× Send

סיכום AI שבועי – 23.11.23

סיכום AI שבועי – 23.11.23
תוכן עניינים

שבוע טוב לכולם, השבוע זכינו למנת אסקפיזם רצינית מאוד מאת OpenAI ואין ספק שזו הייתה אחלה של אופרה!

אבל תכלס, אם תחשבו על זה.. כנראה שהיה צריך לקראת משהו מאוד רציני כדי שחבורה של אנשים חכמים כל כך יתנהגו בצורה כזאת מטופשת… החזרה של סאם לכיסא היא לא סוף הסיפור, אלה רק הקדימון שביוטיוב לשובר הקופות שבדרך!

מה קרה שכל כך הפחיד את אילייה סצקובר וגרם לבחור המבריק הזה להתנהג ככה?

אם יש מישהו שלא סגור בדיוק על מה מדובר וצריך להשלים פערים בסאגת OpenAI או דברים אחרים, רותם ואני הקלטנו פרק בשבילכם!

ממש יום אחד לפני שפוטר עלה סם אלטמן לדבר ב- APEC ושם רמז להתקדמות טכנית שעשתה לאחרונה החברה שאפשרה לה “לדחוף את מעטה הבורות אחורה ואת גבול הגילוי קדימה”.

בתקופה האחרונה התחילו הרבה מאד דיבורים ולחשושים סביב הAGI וביניהם רמיזות ברורות שמשהו מאוד גדול הולך להגיע בקרוב…

ממש לא מזמן סאם אולטמן כבר דיבר על כך ש-GPT 5 כבר הרבה יותר חזקה ממה שציפו.

לפי דיווחים כאלה ואחרים נראה שאנחנו כבר בנקודה שבה לא ניצור את הדור הבא של הבינה המלאכותית אלה הבינה המלאכותית במידה מסוימת תיצור את הדור הבא של עצמה. כל הנתונים האנושיים שיצרנו עד כה, כל הטקסטים והתמונות, והספרים והציוצים, הביאו אותנו לנקודה מסוימת כנראה… למודל הראשון שהוא מספיק טוב וכעת הוא יכול לייצר נתונים טובים יותר כדי לאמן את הדורות הבאים שלו.

בלילה של רביעי דיווחים מרויטרס ו-The Information מפרטים על מודל שהוצג לאחרונה באופן פנימי בתוך החברה ומסוגל לפתור בעיות מתמטיות פשוטות. ביצוע מתמטיקה ברמת בית ספר יסודי אולי לא נראה מרשימה, אבל הדיווחים מציינים שלפי החוקרים המעורבים, זה יכול להיות צעד לקראת יצירת בינה כללית מלאכותית (AGI).

לפני הדחתו הזמנית של סם אלטמן כמנכ”ל OpenAI, מספר חוקרי צוות שלחו מכתב לדירקטוריון.

מכתב זה הזהיר מפני תגלית בינה מלאכותית משמעותית שעלולה להוות איום על האנושות.

OpenAI מדברת באופן פנימי על פרויקט שנקרא Q* (כלומר Q-Star)

שהוא צעד משמעותי לקראת השגת בינה כללית מלאכותית (AGI), המסוגלת לעלות על היכולות האנושיות ברוב המשימות בעלות הערך הכלכלי.

מכתב החוקרים לדירקטוריון הדגיש את היכולות והסיכונים הפוטנציאליים של ה-AI, ואיתו מהדהדות דאגות ארוכות שנים.

ההנהגה של אלטמן הייתה מכרעת בצמיחה המהירה של ChatGPT ומשיכת השקעות ממיקרוסופט, ודחקה את OpenAI קרוב יותר ל-AGI.

למרות ההתקדמות הללו, אלטמן הודח מתפקידו זמן קצר לאחר שרמז על פריצות דרך גדולות

הפיתוח של Q* והפוטנציאל שלו להתעלות על האינטליגנציה האנושית במשימות בעלות ערך כלכלי מקרב אותנו למציאות של AGI אמיתי.

