בעולם שבו הכלים הג’נרטיביים תופסים מקום מרכזי, ישנם כלים מעולים שאינם זוכים להכרה רחבה, למרות שהם קלים לשימוש ויכולים להעצים את היצירתיות, להגביר פרודקטיביות ולשדרג את יכולות המשתמשים בהם. אז קבלו את הכלים שאתם חייבים להכיר (ולהשתמש בהם), ומשום מה סביר להניח שלא נמצאים בארגז הכלים שלכם. כל אחד מהכלים מגיע עם מדריך מפורט בעברית שיקל עליכם להתחיל להשתמש בהם במהירות.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
מחולל התמונות שסביר שלא הכרתם
עם כל הכבוד לכלים מוכרים ומוערכים כמו מידג’רני (Midjourney), ישנם כלים נוספים שמביאים חדשנות לעולם מחוללי התמונות. דוגמה מצוינת היא אידאוגרם (Ideogram), מחולל תמונות ג’נרטיבי שמשלב קלות תפעול ותוצאות ויזואליות מרהיבות. אידאוגרם מבדיל את עצמו בכך שהוא מתאים במיוחד ליוצרים המחפשים ממשק פשוט ונוח, המאפשר להשיג תוצאות מקצועיות תוך זמן קצר.
אידאוגרם מתאים הן למתחילים שמחפשים פשטות וקלות תפעול, והן ליוצרים מנוסים שרוצים לעצב תמונות במהירות מבלי להתפשר על איכות. הכלי מציע למשתמשים גם חבילה חינמית שמאפשרת להתנסות בו בקלות, ולהשתמש במגוון אפשרויות עיצוב המותאמות אישית. הוא מאוד ורסטילי, הוא מסוגל לג’נרט תמונות הייפר ריאליסטיות בקלות, הוא יודע לג’נרט טקסט יותר טוב מכל מחולל אחר בשוק. בקיצור – כלי חובה ולרוב הכלי הראשון שאשלוף כשאני צריך לייצר תמונה ומהר. כל אלו הופכים את אידאוגרם לאחד הכלים המומלצים עבור כל מי שמחפש פתרון יצירתי מהיר ונוח ליצירת תמונות.
לאחרונה אידאוגרם השיקו גם עורך AI מצוין שמאפשר לבצע תיקוני תמונות – הן אינפיינטינג והן אאוטפיינטינג. העורך מאפשר לעבד גם תמונות שלא נוצרו באידאוגרם והוא יכול אפילו לחבר בין מספר תמונות באמצעות ממשק קנבס רב-שכבתי נוח במיוחד. פה תמצאו מדריך ל-Ideogram Canvas.
חיפוש חכם עם פרפלקסיטי
על ChatGPT כולם שמעו. מביני עניין מכירים גם את קלוד (Claude). אבל פרפלקסיטי (Perplexity) הוא הסוד הכמוס של המקצוענים. בעידן המידע, היכולת להגיע למידע אמין ומדויק היא חיונית. פרפלקסיטי הוא מנוע חיפוש ג’נרטיבי חכם – מעין שילוב בין גוגל ל-ChatGTP, והוא מפלצת של הגברת פרודקטיביות, מחקר וייצור תוכן מדויק ומבוסס מקורות. גם לו יש חבילה חינמית נדיבה – עובדה זו עוזרת לחברה להנגיש את הכלי לקהלים גדולים – התנסות ללא מחויבות. זהו כלי שעוצב במיוחד כדי לספק חוויית חיפוש חכמה שמבוססת על טכנולוגיות AI מתקדמות, ומיועד לאלו שמחפשים לקבל מידע ממוקד, מהיר ומדויק.
פרפלקסיטי לא רק מספק תשובות ישירות לשאלות, אלא גם מציג קישורים למקורות המידע כך שהמשתמשים יכולים לבחון לעומק את המידע שהם מקבלים. התכונה הזו מעניקה ביטחון למשתמשים לגבי אמינות התוכן, ופרפלקסיטי הופך לכלי אידיאלי עבור אנשי מקצוע, סטודנטים, יוצרי תוכן וכל מי שזקוק למידע אמין ומעמיק בזמן קצר. הוא מושלם למחקר, איסוף מקורות, אימות או הפרכת טענות, ובאופן כללי מדובר בכלי שנמצא אצל כל הצוות שלנו בשימוש יומיומי.
כשהסינים כבשו את עולם הוידאו הג’נרטיבי
דיברנו על מחוללי תמונות. דיברנו על מודלי שפה גדולים (LLMs). אבל מה עם מחוללי וידאו?
