לקוחות ולחזות את פעולותיהם, (הסיכוי שירכשו מוצר חדש). 

על ידי איסוף מידע מכל מה שאפשר ושילובו עם נתוני התקשורת של טוויליו, הפלטפורמה יכולה לסייע לחברות להבין מעורבות לקוח ולכוון קבוצות ספציפיות ביעילות רבה יותר.

שיתוף הפעולה עם Amazon SageMaker סיפק את התשתית ללמידת מכונה שנדרשה כדי להביא מוצר שכזה לשוק. 

נראה שהצייחים של טוויליו כוללים גם כלי דוא”ל מבוססי בינה מלאכותית גנרטיבית, שיחות טלפון מותאמות אישית ועוד מלא דברים שמשנים את שוק השירות לקוחות מהיסוד.

דרך אגב, רוב השירותים הללו כבר זמינים לשימוש מסחרי.

 

4. אלבן לבס, הפלטפורמה המובילה מכון להיום לבינה מלאכותית של קול, השיקה את Eleven Multilingual v2, מודל התומך ביכולות רב-לשוניות ב-28 שפות. 

ורק מעצים את נקודה 3 מכיוון שהוא עוזר בעיקר לבטל מחסומי שפה ולשפר באופן דרמטי את נגישות התוכן לשירות לקוחות אבל לא רק, כי הנושא משפיע גם על חברות מדיה, מפתחי משחקים, מוציאים לאור ויוצרים עצמאיים ברחבי העולם, ליצור תוכן נגיש ללקויי ראייה ולשפר הבנת שפות במוסדות חינוך.

המודל החדש יכול לייצר אודיו בינה מלאכותית “עשיר רגשית” בשפות שונות, תוך שמירה על מאפייני הקול הייחודיים לדובר, כולל המבטא המקורי שלו לדוגמא.

 

5. מטה הציגה את SeamlessM4T, שגם הוא מודל תרגום מבוסס בינה מלאכותית רב-אופני ורב-לשוני חדשני ואינטגרטיבי, שמטרתו לגשר על פערי תקשורת בין שפות שונות. 

המודל הזה תומך בזיהוי דיבור, תמלול דיבור לטקסט, תרגום דיבור לדיבור, תרגום טקסט לטקסט, ותרגום טקסט לדיבור בכמעט 100 שפות.

הוא כולל 36 שפות יציאה עבור תרגום דיבור לדיבור ו-35 עבור תרגום טקסט לדיבור.

בשונה מאילבן לאבס, פיתוח ה- SeamlessM4T מייצג צעד לקראת יצירת מתורגמן אוניברסלי, המפחית שגיאות ועיכובים בתהליך התרגום. 

מטה משחררת לציבור את ה- SeamlessM4T תחת רישיון מחקר, יחד עם המטא-דאטה של SeamlessAlign, (אוסף התרגום הרב-אופני באופן סורס הגדול ביותר עד כה).

צעד זה מתיישר עם המאמצים המתמשכים של מטה לשפר טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית שמקשרות בין אנשים בשפות שונות ומקרבות את העולם להבנה אוניברסאלית.

 

6. ואם כבר בשחרור יכולות לציבור עסקינן, OpenAI הכריזה על (fine-tuning) עבור GPT-3.5 Turbo, כאשר אימון ספציפי עבור GPT-4 יגיע לקראת הסתיו הזה. 

עדכון זה מאפשר להתאים את המודל לביצוע טוב יותר של משימות ספציפיות ולהריץ אותם בקנה מידה גדול.

פיין טיונינג, משפר את יכולת הכיוון של המודל, אמינות בפלט והתאמה של טון לצרכים שונים.

