לא בכל יום יוצא מחולל וידאו שבאמת מפיל לנו את הלסת, ו־”Dream Machine” של Luma לגמרי בא בהפתעה! זה לא סורה, אבל במפתיע הוא מפיק תוצרים ברמה גבוהה מאוד שלא ראינו בשום כלי שזמין לציבור כיום – לא פיקה ולא ראנוויי. הכלי החדשני הזה מאפשר לכל משתמש, בין שהוא מקצוען, ובין שהוא חובבן, לג’נרט בשניות סרטונים יציבים (יחסית) ופוטו־ריאליסטיים ברמה שלא הכרנו עד כה. חשוב לציין – זה לא דמו או כלי שרואים ממנו רק טיזרים, אלא כלי שזמין לשימוש הציבור הרחב, והתוצאות מדברות בעד עצמן! אפשר להתנסות בו בחינם, והוא זמין לכולם, ולכן הוא כלי נגיש ויעיל במיוחד.
רוצים לקבל עדכונים בלייב? רוצים מקום בו אתם יכולים להתייעץ עם מומחי AI, לשאול שאלות ולקבל תשובות? רוצים לשמוע על מבצעים והטבות לכלי ה-AI שמשנים את העולם? הצטרפו לקהילות ה-AI שלנו.
אפשר גם להרשם לניוזלטר שלנו
סקירה מצולמת
לפני הכול – צפו בסקירה הראשונית שלי ל”דרים משין” של לומה וליכולות המדהימות של מחולל הווידאו המפתיע הזה! כדאי גם לדעת שבקורס שלנו ליצירת סרטים עם AI יש יחידת תוכן שלמה על הכלי המדהים הזה.
ההתרגשות גדולה, ובצדק!
חברת Luma היא שם פחות מוכר לציבור הרחב, אבל מי שמעורה בסצנה, מכיר כלים אחרים שלה (כמו ג’יני, או כלים לסריקת תלת־ממד של חללים). לכן “Dream Machine” בא בהפתעה גמורה! זה לא בדיוק הכיוון שבו החברה הלכה עד היום, אבל התוצרים שלו מטריפים. נראה שהם עבדו בשקט בשקט ואימנו מודל חזק מאוד. מוזמנים לצפות בסרטון ההשקה של הכלי:
אגב, בגלל ההשקה היה עומס רב על הכלי. החברה פרסמה פוסט בחשבון ה־X שלה, ובו היא הודתה למשתמשים על הסבלנות שבזכותה הם הגדילו את השרתים כדי לעמוד בביקוש הרב. לדבריהם, נכון לעכשיו יש לכלי פי 10 יותר כוח חישוב זמין.
פיצ’רים ויכולות מרכזיים של “Dream Machine”:
- יצירת וידאו מטקסט (Text to Video): הכלי מאפשר ליצור וידאו מתיאורים טקסטואליים בקלות ובצורה מרשימה ביותר.
- יצירת סרטון על בסיס הנפשת תמונה סטטית (Image to Video): אפשר להכניס תמונה סטטית ולהנפיש אותה לסרטון. מדובר בטריק ישן ויעיל שנעשה נפוץ במחוללים כמו Runway ו־Pika, אבל פה נראה שמדובר ברמה אחרת לגמרי.
- הפגנת רגש והבעות אנושיות: “Dream Machine” מצטיין ביצירת סרטונים שמפגינים רגש והבעות אנושיות כמו שמחה או כעס.
- תנועות מצלמה מרשימות: הכלי מצליח לייצר תנועות מצלמה. למרות ההזיות שעשויות להופיע, פעמים רבות ישנם תוצרים מרשימים במיוחד.
- ג’ינרוט טקסט בווידאו: הכלי מצליח לייצר טקסט בתוך הסרטונים שאתם מג’נרטים, אם כי ברמה מוגבלת.
מגבלות נוכחיות של “Dream Machine”:
- עיוותים (Morphing): הכלי לא מושלם. פה ושם ישנם עדיין עיוותים והזיות כחלק מתהליך הדיפוזיה של הסרטון.
- בעיות בתנועה: עלולים להיווצר עיוותים בסרטונים עם תנועה. בדגש על תנועות מהירות, מוגזמות או מורכבות.
- קושי ביצירת טקסט: אומנם הכלי מצליח לג’נרט טקסט אך לא תמיד ולא באותה קלות שהוא מייצר אלמנטים נפוצים, פשוטים ומוכרים יותר.
- הבנה של כיוונים: קושי בהבנת כיוונים כמו קדימה ואחורה. למשל, הוא עלול להתבלבל בין ראש לזנב (בהקשר של התמצאות במרחב או כיווני הליכה).
