תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
× Send

כלי ה-AI הטובים ביותר לג’ינרוט טקסט (ומה עושים עם עברית)?

ג'ינרוט טקסט עם AI
תוכן עניינים

ישנם הרבה מחוללי תמונות מצוינים בשוק, שמסוגלים לג’נרט תמונות מרהיבות, ורסטיליות, פוטוריאליסטיות וייחודיות. אבל מה קורה כשרוצים לג’נרט תמונה עם טקסט? ומה קורה אם רוצים שהטקסט יהיה בעברית? במאמר הבא נסקור את הכלים הטובים בשוק ליצירת טקסט בתמונות AI, וננסה לתת גם פתרונות ליצירת טקסט בעברית.

 

הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

 

אלו כלי AI יודעים לג’נרט טקסט?

בתחילת הדרך, כלים מבוססי AI יכלו לייצר גרפיקות ברמה גבוהה אך התקשו מאוד ביצירת טקסט אמין ואיכותי בתוך תמונות. בשנים האחרונות חל גידול דרמטי בכמות מחוללי התמונות שמסוגלים לייצר גרפיקות עם טקסט. עם זאת, עדיין קיימות מגבלות רבות, במיוחד כאשר מדובר בשפה העברית. הכלים המתקדמים ביותר כיום מתמקדים בעיקר ביצירת טקסט באנגלית.

 

הסנונית הראשונה – אידאוגרם

סמן השינוי הראשון היה אידאוגרם (IDEOGRAM), שהיה הכלי הראשון שהצליח להתמודד עם האתגר הזה בצורה מוצלחת. אידאוגרם אפשר ייצור של גרפיקות עם טקסטים מורכבים במגוון סגנונות, תוך שמירה על איכות ושילוב אינטואיטיבי בין הגרפיקה לטקסט. בהמשך, כלים נוספים הצטרפו לשוק והביאו לשיפור משמעותי ביכולות.

 

יצירת טקסט עם Ideogram

יצירת טקסט עם Ideogram

 

סצנות מורכבות עם דאלי3

לא מעט אחריו הגיח לעולמנו DALL-E 3 מבית OpenAI. דאלי3 הציג יכולות מרשימות בתחום ייצור הטקסט, ובמקביל הציג יכולת שאז הייתה פורצת דרך – ג’ינרוט סצנות מורכבות ומרובות באלמנטים. שני יתרונות אלו הפכו אותו לאחד הכלים הפופולריים ביותר לעיצוב עם בינה מלאכותית וליצירה של טקסט באנגלית עם AI. 

 

דאלי3

ג’ינרוט טקסט בדאלי 3

 

גם מידג’רני יודע לג’נרט טקסט!

ואז זה קרה – ביולי 2024 שוחררה גרסה 6.1 של Midjourney, ומעבר לשיפורים באיכות התמונות, המשתמשים קיבלו סוף סוף תמיכה בג’ינרוט טקסטים. עד אז משתמשים היו צריכים לנקוט שיטות סבוכות והנדסת פרומפטים מורכבת כדי להצליח ליצור טקסט עם AI בתמונות שנוצרו במידג’רני, אבל לפתע זה הפך להיות כל כך קל ואינטואיטיבי. גם מודל סופר עוצמתי ואיכותי וגם יכולת לג’נרט טקסט ביעילות.

 

מידג'רני מייצר טקסט

מידג’רני – גם תמונות באיכות חסרת תחרות וגם יכולת לג’נרט טקסט

 

 

שובו של אידאוגרם 2.0

דאלי3 עמד בראש הטבלה למשך תקופה ארוכה ככלי האידיאלי ליצירת טקסט עם AI. למרות שמידג’רני הפגין ביצועים מרשימים ביותר בגזרת איכות התמונות, דאלי 3 היה “ממושמע” יותר ו”הקשיב” לפרומפטים שלנו. כל זה השתנה עם הופעתה של גרסה 2.0 של אידאוגרם באוגוסט 2024. גרסה זו הביאה איתה שדרוג דרמטי באיכות התמונות, בדגש על ריאליזם מדהים – משהו שהיה חסר באותה העת גם לאידאוגרם וגם לדאלי3, והיה נחלתם של כלים כמו מידג’רני או לאונרדו. נכון להיום אידאוגרם מהווה את הכלי האידיאלי לג’ינרוט טקסט (באנגלית) עם AI. יש לו יכולת לייצר רמות שונות של טקסט, ריאליזם מדהים, ורסטיליות שנשענת על מגוון סגנונות קבועים מראש, קוהרנטיות שמאפשרת לו להבין היטב הנחיות טקסטואליות, ולא פחות חשוב – ממשק נוח, אינטואיטיבי וקל לתפעול!