הנושא העיקרי בפיין טיונינג זה שהוא מפחית את גודל פרומפט בעד 90%, מאיץ קריאות API מה שעל הנייר אמור לחתוך עלויות, אבל אם זאת, נכון לעכשיו הוא עולה פי 8 בערך משימוש בGPT-3.5 Turbo הרגיל אז לכל מי שרוצה לקפוץ על המציאה, ממליץ רגע להריץ אקסל ולבדוק מה יותר משתלם בעלות מול תועלת. 

אבל בתוך כל העדכון הזה, מה שלדעתי הכי מעניין הוא שהחברה גם עושה מאמצים להשיק ממשק משתמש לפיין טיונינג, כמו לדוגמא העובדה שהם משתפים עכשיו פעולה עם פעולה עם Scale כדי לספק תמיכה לארגונים בכוונון עדין של מודלים

ההנגשה של כל הדברים האלה לציבור בצורה קלה כל פעם מחדש, רק מדגישה את השינוי העצום שהעולם הולך לעבור בדרך בה הוא מסתכל על טכנולוגיה.

ותהיו בטוחים שהדרישות ליכולות חדשות בכל דבר הולכות בהכרח להגיע מהשוק!

 

7. דרך אגב, החברות הגדולות כבר לגמרי יודעות את זה!

ההכנסה העולמית מהמכירה של צ׳יפים המיועדים לעומסי עבודה של בינה מלאכותית צפויה לגדול ב-20.9% משנה לשנה ולהגיע ל-53.4 מיליארד דולר בעתיד הקרוב מאוד, על פי גרטנר (חברה אמריקאית העוסקת במחקר ובייעוץ בטכנולוגיית המידע שנוסדה על ידי הישראלי-אמריקאי גדעון גרטנר).

צמיחה זו נובעת מפיתוחים ב-AI גנרטיבי ומהשימוש ההולך וגובר ביישומים מבוססי-AI בתחומים שונים, כולל מרכזי נתונים, תשתיות רשת ומכשירי קצה.

גרטנר חוזה שהכנסות מצ׳יפים ל-AI ימשיכו לצמוח, ויגיעו ל-67.1 מיליארד דולר ב-2024 ויכפילו את עצמן ל-119.4 מיליארד דולר עד 2027.

הדרישה לעיצובים יעילים ומותאמים לעומסי עבודה מבוססי-AI גם מובילה לגידול בשבבי AI מותאמים אישית (מה שיש לכם בטלפון לדוגמא).

סתם לידע כללי, בשוק האלקטרוניקה לצרכן, הערך של מעבדי יישומים מופעלי-AI במכשירים מוערך להגיע ל-1.2 מיליארד דולר עד סוף 2023.

חברת Nvidia לדוגמא דיווחה על רווח מדהים של 6.188 מיליארד דולר על הכנסות של 13.5 מיליארד דולר בדוח הרבעוני השני של 2024, מה שמייצג עלייה של 843 אחוזים לעומת השנה שעברה. 

שבב ה-AI הבא של Nvidia, ה-GH200, אמור לצאת באמצע 2024, ו-Nvidia עובדת עם ספקים כדי להגדיל את ההיצע ברבעונים הקרובים. בינתיים, המתחרות העיקריות, אינטל ו-AMD, טרם סיפקו אלטרנטיבות משכנעות, כאשר ה-MI300 של AMD צפוי להגיע רק בתחילת 2024.

למה זה מעניין אתכם?

כי בסופו של יום, כדי שכל הקסם הזה שאנחנו חווים יקרה, צריך חומרה. ונכון להיום, לחומרה הזו קוראים אינבדיה והצמיחה שלה = הצמיחה של המחקרים, הניסויים, הטכנולוגיה ובסוף גם המוצרים שיהפכו לכלים / תחרות.

 

8. ואני לא סתם אומר תחרות, כי התחרות עכשיו מקבלת זווית חדשה, קוראים לזווית הזאת, מי יודע להשתמש יותר טוב במשאב החדש.

מחקר שפורסם לאחרונה על ידי IBM חשף כי 40% מהכוח העובד העולמי, כ-1.4 מיליארד איש, יצטרכו הסבה מקצועית בשלוש השנים הקרובות בעקבות יישום בינה מלאכותית. 