החבילות והמנויים של דרים משין
חשוב לדעת – נכון ליום השקת הכלי, אתם מקבלים גישה לחבילה חינמית למטרות מחקר. החבילה כוללת 30 קרדיטים שיאפשרו לכם לג’נרט 30 סרטונים של 120 פריימים בחודש. אם תרצו יותר, עומדות לרשותכם 3 חבילות נוספות בתשלום:
- חבילת סטנדרט: 120 סרטונים בחודש בעלות של כ־30 $ בחודש.
- חבילת פרו: 400 סרטונים בחודש בעלות של כ־100 $ בחודש.
- חבילת סטנדרט: 2,000 סרטונים בחודש בעלות של כ־500 $ בחודש.
איך יוצרים סרטונים עם “Dream Machine”?
התחברות ופתיחת חשבון
- כנסו לאתר של “Dream Machine”.
- לחצו על כפתור ההתחברות (Try Now) והזדהו באמצעות חשבון ה־Google שלכם.
- בשלב זה תופיע תיבת פרומפטים, ובה תוכלו לכתוב את תיאור הסרטון שברצונכם ליצור.
התמצאות במסך היצירה
- כברירת מחדל לומה גם יציע לכם פרומפטים אקראיים. לחיצה על כפתור ה־Redo (חץ עגול) תחליף את הפרומפט הקיים באחר.
- מומלץ לסמן V באופציית Enhance prompt. זה יאפשר לכלי לשפר את הפרומפטים שלכם. אפילו אם הם דלים, הכלי ישדרג ויכתוב אותם בצורה טובה יותר, ותקבלו לרוב תוצאות טובות יותר.
יצירת סרטון על בסיס טקסט Text to Video
- הזינו בתיבת הפרומפטים תיאור טקסטואלי של הסרטון שברצונכם ליצור (לדוגמה: “אסטרונאוט רוכב על סוס בחלל”). מוזמנים לראות את התוצאה המיוחדת בסרטון הסקירה שלי מעלה.
- לחצו על כפתור “Generate” והמתינו לתוצאה. הזמן הממוצע ליצירת סרטון הוא שתי דקות, אך הוא יכול להתארך בזמני עומס.
יצירת סרטון על בסיס תמונה Image to Video
- מעבר לאפשרות ליצור סרטונים מהנחיות מילוליות ישירות (מטקסט), דרים משין מאפשר לכם ליצור גם סרטים בהעלאת תמונה סטטית.
- לחצו על אייקון התמונה שנמצא לצד תיבת הפרומפטים ובחרו תמונה מהמחשב. זו יכולה להיות תמונה אמיתית שצילמתם או תמונה שג’ינרטתם במחולל תמונות אחר כמו מידג’רני או לאונרדו.
- הוסיפו תיאור מילולי ולחצו על כפתור יצירת הסרטון.
- כאמור, מומלץ להשאיר את אופציית Enhance Promt דלוקה.
הורדה ושיתוף
לאחר סיום התהליך של יצירת הסרטון, תוכלו להוריד את הסרטון למחשב או לשתף אותו ישירות ברשתות החברתיות. אפשר ללחוץ על כפתור Direct Link שיפתח את הסרטון בנגן מקוון, או לחלופין לשמור ישירות במחשב.
דוגמאות והדגמות
בסרטון הסקירה שלי מעלה תוכלו לראות דוגמאות רבות לתוצרים שנוצרו ב”לומה דרים משין”, אבל אספתי לכם עוד קצת דוגמאות של קולגות וחברים שלי שיצרו דברים מיוחדים ביותר.
טיגריס מנגן בגיטרה | קרדיט: דנה אקרמן גרין
דארת’ ויידאר על רקע יפני | קרדיט: גיא שושני
חתול צופה בטלוויזיה | קרדיט: דנה אקרמן גרין
גיא שושני מנפיש את עצמו על רקע ג’ונגל | קרדיט: גיא שושני
כמו כן, מזמין אתכם להעיף מבט גם על תוצרים בחשבון ה־X של Luma.
כלים נוספים מבית Luma:
Genie: מחולל תמונות בתלת־ממד (Text to 3D) שיכול ליצור בשניות אלמנטים תלת־ממדיים ישירות מטקסט.
Interactive Scenes: סריקת תלת־ממד של חללים או עצמים.
מילות סיכום
כן – יש פה בשורה של ממש. יש פה מחולל וידאו מוצלח במיוחד, מפתיע ועם זאת, לא מושלם. אל תצפו לתוצאות מדהימות בכל ג’ינרוט. כמו בכל מחולל וידאו גם בו יש לא מעט באגים, הזיות ופאקים, ועם זאת, הוא מרשים, יציב וחדשני. ללא ספק כלי חובה בארגז הכלים שלכם!
מדוע הוא לא מסיים פרומט מלא. נגיד למשל העליתי לו תמונה שלי וכתבתי לו שיהפוך אותי לענק הירוק. אז הוא נותן איזה 10 שניות, שמראים את המהלך וזהו.