במהלך השבוע האחרון התפרסמו כמה חדשות מעניינות בעולם הטכנולוגיה והבינה המלאכותית. השבוע עוסק במספר התפתחויות משמעותיות, משיתוף פעולה ייחודי של יוטיוב בתעשיית המוזיקה ועד לשיגור לוויין מבוסס בינה מלאכותית מסין. אז בואו נצלול לעומק של העדכונים החמים!
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
יוטיוב מתקדמת עם בינה מלאכותית בתחום המוזיקה
יוטיוב הודיעה על שיתוף פעולה עם תעשיית המוזיקה, שמטרתו לאמץ את הבינה המלאכותית ולהשתמש בה כדי להעצים יצירתיות ולהגן על זכויות היוצרים של האמנים. יוטיוב פועלת עם שותפים מוזיקליים לפיתוח מסגרת עבודה שתתמוך בשלושה עקרונות מפתח:
- שיתוף פעולה אחראי: יוטיוב משתפת פעולה עם שותפים בתעשיית המוזיקה כדי לפתח יצירתיות באופן אחראי.
- הגנה על ביטוי יצירתי: הבינה המלאכותית תשמש ליצירת הזדמנויות חדשות, תוך שמירה על זכויות היוצרים של האמנים.
- אמצעי בטיחות מתקדמים: יוטיוב מתחייבת להגדיל את מנגנוני ההגנה כדי לעמוד באתגרים הקשורים לבינה מלאכותית.
היוזמה החדשה נועדה לשתף פעולה עם אמנים כדי לחקור את הפוטנציאל של בינה מלאכותית גנרטיבית. מטרתה להבין כיצד הטכנולוגיות הללו יכולות להעצים את היצירתיות ולפתור בעיות מורכבות בתחום המוזיקה.
דרמה בתחום ה-SEO: מטה מצייתת לחוק האירופי
מטה הודיעה כי בקרוב יושקו ערוצי תוכן “לא-מותאמים אישית” בפייסבוק ובאינסטגרם באירופה, בעקבות חוק השירותים הדיגיטליים (DSA). על פי החוק החדש, משתמשים יוכלו לבחור אם לצפות בתוכן המבוסס על אלגוריתמים מבוססי בינה מלאכותית או בתוכן שמסודר בצורה כרונולוגית או לפי פופולריות מקומית. מדובר במאמץ של האיחוד האירופי למנוע מהאלגוריתמים ליצור “בועות פילטר” ולצמצם סיכונים של התמכרות או מניפולציה. משתמשים בארה”ב ובבריטניה, לעומת זאת, לא ייהנו מהשינויים בשלב זה.
טוויליו סגמנט משיקה חיזוי התנהגות לקוחות
חברת טוויליו סגמנט השיקה את המוצר החדש שלה – CustomerAI Predictions, כלי חיזוי התנהגות לקוחות המבוסס על Amazon SageMaker. המטרה של המוצר היא לאפשר לחברות לזהות סגמנטים בעלי ערך ולחזות פעולות עתידיות של לקוחות, כמו רכישת מוצרים חדשים. באמצעות שילוב נתוני התקשורת עם טוויליו, החברות יוכלו לשפר את התקשורת עם הלקוחות ולהגביר את המעורבות שלהם.
Eleven Labs מרחיבה יכולות קוליות לשפות רבות
אלבן לאבס, חברה מובילה בתחום הבינה המלאכותית הקולית, השיקה את Eleven Multilingual v2 – מודל חדש התומך ביצירת אודיו ב-28 שפות שונות. המודל מסייע לפרוץ מחסומי שפה ולהנגיש תוכן במגוון תחומים, כולל שירות לקוחות, מדיה, חינוך ועוד. הוא שומר על מאפייני קול ייחודיים של הדובר, כולל המבטא המקורי שלו.