תחום הוידאו הג’נרטיבי נמצא בתנופה מדהימה, והכלים החדשים מאפשרים יצירת תכני וידאו מרשימים שמשנים את כללי המשחק. מודלים ג’נרטיביים לוידאו מספקים פתרונות יצירתיים למגוון שימושים – מפרסומות וקליפים ועד לסרטוני הדרכה ורשתות חברתיות. בשנים האחרונות ראינו את ראנוויי (Runway) עם מודל הוידאו המוצלח שלה, Gen3, ואחריו את Gen3 Turbo שמאפשר ליצור סרטון תוך כ-20 שניות (וזה לא פחות מגיים צ’יינג’ר).
המלכה האם – סורה (Sora) – האמנם?
אחד הכלים המדוברים ביותר הוא סורה (Sora) מבית OpenAI, שעלה לכותרות עם טיזרים ששמטו לאנשים לסתות, אבל מאז ההכרזות הראשוניות עברה כמעט שנה והכלי עדיין לא הושק לציבור הרחב – עננה כבדה של מסתורין סובבת סביבו ומבחינתנו אין הרבה מה לדבר עליו. גם חוסר זמינות ומצד שני, זמינות של כלים מתחרים טובים מאוד.
ואז הסינים הגיעו
ואז, בשקט בשקט הסינים נכנסו לתמונה והדהימו את כולנו! בתחילה היה זה קלינג (Kling), שהגיע בתחילה רק עם ממשק סיני (שמנע מרבים להתנסות בו), אבל בהמשך קיבל מתיחת פנים בצורה של אתר באנגלית שנגיש לקהילה הגלובלית.
כחלק מהתחרות, כלי חדש בשם מינימקס (Minimax) נכנס לשוק עם ממשק פשוט וגמיש, וכיום כלי זה נחשב על ידי רבים בתעשייה לאחד ממודלי הוידאו הטובים בשוק. לצד אלו, ישנן לא מעט טענות בדבר אמינות ובעיות שמקורן בחברת האם הסינית.
לצידו מתבלט גם וידו (VIDU). הפלטפורמה מאפשרת ליצור סרטוני וידאו באיכות גבוהה בהתבסס על תיאורי טקסט או תמונות, והכול בממשק ידידותי ונוח לשימוש. גם משתמשים ללא ניסיון בעריכת וידאו יכולים להפיק בעזרתה סרטונים מקצועיים ומרשימים. אחד הפיצ’רים המרכזיים של וידו הוא היכולת ליצור בקלות דמות עקבית בוידאו – פיצ’ר מהפכני שעושה חיים קלים להרבה יוצרים!
פתאום סורה כבר לא מרגשץ אף אחד. פתאום מחוללי הוידאו הסיניים, לצד מחוללים אחרים כמו לומה דרים משין (Luma Dream Machine) המעולה וראנוויי המצוינת, הראו שאפשר לייצר Text to Video בקלות, וזה נראה מדהים. בלי השקות נוצצות וטיזרים – פשוט כלים שזמינים לשימוש הציבור הרחב ומפיקים תוצרים שומטי לסתות!
.
דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה והיצירתיות
ומי שהרוויח מהתחרות העזה בחזית הוידאו הג’נרטיבי הם אנחנו – המשתמשים. כיום יש שוק רוויי וגדוש במודלי וידאו מצוינים, ורסטיליים ומאוד קלים לתפעול. קשה להכתיר את מלך הביצה, כי כל אחד מצטיין במשהו אחר. אז ריכזנו עבורכם מאגר מדריכים למחוללי וידאו ולשיטות עבודה. לכם רק נותר להציץ, להתנסות ולהתחיל לתת ליצירתיות והדמיון לפרוס כנפיים!
ההתפתחויות האחרונות בתחום הווידאו הג’נרטיבי פותחות אפשרויות חדשות ליוצרי תוכן להעצים את היכולות שלהם באמצעות כלים מתקדמים וגמישים. המגוון הרחב של הכלים הג’נרטיביים מספק ליוצרים הזדמנות להפיק תכנים ייחודיים ומרשימים תוך שימוש בטכנולוגיות AI מתקדמות. עם הכלים וההנחיות שהוצגו כאן, כל משתמש יכול לצעוד קדימה בעולם ה-AI בקלות, וליהנות מחוויית שימוש פשוטה ויעילה המאפשרת לו לממש את החזון היצירתי שלו בצורה מיטבית.