המחקר, המבוסס על סקרים של 3000 מנהלים בכירים ב-28 מדינות ו-21,000 עובדים ב-22 אומות, מדגיש שבינה מלאכותית לא בהכרח תחליף משרות אלא תשפר תפקידים.

על פי הדו”ח, 87% מהמנהלים צופים שבינה מלאכותית גנרטיבית תשפר תפקידים ולא תחליף אותם.

בין השאר, המחקר גם מצביע על שינוי בסדר העדיפויות של מיומנויות, כאשר מיומנויות טכניות כמו שליטה במדעים מדויקים הופכות פחות קריטיות.

במקום זאת יש דגש גובר על מיומנויות בין-אישיות כמו ניהול צוות, תקשורת יעילה והסתגלות לשינוי.

המחקר של IBM מצביע על כך שמאמצעים טכנולוגיים שמבצעים הסבה מוצלחת כדי להסתגל לשינויים במשרה הנובעים מטכנולוגיה, נהנים מפרמיית צמיחת הכנסות ממוצעת של 15%, ואלה הממוקדים בבינה מלאכותית רואים צמיחת הכנסות גבוהה ב-36% לעומת עמיתיהם. 

הדו”ח מסתיים בקביעה, “בינה מלאכותית לא תחליף אנשים – אבל אנשים שמשתמשים בבינה מלאכותית יחליפו אנשים שלא משתמשים בה”.

 

9. מטה הציגה את Code Llama, מודל שפה גדול חדשני, המיועד במיוחד למשימות קידוד.

המודל החדש מבוסס על Llama 2 ומגיע בשלוש וריאציות:

1. המודל היסודי לקוד,

2. גרסה מותאמת ספציפית לפייתון,

3. גרסת אימון מותאמת להבנת הוראות בשפה טבעית. 

עם היכולת לייצר קוד הן מפרומפטים של קוד והן משפה טבעית, Code Llama תומך בשפות תכנות פופולריות כמו פייתון, C++, ג’אווה, PHP, טייפסקריפט, C# ובאש.

המודלים מגיעים בגדלים שונים, בין 7 מיליארד ל-34 מיליארד פרמטרים, על מנת להתאים לדרישות שירות וזמני תגובה שונים.

המודל Code Llama נבחן מול קריטריוני קידוד פופולריים והפגין ביצועים טובים יותר ממודלי LLM אופן סורס אחרים המיועדים לקוד.

מטה משחררת את Code Llama לשימוש חופשי למחקר ולשימוש מסחרי, תוך הדגשה של שימוש אחראי ואמצעי בטיחות ובכך ממשיכה לגרום לאנשי הקוד החדשים לזוז לא בנוח בכיסא…

 

10. ולסיום, קצת הרגשה של מדע בדיוני לסופ״ש, חברה סינית שיגרה לחלל את הלוויין WonderJourney, המצויד ב”מוח” מבוסס בינה מלאכותית.

מפתחי הלוויין טוענים כי יש בו יחידת עיבוד אינטליגנטית מובנית, המאפשרת לעבד נתונים בלי לשלוח אותם בחזרה לבקרת הקרקע.

החברה חוזה שהלוויין יוכל לשמש בעתיד לניטור תנאים סביבתיים או לתמיכה במאמצי סיוע במקרי חירום. 

אבל איך נגיד את זה, זאת סין, הם יעשו מה שבא להם ויגידו מה שנשמע טוב.

דרך אגב, אני מעריך שבעקבות הנושא הזה, אנחנו צפויים בקרוב לקבל ציוץ מעניין מהקוקו הראשי, שבטעות יש לו גם את כל המצרכים למתכון דומה…

 

עד כאן האופטימיות להפעם.

נשתמע שוב בשבוע הבא.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סיכום AI שבועי – 25.8.23