חברת Stability AI הכריזה על הזמינות של Stable Diffusion 3 ו-Stable Diffusion 3 Turbo בפלטפורמת ה-API שלהם, וגם אתם יכולים להשתמש במודלים החדשים ולהתחיל לג’נרט תמונות מדהימות כבר עכשיו! איך עושים את זה? אספנו לכם כמה שיטות – הכל בכתבה הבאה.
* בכתיבת כתבה זו סייעו דנה אקרמן גרין ואביץ (אברהם יצחק מאיר).
אבל לפני הכול – הישארו מעודכנים! הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו ולא תפספסו שום עדכונים, חידושים או מידעים על כלים חדש שיוצאים.
ממליצים לכם להצטרף גם לקהילות ה-AI של LetsAI בוואטסאפ ובטלגרם. רוצים לשמוע על הקורסים וסדנאות ה־AI שלנו? לחצו פה.
הבטחות גדולות
מודל Stable Diffusion 3, כפי שנחשף במאמר המחקר, הוא מודל שווה או עולה על מערכות מתקדמות אחרות ליצירת תמונות מטקסט כמו DALL-E 3 ו-Midjourney v6 בהיבטים של טיפוגרפיה והיצמדות להנחיות (prompt adherence), על סמך הערכות העדפה אנושיות.
ארכיטקטורת ה-Multimodal Diffusion Transformer (MMDiT) החדשה משתמשת במשקלים נפרדים לייצוגי תמונה ושפה, מה שמשפר את יכולות הבנת הטקסט והאיות בהשוואה לגרסאות קודמות של Stable Diffusion. בעוד שהמודל זמין כיום דרך API, הם עובדים באופן מתמשך על שיפור המודל לקראת שחרורו הפתוח. בהתאם למחויבותם ל-AI גנרטיבי פתוח, הם שואפים להנגיש את משקלי (weights) המודל לאירוח עצמי (self-hosting) עם מנוי Stability AI Membership בקרוב.
הם שיתפו פעולה עם Fireworks AI, פלטפורמת ה-API המהירה והאמינה ביותר בשוק, כדי לספק את Stable Diffusion 3 ו-Turbo. עם Fireworks AI, הם גם יספקו פתרון API ברמה ארגונית שמבטיח זמינות שירות של 99.9%.
ומה לגבי בטיחות?
מבחינת בטיחות, הם מאמינים בפרקטיקות AI בטוחות ואחראיות ונוקטים בצעדים למניעת שימוש לרעה ב-Stable Diffusion 3. הבטיחות מתחילה כבר באימון המודל ונמשכת לאורך הבדיקה, ההערכה והפריסה. הם מצפים להמשיך לחדש ביושרה תוך שיתוף פעולה עם חוקרים, מומחים והקהילה. הם גם מזמינים מספר מוגבל של משתמשים להשתתף בגרסת הבטא המוקדמת של Stable Assistant, המציג את Stable Diffusion 3, המאפשר יצירת תוכן עם מודלי תמונה ושפה מתקדמים.
אז איך ואיפה אפשר להשתמש ב-SD3?
שיטה 1: API
- כנסו לגוגל קולאב בלינק הבא.
- צרו לעצמכם מפתח API דרך הלינק הבא.
- תיהנו מהתנסות חינם (יש לכם 25 קרדיטים ולאחר מכן ניתן לרכוש עוד).
שיטה 2: דרך הדיסקורד של קהילת מידג’רני ישראל
דנה אקרמן גרין, מנהלת קהילת מידג’רני ישראל הרימה את הכפפה, וחיברה את ה-API של סטייבל דיפיוז’ן 3 לפרומפטר של הקהילה בדיסקורד. זה מה שדנה כתבה בקבוצה שלה:
ברייקינג: סטייבל דיפיוז’ן 3 שוחרר בגירסת API. והוא לא רע ואפילו כותב די טוב. אז עשיתי מה שמצופה מאדמינית משקיענית, אחראית ומסורה כמוני . וחיברתי אליו את בוט הפרומפטר של הקהילה שלנו. כלומר אתם מקבלים גישה ל SD3 בחינם.
אז מה עושים?
- כדי להשתמש ב-SD3, כנסו לפרומפטר של קהילת מידג’רני ישראל בדיסקורד.
- כדי להתחיל ליצור, כנסו לאחר מערוצי הג’ינרוט בשרת שלהם בדיסקורד. לערוצים קוראים “כאן מג’נרטים”. זה לא משנה לאיזה מהם תיכנסו (יש כמה כאלה).
- הפקודה לתחילת ג’ינרוט תמונה היא prompter/
- בשלב זה הבוט יבקש קונספט וסגנון. לדוגמה: cartoon, comics, photography, oil painting וכדומה. הוא תומך בהמון סוגים של סגנונות.
- לאחר שתזינו את הפרומפט שלכם, יופיעו מספר כפתורים שמאפשרים לכם לג’נרט תמונה במספר פלטפורמות: דאלי3, SDXL או Stable Diffusion 3. בחרו באפשרות הרצויה (כאמור, SD3) והבוט מיד יצור את התמונה (שתופיע בשילוב עם פרומפט משופר).
טיפים:
- נסו לשמור על קונספט ברור וממוקד ולא ארוך מדי.
- ניתן לכתוב גם בעברית.
- נסו לבקש ממנו לג’נרט גם טקסט – הוא יכול לעשות גם את זה.
- הבוט יג’נרט פרומפט משופר שאפשר להעתיק למידג’רני או לג’נרט ישירות בסטייבל או דאלי.
קצת דוגמאות
מצרף גלריית תמונות שאני ודנה אקרמן גרין ג’ינרטנו – כולן נוצרו בפרומפטר של מידג’רני ישראל בדיסקורד. ופה זה גם המקום לפרגן לדנה ושחף על הקבוצה המדהימה בכלל, ועל הפרומפטר בפרט. שאפו!
לדעתי את רוב אלפי הצלמים מעניין איך לשפר תמונות שצילמו ולא לג’נרט תמונות דמיוניות שבכלל אין מה לעשות איתן.
אנחנו, שמצלמים אלפי תמונות מבקשים שיתיחסו פה שוב ושוב על דרכי לעידכוני ושיפורי תמונות נורמליות בעזרת בינה מלאכותית. זה המאוד חשוב.
תודה תודה למסייעים