 

חתולי רמבו

מי ביקש פוסט לסרט “חתולי רמבו” ולא קיבל?!

 

גם Flux מצטרף לחגיגה!

לאחרונה הצטרפו לחגיגה גם FLUX – משפחת מודלים עוצמתיים במיוחד שאיימו לקחת את הכתר ממידג’רני ושנחשבים על ידי רבים כיום למודלי הטקסט לתמונה הטובים בעולם. כלי חדש יחסית זה, שהושק באוגוסט 2024, מפגין ביצועים מצוינים – תמונות איכותיות, ריאליזם מפחיד, ורסטיליות וכמובן, יכולת לג’נרט טקסט בקלות!

 

יצירת טקסט עם AI ב-Flux

יצירת טקסט עם AI ב-Flux

 

שוב לא מחבבים אותנו או שזה פשוט אתגר טכני?

על אף ההתקדמות הטכנולוגית המשמעותית, אף אחת מהמערכות הללו אינה תומכת כיום בייצור טקסט בעברית. זוהי מגבלה משמעותית למשתמשים בשוק הישראלי, שבו נדרשת יכולת עיצוב טקסט בשפה המקומית.

השפה העברית מציבה אתגרים ייחודיים בכל הנוגע ליכולות של כלי AI לג’נרט טקסט. אחד הגורמים המרכזיים למגבלות אלו הוא המורכבות המבנית של העברית: כתיבה מימין לשמאל, בניגוד לרוב השפות האחרות שעליהן אומנו מודלי הבינה המלאכותית, וכן מבנה מורפולוגי עשיר שמקשה על ניתוח והבנת מילים. מילה בודדת בעברית עשויה לשאת משמעויות שונות בהתאם להקשר, דבר שמקשה על המודלים לפרש ולהשתמש בהן בצורה מדויקת.

בעיות טכניות נוספות כוללות טעויות בשלב הניתוח המורפולוגי המוקדם, המשפיעות על כל שרשרת העיבוד ומביאות לפגמים בתוצאות הסופיות. כמו כן, קיים מחסור משמעותי במידע איכותי לאימון המודלים בעברית, מה שמגביל את היכולת של כלי AI לעבד טקסטים ברמה גבוהה. תהליך הפיצול של מילים למורפמות – יחידות משמעות קטנות – מוסיף גם הוא למורכבות.

מעבר למבנה השפה, המגבלה המרכזית היא בדאטה. קיימים מעט מדי מאגרי מידע איכותיים שמכילים טקסטים בעברית בהקשרים שונים, מה שמקשה על פיתוח מודלים שיבינו לעומק את חוקי הדקדוק והתחביר של השפה. בשל מגבלות אלו, משתמשים רבים מעדיפים לייצר תחילה את התוכן הוויזואלי ללא טקסט, ואז להוסיף טקסט בעברית בשלב מאוחר יותר באמצעות כלי עיצוב מקצועיים

 

הדבר מציב אתגר בפני מעצבים, שצריכים למצוא פתרונות עוקפים כדי לשלב טקסט בעברית בעבודותיהם.

 

הפתרון: עבודה בשלבים ושימוש בכלי עיצוב חיצוניים

למרות המגבלות, קיימים פתרונות יצירתיים שמעצבים יכולים להשתמש בהם כדי לשלב טקסט בעברית בתוצרים גרפיים:

 

  • שלב 1: יצירת הגרפיקה הבסיסית עם כלי ה-AI. מומלץ ליצור את התמונה ללא טקסט, תוך שמירה על הקונספט העיצובי הכללי.

 

  • שלב 2: הוספת טקסט בכלים מקצועיים. כדי להוסיף טקסט בעברית או לערוך טקסטים קיימים, ניתן להשתמש בכלים כמו קאנבה (Canva), אינדיזיין (InDesign), פוטושופ (Photoshop), ואילוסטרייטור (Illustrator). כלים אלו מאפשרים שליטה מלאה בעיצוב הטקסט והתאמתו למגוון סגנונות ופורמטים. כמו כן, בכלים כמו קאנבה למשל יש מאגר גדול של פונטים, לרבות פונטית בשפה העברית.

