זה לא סוד – סונו הוא אחד מכלי ה־GenAI האהובים עליי. מחולל המוזיקה הזה פשוט כיף, ופשוט כיף להשתמש בו. יש לו חבילה חינמית נדיבה, והוא מייצר תוצאות לא פחות ממדהימות, גם בעברית! והשבוע המשתמשים קיבלו מתנה שווה במיוחד – גרסה חדשה של סונו: V3.5 זמינה לכולם. אז מה חשוב לדעת על סונו בכלל ועל הגרסה החדשה בפרט?
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
למי שלא מכיר, סונו היא פלטפורמת בינה מלאכותית חדשנית המאפשרת למשתמשים ליצור שירים שלמים, כולל מילים, לחנים, עיבודים וזמרים, הכול בהתאמה אישית לז’אנר המוזיקלי הנבחר. המערכת משתמשת בטכנולוגיית AI מתקדמת המאפשרת ליצור תוצרים מרשימים ומקצועיים בקלות ובמהירות. נוסף על כך, סונו מציעה גם אפשרות ליצור טרקים אינסטרומנטליים (ללא מילים), וזה הופך אותה לכלי מושלם ליצירת מוזיקת רקע לסרטונים וקליפים, ליצירת פס קול לסרטי וידאו ולעוד שימושים רבים. קלות התפעול, החבילה החינמית והוורסטיליות של מחולל המוזיקה המדהים הזה הופכים את סונו לכלי רב־תכליתי וחשוב למוזיקאים וליוצרים באשר הם. לפעמים טרק אחד שווה אלף מילים – הקשיבו ל־Suno V3.5 עושה ראפ. זה מטריף!
We’ve already seen you make some amazing tracks with v3.5! Keep tagging us in your music 👏
Some of our faves we’ve seen so far:
a) @nickfloats https://t.co/TbZBmQsw7c
— Suno (@suno_ai_) May 28, 2024
Credit: Suno X @suno_ai | Rap song generated by Nick St. Pierre @nickfloats
גרסה 3.5 של סונו באוויר
סונו (Suno), מחולל המוזיקה והסאונד המהפכני, השיק השבוע את גרסה 3.5 החדשה הזמינה כעת לכל המשתמשים! הגרסה החדשה מביאה עימה שיפורים משמעותיים ושדרוגים רבים שהיו זמינים בעבר רק למנויי פרו ופרימייר. אם תהיתם מה חדש בגרסה 3.5, לא הרבה, אבל יש בשורה אחת משמעותית – אורך השירים!
הגרסה החדשה מאפשרת ליצור שירים מלאים באורך של עד 4 דקות בפרומפט אחד, ואין צורך בחלוקת השיר לחלקים נפרדים. כמו כן, תוכלו להאריך שירים בשתי דקות נוספות בכל פעם.
מלבד היכולת להאריך את משך השיר שאפשר לג’נרט, ישנם גם שיפורים במודל עצמו בכל הנוגע לאיכות התוצרים. השיפורים כוללים, בין השאר, הוספת מורכבות למבנה השירים וזרימת קול טובה יותר, וזה הופך את חוויית היצירה למעשירה ומקצועית יותר. אני אישית לא מפסיק להתפעל מהיכולת של Suno לג’נרט שירים מקפיצים ופאנקיים. רוצים טיפ מובטח לפאן? הזינו את הפרומפט הבא בז’אנר המוזיקלי ותנו לקסם להתחיל:
HAPPY GROOVY trumpet Funk UPBIT
למי יש גישה לגרסה 3.5 של Suno?
הגרסה החדשה (3.5) זמינה לכל המשתמשים ללא יוצא מן הכלל. עד כה הגרסה הייתה זמינה רק למנויי Pro ו־Premier, וכעת היא נפתחה לכלל המשתמשים כדי לאפשר לכולם ליהנות מהיכולות המשופרות ומהאפשרויות החדשות.
איך משתמשים בסונו?
כמו תמיד, יש לנו מדריך מקיף וחינמי לשימוש בכלי. כדאי לדעת שבגרסה החינמית תוכלו ליצור עד 5 שירים מלאים ביום. כמובן, מנויי Pro ו־Premier ייהנו ממספר יתרונות נוספים כמו אפשרות לשימוש מסחרי בתוצרים (המנוי החינמי לשימוש אישי בלבד).
דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה
ואז זה קרה…
לפני מספר ימים שחררה סונו את הסרטון הבא, המהווה טיזר לפיצ’ר חדש שיעלה באתר:
Make a song from any sound. Coming soon 🎧
VOL-2: Classical piano, and bring in some French accordion
Performed by Anessa (Pianist and Suno Software Engineer) pic.twitter.com/19MpMsFuzB
— Suno (@suno_ai_) May 29, 2024
האם זה סופה של המוזיקה As we know it? או אולי תחילתו של עידן הדמוקרטיזציה של הטכנולוגיה והיצירה?
