שבוע טוב לכולם
אני חייב להגיד שכבר תקופה מאוד ארוכה אני מאוכזב מגוגל.
בתכלס התכוונתי לכתוב על קבוצה מדהימה של חוקרים שמשנה את העולם, אבל כל הרעש שגוגל עושה מציק לי.
ואני חושב שכדאי שתכירו את הדברים כמו שהם.
ממש שלשום בלי שאף אחד ראה את זה מגיע, גוגל השיקה את המולטי מודל הכי מטורף שנראה עד היום! – בערך..
המודל החזק ביותר שידע האנושות (כנראה) הושק אתמול ושמו הוא Gemini.
מולטי מודל שמסוגל לקלוט טקסט, תמונה, שמע וגם ווידאו בצורה חלקה ובריל טיים.
אף על פי שכל האינטרנט מדבר עליו עכשיו, אני בוחר שלא להעלות אותו כאן בסיכום כי פשוט אין כלום.
סליחה, יש דף שמעוצב יפה. הינה הלינק
כלומר, ההכרזה והדוגמאות שעלו ליוטיוב די מדהימות, אבל אין לאף אחד גישה עדיין למוצר האמיתי. אלא רק לגרסת PRO דרך הממשק של bard שפשוט השווה אותו לGPT3.5.
כי לגירסת ה ULTRA אין לנו עדיין גישה כמו שאמרתי.
לניתוח קצת יותר מעמיק על Gemini, תלחצו כאן
טוב, רגע לפני שאסביר למה אני ממש מאוכזב, אני רוצה לחזור איתכם בדיוק! שנה אחת אחורה בזמן.
התאריך הוא איפשהו בין 7-20.12.22 וחדר הדיונים של גוגל עולה באש!
שבוע אחד עבר מהרגע ש-ChatGPT שוחרר לעולם ולמעלה ממיליון משתמשים כבר פעילים על גבי החייה הקסומה והחדשה הזו!
מודל בינה מלאכותית חדש שפתח את העניים של כולם.
המודל החדש, כל כך טוב בלהמציא תשובות, עד שבכלל לא ניתן לדעת האם הוא דובר אמת או לא.
וכך, הביטוי: ״ Just Google It” ששווה לחברה קרוב ל 80% מההכנסות שלה הפך בין לילה ל ״Ask The Chat…”
משהו שכנראה גוגל לא ראתה מגיע – מישהו חומד לקחת לה את הגבינה… והיא לא אוהבת את זה בכלל!
גוגל מכריזים על “מצב חירום” (“Code Red“) בדיוק ב21.7.22 ומאותו רגע התחילה פשוט לאבד את זה. לכן לא נשארה ברירה והם מחליטים לשלוף את הקלף החזק שלהם! DeepMind.
רקע למי שלא מכיר
בשנת 2010 חברה בריטית לפיתוח בינה מלאכותית בשם DeepMind הוקמה במקור בשביל לפתח רשתות נוירונים המסוגלת ללמוד כיצד לשחק משחקי מחשב באופן שדומה לבני אדם.
הסטרטאפ הנחמד קיבל קצת כסף מכמה קרנות ומשקיעים שונים (בינהם אילון מאסק, כן אני יודע שוקינג), בתחילת 2014 הסטרטאפ נקנה על ידי גוגל לאחר שלא הגיע להסכמות עם מטא…
למה אני מאוכזב
ב-DeepMind באותה תקופה שוקדים על מודל שפה חדש בשם Palm 2 המסוגל לבצע משימות בצורה מעולה, יחסית, והמטרות סובבות בעיקר את עולם הרפואה.
גוגל שמחפשים להגיב לפצצה שנפלה עליהם מחליטים להוציא את bard, צ׳אט חכם שאמור להתבסס על המודל הנחמד של דיפמיינד שעדיין לא הספיק להתבשל בתנור עד הסוף ונשאר עדין רח מבפנים.
הוא פשוט לא טוב מספיק, אמרו כולם מסביב… אבל את גוגל זה לא עניין היא דוחפת ונושפת ועכשיו גם מכניסה אליו את Gemini PRO מה שלא באמת משנה משהו. bard פשוט לא הצליח לצבור משתמשים. לא כמו הצ׳אט. וזה משגע את גוגל עד היום מסתבר.
רשימה של ההכרזות שיצאו לאורך השנה האחרונה מהפה של גוגל היא פשוט לא נורמאלית.
אבל בפועל, לא ראינו כלום עדיין. ומה שכן ראינו, לא עובד טוב או פשוט עדיין לא קיים.
Gemini ULTRA הוא כנראה המודל החזק בעולם, אבל גוגל לא ישחררו אותו עד שנה הבאה, שכנראה שם נראה כבר את GPT5 ומי יודע לאן הוא יגיע.
אבל זה לא הכל! במהלך ההכרזה, על Gemini ULTRA שוחררו מספר סרטונים לרשת מאת גוגל בשביל להציג את הכלה, הסרטון שבלט בין כולם היה דוגמה למולטימודאלטי בסטרימינג עם לייטנסי של כמעט 0! לינק לסרטון
תצוגת יכולות כזאת היא חסרת תקדים!
רק מה העניין? גם כאן עשו עלינו תרגיל כי אם תסתכלו על תיאור הסרטון, כתוב ״For the purposes of this demo, latency has been reduced and Gemini outputs have been shortened for brevity.״
אז גוגל, אם אתם שומעים… חלאס עם ההכרזות. המשיכו לעסוק בקידום ממומן ותנו לאחרים לעשות את העבודה ואל תפריעו.