אילו השלכות יש לכך על עתיד העבודה, האתיקה והתפקיד האנושי בעולם הנשלט על ידי בינה מלאכותית? זאת הולכת להיות הטלנובלה האמיתית! אני רק מקווה שהיא לא תוריד אותנו בעריכה…

 

פינת הסיכום השבועי שנוצר 100% מבינה מלאכותית:

1. בכנס Ignite של מיקרוסופט, החברה הציגה שני חידושים טכנולוגיים: ה-Maia 100, שבב AI מותאם אישית עבור שירות הענן Azure, וה-Cobalt 100, מעבד מיקרו ראשון שנבנה בבית עבור חישובי ענן. ה-Maia 100, שמכיל 105 מיליארד טרנזיסטורים, הוא אחד השבבים הגדולים ביותר בטכנולוגיית 5 ננומטר, ומיועד למשימות כמו AI גנרטיבי. ה-Cobalt 100, מבוסס על ארכיטקטורת ARM, מציע 128 ליבות חישוב וחיסכון של 40% בצריכת חשמל לעומת שבבים אחרים. שני השבבים משמשים לתמיכה בתוכניות כמו GitHub Copilot ו-OpenAI, ומציעים תפוקת נתונים של 12.5 ג’יגה-בייט לשנייה.

 

2.בלוג הרשמי של YouTube מספר על ניסויים חדשים בתחום המוזיקה והבינה המלאכותית, שנעשו בשיתוף פעולה עם Google DeepMind. הניסויים כוללים את “Dream Track for Shorts” וכלי AI מוזיקליים, שנועדו לחקור איך הטכנולוגיה יכולה ליצור קשרים עמוקים יותר בין אמנים ליצירים, ובסופו של דבר, עם המעריצים שלהם. בניסוי “Dream Track”, נבחרת קטנה של אמנים ויוצרים יכולים ליצור פסקולים ייחודיים לסרטוני ה-Shorts שלהם, באמצעות קולות שנוצרו באמצעות AI של אמנים מפורסמים. הניסוי מציג את הפוטנציאל של תכונות AI לעזור לאמנים ויוצרים להרחיב את דמיונם ולשפר את תהליכי היצירה שלהם.

 

3.Anthropic השיקה את Claude 2.1, הדור החדש של מודל ה-AI שלה, הזמין כעת דרך API בקונסולה שלהם ומפעיל את חוויית הצ’אט ב-claude.ai. Claude 2.1 מציע חלון הקשר של 200,000 טוקנים, ירידה משמעותית בשיעורי ההלוצינציות של המודל, ותכונה חדשה בבטא: שימוש בכלים. המודל מסוגל לבצע משימות כמו סיכום, שאלות ותשובות, חיזוי מגמות, השוואה בין מסמכים, ועוד. כמו כן, הוא מציע שיפורים בהבנה וסיכום של מסמכים ארוכים ומורכבים, עם ירידה של 30% בתשובות שגויות. Claude 2.1 כולל גם כלי חדש שמאפשר לו לשלב עם תהליכים, מוצרים ו-APIs קיימים, ולבצע פעולות בשם המשתמשים.

 

4.Stability AI הציגה את Stable Video Diffusion, חידוש חשוב בסדרת המודלים הפתוחים שלהם. המודל הזה, שמשלב טכנולוגיות בתחומים שונים כמו תמונה, שפה, אודיו, 3D וקוד, מדגים את מחויבות Stability AI להגברת האינטליגנציה האנושית. הם מציעים גם חוויה חדשה באינטרנט עם ממשק טקסט-לווידאו, שמדגים את היישומים המעשיים של Stable Video Diffusion בתחומים כמו פרסום, חינוך ובידור. נכון לעכשיו, המודל מיועד לשימוש מחקרי בלבד ולא ליישומים מסחריים או בעולם האמיתי.