גילוי נאות: אחת האהבות הגדולות שלי היא מוזיקה. יש לי להקת רוק למעלה משני עשורים ומה שקורה בשנה האחרונה בעולם ה־GenAI, זה פשוט רעידת אדמה שמפחידה מוזיקאים רבים. עם זאת, אותי היא מרגשת!
צריך חזון כדי להבין את הפוטנציאל ואת אופן שינוי השימושים הצפוי. לא סתם קוראים ל־AI “טכנולוגיה משבשת”. העובדה שכלים כמו סונו יודעים לייצר שירים עם מילים, מנגינה, זמרים, עיבוד וכלי נגינה מאפס, היא כבר היסטוריה… אבל היכולת לקחת שיר שאני הלחנתי או זמזמתי ולהלביש עליו עיבוד מוזיקלי ואף זמרים מקצועיים – זה כבר גיים צ’יינג’ר למיליוני ‘סינגר סונגרייטרס’ ומיליוני להקות ומבצעים מכל העולם. זה עתיד המוזיקה. ונראה שזה הכיוון שאליו סונו הולכת!
בטיזר מעלה אפשר לראות את הניצנים של העתיד הזה: Anessa, פסנתרנית ומהנדסת תוכנה ב־Suno מנגנת נעימה על הפסנתר, והפיצ’ר החדש של סונו ממשיך אותה. אינטגרציה בין לחן אנושי ובין פיתוחו באמצעות מכונה. למה זה כזה דרמטי?
אני מאמין ששנים מהיום אתם תיזכרו שככה הכול התחיל…
זה לא סתם עוד פיצ’ר או שדרוג! זה דבר אחד לג’נרט מוזיקה יש מאין. זה דבר אחר לגמרי לקחת את המוזיקה שלי (שאני כתבתי, הלחנתי או אפילו זמזמתי) ולהעצים אותה. זה פותח עולם שלם של אפשרויות – דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה והיצירתיות. זה יכול להיות המענה לאנשים שהם מוזיקליים מטבעם, אבל לא מוזיקאים. זה יכול להיות המענה לנגנים שעובדים לבד ופתאום מקבלים כוח לייצר בשניות הרכב שלם, לרבות זמרים, שעומד מאחוריהם ומעבה את היצירה שלהם. זה יכול להיות כרטיס הכניסה של מיליוני כותבים שלא יודעים לשיר או לנגן, ועכשיו מקבלים גישה לטכנולוגיה שיכולה לתת דרור ליצירתיות ולאומנות שלהם. זו דוגמה נוספת לאופן שבו בינה מלאכותית מייצרת מהפכה בתחום נוסף – במקרה שלנו: מוזיקה ותעשיית הבידור.
ועכשיו חזרה לכדור הארץ…
הפיצ’ר הזה עוד לא זמין לציבור – אבל הוא עוד רגע פה. כמובן תקבלו מדריך מקיף בשנייה שהוא ישוחרר! אז כדי שלא תפספסו כלום, ממליץ לכם בחום להצטרף לקהילות ה־ai ולרשימות הדיוור שלנו.
ועכשיו רגע של רצינות – גם אם הפיצ’ר החדש לא יהיה מושלם (והוא לא יהיה מושלם בהתחלה לבטח!), הוא מסמן את העתיד לבוא. הוא מצביע על הכיוון שאליו הטכנולוגיה והאומנות צועדות. בסוף 2022 כשהייתי מספר בהרצאות שלי שעוד רגע אנשים יאזינו בספוטיפיי ללהקות ולזמרים שלא קיימים, אנשים לא הצליחו לדמיין את זה. היום זו כבר עובדה מוגמרת. האם זה טוב או רע? זמנים יגידו. האם זה יעשה טוב ליוצרים ולמוזיקאים? אני בצד האופטימי. עם זאת, אני יכול להבין למה יוצרים רבים מפחדים מהכלים הללו. הם רואים את הסוף, אני רואה את ההתחלה! בסופו של יום צריך פה יכולת לראות את המגמות – את הקווים המתכנסים. לא לכולם נוח לעשות את התרגיל הזה, וזה תרגיל בדמיון. אני מתפרנס מתרגילים בדמיון ובמקום שבו אחרים רואים סכנה, אובדן הכנסה וערעור הסטטוס קוו, אני מזהה הזדמנות.
עכשיו תשאלו את עצמכם – באיזה צד של המהפכה אתם רוצים להיות?
עוד כלי ליצירת לזיהום דיגיטלי של העולם
למה זה חסום