מטה מציגה את SeamlessM4T
מטה חשפה את SeamlessM4T, מודל בינה מלאכותית מתקדם לתרגום רב-לשוני ורב-אופני. המודל תומך בזיהוי דיבור, תמלול, תרגום דיבור לדיבור, דיבור לטקסט ועוד, ב-100 שפות שונות. מדובר בצעד משמעותי לקראת יצירת מתורגמן אוניברסלי שמפחית שגיאות בתרגום. המפתחים שחררו את SeamlessM4T לשימוש מחקרי, תוך שיתוף מטא-דאטה נרחב, מהלך המתיישר עם המאמצים של מטה לשיפור טכנולוגיות התרגום.
OpenAI משיקה כוונון עדין ל-GPT-3.5 Turbo
OpenAI הכריזה על שדרוג משמעותי ביכולת הכוונון העדין של המודל GPT-3.5 Turbo. עדכון זה מאפשר לארגונים להתאים את המודל למשימות ספציפיות ולהפחית את גודל הפרומפט בעד 90%, מה שמסייע להאיץ קריאות API ולהפחית עלויות. למרות המחיר הגבוה בשלב זה, ההשקה מסמנת התקדמות משמעותית עבור ארגונים שמחפשים דרכים לייעל את השימוש במודלים גנרטיביים כמו GPT.
צמיחה מטאורית בשוק הצ’יפים ל-AI
על פי מחקר של גרטנר (Gartner), ההכנסות הגלובליות ממכירת צ’יפים לעומסי עבודה של בינה מלאכותית צפויות לגדול ב-20.9% ולהגיע ל-53.4 מיליארד דולר בעתיד הקרוב. צמיחה זו מונעת על ידי התפתחויות בתחום הבינה המלאכותית הגנרטיבית ויישומי AI בתחומים שונים. חברת Nvidia מובילה את התחום עם רווחי ענק ועם השקת צ’יפ AI חדש בשנה הקרובה, בעוד מתחרות כמו אינטל ו-AMD מתקשות להציג אלטרנטיבות שוות ערך.
השפעת הבינה המלאכותית על עולם העבודה
מחקר שנערך על ידי IBM מגלה כי כ-40% מכוח העבודה העולמי יצטרך לעבור הסבה מקצועית בשלוש השנים הקרובות בשל יישום בינה מלאכותית. עם זאת, הבינה המלאכותית אינה מחליפה משרות, אלא משפרת את התפקידים הקיימים. המחקר מציין שמיומנויות בין-אישיות כמו ניהול צוות ותקשורת הופכות לחשובות יותר מאשר מיומנויות טכניות מסורתיות.
מטה משחררת את Code Llama
מטה חשפה את Code Llama, מודל שפה גדול שנועד למשימות קידוד. המודל תומך בשפות תכנות כמו פייתון, C++, ג’אווה ועוד, ומאפשר יצירת קוד הן משפה טבעית והן מפרומפטים של קוד. המודל משוחרר לשימוש חופשי למחקר ולמסחר, מהלך שמיועד לקדם פיתוחים בתחום הקוד מבוסס בינה מלאכותית.
לוויין עם “מוח” מבוסס AI
חברה סינית שיגרה לחלל את הלוויין WonderJourney, המצויד במוח בינה מלאכותית שמסוגל לעבד נתונים באופן עצמאי מבלי לשלוח אותם חזרה לכדור הארץ. הלוויין צפוי לשמש לניטור תנאים סביבתיים ולתמוך במאמצי סיוע בעת חירום. מדובר בצעד נוסף בתחום החלל, שבו בינה מלאכותית מתקדמת מתחילה להיכנס לתפקידים משמעותיים.
החדשות הללו ממחישות את ההתקדמות המהירה בתחום הבינה המלאכותית, ואת השפעתה ההולכת וגוברת על תחומים רבים בחיינו, משירות לקוחות ועד למערכות חלל. מעניין לראות כיצד ההתפתחויות הללו ימשיכו לעצב את העולם בעשור הקרוב.