 

5.מיקרוסופט השיקה את Orca 2, זוג מודלים קטנים של שפות שמשווים או מקדמים מודלים גדולים יותר, כמו Llama-2 Chat-70B של Meta, במשימות חשיבה מורכבות בהגדרות zero-shot. המודלים באים בשני גדלים, 7 מיליארד ו-13 מיליארד פרמטרים, ומבוססים על העבודה שנעשתה על המודל Orca המקורי בן 13B שהראה יכולת חשיבה חזקה על ידי חיקוי תהליכי חשיבה של מודלים גדולים ויכולים יותר. המודלים החדשים פותחו באמצעות שיטות אימון משופרות ומתודולוגיות שמאפשרות להם להשיג יכולות חשיבה מתקדמות, שבדרך כלל נמצאות רק במודלים גדולים יותר. מיקרוסופט פתחה את שני המודלים החדשים למחקר נוסף על פיתוח והערכה של מודלים קטנים שיכולים לבצע כמו גדולים.

 

6.חוקרים מאוניברסיטת דרום דקוטה פיתחו מודל מבוסס AI, בשם “ALERTA-Net”, שמנבא את תנועת מחירי המניות ומגמות התנודתיות בשוק ההון. המודל, שהוא רשת עצבית עמוקה, משלב נתונים מקרו-כלכליים, נתונים ממנועי חיפוש ומנתוני מדיה חברתית, והוא הראשון מסוגו שעושה זאת. המחקר, שפורסם בשרת הטיוטות arXiv, מראה שהמודל מבצע טוב יותר ממודלים אחרים בתחום חיזוי תנועת המניות. המודל משתמש בנתונים מ-Yahoo Finance ופוסטים מטוויטר על 41 מניות “בלו-צ’יפ” שונות, ומציג יכולת חיזוי משופרת על ידי שילוב נתונים מקרו-כלכליים. החוקרים מתכננים להמשיך ולשפר את המודל על ידי הכללת מקורות נתונים נוספים ולחקור אפליקציות נוספות למודל זה מעבר לשוק ההון.

 

7.Inflection AI, החברה מאחורי הצ’אטבוט השיחתי Pi, חשפה מודל AI חדש בשם Inflection-2, שלפי החברה מתפקד טוב יותר מאלטרנטיבות פופולריות שפותחו על ידי Google ו-Meta. המודל, שנקרא Inflection-2, הצליח להשיג תוצאות טובות יותר מאשר מודל PaLM Large 2 של Google שהוצג במאי, וגם מדגם LLaMA 2 שפותח על ידי Meta, במדדים סטנדרטיים שונים. Inflection-2 נחשב למודל הביצועי ביותר בגודלו, והוא נמצא רק מאחורי GPT-4, המודל הדגל של OpenAI. המודל החדש ישולב בקרוב ב-Pi, הצ’אטבוט ש-Inflection שיחררה במאי, אחרי עבודה נוספת של “התאמה” כדי ללמד אותו את סגנון התשובה והטון של Pi. CEO של Inflection, מוסטפה סוליימן, אמר שהמודל החדש ישודרג בקרוב ל-Pi, אך לא סיפק תאריך מדויק.

 

8.בתביעה של סרה סילברמן נגד Meta, שופט פדרלי דחה את רוב הטענות שלה בנוגע להפרת זכויות יוצרים על ידי שימוש בספרים מוגנים זכויות יוצרים לאימון מודל AI של Meta. השופט וינס צ’אבריה דחה את התיאוריה המרכזית של המחברים, לפיה מערכת ה-AI של Meta היא עצמה יצירה מזויפת המופרת זכויות יוצרים, שנוצרה רק באמצעות מידע שנלקח מחומר מוגן זכויות יוצרים. השופט קבע כי אין דרך להבין את מודלי ה-LLaMA עצמם כחיקוי או התאמה של ספרי התובעים. טענה נוספת של סילברמן, כי כל תוצאה שמייצרים כלים ה-AI של Meta מהווה הפרת זכויות יוצרים, נדחתה משום שלא הוצגו ראיות שתוצאות אלו “ניתן להבין כחיקוי, המרה או התאמה של ספרי התובעים”. השופט נתן לעורכי דינה של סילברמן הזדמנות להגיש מחדש את התביעה, יחד עם חמש טענות נוספות שלא התקבלו.

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של עומר הררי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות

תפריט נגישות

letsAI - בינה מלאכותית

סיכום AI שבועי – 23.11.23