 

  • שלב 3: המרת הגרפיקה לפורמט וקטורי. במקרה הצורך, ניתן להשתמש בכלי כמו VECTORIZER AI, המסוגל להמיר גרפיקות לפורמט וקטורי, ובכך להבטיח שהן יהיו מתאימות לשימושים מודפסים באיכות גבוהה. מומלץ לעבוד גם עם אפסקיילרים חיצוניים כמו האפסקיילר האוניברסלי (Universal Upscaler) של לאונרדו, או האפסקיילר של Krea.

 

האם בעתיד תבוא הישועה ונוכל לג’נרט טקסט גם בעברית?

היכולת של כלי בינה מלאכותית לייצר גרפיקות עם טקסטים התקדמה בצורה מרשימה בשנים האחרונות, אך היא עדיין רחוקה מלהיות מושלמת, במיוחד כאשר מדובר בשפה העברית. הפתרונות הקיימים כיום מתמקדים בעיקר בשפות בינלאומיות כגון אנגלית, שבהן מודלים מאומנים בצורה רחבה ומעמיקה. עם זאת, השוק הישראלי ממשיך לחפש ולדרוש פתרונות מתקדמים יותר שיוכלו להתמודד עם האתגרים של השפה המקומית.

כיום, מעצבים רבים בישראל נאלצים למצוא דרכים יצירתיות להתמודד עם המגבלות הללו, למשל באמצעות שילוב של כלי AI מתקדמים להפקת גרפיקה והוספת הטקסט בעברית בשלב מאוחר יותר בכלים כמו פוטושופ או קאנבה. פתרון זה, אף שהוא עובד ברמה מסוימת, עדיין דורש התערבות ידנית משמעותית ועלול להגביל את היעילות והפשטות של תהליכי היצירה.

ככל שהטכנולוגיה תתקדם, יש מקום לתקווה שהכלים המובילים, כמו IDEOGRAM, DALL-E 3, Midjourney ו-FLUX, ישפרו את יכולותיהם בהרחבת התמיכה בשפות שונות ויורחבו גם לשפה העברית. אם וכאשר הדבר יקרה, הוא צפוי לשנות את כללי המשחק עבור מעצבים ואמנים בישראל ולאפשר להם ליצור תכנים איכותיים ואינטואיטיביים בקלות רבה יותר. התפתחות כזו תהיה לא רק טכנית אלא גם מהותית ותשפיע באופן ישיר על נגישות הכלים ועומק השימוש שניתן יהיה להפיק מהם לצרכים מקומיים ומגוונים.

רוצים להתמקצע?

בואו ללמוד איתנו בינה מלאכותית בקורס המקיף, העשיר והמבוקש בשוק. הצטרפו לאלפים הרבים שכבר עברו את הקורסים והסדנאות שלנו. פרטים והרשמה באתר.

לקבלת הנחה במחיר הקורסים – הזינו את קוד הקופון LETSAI
הישארו מעודכנים

רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.

 

 

אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו

 

רוצים הרצאה או ייעוץ של אביתר אדרי?
השאירו פרטים ונשמח לחזור אליכם עם המידע הרלוונטי
אולי יעניין אותך גם...
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
צפה בכל התגובות
הדסה
הדסה
5 days ago

סקירה מעולה! כאחת שמתעניינת בטקסט, מוסיפה את רקראפט שהוא ישן-חדש

Let's update

רוצים לקבל עדכונים על כל מה שחדש ומעניין בעולם ה-AI? הרשמו לניוזלטר שלנו!

אירועי AI קרובים
20.11.24
וובינר תלת מימד עם איריס פלד
וובינר
28.11.24
וובינר AI למנהלים
וובינר
04.12.24
בינה במשרד – הגברת פרודוקטיביות בעזרת כלי AI
וובינר
11.12.24
וובינר AI במוזיקה
וובינר
18.12.24
וובינר Genai master
וובינר

תפריט נגישות

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

כלי ה-AI הטובים ביותר לג’ינרוט טקסט (ומה עושים עם עברית)?