מה שכן, חשוב לומר שאני לא חושב שגוגל שקרנים, המאמר המפורט נמצא כאן למי שרוצה להתעמק והוא די מטורף. אבל זה לא שייך לגוגל. הם רק הלוגו.
ב-DeepMind באמת עלו על משהו מדהים.
ב-DeepMind באמת בונים את העתיד מבלי שאף אחד שם לב.
פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:
1.אתר “Pearl” מציג ספריית AI של סוכן למידת חיזוק מוכנה לייצור, פותחת על ידי צוות הלמידת חיזוק המיושם של Meta.
תוכנת “Pearl” מאפשרת לחוקרים ולמפתחים לפתח סוכנים למידתיים המתמקדים בפידבק ארוך טווח ומסוגלים להתאים עצמם לסביבות עם משתנים סטוכסטיים ומועטי פידבק.
הספרייה כוללת פיצ’רים כגון חקר נוירוני חכם, קבלת החלטות בטוחות ודינמיות פעולה. “Pearl” כוללת גם יישומים בתחומים כמו מערכות המלצה ומכירות פומביות.
2.”האיחוד הבינלאומי של מדעי המחשב” הושק על ידי IBM ו-Meta כחלק ממאמץ משותף של מעל ל-50 חברים ושותפים גלובליים. המטרה היא לקדם AI פתוח, בטוח ואחראי.
האיחוד מתמקד ביצירת קהילה פתוחה ובהאצת חדשנות אחראית ב-AI, תוך דגש על ריגור מדעי, בטחון, והתחרותיות הכלכלית.
תוכניות כוללות פיתוח תקנים, הקניית כישורים גלובליים ב-AI, וקידום תוכן הסברה לציבור ומחוקקים.
3.”Playground v2″ היא גרסה חדשה של מודל גרפיקה AI מתקדם שמציעה זמינות פתוחה למשקלים ומבט מוקדם על המאמצים לפתח מודלים חזקים יותר בתחום.
הגרסה החדשה מדגמת עליונות מובהקת על פני מודלים קודמים, כגון “Stable Diffusion XL”, וכוללת פלטפורמה להערכה אוטומטית של איכות אסתטית.
המודל זמין גם להורדה ב-HuggingFace, ומותר לשימוש מסחרי. בנוסף, הצוות משחרר משקלים קדמיים לתמיכה במחקר בסביבות עם מחשבה מוגבלת.
4.”StableLM Zephyr 3B” הוא מודל חדש של Stability AI בעל 3 מיליארד פרמטרים, מותאם לביצוע פקודות ופעולות שאלה ותשובה.
המודל, קטן ב-60% ממודלים בני 7 מיליארד פרמטרים, מאפשר פלט מדויק ומהיר במגוון התקנים ללא צורך בחומרה מתקדמת.
הוא פותח בהשראת “Zephyr 7B”, עם שיפורים בגישת האימון וביצועים מרשימים ביחס לגודלו. המודל פונה למגוון יישומים, מפיתוח תוכן יצירתי ועד לעיצוב הוראה.
5.Runway התחברה עם Getty Images ליצירת כלים חדשניים ומוכנים לשימוש עסקי בתחום ה-AI. הם מפתחים דגם וידאו חדש שמשלב את הטכנולוגיה של Runway עם הספרייה הרחבה והמרושתת של Getty Images, כדי לייצר תכנים גבוהי איכות ומותאמים אישית. הדגם החדש יאפשר ללקוחות עסקיים לעדן דגם בסיסי וליצור תוכן וידאו באופן ייחודי ובטוח, מותאם למותג ולקהל היעד שלהם.
6.Apple השיקה את MLX, מסגרת למידת מכונה חדשה למעבדי Apple Silicon. MLX, מושפעת ממסגרות קיימות כמו PyTorch, Jax, ו-ArrayFire, מציעה מודל זיכרון מאוחד ותמיכה במגוון סוגי מכשירים. היא מיועדת למתכנתים ומספקת סביבה חזקה לבניית מודלים למידתיים.
MLX כוללת גם פיצ’רים כגון טרנספורמציות פונקציה ניתנות להרכבה, חישובים עצלניים, ותמיכה במכשירים מרובים. המסגרת מספקת כלים חזקים לפיתוח ולקידום מחקר בתחום למידת המכונה.
7.Nvidia מנהלת מגעים מתקדמים עם הקונגלומרט המלזי YTL להקמת מרכז נתונים. השיתוף יכלול שיתוף פעולה בתשתית ענן, כשהמיקום המרכזי יהיה במרכז הנתונים של YTL במדינת ג’והור, הסמוכה לסינגפור.
השותפות תציע לעסקים בדרום-מזרח אסיה גישה לשבבי AI של Nvidia דרך ענן. המיזם מדגיש את החשיבות של דרום-מזרח אסיה עבור Nvidia כמרכז טכנולוגיה גדל.
8. סם אלטמן, מנכ”ל OpenAI, נבחר למנכ”ל השנה של TIME לשנת 2023. אלטמן הפך לאחד המנהלים החזקים והמוערכים בעולם, והוא הפנים הציבוריות של מהפכה טכנולוגית. במהלך השנה, הוא עבר מאבק קיומי על שליטה בחברה שרבים סבורים שהיא מחזיקה את גורל האנושות בידיה. החברה, שנוסדה כמעבדת מחקר ללא מטרות רווח, הפכה לחברה ששווייה מוערך ב-80 מיליארד דולר.
אלטמן נתפס כנביא המוביל של המהפכה הטכנולוגית, אך עבר תקופה שבה הוא פוטר ושוחזר לתפקידו במהלך חמישה ימים סוערים.
זהו להפעם חברים.
נשתמע שוב בשבוע הבא ושנדע ימים טובים יותר 🫶